Popularna astrologija
Uticaj Meseca na zacece


Istrazivanja i svedocanstva

Mesec i Sunce imaju veliki uticaj na razlicite zivotne procese, svakodnevne pojave i dogadjaje koji se desavaju na Zemlji. Poznato je da Sunce i Mesec svakodnevno izazivaju plimu i oseku, odnosno podizu i spustaju nivo vode na planeti. Mesec deluje na protok, koncentraciju i nivo vode (tecnosti) u organizmu; ima veliki uticaj na psihicko i dusevno stanje coveka, na njegove snove, kao i na njegovu neurofiziolosku strukturu; takodje utice na razvoj i rast svih organizama; odredjuje izgled flore i faune.

Astroloski posmatrano, Mesec vlada mnostvom raznolikih stvari na zemlji. Ova drevna i prvobitna sila lezi u osnovi svega. Kao sto je astronomski Mesec vidljiv sa Zemlje u svom vecnom menjaju, tako i astroloski Mesec ima nacelo promenljivosti. On predstavlja ostvarenje zivotnog procesa koji je Sunce zapocelo. Menstrualni ciklus kod zena se podudara sa trajanjem lunarnog meseca, a normalan period izmedu zaceca i rodjenja odgovora vremenu od devet lunarnih meseci.

Osvrnucemo se na jedan "karakteristican" i autentican primer iz svakodnevnog zivota, uz naglasak da su ovakvi i slicni slucajevi pozati u astroloskoj i medicinskoj praksi. Licna nevolja je naterala Z. S., novinara iz Beograda, da istrazuje uticaj Meseca na vreme najpogodnije na zacece. Naime, posle deset godina braka i svih medicinskih ispitivanja i tretmana, uz poveliku gomilu nalaza i uveravanja da su supruga i on apsolutno zdravi, ipak nije imao potomstvo.

Njegovo istrazivanje je krenulo od saznanja vezanog za jedno "bizarno" otkrice dvojice Madjara -- rec je o statistickom istrazivanju (starom otprilike pedeset godina) nezeljenih trudnoca i pobacaja u okviru odredjene populacije u toku jedne godine. Daljom analizom tih rezultata doslo se do veoma vaznog otkrica: relativno veliki broj ispitanica je zatrudnelo tokom "sigurnih dana", dakle izvan vremena ovulacije (cetrnaesti dan menstrualnog ciklusa plus/minus dva dana).

Astroloski postupak se svodi na poredjenje ovih neobicnih dana zaceca sa danima rodjenja, sve u odnosu na polozaj Meseca (odnosno po lunarnom kalendaru). Na kraju, dolazi se do zakljucka o "poklapanju Meseca", odnosno polozaj Meseca u trenutku zaceca je isti kao i u vreme rodjenja majke!

"Za ovo otkrice sam saznao sasvim slucajno, listajuci neki stariji nemacki casopis. Ni danas mi nije jasno, zasto se u tom pravcu nije dalje istrazivalo i zasto je moderna medicina a priori odbacila ovo otkrice? Poznato je da je uticaj Meseca na nasu planetu ogroman -- od fascinantnih plima i oseka, preko jedva primetnih ali sveprisutnih ciklusa u biljnom i zivotinjskom svetu, do neverovatnog uticaja na mentalno stanje homo sapiensa. Uostalom, i sam menstrualni ciklus se poklapa sa lunarnim ciklusom od 28 dana. Zasto onda Mesec ne moze da utice na to da se jajasce lansira u karlicnu duplju? Zasto ne bi mogao da bude makar deo mehanizma prirode u radjanju novog zivota?" -- Istice Z. S.

Uvazavajuci ove principe koji se baziraju na astroloskom tumacenju i daljim proracunima, Z. S. je shvatio da je vazno pravilno izracunati cikluse plodnosti, od dnevnog do zivotnog. I, upravo primenjujuci postupak koji je pomogao mnogim bracnim parovima pri planiranju porodice i trazenju povoljnog perioda za zacece, Z. S. je ostvario svoju roditeljsku ulogu -- on je danas srecni otac koji ima petnaestogodisnju cerku.

Zakljucak u vezi sa planiranjem porodice i izborom najpovoljnijeg perioda za zacece je da, pored lunarnog, obavezno mora da postoji i dnevni ciklus (poznata prica o bioritmu), ali i zivotni ciklus. Dakle, postoji odredjeno vreme, odredjenog dana u odredjenoj godini kada je najveca verovatnoca da ce doci do oplodnje.

U kontekstu plodnosti zene i muskarca, zivotni ciklus se moze predstaviti kao sinusoida, cije su amplitude posebno izrazene u doba polne zrelosti. Kada se pozitivne amplitude zene i muskarca poklope u najvisoj tacki, predstavljaju najpovoljniji trenutak za zacece, tj. za stvaranje potomstva. Znaci, vazno je izracunati cikluse plodnosti, od dnevnog i lunarnog do zivotnog ciklusa.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com