Ljubav prema sportu
i sklonost ka takmicenju


Psihologija ponasanja otkriva da svako od nas poseduje i sportski duh ili sklonost ka takmicenju -- takmicarski karakter. Medjutim, ta sklonost se manifestuje na razlicite nacine i uvek se tumaci individualno, jer zavisi od mnogih psiho-fizickih komponenti koje odredjena osoba poseduje. Naravno, kod razlicitih osoba sklonost ka takmicenju ili sportski duh izrazava se kao ljubav prema rekreaciji, potreba za konstantnim upraznjavanjem nekog sporta, zatim kao profesionalno opredeljenje, zelja za pobedom ili za ucestvovanjem u nadmetanju, potreba za individualnim ili kolektivnim sportovima, kao svojevrsni nacin "igre", ili , za nekog i mnogo "vise od igre". Na osnovu psiholosko-astroloskih analiza, svaki horoskopski znak ima svoju cud i na razlicite nacine manifestuje svoju skonost ka takmicenju i sportski duh.

OVAN Veoma je hrabar i poseduje izrazen takmicarski karater, tako da su mu sport, takmicenje ili nadmetanje "u krvi". Zeli da postigne najbolji razultat, da bude "prvak" ili as -- medju najboljima. Ima sklonost ka indivudualnim sportovima, a zbog pobede je u stanju mnogo toga da podredi zlatnom trijumfu. Prema protivniku se ponasa strogo i u okviru propisanih pravila. Najvise mu odgovaraju "naporni" sportovi kao sto su: fudbal, boks, borilacke vestine, ragbi, karate, hokej ili automobilizam. Uvek pretenduje na to da bude vodja tima, kapiten ili frontmen.

BIK Komotni Bikovi ne vole mnogo psho-fizicki da se naprezu, te sportom ili rekracijom se uglavnom bave iz licnog zadovoljstva. Medjutim, posto su prilicno tvrdokorni u ponasanju i ono sto rade, odrade do kraja, tako i u sportu mogu da postignu zavidne rezultate. Postuju fer-plej, ne posezu za prevarama i smicalicama, preme protivniku su vrlo korektni, ali se nece isticati treningom u slobodno vreme i narocito ne podnose karantin. Zenama odgovara aerobik, fitnes i vezbe rekreacije. Dok muskarci obicno biraju boks, rvanje, borilacke vestine ili bodi bilding.

BLIZANCI Oni vole brze, dinamicne i grupne sportove u kojima se koriste ruke ili se zahteva velika preciznost. Medjutim, kako u privatnom zivotu, tako i na sportskom terenu, od njih se moze "svasta ocekivati". Trude se da budu duhoviti i nonsalantni, nisu narocito disciplinovani i odgovorni, tako da trener ili suigraci sa njima imaju razlicite nevolje. Njihov nacin igre nije olicenje postenja, dovijaju se na razlicite nacine, umeju vesto da prevare protivnika ili sudiju. Najvise im odgovaraju: rukomet, kosarka, odbojka, vatrepolo, tenis ili plivanje.

RAK Tipican Rak veliku prednost daje kucnim vezbama za razgibavanje u odnosu na sportske dvorane. Poznato je da na njihovo raspolozenje najvise uticu psihicko i emotivno stanje, te stoga nisu narocito preporucljivi za kolektivne sportove ili za timsku igru. Postuju sva sportska pravila i veoma su korektni prema protivniku, cak umeju da reaguju blago ili sazaljivo. Medjutim, imaju veliku prednost u onosu na protivnika zbog svoje izostrene intuicije, tacno procenjuju njegove slabosti i biraju dobru taktiku. Obicno preferiraju: plivanje, odbojku, balet, ritmicku gimnastiku, aerobik, dzezer-sajz, fitnes, saunu. Karakteristicno je da svoj najveci uspeh postizu na medjunarodnom takmicenju.

LAV Oni su veoma motivisani za vrhunske rezultate ili pobedu i licni trijumf. Ponasaju se korektno prema protivniku, postuju fer-plej i u stanju su da cestitaju protivniku na pobedi, ali zato ne podnose autoritete, savete i naredbe cak i kada one dolaze od trenera. Zbog toga su cesto u sukobu sa upravom kluba, pa nasuprot dobrim rezultatima i velikom potencijalu, trpe odredjene kazne. Najbolje rezultate postizu u individualnim sportovima, a zbog svojih mondenskih sklonosti najcesce biraju sportove koji zahtevaju skupu opremu i elitno clanstvo, kao što su: tenis, skijanje, jedrenje, skijanje na vodi, konjicke trke, biciklizam, automobilizam, bilijar, golf.

DEVICA Nemaju mnogo fizicke snage i kondiciju, ali su zato veliki perfekcionisti koji ce cak i u sportu voditi racuna o svakom detalju. Predano treniraju, postuju propisani rezim, dobro uce, narocito se oslanjaju na savete iskusnijih i na trenera. Medjutim, imaju slabe zivce, a nervno rastrojstvo znacajno utice na koncentraciju, motivaciju i na rezultate -- energetski potencijal im dosta varira, te se njihova psiho-fizicka forma i narocito rezultati krecu od vrhunskih do najslabijih. Postuju pravila i protivnika sve dok ne izgube kontrolu. Preporucuju im se: sah, bilijar, kuglanje, rukomet, odbojka, golf, tenis, gimnastika, aerobik.

VAGA Zbog svoje sklonosti ka uzitku i zabavi, Vage sigurno nisu "sportski tipovi", sem ako nije rec o korekciji i ulepšavanju tela. Jer pravilo je -- za lepotu Vaga ce podneti cak i psiho-fizicki napor. Kada se opredele za neki sport skoro uvek su zapazeni i zapamceni zbog svog stila, manira, kompletnog estetskog utiska i ponasanja, a najredje zbog vrhunskih rezultata. Postuju propisana pravila i kanone, sa smeskom podnose poraz i ljubazno se osmehuju svima, cak i svom protivniku. Glavna mana im je slaba motivacija za naporno vezbanje, nespremnost za fizicki napor i ne uvazavanje karantina. Kao odgovarajuci sportovi preporucuju im se: dzezer-sajz, aerobik, fitnes, joga, umetnicko klizanje, umetnicko plivanje, balet ili ritmicka gimnastika.

SKORPION Za njih licna pobeda, trijumf i nadmetanje ili poraz protivnika, predstavlja neodoljiv izazov. Skloni su najrazlicitijim vidovima takmicenja i vole da dokazuju svoje sposobnosti, narocito im je stalo da ostvare vrhunske rezultate - rekord, po kome ce biti upamceni. Imaju izuzetne energetske potencijale, pa cak i kada deluju nespremno, umeju veoma neprijatno da iznenade svog protivnika. Velika mana im je to sto pobedu dozivljavaju kao imperativ, a poraz suvise licno. Prema suigracima, treneru i protivniku se ponasaju veoma cudljivo i u zavisnosti od licnih motiva. Umeju da se posluze i nekim nesportskim metodama, nikada ne zaboravljaju i ne oprastaju poraz. Najvise im odgovaraju: razliciti sportovi na vodi, ronjenje, skijanje na vodi, skokovi, rukomet, kosarka, borilacke veštine, karate, macevanje, streljastvo.

STRELAC Veoma su aktivni i dinamicni, ali ipak, ne vole da se izlazu velikom psiho-fizickom naporu te se prema sportu najradije odnose cisto rekreativno ili zabavno. Uostalom, Strelac uvek uziva u dobroj igri, tako da zbog svoje cudi naginje ka zabavnom karakteru ili ponasanju. Njihovo geslo je "vazno je ucestvovati", tako da poraz na njih ne deluje narocito ozbiljno ili potresno. Veoma su korektni prema protivniku i zagovaraju fer-plej pravila, kako na terenu tako i izvan terena. Izuzetno su susretljivi prema novinarima i medijima, imponuje im popularnost, ali zato vesto izbegavaju sportski rezim, stegu i karantin. Obicno najbolje rezultate postizu u individualnim sportovima, anarocito im odgovaraju: streljastvo, atletika, konjicki sportovi, golf, tenis, jedrenje.

JARAC Oni su veoma uporni, spartanski izdrzljivi i neprekidno zedni novog uspeha! Pravilo je da ce u sportu ostvariti vrhunske rezultate ili se njime uopste nece baviti. Imaju despotsku narav koja se najbolje manifestuje u ekipnim sportovima. Ne podnose autoritet i naredbe, kritike ne trpe i uzvracaju zestoko, najvise vole sportove koji donose dobru zaradu ili nagradu. Insistiraju na postovanju principa i pravila, prema protivniku su nemilosrdni u borbi, ali i korektni. Najvise im odgovaraju: razlicite trke, zbog izuzetne izdrzljivosti narocito maraton, rvanje, karate, planinarenje, trcanje sa preponama, parterna gimnastika, bacanje kugle ili diska, golf, tenis, bilijar.

VODOLIJA Oni su veoma veliki individualci i izbegavaju razlicite rezime, pravila ili naporne psiho-fizicke vezbe. Medjutim, vrlo su spretni i kada su licno motivisani postizu izuzetne rezultate. Nisu narocito disciplinovani, koriste se razlicitim metodama, smicalicama i umeju da nadmudre ne samo protivnika, vec i suigraca ili trenera. Ne podnose karantin ili zabrane koje nalaze uprava kluba. Poseduju veliku hrabrost ili neke "lucidne" ideje, te najcesce ostaju zapazeni zbog svog ponasanja, stila ili rezultata. Najvise im odgovaraju: padobranstvo, avio sportovi, letenje, jedrilicarstvo, skijanje, planinarenje, ronjenje, atletika, tenis, automobilizam, konjicki sportovi.

RIBE Nezne, senzualne, nestalne i romanticne Ribe skoro da ne poseduju sportski duh. Ne vole takmicenja, izbegavaju veliki psiho-fizicki napor i u velikoj meri se oslanjaju na druge. Ukoliko se vec bave nekim sportom, onda im više odgovaraju oni ekipni. Velika mana im je nedovoljna kondicija, psihicka i emotivna povodljivost i narocito, nedostatak motivacije za uspeh, pobedu ili trijumf. Veoma su korektni prema protivniku, postuju razlicita pravila i propise, ali nisu dovoljno iskreni i objektivni. Najvise im odgovaraju: umetnicko plivanje, sportovi na vodi, jedrenje, aerobik, dzezer-sajz, joga, ples, parterna gimnastika,odbojka, golf, tenis, bilijar, kuglanje.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com