VEROVATI ILI NE U ASTROLOGIJU I HOROSKOP


Ukoliko bismo zeleli da odgovorimo na ovu dilemu, morali bismo da se vratimo na pocetak price, odnosno na ono "prvo" -- elementarno, tj, izvorno ili "biblijsko pitanje" -- treba li verovati u sudbinu?

To je prava sustina i osnov svega, jer odgovor na ovu dilemu prati svakog od nas kao odgovor na nasu kolektivnu ili zajednicku sudbinu i paralelno, tj. istovremeno, kao odgovor na nasu licnu ili pojedinacnu sudbinu.

Upravo ta vera ili nevera je osnov svega sto se zacinje, nastaje, postaje i sto se potom razvija. Znaci, ovu dilemu, kao i sve ostalo, treba istovremeno posmatrati i na duhovnom i na prakticnom planu. Jer, svako od nas u svom mentalnom sklopu i na osnovu iskustva koje stice tokom zivota formira svoju skalu vrednosti. Naravno, tu skalu vrednosti uvek sacinjavaju one zajednicke ili kolektivne, ali i one pojedinacne ili licne kategorije.

Dakle, zbog toga, prvo treba razgraniciti osnovne pojmove kolektivnog i pojedinacnog. A to dalje znaci: da li treba verovati u astrologiju (odraz zajednicke, kolektivne svest); i da li covek, tj. pojedinac sam po sebi -- licno (odraz subjektivne svesti) veruje u astrologiju?

Odgovor na prvo pitanje daje cinjenica da astrologija postoji sve ove godine (ona je postojala jos u VI v.p.n.e.), kao i dokaz da je prisutna od kada datiraju i prvi trgovi civilizacije. Svima je jasno da je dovoljan "dokaz" to sto je nesto ocuvano vec toliko vekova, kao i dokaz o verovanju, i o trajanju.

Medjutim, odgovor na drugo pitanje daje uvek licni pecat. Jer, covek o svemu razmislja na apstraktan ili konkretan nacin, a gde je granica izmedju njegovog uticaja na kvalitet sopstvenog zivota (ili na sudbinu) i uticaja "zvezda", kao i da li covek uopste ima uticaj na svoju sudbinu -- to su sustinska pitanja na koja svako od nas pronalazi ili ne pronalazi svoj odgovor.

Osoba koja je radoznala u zelji za saznanjem, koja ima razvijeni mentalni profil, zatim ima odredjeni obrazovni nivo, a pri tome, sto je narocito vazno, ima i "pozitivno iskustvo" koje se bazira na verovanju u astrologiju, redovno ce se konsultovati sa astrologom. Razlog ili povod moze biti odredjeno pitanje, dilema ili problem na koji se trazi odgovor, ali to nije pravilo, jer postoje i mnogi drugi razlozi, kao sto su radoznalost ili potreba da se neke stvari, dogadjaji i zivotna desavanja unaprede.

U svakom slucaju, ni astrologija, ni astrolog nikada ne sugerisu da se u nesto mora verovati, ili da covek mora verovati u astrologiju. Dakle, astrolog uvek mora postovati slobodnu volju i pravo na izbor svakog coveka, cak i onda kada zna da ta osoba gresi, bilo da je rec o verovanju u astrologiju, ili o prihvatanju odredjenih sugestija koje astrolog daje svom klijentu. Osnovno pravilo ili kodeks je da izmedju astrologa i klijenta uvek mora da postoji zajednicko poverenje, kao i naklonost, bez cega bi Natalna astrologija izgubila svoj pravi smisao.

Mogucnosti za prakticnu primenu astrologije su skoro neogranicene jer se na osnovu necijeg Natalnog horoskopa, koji ujedno predstavlja sadrzaj necije zivotne price, traze razliciti odgovori na dileme, pitanja i probleme ili na interesovanja koja postoje kod odredjene osobe. S obzirom da su dileme, problemi i interesovanja skoro neogranicena, od astrologa se ocekuju i odredjene sposobnosti kroz prakticnu primenu astrologije. Nakon analize necijeg Natalnog horoskopa, astrolog u svojoj praksi odgovara i na sve ostale dileme koje postoje u sferi interesovanja kod odredjene osobe. Kao dobra ilustracija prakticne primene astrologije mogu biti sledeci primeri i situacije:

  • Interesovanja u vezi sa emotivnim i ljubavnim dilemama
    Ovde su prisutni svi moguci slucajevi, od poznanstva, avanture i ljubavne veze, zatim zajednickog, bracnog, porodicnog zivota, do razlaza i prekida, pomirenja, pitanja vernosti i ostalog
  • Interesovanja u vezi sa porodicom (roditelji, deca, braca, sestre) interesovanja povezana sa domom, imovinom, materijalnim bogatstvom, investicijama, nasledstvom
  • Interesovanja u vezi sa skolovanjem, profesijom, karijerom, usavrsavanjem, uspehom, slavom, zatim u vezi sa partnerstvom i zajednickim poslovnim projektima
  • Interesovanja u vezi sa zdravstvenim stanjem (dobri i losi periodi za lekarske ili hirurske intervencije), sugestije i saveti vezni za poboljsanje psihofizicke ravnoteze i otpornosti organizma
  • Interesovanja povezana sa dobrim i losim periodima za neke radikalne promene u zivotu (bez obzira da li je rec o privatnom, porodicnom, ljubavnom ili poslovnom i javnom zivotu)
  • Interesovanja vezana za planiranje braka, porodice, poslovnih aranzmana, razna imovinska ulaganja, otvaranje firme, o procesima i slicno
  • Interesovanja u vezi sa sportskim dogadjajima, takmicenjem, ishodu na takmicenju ili na konkursu, igrama na srecu
  • Interesovanja u vezi sa licnim sposobnostima, mogucnostima, ambicijama i zeljama da se zapocene sa kvalitetnim promenama koje treba da donesu uspeh, satisfakciju ili zadovoljstvo i pozitivne efekte

Postoje i mnoga druga interesovanja koja zadiru u sve segmente naseg zivota, ali nemojmo zaboraviti da dokle god postoje pitanja, postoje i odgovori, naravno ukoliko u njih verujete.

Copyright © Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com