RAZOTKRIVANJE
Zivot je ispunjen ili obelezen razlicitim simbolima. Covek vremenom otkriva, upoznaje i uci jezik simbola ili »znakove pored puta«. Ipak, citav svet, zivot, kao i sam covek, je satkan ili sadrzan u obilju razlicitih simbola koje oko ne vidi, uho ne registruje i um ne spoznaje.
Kaze se da nista nije slucajno, te da svaki znak, gest, boja, kosmicki pokret i treptaj ima svoje znacenje, emituje poruku ili ostavlja »odredjeni trag«.
Upoznavati jezik simbola je izazov, ali i ogranicavajuci napor. Dok smo zagledani u svetlo ne vidimo boje tame, i dok osluskujemo harmoniju ne cujemo zvuke tisine ...
Zivot je tajanstveni mozaik, razotkrivanjem njegovih tajni ostajemo razotkriveni pred »skrivenim«. Kao i sto skrivanjem tajni, razotkrivamo »tajanstveno«.

Na nivou psiholoskih posmatranja ilustrovacemo vam neke interesantne modele ponasanja, koji se prepoznaju u svakodnevnom »skrivanju i razotkrivanju«.Ilustracije u otkrivanju skrivenog znacenja nasih zelja

Majka koja cesto kupuje mnogo igracaka svome detetu, ustvari zeli da pokaze svoju veliku ljubav, privrzenost i paznju. Medjutim, isto tako moze imati veliku potrebu da joj dete posredstvom dobijenih poklona pokaze vise svoje ljubavi i privrzenosti. Najcesce preterana potreba za kupovinom poklona deci, skriva i osecaj nedovoljne prisutnosti, kao da se na takav nacin kompenzira i ublazava osecaj potisnute krivice.

Zena koja intenzivno koristi razlicite zdrave bioticke proizvode, ostavlja utisak da veoma brine o svom zdravlju. Ali, to moze predstavljati samo delimicnu istinu. Poznato je da odredjene »zdravstvene manije«, podsecaju ili odgovaraju izvesnim religijama. Zelja za naglasenim »zdravim principima« u svim oblicima zivota, moze da predstavlja »zatvaranje« u svoju cauru koja nastaje u nedostatku ili rusenju odredjenih vrednosti, ideologija ili principa svog kulturnog miljea i identiteta, kao i porodicnih trzavica.

Osoba koja ima potrebu da intenzivno poklanja. Iza prenaglasenog oblika ili manifestacije velikodusnosti, obicno se skriva neka vrsta »emotivne ucene«, »kupovine« ili velike i beskrajne zelje za uzvracenom ljubavlju. Postoji potisnuta neostvarnost za emotivnom razmenom u pruzanju i primanju ljubavi, odnosno oblik »emotivne gladi«.

Navika da se opsesivno kupuje odeca, cesto ukazuje na potisnuto nezadovoljstvo licnim izgledom. Postoji potreba da se intenzivnim ili cestim promenama u odeci, stvaraju iluzije da se moze promeniti i sopstveni izgled ili telo.

Osoba koja je opsednuta kupovinom cipela. Poznato je da cipele, kao i odeca imaju namenu da istaknu i ulepsaju figuru. Cipele se »oblace« na stopala, znaci na deo tela koji je u direktnom dodiru sa zemljom, sto simbolicki predstavlja nasu ravnotezu. Psiholosko znacenje ovog izbora, dakle oznacava potrebu za dodatnom stabilnoscu. U naglasenoj strasti prema cipelama, osoba moze da zadovolji ili kompenzira svoju potrebu za vrednovanjem svega onoga sto je tokom zivota stvorila.


Osoba koja intenzivno kupuje vrlo jake mirise, kao da iza sebe zeli da ostavi »prisutan trag« i »prepoznatljivost«. Odnosno, na takav nacin osoba uvek zeli da bude u sredistu paznje.

»Statusne simbole« ili vrlo skupe predmete koji ukazuju na znak prestiza, tj. pripadnosti odredjenim »visim slojevima«, vrlo cesto kupuju nesigurne osobe, koje nemaju dovoljno izgradjenog ili integrisanog samopostovanja. Ove osobe zele da se nadju u prvom planu posedovanjem skupih predmeta.

Osoba koja zeli sebe da vidi na neki drugaciji nacin, npr. odbacuje svoju zenstvenost, skrivajuci je pod prevelikim sakoima, majicama, togama, haljinama i sl.


Osoba koja kupuje previse knjiga, i pri tome nema manir da ih procita ili to cini vrlo neredovno, zeli u mislima drugih da pronadje odgovore koji joj nedostaju, a ne moze da ih otkrije u sebi. Takve osobe cesto karakterise velika nesigurnost i one lako potpadaju pod tudji uticaj. Poznato je da pravi citaoci, kupuju samo one knjige koje ih zanimaju.
Dama ili vamp zena?

Preferencija u izboru donjeg ili intimnog rublja ukazuje na pojedine tipove zena, kao i na njihove sklonosti.
Da li preferirate donji ves od satena, cipke ili pamuka? U kojim bojama je vase rublje: crnoj, crvenoj ili beloj?

Izbor i preferencija intimnog rublja ukazuje na:

Duboke i bele (ili u boji koze) gacice odaju signale tipa: »Ne veceras, dragi...«.
Ove gacice zaista ubijaju veliku strast. Zena koja nosi ovakvo donje rublje verovatno nosi i siroku odecu, njoj cesto samopouzdanje nije jaca strana. To je zena koju ne pokrece masta i koja nema dovoljno samopouzdanja u vlastitu zenstvenost ili seksualnost.


»Djavolica u crvenom«
Crveni i gotovo uvek cipkasti donji ves deluje veoma seksi, provokativan je i nosi se da bi probudio ili podstakao mastu. Mnoge zene kazu da ih nosenje provokativnih gacica »pali«, kao i njihove partnere.

Skup bledo ruzicasti (roze) ves i donje rublje, ukazuje da je ona koja ga nosi vrlo topla i zenstvena. Definitivno nije tip zene koja dominira, ona uziva u igranju meke, nezne uloge u vezi. Uziva u neznim izlivima osecanja i u mazenju kraj vatre.

Zena koja ne nosi donje rublje i ves.
Poznato je da Merilin Monro nije nosila gacice, tvrdeci da se tako oseca slobodnije. U danasnje vreme zena koja ne nosi ves, spremna je na sve i nju nije je lako postideti. Medjutim, vecina muskaraca misli da je to promiskuitetno, tako da takva zena mora da pazi da ne upadne u nevolju.

»Zena mekog i neznog dodira« , je ona koja preferira saten.
Ona je uvek spremna na flert, ali bez grubosti. Njen ves i donje rublje je vrlo oskudno, ali nikada providno. Zena koja ga nosi, je veoma zenstvena i culna.

»Zena crne magije«
Elegantni crni ves ili donje rublje, otkriva da je zena koja ga nosi vrlo prefinjena, senzualna i sofisticirana, samouverena je i dobro se oseca u svom telu, voli zabavu i avanturu.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAÅ  IZBOR BUDE NAÅ E
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com