SIMBOLIKA I ZNACENJE BROJEVANumerologija je jedna od najstarijih nauka; veruje se da njeni poceci datiraju jos iz doba kulture starog Egipta, Grcke, Kine i Indije.
Pitagora, poznati grcki matematicar, (569-470 prije nove ere) po misljenju mnogih naucnika smatra se zacetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo. Ali, stvarni poceci formiranja numerologije poticu jos iz vremena pre Pitagore. Odnosno, najpopularniji i prvi izvori numerologije poticu jos iz vremena starih Hebreja (Kabbala).

Numerologija predstavlja nauku o brojevima na osnovu kojih je moguce odrediti karakter odredjene osobe, ukazuje na vazne ciljeve koje osoba zeli da ostvari u zivotu, zatim, pruza uvid u sposobnosti, afinitete ili osobine koje licnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina ili mana.

Dakle, numerologija se bazira se na analizi brojeva, na njihovom "kripticnom" ili skrivenom značenju i simbolizmu.
OSNOVNO ZNACENJE BROJEVA


0 nije broj. Ona stoji na mestu odsutnih velicina i svakom broju uz koji se nalazi dodaje ili oduzima vrednost u zavisnosti od toga, da li se nalazi ispred ili iza broja. Simbolizuje osobu koja ima moc samo po svom opunomocenju.
Nula predstavlja i neogranicenost, jedinstvo, nistavilo, beskrajnost; nula je istina, cistoca, ljubav, sve, alfa i omega, mogucnost, prvi uzrok, dah bozji, opste podrucje, izvor, prostor, svest, kosmicko jaje, Bog.

1 je broj pocetka plodnosti, zacetka, individualnosti, uspravnosti, falusa, znak coveka, delatnosti, takodje oznacava neumerenost i sukob, i pobednika. 1 je simbol bica i otkrivanja Boga, predstavlja kosmicko i ontolosko srediste. U zivotu pojedinca broj jedan, simbolizuje vrlo aktivan i dinamican zivot sa dosta nestabilnosti i neprekidnih promena.

2 simbolizuje ambivalentnost, suprotnosti, sukob, suparnistvo, udvostrucenost, dualizam (dobro i zlo, svetlo i tamu, bozanski par blizanaca). 2 je broj zemlje. Pojedincu dvojka donosi raznolik, ali i nestabilan zivot, ali, vremenom, ipak stizu i zivotni uspesi ili zasluge. Zbog svoje kolebljivosti desava se da propusta mnoge zivotne prilike.

3 je temeljni broj koji simbolizuje savrsenstvo, sveukupnost, potpunost. To je broj muskog principa, broj neba. U zivotu pojedinca oznacava ambicije i intelektualne delatnosti, mentalnu superiornost.

4 je broj osnovnih zivotnih elemenata, simbol krsta, cvrstih, materijalnih i opipljivih stvari, ali i simbol sveobuhvatnosti. U zivotu pojedinca oznacava materijalni uspeh i osigurava zastitu i potporu za taj uspeh.

5 je broj sjedinjenja (2+3), broj sredista, ravnoteze, integriranog savrsenstva, samozrtvovanja, predstavlja coveka, simbol veze izmedju sveta svetla i sveta tame. U zivotu pojedinca simbolizuje nezavisnost, duhovnu zastitu, ali i unutrasnje sukobe.

6 Proskribovani broj, broj zveri (Djavola), greha, iskusenja izmedju dobra i zla, Boga i Djavola, broj misticne sudbine, uzajamnog darivanja i suparnistva, ali moze predstavljati i broj posrednistva. U zivotu pojedinca oznacava nestabilnost, ali i mogucnost izbora (u poslu, u ljubavi), u svakom slucaju u zivotu ljudi sestice su praceni velikim iskusenjima.

7 je sveti broj koji oznacava sveukupni dinamizam. To je broj obnove, prelaza iz poznatog u nepoznato, broj saveza, ali i teskobe. Sedmica je svakako tezak broj, prati ekstreme (ili sreca, ili nesreca.) Zbog toga pojedinac sedmice doseze uspeh, tek nakon dugih i upornih borbi i napora. Sedmicu prate razna putovanja.

8 je na univerzalnoj razini broj kosmicke ravnoteze, broj pravde i promene, oblika, ali na licnoj razini simbolizuje ravnotezu koju tek treba pronaci. Ali, ako osoba ne pronadje tu ravnotezu, usledice joj nered i gubici.

9 simbolizuje kraj i pocetak. To je broj neba, punoce, analize, celine, rodjenja, klijanja. Predstavlja savladavanje slabosti, ali moze označavati i smrt oznacavajuci kraj puta, ciklusa, jer predstavlja simbol transmutacije tj. prelaska u nesto potpuno novo. Na licnoj razini simbolizuje tesko ostajanje na jednom mestu, prelazenje granica i prostornih i imaginarnih. Ako osoba devetke nije dovoljno mudra i na oprezu, cesto je u situaciji da "steze petlju", a moze se i osecati kao da se nalazi u zamci (stesnjeno), pa je sklona kretanju i putovanjima da bi olabavila taj stvarni ili imaginarni stisak.

10 je broj objave-dekaloga (deset zapovesti), sadrzi u sebi zivot i smrt, oznacava dovrsenost i povratak jedinstvu. Na licnoj razini desetka oznacava razvoj uz uspone i padove, ali i srecu. Takodje je povoljan za putovanja.

11 pokriva tajne plodnosti, vezan je za crnu magiju, neumerenost, nasilje, iracionalnost, nerazumnost, sukobe svih vrsta. Broj 11, predstavlja grb greha, nereda, bolesti, konflikta. Na licnoj razini postaje simbol pobede u borbi suprostavljenih snaga, moc i dominacija dijalektike.

12 je broj prostorno vremenskih deoba, simbol univerzuma, zodijaka, dovrsenosti, sklada. Pokriva aktivnosti i inerciju, daje sve mogucnosti izbora, simbolizuje crkvu i simbol je postojanja. Na licnoj razini moze doneti materijalne teskoće, velika iskusenja, a zbog mogucnosti izbora (slobodna volja) covek sa brojem dvanaest, cini mnoge greske na zivotnom putu.

13 je po vecini zapadnjackih teorija i ucenja, broj nesrece. Zato sto se u njemu krije moc sveukupne sublimacije. On pokriva princip aktivnosti, dinamizma, fatalnosti, zla i predstavlja kretanje ka smrti, a to u zivot pojedinca donosi promenjivu sudbinu i prisiljava ga na korenite promene.

14 je simbol promena u ravnotezi sa tendencijom ka neprekidnom poboljsanju.

15 Priziva fizicku i materijalnu srecu, ali i upozorava na preterivanja (pohlepu) koja mogu dovesti do razocarenja i gubitaka.

16 simbolizuje oscilacije i promenljivu sudbinu, i ponovne pocetke nakon padova i iskusenja.

17 je magijski broj i predstavlja kobnost (neizbeznost, fatalnost). Moze da znaci uspesan zivot i srecu, ali uvek uz pomoc sa strane.

18 simbolizuje snaznu i razigranu mastu, greske zbog nerealnosti, a takve osobe lako postaju zrtve zbog raznih prevara i obmana.

19 donosi opsti uspeh i sklad, a narocito u ljubavi, kompletnu srecu, uzvisenje.

20 je broj iznenadjenja, brzih i neocekivanih dogadjaja, iznenadne obrte i uvek donosi potpkrepljenja za uložene napore.

21 je simbol zrelosti, predstavlja simbol savrsenosti (3x7). To je broj osoba usresredjenih na objekat, oznacava slobodnu jedinku razapetu izmedju duha i materije, izmedju dobra i zla, to je broj stvorenja. U licni zivot pojedinca ovaj broj unosi nadahnuce i zastitu, a u svim naporima donosi uspeh i srecan ishod.

22 je broj velikih arkana u tarotu, on predstavlja ocitavanje bica u svoj raznolikosti u toku njegovog zivota. Ovaj broj je simbol svih prirodnih oblika i svega stvorenog u zivotu i od zivota. Na licnoj razini ovaj broj moze ukazivati na nestabilan zivot, krivi put, neravnotezu, na potrebu za okretanjem nove stranice i za konstruktivnim zivotom.

36 je broj kosmicke uzajamnosti, broj neba i broj tajnih udruzenja.

40 oznacava slutnje, pripreme, iskusenja i kazne. To je simbol zavrsetka jednog ciklusa.

100 je simbol individuacije (psihickog rasta).

1000 ima rajsko znacenje. Simbolizuje savrsenstvo zivota i srece, te predstavlja besmrtnost.

10 000 je simbol punoce, plodnosti i radjanja, obilja i neprekidne obnove.


vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com