Magazin

Astronumerologija - Ljubavni ili bračni brojevi

astronumerologija

 

Moć brojeva se ogleda u različitim sferama čovekovog života, od jednostavnog računa i primene do njihovog magičnog značenja i tumačenja. Još u doba starih Jevreja, Egipćana i Grka verovalo se da brojevi imaju neku »mističnu« i/ili kosmičku snagu.

 

Tako je i poznati grčki filozof i matematičar Pitagora verovao da je čitav svet (Univerzum) sazdan na moći brojeva i da se svi prirodni fenomeni ili zakonitosti mogu svesti na numeričke izraze. 


Na osnovu astronumerologije i postupka izračunavanja »ljubavnog broja«, možemo dobiti određene infomacije kao uvid o kvalitetu i mogućnostima koje postoje u interpersonalnim odnosima, odnosno mogućnost za formiranje skladnog odnosa, emotivne ili bračne veze sa određenom osobom. 



POSTUPAK ZA IZRAČUNAVANJE LJUBAVNOG ILI BRAČNOG BROJA 


Da bismo izračunali »ljubavni broj«, moramo znati puno ime i prezime određene osobe koja nas interesuje.

 

Naravno da bi se slika informacija o određenoj osobi upotpunila, potrebno je uzeti u obzir i uticaj Zodijaka, kao i njen lični ili karakterni broj. Sve informacije zajedno na kraju upotpunjuju kompletnu sliku ili mozaik koji imamo o određenoj osobi. 


Za postupak izračunavanja »ljubavnog broja«, potrebno je znati numeričku vrednost svakog slova, prema tabeli. 



TABELA NUMERIČKIH VREDNOSTI SLOVA: 


A = 1, B = 2, 

C = 3, Č = 4, 

Ć = 5, D = 6, 

Dž = 7, Đ = 8, 

E = 9, F = 1, 

G = 2, H = 3, 

I = 4, J = 5, 

K = 6, L = 7, 

Lj = 8, M = 9, 

N = 1, Nj = 2, 

O = 3, P = 4, 

R = 5, S = 6, 

Š = 7, T = 8, 

U = 9, V = 1, 

Z = 2, Ž = 3. 



Kada nam je poznata vrednost svakog slova, potrebno je da se ime i prezime dotične osobe svede na njenu numeričku vrednost.

 

Za ilustraciju, npr. uzmimo da se dotična osoba zove: Srećko Srećkovic. Kada ime i prezime te osobe ispisemo brojevima (numerička vrednost), dobijamo:


SREĆKO 

6 + 5 + 9 + 5 + 6 + 3 = 34 

SREĆKOVIĆ 

6 + 5 + 9 + 5 + 6 + 3 + 1 + 4 + 5 = 44 


Kao i kod karakternog broja, krajnji zbir uvek svodimo na jednocifreni broj, i to sledećim postupkom: 

 

Prvo razložimo ime, 3 + 4 = 7, zatim prezime 4 + 4 = 8, i na kraju zajedničkim zbirom dobijamo 7 + 8 = 15, i razlaganjem na 1 + 5 = 6, konačno dobijamo »ljubavni broj«, koji glasi: 6. 

 


KARAKTER I ZNAČENJE BROJEVA 


BROJ JEDAN 


Osobe pod uticajem ljubavnog broja Jedan, svoju ljubavnu vezu zasnivaju na intelektualnoj osnovi. Karakteriše ih jaka individualnost i raznovrsnost interesovanja kako u životu, tako i u ljubavnim odnosima.

 

Ukoliko se od ovih osoba zahteva pokornost ili poslušnost, moguće je da reaguju odbojno, čak i agresivno. Da bi emotivna ili bračna veza sa ovim osobama bila kvalitetna i uspešna, potrebno je zajednički odnos učiniti dovoljno raznovrsnim i interesantnim.

 

Ove osobe pokazuju sklonost ka neverstvu samo u trenucima dosade ili ako osete da je njihova duhovna sloboda ugrožena. Po prirodi su vrlo osećajni, mada to vešto prikrivaju. Ljubav sa njima obično protiče kao zanimljiva veza, najviše zbog njihove svestranosti. Ali, oni sami nikada ne praštaju neverstvo. 



BROJ DVA 


Ljubavni broj Dva imaju osobe koje se ponašaju vrlo probirljivo u izboru partnera. Najčešće traže pametne i praktične osobe, odnosno partnera koji se nalazi u mogućnosti da im obezbedi udoban i stabilan život.

 

Osećaj ljubavi i sigurnosti predstavlja najvažnije kategorije ili ono za čim tragaju. Ponašaju se vrlo obzirno i blago prema osobama koje vole, tako da je skoro nemoguće da sa njima prolazite kroz velike skandale ili da se trajno posvađate.

 

Ako im pružite dovoljno ljubavi, udobnost i sigurnost, budite sigurni da ćete pored sebe imati osobu koja će Vas iskreno voleti i poštovati celog života. Uživaće u životnom komforu i ponašaće se kao privrženi partneri. 



BROJ TRI 


Ljubavni broj Tri predstavlja osobe koje u ljubavi ili braku prvenstveno teže ka iskrenom i drugarskom odnosu. Zbog toga postoji mogućnost da u životu imaju više od jedne »voljene osobe«, ali takođe oni imaju snage i umeća da prekinu vezu kada shvate da im osoba po svom temperamentu ili karakteru ne odgovara.

 

Njihova ljubav je najviše zasnovana na poštovanju i potpunom poverenju prema voljenoj osobi. Ponekad ta iskrenost na tužan način može biti zloupotrebljena. Stoga, ove osobe treba da imaju više poverenja u svoju intuiciju pri izboru partnera, jer oni su zaista u stanju da dobro procene druge ljude.

 

Skoro sve nesuglasice u ljubavnoj vezi sa njima je moguće rešiti kroz jedan otvoren i iskreni razgovor. 



BROJ ČETIRI 


Osobe koje se nalaze pod uticajem ljubavnog broja Četiri, od svega najviše privlači ljubavna veza koja »obećava«, ili brak u tradicionalnom smislu. Često se događa da zbog takvog »strogog razmišljanja« pogreše prilikom izbora partnera.

 

U ljubavi često umeju da budu i nemaštoviti, čak pomalo dosadni za osobe koje su aktivne i čija su interesovanja svestrano razvijena. Za njih miran život i stabilna ljubavna veza predstavljaju najvažniji životni cilj.

 

Ako je to ono što i Vas najviše privlači, onda u tim osobama sigurno možete pronaći partnera koji će Vam biti odan, poslušan i spreman na svaki vid kompromisa, samo da bi Vaša ljubavna ili bračna veza opstala u okvirima konvencionalnih društvenih normi. 



BROJ PET 


Ljubav za ceo život je osnovna karakteristika osoba koje se nalaze pod uticajem ljubavnog broja Pet. Ako dođe do prekida njihove ljubavne veze, to se najčešće dešava zbog partnerove neiskrenosti.

 

Neverstvo ili neiskrenost predstavljaju snažan udarac za njihovu iskrenu i romantičnu dušu, posle čega jako teško skupljaju snagu za novu ljubavnu vezu. Ljubav i porodicu izuzetno poštuju, tako da je i brak sa ovim osobama obično vrlo harmoničan, srećan i pun ljubavi.

 

Prava ljubav predstavlja najveći smisao i cilj njihovog života i nju uvek postavljaju na pijedastal. Ako nemaju dovoljno ljubavi u životu, ponašaju se kao da ne žive u pravom smislu. 



BROJ ŠEST 


Osobe koje se nalaze pod uticajem ljubavnog broja Šest obično su vrlo kolebljive i sklone čestim promenama raspoloženja. Ipak, to su vrlo osećajne i emotivno ranjive ličnosti.

 

Usled svoje nepažnje mogu započeti nezadovoljavajuću emotivnu vezu. Ako bi kasnije takvu vezu krunisale brakom, to bi za njih predstavljalo još veće produbljivanje patnje i nezadovoljstva.

 

Pravu ljubav i srećan brak, ove osobe najčešće mogu da očekuju tek nakon svoje trideset i treće godine života. Tek tada mogu da se nadaju da će ostvariti svoje velike želje ili ideale u ljubavi. Do tada treba da se ponašaju veoma oprezno pri poklanjanju ljubavi ili poverenja, najviše da bi sebe zaštitili od velikih razočaranja koja ih obično prate tokom mladosti. 



BROJ SEDAM 


Osobe koje imaju ljubavni broj Sedam tokom života najčešće očekuje mnogo više ljubavnih veza nego osobe sa drugim brojevima.

 

Ove osobe su sklone ljubavnim avanturama, brojnim flertovima i različitim vezama, tako da je skoro sigurno da ih očekuje više brakova. Njihov ljubavni život je ispunjen mnogim promenama, kao što su brojne emotivne veze, rastanci i novi susreti. 

 

Ove osobe vode vrlo aktivan život, tako da ne bi trebalo da stupaju u brak rano ili u mlađim godinama, sve dok u potpunosti ne izgrade svoj karakter i oforme ukus. Tek tada će znati šta im se stvarno dopada, a šta im ne odgovora u ljubavnoj ili bračnoj vezi. 



BROJ OSAM 


Ovaj broj simbolizuje raznovrsne promene i putovanja. Osobe koje se nalaze pod uticajem ljubavnog broja Osam  vodi želja za promenama. Tako je i njihov ljubavni život nemirnog duha, a najčešće imaju više od jednog braka.

 

Njihove ljubavne ili bračne veze obično su tesno povezane sa poslom koji obavljaju. Želja za raznovrsnim događajima i konstantno odlaganje »ozbiljnih životnih pitanja« predstavljaju njihove osnovne karakteristike, tako da oni svoju ljubavnu sreću najčešće ostvaruju sa osobama starijim od sebe.

 

U svakom slučaju, do potpunog ostvarenja u ljubavnom ili bračnom životu obično stižu tek nakon svoje tridesete godine života. 



BROJ DEVET 


Osobe koje se nalaze pod uticajem ljubavnog broja Devet u mladosti često traže starijeg ili iskusnijeg partnera od sebe, dok im se kasnije u nekim ozbiljnijim godinama dešava da ih privlače osobe koje su mlađe od njih, što u nekim slučajevima može da donese i veliko emotivno razočaranje.

 

Ipak, ako povedu računa i svoja osećanja usmere na dobar način, ljubav im može pomoći da prevaziđu lične zablude i da ostvare sve svoje velike želje. A upravo voljena osoba može da predstavlja najbolji oslonac u njihovom životu, pod uslovom da naprave dobar izbor.

 

Njima obično ne manjka hrabrosti da započnu novu ljubavnu vezu, već više objektivnost ili emotivna orijentacija da naprave dobar izbor partnera. 

 

Pročitajte o ličnim ili karakternim brojevima

Komentari(0)
Ostavi komentar