Saznanja
Pamcenje snova


Istrazivaci snova tvrde da postoje odredjeni postupci ukoliko zelite da protumacite ono sto sanjate, a prvi korak je pamcenje snova. Potrebno vam je bar godinu dana iskustva u "pamcenju snova". Postoji vise tehnika pamcenja onoga sto sanjamo, a najjednostavniji nacin se svodi na par osnovnih pravila.

Prvo, pripremite papir i olovku koje cete drzati pored kreveta. Vazno je da odmah nakon budjenja zabelezite svoje snove.

Zatim, pre nego sto zaspite, ponavljajte u sebi recenicu: Kada se probudim, zelim da se setim svojih snova.

Odmah nakon budjenja, bez obzira da li je noc ili jutro, zapisite ono sto ste sanjali, kao i osecaj koji ste imali u trenutku budjenja (radost, tuga, strah, zbunjenost ...). Ovakva osecanja najcesce poticu iz delova snova kojih ne mozemo da se setimo.

Zanimljivost je da je moguce ovladati tehnikom tako da vidimo i posmatramo svoj lik u ogledalu, dozivamo svoje ime u snu.TIPOVI SNOVA

Postoje osnovne kategorije -- tipovi snova, ali svaki od njih takodje moze da sadrzi elemente nekoliko razlicitih kategorija. U razvrstavanju snova u tipove, najmerodavniji je osecaj koji imate nakon budjenja.

1. Psiholoski snovi predstavljaju refleksiju telesnih funkcija, kao sto su seks, trudnoca, porodjaj, bol, mokrenje i sl.

2. Snovi koji vas bude prouzrokovani su necim iz vase okoline: promenom temperature, svetlosti, zvukom ...

3. Snovi koji resavaju probleme simbolicno predstavljaju Vas problem i ukazuju na resenje za kojim tragate. Takodje, mogu da budu i prozvod sugestije koju ste imali pred spavanje.

4. Rezime snovi predstavljaju izvestaj onoga sto vam se tokom dana desavalo i o cemu ste razmisljali.

5. Snovi suprotnosti donose prirodnu ravnotezu u vasu licnost, recimo, u vreme zalosti sanjate vedre snove pune smeha ili obrnuto, kada ste radosni sanjate o nesrecama.

6. Snovi transformacije -- Vasom zaslugom (nekim cudom, tehnikom, posebnim ritualom, magijom) bica ili predmeti bivaju potpuno promenjeni.

7. Ispunjenje zelja -- ritualom ili magijskim cinom, ali bez Vaseg uticaja i ucesca volje, desavaju se cuda.

8. Snovi koji se ponavljaju ili snovi iz sekvenci -- kada se odredjeni delovi sna ili snovi ponavljaju vise puta u toku godine.

9. Kosmari -- zabrinjavajuci ili zastrasujuci snovi razlicitih jezickih sadrzaja, koji ostavljaju snazan utisak na Vas nakon budjenja.

10. Pronicljivi snovi -- donose Vam sasvim nova otkrica koja mogu da budu nejasna, zbunjujuca ili potpuno razumljiva.MOGUCI IZVORI ONOGA STO SANJAMO

1. Iz kolektivnog nesvesnog.

2. Iz nekog od proslih zivota, ako ih je bilo.

3. Iz duha, inteligencije, svesti.

4. Iz genetskog hoda i porodicnog stabla.

5. Iz vremena provedenog u materici.

6. Iz trenutka rodjenja (primarni krik), najranijeg detinjstva ili rane mladosti.

7. Iz sadasnjosti i zivota koji trenutno vodite.

Snovi uvek dolazi iz aktivnosti mozga, ali u njima ne mora da se odslikava samo licno iskustvo pojedinca. Oni su cesto izmesani sa licnim i zajednickim (kolektivnim, porodicnim) iskustvom, ocekivanjima vasih roditelja ili vasih snova iz detinjstva. Ponekad oni predstavljaju preplitanje vase proslosti i buducnosti ili najavljuju ono sto se "mora dogoditi".TUMACENJE SNOVA

Buduci da ste shvatili na koji nacin mozak predstavlja simbole (neki simboli su uopsteni, npr. voda predstavlja emocije, vatra je moc), osnovno pravilo je da sve sto sanjate tumacite strogo individualno, sto znaci da ustaljeni simboli mogu da imaju i potpuno suprotno znacenje. Ukoliko ne mozete da pronadjete znacenje ili da povezete simbol iz sna sa vasim iskustvom, moracete da ih pripisete 1, 2, 3. ili 4. izvoru.

Tipovi snova od 1 do 5

Oni uvek dolaze iz 7. izvora. Stoga, potrudite se da ih ne mesate sa drugim izvorima.

Tipovi snova 6 i 7

Uglavnom dolaze iz 6. 7. izvora, ali ticu se vasih nada, strahova, motiva, ambicija... Zato, odmah rascistite da li poticu iz sadasnjosti. Ako nemaju veze sa sadasnjim zivotom, onda poticu iz 4. izvora. Trebalo bi da se raspitate o svojim korenima (poreklu) i zeljama, nadama i strahovima vasih predaka. Ako eliminisete i ovu grupu, onda vas san potice iz 1, 2. ili 3. grupe izvora.


Tipovi snova od 8 do 10

Mogu da vode poreklo iz bilo koje od sedam grupa izvora. Najbolje je da su iz 6. ili 7. grupe, pa da ih na taj nacin tumacite. Ukoliko ih svrstavate u grupe koje se vezuju za prosle zivote, prenatalni period ili najranije detinjstvo, potrebno je da konsultujete nekoga ko bi vam pomogao da saznate njihovo poreklo, a samim tim i poruku, tj. njihovo znacenje.

Ovde vam je potreban poseban oprez i nemojte se upustati u samostalno tumacenje. Ako zakljucite da vam san potice iz 1. i 3. izvora, razmislite o svojim ubedjenjima, etickim principima, moralnim stavovima; ima onih koje ste brzo i lako usvojili, ali i onih koje vam savremeno drustvo svakodnevno namece.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com