Ljubavni susreti i romanse

uvod u medjuljudske odnose

Veliki broj istrazivanja do sada je pokazao da se u glavnom fokusu, ili na vrhuncu skale svih mogucih interesovanja za astrologiju (pre svega za natalnu granu astrologije) nalaze i preovladjuju interesovanja za ljubavne horoskope, tj. za ljubavne aspekte i za uporedne horoskope. Naravno, to je potpuno razumljivo i opravdano, stavise dobro je sto preovladava takvo interesovanje jer niko od nas ne funkcionise i ne zivi sam. Svi smo mi, hteli to ili ne, upuceni na interpersonalne odnose i veze. A to dalje znaci da na nivo naseg emocionalnog razvoja i na kvalitet naseg ljubavnog i socijalnog zivota utice porodica ili odnos sa roditeljima, bracom i sestrama, rodbinom, zatim odnos sa blizom okolinom, a posebno veliki uticaj imaju skola i vaspitno-obrazovni sistem.

Naglasavamo da je uvek od posebnog znacaja tj. sustinski je bitan odnos sa suprotnim polom, odnosno ona suptilna, prirodna i polna vezanost ili odnos izmedju muskarca i zene. Sa stanovista psihologije i astrologije potpuno je razumljivo da postoje razlicite emotivne reakcije, odnosno svako od nas izrazava emocije u skladu sa svojim mentalnim sklopom, temperamentom i karakterom, sto sve sacinjava psiholoski profil licnosti. Znaci, emocionalno izrazavanje i emocionalno reagovanje je uvek obojeno individualnim stanjem svesti (razvoj, nivo i kvalitet). Psihologija i astrologija jasno razlikuju cetiri osnovna tipa temperamenta, tako da u okviru horoskopskih znakova postoji podela na cetiri osnovne kategorije. Dakle, svakom horoskopskom znaku odgovara odredjeni tip temperamenta koji preovladava u emocionalnom izrazavanju.

PODELA ZNAKOVA NA OSNOVU TEMPERAMENTA:
1. Kolericnom tipu emocionalnog izrazavanja odgovaraju: Ovan, Lav i Strelac;
2. Melanholicnom tipu emocionalnog izrazavanja odgovaraju: Bik, Devica i Jarac;
3. Sangvinicnom tipu emocionalnog izrazavanja odgovaraju: Blizanci, Vaga i Vodolija;
4. Flegmaticnom tipu izrazavanja odgovaraju: Rak, Skorpion i Ribe.

Da bi se bolje razumela priroda odredjenog znaka, njegov karakter i nacin emocionalnog izrazavanja, treba uzeti u obzir i odredjena svojstva (snaga, jacina, struktura) licnosti. Kao sto u prirodi postoje cetiri osnovna elementa -- vatra, voda, zemlja i vazduh, tako se i u astrologiji horoskopski znaci dele u cetiri osnovne skupine.

PODELA NA OSNOVU CETIRI PRIRODNA ELEMENTA:
1. Elementu vatre odgovaraju: Ovan, Lav i Strelac;
2. Elementu zemlje odgovaraju: Bik, Devica i Jarac;
3. Elementu vazduha odgovaraju: Blizanci, Vaga i Vodolija;
4. Elementu vode odgovaraju: Rak, Skorpion, Ribe.

Horoskopski znaci se medjusobno razlikuju i po nacinu predstavljanja ili po stilu izrazavanja. Svaki od njih ima svoj psiholoski i emocionalni obrazac izrazavanja svog unutrasnjeg stanja, kao sto postoje razliciti stilovi u komunikaciji sa blizom okolinom, tj. u interpersonalnim odnosima.

OSNOVNA PODELA PO NACINU I STILU IZRAZAVANJA:
1. Kardinalnom tipu odgovaraju: Ovan, Rak, Vaga i Jarac;
2. Promenjivom tipu odgovaraju: Blizanci, Devica, Strelac, Ribe;
3. Fiksnom tipu odgovaraju Bik, Lav, Skorpion i Vodolija.

Sve ove podele, kategorizacije i objasnjenja su neophodna u cilju boljeg razumevanja psiholoske prirode odredjenog horoskopskog znaka i pravilnog tumacenja emocionalne strukture, razvoja, nivoa i kvaliteta ne samo horokopskog znaka vec i odredjene osobe. Astrologija, kao ni druge nauke, nema opste prihvacenu definiciju ljubavi. Medjutim, astrologija moze tacno da prepozna, pravilno da rastumaci i da objasni bitne cinjenice prisutne u ljubavnom odnosu -- emocionalnoj vezi, kako bi nas uputila na nacin kojim mozemo u potpunosti da ostvarimo svoj ljubavni zivot. Narocito je vazno napomenuti da astrologija objasnjava i daje odgovore da li u nasem zivotu ima dovoljno ljubavi, zatim kada, kako i sa kim treba zakoraciti u ljubavno carstvo.

Nezavisno od toga da li je rec o ljubavnoj vezi, bracnom zivotu, avanturi ili o novoj ljubavnoj romansi uvek je sustinski bitan i najvazniji kvalitet ljubavnog odnosa izmedju dve osobe. Uostalom, postoje opste i zajednicke kategorije o kojima svi razmisljamo na veoma slican nacin. Svi bismo zeleli da budemo srecni i uspesni, da izgledamo lepo, da zivimo udobno i da je nas ljubavni i porodicni zivot ispunjen beskrajnom harmonijom. Ipak, o ljubavi i sreci razmisljamo razlicito, a svako od nas je na svoj nacin akter prilikom ostvarenja ili neostvarenja tih ciljeva.

Astrologija potencijalno ima izuzetno vazan i pozitivan doprinos, a astrolog potencijalno veliki uticaj na kvalitet necijeg ljubavnog zivota. Pri tome je neophodno imati Natalni horoskop odredjene osobe kako bi se mogao analizirati njen ljubavni zivot i odgovoriti na pitanja ili dileme koje treba da poboljsaju kvalitet, odnos ili vezu sa ljubavnim partnerom. U slucaju ljubavnog para, moraju se uzeti u obzir pored natalnih -- zivotnih horoskopa obe osobe i njihovi uporedni horoskopi da bi se tako dobila kompletna slika o njihovom zajednickom zivotu, kako bi se doslo do vaznih sugestija, potrebnih odgovora, osetljivih tacaka ili perioda koji doprinose ljubavnoj harmoniji.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com