Saznanja
Govor tela


Poznato je da osoba putem verbalne komunikacije potencijalno moze da saopsti "sve sto zeli", tj. moze da masta i laze koliko zeli ili koliko ima maste, potencijala, volje. Ali, tokom neverbalne komunikacije to je skoro nemoguce (iskljucujemo glumacke uloge i neke mentalne poremecaje).

Odnosno, svako razmislja o tome "sta zeli da saoposti", zatim "koju poruku zeli da uputi" ili "kakav utisak zeli da ostavi", a reci uvek predstavljaju sjajno orudje ili oruzje da se ostvari namera.

Konkretno, na necije pitanje uvek moze da se odgovori (verbalno) iskreno ili lazno. Medjutim, sta god da iskazemo recima (verbalno), "telo" nas "odaje", a to su odredjeni nesvesni pokreti, tikovi, trzaji, neverbalni -- telesni znakovi ...

Covek ne moze svesno da utice na telesne znakove ili da ih kao reci (u verbalnoj komunikaciji) stavi u funkciju svojih ciljeva, pa tako i lazi. Dakle, covek ne moze da kontrolise tikove na licu, mimiku, gestikulaciju, zatim ceskanje (iza uha, nosa, vrata ...), crvenilo, bledilo, treptanje, obaranje pogleda, znojenje dlanova, prekrstanje nogu ...

Svi ovi znaci u neverbalnoj komunikaciji "mnogo otkrivaju", ukoliko se pazljivo prate i tumace.

Dakle, osoba moze da "tvrdi" jedno, a ustvari da misli, zeli i oseca nesto sasvim drugo ili cak, suprotno! Ponekad, cak ni sama osoba nije svesna svojih unutrasnjih konfikata ili sukoba na relaciji svesno i nesvesno.

Neverbalna komunikacija ima posebno znacenje u psiholoskoj analizi i odredjivanju profila licnosti, jer mnogo govori o nasim osobinama, sklonostima i namerama, cesto ukazuje i na odredjene psiholoske smetnje ili poremecaje.

Postoji grupa psihoanaliticara koja podrzava teoriju i naglasava (posebno analizira), da je potencijalno vaznije u odredjenim situacijama ono sto se ne kazuje, nego ono sto se govori ili saopstava recima.

Dakle, sve predstavlja jezik simbola na odredjenom komunikacijskom nivou. Medjutim, pitanje je koliko smo pravilno ovladali upotrebom i razumevanjem razlicitih simbola u komunikaciji.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com