Saznanja
Lilit - Crni Mesec


Mitolosko tumacenje: Lilit -- Crni mesec, najstarija zena ili po nekim legendama prva Adamova zena, starija i od Eve. Madona je zena koja je postala boginja, Eva je gresnica, a Lilit ?

Lilit je "greh sam po sebi", pod uslovom da se plasimo svoje savesti (sopstvene prirode). Lilit simbolizuje mrak, tamu, prapocetak, strast, pozudu, razornu snagu, seksualni i rusilacki -- destruktivan nagon.

Psiholosko tumacenje: Sa aspekta ciste moralnosti trebalo bi je ekskomunicirati, ali to je na srecu nemoguce (teorijski i prakticno). Lilit i njena snaga mogu da se probraze, ali samo ako se prethodno upoznaju, prihvate i afirmisu.

Dakle, Lilit postaje "greh", ako odbijamo da spoznamo i prihvatimo sebe bez ikakvih predrasuda -- svako ima svoju "tamnu stranu licnosti". Osporavana ili potiskivana, ova energija postaje: destruktivna i rusilacka; dovodi do frustracija, potiskivanja seksualnih potreba, kompleksa inferiornosti, histerije i opste emocionalno-seksualne nezrelosti.

Medjutim, ako je pravilno afirmisemo energija se preobrazava u kretivnu snagu, licnu nezavisnost i harizmu. Lilit je vrsta energija u coveku koja odbija da robuje moralnim predrasudama. Ona je sloboda, tj. nagoni coveka da se ostvari kao "slobodna licnost", u skladu sa svim svojim karateristikama i nagonima.

Astronomsko tumacenje: Lilit je planetoid, blizi je Zemlji od Meseca, ali je sporije obilazi. Kruzi oko Zemlje u ciklusu od 124 dana. Veruje se da je otkiven (prvi put vidjen) 1618.god.

Astrolosko tumacenje: Lilit ili Crni Mesec, prvobitno je proglasena za "malefika", tj. planetu razaraca. Medjutim, boljim upoznavanjem njenog karaktera sada se veruje da ona upravlja nesvesnom energijom (kao i Pluton); Lilit je sirova snaga nagona (slicna Marsu), ali mnogo produbljenija, samim tim i mnogo jaca. Za razliku od Marsa, Lilit ne priznaje nikakvu bolecivu emocionalnost, naglasenu sentimentalnost i patetiku. Zatim, dok Uran opcinjava bljestavom elektricnom svetloscu, Lilit fascinira "tamnim svetlom".

Natalna astrologija: U analizi natalnog horoskopa treba posmatrati polozaj Lilita u odredjenom sazvezdju, zatim polozaj u odredjenoj u kuci, kao i aspekte koje pravi sa ostalim planetama i istaknutim tackama natala. Naravno, sve zajedno doprinosti kvatitetu tumacenja i kompletne realizacije licnosti kroz sve aspekte njenog moralnog, emocionalnog i seksualnog zivota.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com