Horoskop poznatih licnosti
Rade Serbedzija

Rodjen je 27. jula 1946. godine. Sunce mu se nalazi u sazvezdju Lava, sa Ascendentom (podznakom) u sazvezdju Vage. Fantasticnu moc transformacije, izuzetan glumacki talenat, scensko drzanje i neodoljiv sarm donosi upravo ova kombinacija Lav -- Vaga, ali uz dominirajuci "pecat" Neptuna na Ascendentu. Sklonost ka umetnosti u sirem smislu, a narocito prema glumi, poeziji, muzici i scenskom izrazavanju daju mu pojedina izuzetno vazna astroloska obelezja i specificni planetarni aspekti. Posebno je vazna konjukcija Sunca i Meseca u desetom polju, a ujedno je Mesec kulminantna planeta koja "upravlja" njegovim natalnim horoskopom, narocito karijerom.

Zbog sjajnog polozaja planeta po kucama i njihovih velicanstvenih aspekata, gospodin Serbedzija ima skoro "idealnu zvezdanu mapu" koja determinise veliku slavu, svetski uspeh i ogromnu popularnost. Polozaj Jupitera, planete "velike srece", u prvoj kuci, zatim Venere i Marsa (u egzaktnoj konjukciji, u sazvezdju Device) u dvanaestoj kuci, kao i polozaj Urana i Severnog Mesecevog cvora (u egzaktnoj konjukciji, u sazvezdju Blizanaca) u devetoj kuci potvrdjuju da gospodin Serbedzija sasvim sigurno moze da ostvari i bogatu internacionalnu karijeru, svetsku slavu, vrhunske nagrade i velika priznanja. On ce sigurno ostvariti "vrh zvezdanog neba". Ocekuje ga "Olimpijski glumacki tron", jer ko je veliki, ostaje veliki zauvek!

Analiza Natalnog horoskopa predstavlja "beskrajnu pricu" i dobar uvod u niz novih prica koje se poput koncentricnih krugova iznova otvaraju i sire dalje. Zamolila sam gospodina Radeta Serbedziju da nam prokomentarise svoje utiske nakon analize njegovog Natalnog horoskopa.

Sve ono sto sam cuo za mene ima apsolutno znacenje. Godine i dogadjaji o kojima si mi govorila, tocno se mogu tako i rasporediti. Narocito oni sumanuto radosni periodi u mome zivotu se uklapaju u tvoju pricu. Mislim da je ceo ovaj svijet uredjen po tim "kosmickim zakonima", a ova nasa planeta je samo jedan sicusni deo Svemira. Vjerujem da Svemir ili kosmicka energija deluje na ljude i da smo zbog toga obiljezeni raznim "pozitivnim ili negativnim" karakteristikama, ovisi kako i sa koje strane na to gledamo. U tom smislu, postoji i jedna pjesma Tina Ujevica, "Pobratimstvo lica u Svemiru". Znaci, postoji vise "istih" ili slicnih ljudi, konacno to je i dokazano. Pobratimstvo u Svemiru postoji i zbog uticaja kosmicke energije. Treba razdvojiti ono sto smo nasledili svojim rodjenjem, datumom i danom, spletom tih kosmickih sila iznad nas i ono sto smo na osnovu toga stekli i ucinili od sebe.

Posmatrajuci svoj zivot do sada, tocno je da je izrazito naglasen taj emotivni dio moje licnosti. Cijeli zivot sve sam veoma snazno emotivno dozivljavao i kao sto si Ti lepo rekla, pod okriljem nekakve imaginarne srece.

U svom glumackom zivotu, spadam u ljude koji su imali najvise uspjeha na ovim nasim prostorima u ovoj profesiji. Znaci, igrao sam najvise tih "velikih" -- klasicnih uloga, dobio sam "najveca" priznanja, sve velike nagrade koje su postojale u nasoj zemlji (prim. autora: radi se o SFRJ, intervju je napravljen 1990.). Ali u biti, moj intimni odnos prema svom tom dogadjanju i uspjehu, nikada na mene nije djelovao uspavljujuce ili samozadovoljavajuce. Prema svemu tome imao sam jedan realan odnos, i prema velikom uspjehu, ali i prema neuspjehu kojeg sam takodje znao prepoznati kod sebe i koji me je uvjek jako zabolio. Dakle, taj odnos relativnosti skoro prema svemu u zivotu je vrlo izrazen u mome karakteru. Jednostavno, blizi mi je jedan osmijeh na sve to, nego nesto materijalno. Mislim da je to u biti jako vazna osobina koju bih sugerisao i svim buducim, mladim glumcima, bez obzira sto nisu rodjeni pod slicnim astroloskim znakom. Cini mi se da sam skoro sve u zivotu ostvario na veoma lak nacin, a da sam mogao napraviti jos mnogo vece i krupnije stvari, samo da sam bio malo "pedantniji" i ambiciozniji u tom smislu. Recimo, jedan od tih primera su mnoge ponude koje sam dobijao i ranije u svome zivotu, da odem iz zemlje u inostranstvo i da tamo zivim, radim i snimam. Ali vrlo olako sam sve to propustao i napustao.

Familija mi je bila jako bitna. Vrlo rano sam se ozenio, imao malu djecu i to je bila glavna "prepreka" da bih do kraja ostvario sve svoje ambicije. Bitno je jako i to da sam nepotkupljiv, i pravednost mi je jako bitna u zivotu! Znam biti uzasno nesretan zbog nepravde koju vidim i uzasno tvrdoglav u isterivanju pravde, pa makar i na vlastitu stetu. Tocno kao sto si i rekla, u biti me najvise pogadja i boli "izdaja".

Govorili smo i o razlicitim manifestacijama Vase licnosti, kroz astroloski uticaj Neptuna na Ascendentu, tj. o ekstrasenzitivnosti, medijalnosti, hipnotizmu i ostalom.

Tocno tako, mogao sam predosjetiti neke bitne stvari koje su mi se u zivotu dogadjale. Nisam ih mogao unaprijed vidjeti i nisam ih mogao izbjeci, ali tocno kao sto si ti lijepo rekla, imao sam "spoznaju". Hipnotizam je takodje vazan, vjerujem da veliki broj glumaca ima tu "moc" djelovanja na druge ljude, tu vrstu energije koja je posebna i drugacija od vjestine glume i vladanja scenom. Postoji nesto imaginarno i jako koje djeluje tocno po principu nekakve hipnoze. Ja to dobro znam i osjetio sam vise puta u svome poslu. Ispricacu jednu takvu "hipnoticku" situaciju. Igrao sam "Hamleta" na Lovrincu i imao sam dugacku kosu. Vecer je bila oblacna, trebala je pasti kisa, pocele su munje sjevati. Gledaliste je bilo puno. Ja sam bio na najgornjoj terasi, sa macem u ruci. I u jednom trenutku, meni se potpuno digla kosa na glavi, izgledao sam monstruozno. Osjetio sam taj elektricitet u sebi. Gledaliste je zanijemilo. cuo sam redatelja kako je viknuo asistentu da prekine predstavu i odmah ugasi svjetla. I sad, ovo se moze objasniti nekakvim mojim najintimnijim djelom licnosti. Ja koji sam u principu bojazljiv, bojim se groma i svih tih elementarnih pojava. Ali u tom trenutku ja se ne bojim, vec dizem mac jos vise i na nekakav euforican nacin uzivam u tome bez straha. Hocu da kazem, da u tom casu moja energije nije bila usmjerena samo iz mene, bila je povratna. Gledaliste je bilo potpuno na mojoj strani. Doticala me je snaga te mase, to je bila "umnozena energija" i ja sam to osjetio. Ali i u svim nekakvim "sudbonosnim" situacijama u zivotu, reagirao sam uvjek herojski. Kao ravnopravan protivnik necemu sto je neuporedivo jace od mene, da bih u mnogim drugim svakodnevnim situacijama bio prosjecniji i od najprosjecnijeg covjeka. U najtezim momentima u svome zivotu, uvjek sam dobivao neku neslucenu energiju, za koju nisam ni znao da je posjedujem. Ali, danas u svojim intimnim razmisljanjima to mi daje veliku sigurnost i onu vrstu "ravnoteze" o kojoj si mi ti govorila. Bitno je i to da sam jako sujevjeran. Osim toga, umem jako da vjerujem, to mi zapravo daje najvecu snagu i tu se slazem se sa tobom. Takodje vjerujem da ce se ostvariti i sve ono o cemu si mi govorila i zbog toga se intimno radujem.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com