Saznanja
O prorocanstvima


Prisutna u svim civilizacijama, povijesnim razdobljima i delovima sveta, umeca proricanja stara su kao i samo covecanstvo.

Pecinske slike iz Francuske daju naslutiti da su se pre 15 000 godina prorocke moci Shamana koristile za dobrobit zajednice na nacin koji se jedva razlikuje od metoda njegovih sibirskih potomaka iz IX stoljeca.

Danas ogromna popularnost TAROT-a (http://www.astrolook.com/tarot.shtml), Astrologije, Grafologije i mnogih drugih tehnika proricanja, otkriva zaokupljenost individualnom sudbinom, koja je karakteristicna za savremeno zapadno drustvo.


Sve u svemu, povjest proricanja izrazava nade i strahovanja covecanstva na jedinstven nacin!

Saznati "sto je zapisano u buducnosti" je jedna od vecitih zelja covecanstva, kako u pecini kamenog doba, tako i danas u ciganskom satoru. Dobiti barem neku orijentacionu predstavu o tome sto se moze dogoditi za nekoliko sati ili dana, nije samo pozeljno -- to je i vazno!

Lovac umije pretpostaviti gde ce i kad pronaci divljac, auto stoper pretpostavlja gde da ispruzi palac… Sve su to razliciti pokusaji predvidjanja buducnosti. Mora se imati u vidu da se predvidjanja mogu, ali i ne moraju ostvariti -- divljac mozda nece doci, auto mozda nece da stane.

Uzrok takvim neuspesima moze biti neki neocekivani element koji je poremetio obrazac na kojim se temelji proricanje, ili, mozda neki nedostatak tehnike predvidjanja.


Neki naucnjaci tvrde da se sva prorocanstva baziraju, svesno ili nesvesno, na slozenoj teoriji vjerojatnosti. Drugi misle da je u to ukljucena neka misterija -- da, na primer, vreme kvalitativno daleko teze mozemo objasniti nego sto to mozemo i zamisliti.

Ali, cak i za najracionalnije od nas to moze da bude manje nevjerovatno no sto na prvi pogled izgleda.


Hajde da promatramo putovanje kroz vreme (kroz zivot) kao da putujemo automobilom. Dok se mi vozimo krivudavim putem ne mozemo gledati krajolik iza i ispred nas, ali se u bilo kom trenutku mozemo setiti deonice puta koju smo vec prosli… ipak, ono sto je pred nama ostaje neotkriveno.

Pitamo se, mozemo li nekako preskociti nekoliko sekundi napred kroz vreme i otkriti sto nas ceka iza naredne krivine? Odgovor je: svakako!


Skoro sam siguran da se bar nekima od vas dogodilo dok je vozio automobil krivudavim putem, ne znajuci zasto, naglo usporio auto, a u sledecem trenutku pored njega proleteo ludi vozac preticavsi kamion preko pune linije.

Da li ste mozda nekad imali los predosecaj u vezi sa nekom osobom prilikom upoznavanja, a kasnije saznali da je ta osoba vrlo loseg karaktera i da je htela da vas prevari?

U obe prilike rec je o nesvesnom predskazivanju buducnosti, tj. putovanju nekoliko sekundi unapred kroz vreme i prostor.

Zelim da kazem da mi ipak mozemo zaviriti u prostor koji nam je nepoznat. Razlika je u tome sto je nekima potrebno vise vezbe nego drugima.

priredio AZTECY

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com