Uticaj planeta na izbor zanimanja


Vreme u kome zivimo namece nam nova pravila ponasanja; prilicno smo uzurbani i u stalnoj potrazi za korisnim informacijama koje bi nam pomogle u ostvarenju namere da ispunimo svoje zivotne ciljeve ili snove. Sveopsti drustveni razvoj i moderna nauka imaju zadatak da konacno odrede Univerzum i nase mesto u njemu i da razjasne uticaj planeta i kosmosa na nasu sudbinu.

Astronomi su pomocu atomskih casovnika utvrdili uzrok gresaka u kosmosu. Mesec, stvaranjem plime i oseke, povecava trajanje dana. Iznenadne erupcije na Suncu uticu na Zemljinu rotaciju, kao sto uticu i na sve ostale planete. Posledice ovih delovanja mere se malim delovima sekunde, ali je ovaj fenomen ipak impresivan, pogotovo ako se uzme u obzir koliko je energije potrebno da bi se usporila ili ubrzala Zemljina masa. Pa ako je vec dokazano da i Zemlja podleze iznenadnim cudima vasione, postavlja se pitanje: sta se tek desava sa covekom, kao malim organizmom koji zivi na njenoj povrsini?

Pre nekoliko godina sprovedena su istrazivanja na 25.000 ispitanika u Evropi. Rezultati govore da polozaj planeta u trenutku rodjenja uzrokuje ili ukazuje na pravilnost pri IZBORU ZANIMANJA. Sistematskom obradom ovih podataka ustanovljeni su vazni pokazatelji -- zakljuceno je da svaka grupa zanimanja ima svoj planetarni casovnik. (Statisticke anomalije su se javljale uvek neposredno po izlasku, ili pri kulminaciji pojedinih planeta.) Zakljuceno je da najveci broj osoba rodjenih u trenutku pojave Marsa na horizontu i u casu njegovog prolaska kroz najvisu tacku na putanji postaju naucnici, lekari, sportisti, vojnici ili "uniformisani" poslovni ljudi, dok su se buduci glumci, slikari, muzicari, umetnici ili soumeni radjali pod snaznim uticajem Meseca, Venere, Jupitera, Neptuna ili Urana. Eminentni naucnici i lekari radjali su se pod snaznim uticajem Saturna, a politicari pod snaznim uticajem Jupitera. Kosmicke pulsacije koje se odvijaju u ciklusu od 24 casa uticu na to da se u odredjenom vremenskom intervalu radja veci broj buducih lekara, u nekom drugom -- veci broj politicara, umetnika, sportista i tako redom za ostala zanimanja.

U kontekstu Natalne astrologije, vazi pravilo da je polazna tacka analize natalni horoskop i njegovi osnovni elementi. Kada se analiziraju predispozicije za izbor buduceg zanimanja posebno se izdvajaju, kao najvaznije determinante: kulminantna planeta, polozaj MC-a, prisustvo planeta, kao i njihovi aspekti u desetoj, sestoj i drugoj kuci. Treba uzeti u obzir i vladaoce pomenutih kuca u medjusobnim aspektima, a vaznu ulogu imaju svakako ascendent i natalni znak.

Naravno, svaki natalni horoskop je uvek po necemu specifican, a te karakteristike daju poseban pecat, kako na strukturu licnosti, tako i na njeno profesionalno opredeljenje. Kao narocito interesatan podatak navodimo cinjenicu da su svi "veliki" i eminetni astrolozi imali dominatan -- naglasen uticaj Urana u svom natalnom horoskopu, zatim brojne medjusobne aspekte izmedju Meseca, Neptuna, Urana ili Merkura, kao i jednu od "okultnih" planeta na MC-u, koji predstavlja tacku kulminacije.

vrhZa svaku Vasu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nesto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAS IZBOR BUDE NASE
ZAJEDNICKO ZADOVOLJSTVO!

SRECNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakic mozete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com