Popularna psihologija
Govor usana


Oblik usana kod odredjene osobe uvek ukazuje na vise faktora analize, mozemo govoriti o razlicitim estetskim kriterijumima ili o psiholoskim aspektima.


Dakle, oblik usana kod odredjene osobe ukazuje na stepen privlacenje ili dopadanja koji ona izaziva kod svoje okoline, zatim na njeno ponasanje, kao i na izrazavanje osecanja.

Na osnovu razultata istrazivanja postoje osnovne podele u zavisnosti od oblika usana i osobenosti licnosti ili manifestacije ponasanja licnosti.

LEPO OBLIKOVANE USNE

Ukazuju da osoba ima visoke moralne kriterijume, dosta vrlina i jaka osecanja. Ona je veoma strpljiva i marljiva, najcesce savesno izvrsava svoje obaveze. Spremna je da pomogne drugim ljudima. Deluje dobronamerno, toplo i senzualno. Obicno ima veliki broj poznanika ili prijatelja, kao i emotivnih veza.MALE USNE

Obicno imaju osobe koje su sklone "zakulisnim radnjama". One tesko otvoreno izrazavaju svoja osecanja i veoma tesko ispunjavaju data obecanja. Cesto mnoge stvari rade iz licne koristi ili sa "racunicom". Nepostojani su u prijateljskim vezama. U izrazavanju emocija deluju posesivno i ljubomorno, cak mnogi pate i od narcisoidnosti.

Ako na gornjoj usni ispod nosa postoje dve paralelne linije, a izmedju njih velika rupica
Ukazuje na pozitivne karakterne crte licnosti. Ova osoba teze kontrolise svoja osecanja, misli ili postupke. Deluje vrlo strasno, impulsivno ili infantilno, hedonistickih je potreba i rukovodi se za primarnim nagonima.

Ako je gornja usna razvijenija u odnosu na donju
Ovo je veoma dinamicna osoba koja poseduje jaka ili intenzivna osecanja. Veliki je optimista i punim plucima uziva u zivotu -- voli sva zivotna zadovoljstva, zaljubljena je u ljubav, "voli da voli" i voli sve sto je lepo.

Ako je donja usna naglasenija (punija) u odnosu na gornju
Otkriva veoma inertnu ili pasivnu osoba, najcesce druge ljude podredjuje ispunjavanju svojih licnih zelja. Ne izrazava otvoreno svoja osecanja, i koristi razlicite indirektne ili prikrivene metode na putu do svoga cilja. Gledano spolja ume da ostalja utisak "smirene osobe", ali ona sve intenzivno prazivljava iznutra.
TANKE USNE

Najcesce govore o osecanjima bez topline. Osobe koje imaju ovakav oblik usana umeju da deluju emotivno hladno, uskogrudo, razervisano, strogo ili mracno. Mnogi od njih su i vrlo sebicni, teze ka ispunjavaju svoj licnih ambicija, ciljeva ili zelja. Poseduju razvijene sposobnosti prakticnog misljenja i delovanja, na racun misaonisti, senzualnosti.LINIJA GORNJE USNE:

ako je primetno izvijena (lucnog ili srcastog oblika), rec je hedonisti ili o osobi koja voli sva zivotna zadovoljstva i razlicite uzitke, optimisticke je prirode i vedrog duha
ako ima pravi obik (kao linija), otkriva vrlo inteligentnu osobu sa izrazenom jakom voljom, zatim disciplinovana, uredna i precizna osoba koja savesno ispunjava svoje obaveze
ako ima stisnute usne, to su obicno osobe skromnijih intelektualnih sposobnosti, koje izrazavaju brutalnost i jake nagone, deluju odvazno, hrabro, "surovo" ili neumoljivo


UGLOVI -- KRAJEVI USANA:

ako su usne izvijene nanize, ukazuje na netolerantnu, strogu i emotivno hladnu osobu, obicno su materijalisticki orijentisani, zahtevni i vrlo skepticne ili pesimisticne prirode
ako su usne izvijene navise, govori o osobi koja otvoreno izrazava svoje emocije i raspolozenja, zatim ona je sigurna u sebe, druzeljubiva, vedrog je duha i optimisticka
ako ne postoje pravilne crte uglove - zavrsetaka usana, obicno ukazuje na osobe koje cesto zapadaju u neke "kriticne" situacije i imaju "teza iskustva" ili problematicne odnose sa drugim ljudima.


PUNIJE - IZRAZAJNE USNE
(vrlo naglasene obe usne)

Ukazuje na hipersenzitivne (preosetljive) osobe, koje imaju razvijenu siroku paletu razlicitih osecanja. Njihova osecanja su vrlo intenzivna, ucestala i jaka, obicno poseduju naglasenu culnost ili seksualnost i potentnost.

Duboko u sebi prezivljavaju razlicite dogadjaje, ali takodje manifestuju spolja ili izvan sebe svoja unutrasnja stanja. Stoga, deluju vrlo osetljivo i brzo prasnu. Imaju "siroke apetite", od uzivanja u hrani do "slatkog uzitka", koja pruzaju razlicita zivotna ili ljubavna zadovoljstva.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com