TUMACENJE SNOVA
Snovi fasciniraju ljude vjerovatno vec od samog nastanka ljudskog roda. Oni su kako psiholozi vjeruju odraz skrivene covjekove svijesti koja se nekotrolisana i nesputana pojavljuje dok spavamo u vidu slika koje mogu biti manje i vise ugodne i manje ili vise jasne. Veoma mnogo vremena odvajam za tumacenje snova. Prvi razlog zbog koga to radim je vjerovatno zabava, ali isto tako i svijest o tome da su snovi odlican vodic kroz podrucija sopstvenog zivota koja mi nisu sasvim jasna ili sam ih poptuno zanemario. Snovi mi pomazu da odredim kojim putem dalje i da bolje razumijem stvarni svijet - svijet jave.
Evo najjednostavnijeg metoda koji i sam koristim prilikom tumacenja snova:

Zapamtite i zabiljezite svoje snove - Ponekada se jako tezko prisjetim svojih snova i nije mi bas jednostavno da se prisjetim svih detalja. Zbog toga pribjegavam jednom veoma jednostavnom metodu. Navece se priprem kako bih ujutro znao sta sam sanjao. Proces je isti kao kada se budite ujutro prije alarma jer ste sebi prije spavanja rekli da morate u toliko sati ustati. Slisno je i sa snovima, ako neposredno prije spavanja pomislite kako treba da zapamtite svoje snove, veca je vjerovatnoca da cete ih se ujutro i sjecati. Korisno je i pored kreveta imati olovku i papir pa odmah poslije budjenja zapisati sve detalje kojih se prisjetite. Neki koriste cak i uredjaje za snimanje poput diktafona.
Primijetite dijelove sna koji su najvise uticali na vas - Prije nego sto posegnete za nekim sanovnikom, koji je zapravo lista simbola i znacenja snova, razmislite o dijelovima sna koji su najvise uticali na vas. To su stvari koje zapravo zelite da analizirate. Mozda se sanjali druga iz djetinjstva sa kojim niste imali kontakt vec jako dugo, mozda ste imali neke jake emocije tokom sna, razmislite o bojama i predmetima oko vas i sl.
Napravite listu asocijacija - znacenja koja vam padnu na um - Za sve one detalje koji su u snu ostavli utisak na vas napravite listu ideja, misli, osjecanja koje mozete povezati sa tim detaljem. Npr. ako ste sanjali druga iz djetinjstva zapitajte se: Kakva je ta veza bila? Sta on/ona zeli/voli? Sta prvo pomislim kada mislim o njemu/njoj? i sl. Nemojte se ogranicavati. Ako trebate neke ideje potrazite neki dobar psiholoski sanovnik, mada ja preporucujem da to uradite sami jer ko od vas bolje poznaje vase snove i vas zivot?
Razmislite kako su detalji iz sna povezani jedan sa drugim - Ako ste usnili vaseg prijatelja iz djetinjstva razmislite o onim detaljima oko njega mozda je on u snu vozio srebreni automobil? Razmislite u kakvoj su vezi ti detalji i kako je to povezano sa vama. Jer snovi su ma koliko mi nesebicna osoba bili veoma sebicni i egocentricni. Razlog tome je jednostavan: snovi su ogledala nase podsvijesti ne necije druge.
Na kraju razmislite kako se to sve uklapa u vas sadasnji zivot - U ovoj posljednjoj fazi treba povezati znacenja koja ste otkrili sa zivotom koji trenutno vodite. Jednostavno se zapitajte: Kakve veze sve ovo ima sa mojim zivotom sada?. Npr. mozda je taj prijatelj kojeg ste usnili volio da vam naredjuje i sa njim ste imali takav odnos. Razmislite da li to neko u stvarnom zivotu sada to isto radi i sl.


Tumacenje snova nije egzaktna nauka. To je metod u psihologiji koji je zapoceo Frojd jos u 19. vijeku. Interpretacija snova bliza je interpretaciji umjetnickih dela nego bilo cemu drugom. Zbog toga, poput poezije na casovima knjizevnosti procitajte vase snove i saznajte sta podsvijest misli o vama.

Autor: Neven Rajic

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com