Verovanja starih Kelta
Svako podneblje u sebi nosi utkana tradicionalna i kulturna obelezja, koja se samo vremenom otkrivaju i ucenjem spoznaju. Koliko god tradicije i kulture medju narodima bile razlicite, mapa kojom se krece covecanstvo je ista, kao sto su nam isti izvori postojanja na kojima pocivaju svi duhovi nasih verovanja.

U duhu tradicije i verovanja starih Kelta, svaki covek u sebi nosi karakteristike odredjenog drveta. Ponekad nije lako da osoba prihvati i prizna odredjene karateristike o sebi, ali u psihologiji je poznato i da se slika koju imamo o sebi menje ili vise razlikuje od slike koju drugi imaju o nama. To unutrasnje i spoljasnje ogledalo ume da emituje manje ili vise razlicite slike o nama samima.

Na osnovu svog datuma rodjenja, pronadjite kom drvetu vi pripadate i procitajte njegove osnovne karakteristike. Zapitajte se koliko dobro poznajete sebe ...


Januar 01. - 11. - Jelka
Januar 12. - 24. - Brest
Januar 25. - 03. Februara - Platan
Februar 04. - 08. Februara - Topola
Februar 09. - 18. Februara - Smreka
Februar 19. - 28. Februara - Bor
Mart 01. - 10. Marta - Zalosna vrba
Mart 11. - 20. Marta - Limun
Mart 21. - Hrast
Mart 22. - 31. Marta - Lesnik
April 01. - 10. Aprila - Musmula
April 11. - 20. Aprila - Javor
April 21. - 30. Aprila - Orah
Maj 01. - 14. Maja - Topola
Maj 15. - 24. Maja - Kesten
Maj 25. - 03. Juna - Jasen
Jun 04. - 13. Juna - Zbun
Jun 14. - 23. Juna - Smokva
Jun 24. - Breza
Jun 25. - 04. Jula - Jabuka
Jul 05. - 14. Jula - Jelka
Jul 15. - 25. Jula - Brest
Jul 26. - 04. Avgusta - Platan
Avgust 05. - 13. Avgusta - Topola
Avgust 14. - 23. Avgusta - Smreka
Avgust 24. - 02. Septembra - Bor
Septembar 03. - 12. Septembra - Zalosna vrba
Septembar 13. - 22. Septembra - Limun
Septembar 23. - Maslina
Septembar 24. - 03. Oktobra - Lesnik
Oktobar 04. - 13. Oktobra - Musmula
Oktobar 14. - 23. Oktobra - Javor
Oktobar 24. - 11. Novembra - Orah
Novembar 12. - 21. Novembra - Kesten
Novembar 22. - 01. Decembra - Jasen
Decembar 02. - 11. Decembra - Zbun
Decembar 12. - 21. Decembra - Smokva
Decembar 22. - Bukva
Decembar 23. - 31. Decembra - Jabuka

Jabuka (Ljubav) - obicno su to vitke osobe, vrlo harizmaticne, dopadljive su i atraktivne, prijatne spoljasnosti, rado flertuju, avanturistickog su duha, culni, skoro uvek su u nekog zaljubljeni. Hoce da vole i da budu voljeni, verni, nezni, veoma su sirokogrudi, posebno su nadareni za nauku, ponekad zive za danas, ucenjaci, bezbrizni filozofi sa snagom argumenata i dobrog izlaganja.

Jasen (Ambicija) - neobicno su atraktivni, raduju se zivotu, impulsivni, privlacni i pozeljni, ne mare mnogo za kritiku, vrlo ambiciozni, inteligentni, talentovani. Vole da se igraju sa sudbinom, mogu biti i egoisticni, ali i vrlo pouzdani, verni ljubavnici, ponekad im razum ili mozak vlada nad srcem, ali svoje veze shvataju vrlo ozbiljno.

Bukva (Kreativnost) - imaju izrazeno dobar ukus, zabrinuti su oko svog izgleda, materijalisticni su, dobro organizuju svoj zivot i karijeru, ekonomicni, dobre vodje, ne preduzimaju nepotrebne rizike, vispreni, velicanstveni zivotni partneri, veoma vode racuna da ostanu u dobroj formi i fit (dijete, sport, itd.)
Breza (Inspiracija) - raduju se zivotu, atratktivni, elegantni, ljubazni, zadovoljni sobom, ne vole nista sto je preterano, ne podnose vulgarnosti, vole zivot u prirodi i miru, nisu preterano strastveni, prilicno uobrazeni, nedovoljno ambiciozni, umeju da naprave mirnu, vrlo prijatnu atmosferu.

Smreka (Sigurnost) - obicno jako lepi, umeju da se udesavaju, vole luksuz, dobrog su zdravlja, nisu stidljivi, pokazuju tendenciju da gledaju na druge sa visine, vrlo samouvereni, odlucni, nestrpljivi, vole da uticu na druge, imaju mnogo talenata, zdravo optimisticni, cekaju pravu ljubav, sposobni da donose brze odluke.

Kesten (Iskrenost) - obicno su izrazito lepi, ne vole pritisak, pravicni, raduju se zivotu, radoznalog duha, rodjeni diplomati, ali u drustvu veoma osetljivi, cesto i nesigurni u sebe, ponekad su uobrazeni, osecaju se neshvacenima, vole samo jednom potpuno predano, imaju problema u pronalazenju idealnog partnera.
Platan (Vernost) - obicnos su vrlo jaki, misicavi, odgovorni, uzimaju skoro sve sto im zivot pruza, umeju da budu zadovoljni zivotom, optimisticni, povremeno vrlo lakomi za novcem i priznanjima, mrze usamljenost, strastveni ljubavnici kojima kao da nikada nije dosta, ali su i verni ond akada vole, uvredljiv, nestalni, pedantni i bezbrizni.

Brest (Plemenitnost) - prijatne figure, odeveni sa ukusom, kazu glasno sta im ne odgovara, naginju tome da ne oprastaju tudje greske, veseli, vole da vode, ali ne i da nekome pripadaju, verni i iskreni partneri, vole da donose odluke za druge, plemeniti, sirokogrudi, veliki smisao za humor, prakticni.

Smokva (Osecajnost) - veoma jaki, cesto samovoljni, vrlo nezavisni, ne dozvoljavaju protivljenje, svadju ili zabrane i ogranicavanja, vole zivot, porodicu, decu i zivotinje, pravi drustveni leptirici, puni su humora, vole razlicitke uzitke i dokolicu, komformisti su, talentovani za prakticno, inteligentni.
Jelka (Misterioznost) - poseduju naglaseni smisao za ukus, posteni, obrazovani, vole sve sto je lepo i sto pruza uzitak, puni su osecaja za bliznje, empaticni, ali i tvrdoglavi, ponekad i vrlo egoisticni, ali se brinu za svoje bliznje, prilicno su zadovoljni zivotom, talentovani, obicno imaju mnogo prijatelja ali i neprijatelja, veoma su pouzdani.

Lesnik (Izuzetnost) - sarmantni su, skromni, puni razumevanja za okolinu, saosecajni prema porodici, znaju da ostave veliki utisak, aktivni su borci za socijanu pravdu, omiljeni i osecajni, ponekad su vrlo komplikovani ljubavnici, ali iskreni i tolerantni partneri, poseduju pravu predstavu o pravicnosti.

Zbun (dobar ukus) - hladne lepote, brinu se o svom izgledu i kondiciji, imaju dobar ukus, nisu egoisti, vec cine sebi zivot sto moguce prijatnijim, vode disciplinovan zivot, od partnera traze priznanje i prijateljstvo, sanjaju o nekim neobicnim ljubavnicima, retko su zadovoljni svojim osecajima, ne veruju skoro nikome, uvek su nesigurni u svoje sopstvene odluke, ali i veoma savesni.
Limun (Sumnja) - ono sto im zivot donosi prihvataju sa izvesnom mukom, ne podnose svadju, stres i posao, ne vole dosadu i udobnost, blagi su i vrlo popustljivi, zrtvuju se za prijatlje, poseduju mnogo talenta, ali nisu dovoljno ambiciozni da ih poboljsaju, umeju cesto da jadikuju ili kritikuju, veoma su ljubomorni, ali i verni.

Javor (Nezavisnost) - to su veoma neobicne osobe, naglasena im je moc izrazavanja i originalnost, ali umeju da budu bojazljivi i rezervisani, slavoljubivi, ponosni, ponekad i previse sigurni u sebe, zeljni uvek nekih novih iskustva, ponekad suvise nervozni, imaju dobro pamcenje, lako uce, obicno imaju vrlo komplikovani ljubavni zivot, vole da uticu na druge.

Hrast (Hrabrost) - obicno su robusne prirode, veoma jaki, nezavisni, nepopustljivi, ali umeju da budu i veoma osecajni, ne vole nikakve velike promene, realisticni su i svojim nogama stoje skoro uvek na zemlji, drze se cinjenica, jednostavno, ne vole mnogo da razmisljaju vec da deluju.
Masllina (Mudrost) - vole sunce, toplotu, podsticu neka lepa osecanja, razumni su i puni razumevanja za svoju okolinu, izbegavaju agresivnost i nasilje, tolerantni su, veseli, mirni, imaju izrazen osecaj za pravdu, povrmeno veoma osetljivi i uobrazeni, nisu ljubomorni, vole da citaju, i da se nalaze u drustvu obrazovanih ljudi.

Bor (Izuzetnost) - vole prijatno drustvo, veoma su izdrzljivi, znaju kako da ucine zivot prijatnim, veoma su aktivni, prirodni, dobri pratioci, brzo se zaljubljuju, ali isto tako vrlo brzo gube interesovanje, ili brzo odustaju, umeju mnogo da menjaju ljubavnike dok ne nadju idealnog partnera kome veruju, pouzdani su i vrlo prakticni.

Topola (Nesigurnost) - deluju kao velike estete i veoma dekorativno na okolinu, nisu dovoljno sigurni u sebe, razumni samo kada je neophodno, potrebna im je podrska i prijatno okruzenje da bi se opustili i otvorili, vrlo su probirljivi, cesto bitisu sami, povremeno su jako nesigurni, umetnicke su prirode, dobri organizatori, naginju filozofiranju, umeju da budu i pouzdani u svakoj situaciji, ljubavne veze shvataju vrlo ozbiljno.
Musmula (Culnost) - veoma su sarmantni, veseli, umeju da daju sve od sebe, a pri tome nisu egoisti, vole da budu zapazeni, vole zivot, kretanje, nemir, cak i krize, istovremeno su zavisni i nezavisni, dobrog su ukusa, cesto postaju veliki umetnici, strastveni su, naglasenih osecanja, dobri pratioci, ne predaju se.

Orah (Strast) - nezavisni su, ponekad vrlo cudni i puni kontradiktornosti, ceto egoisticni, agresivni, ali i velikodusni, obrazovani, umeju vrlo neocekivano da reaguju, spontani, imaju i skoro neograniceno slavoljublje i velike ambicije, nisu fleksibilni, ponekad teski i cudni partneri, drugi ih retko vole, ali im se cesto cude ili dive, dobri su stratezi, veoma ljubomorni i strastveni, skoro da ne prave nikakve kompromise.

Zalosna vrba (Melanholicnost) - oni su divni, ali istovremeno i puni neke cudesne melanholije, atraktivni, veoma duhovni, vole sve sto je lepo i ukusno, vole da putuju, veliki su sanjari, neumorni, ponekad vrlo komplikovani, iskreni, primaju sugestije i moze da se utice na njih, ali je sa njima i tesko ziveti, pozeljni su, imaju dobru i ostru intuiciju, pate zbog ljubavi, ali, ponekad pronadju partnera koji im daje upravo onaj cvrsti oslonac koji im nedostaje.vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com