Magazin

Stiže Vaš Deda Mraz

Zamislite da vam tačno u ponoć 31. decembra na vrata pozvoni glavom i bradom, baš on lično - Deda Mraz, ali i sa prazničnim željama, kao i sa posebnim paketom - lično za vas.

deda mraz


Za vašeg Deda Mraza smo odabrali tipične predstavnike svakog znaka iz ekipe zodijaka. I ovom prilikom ćemo ih predstaviti na duhovit način, pomalo karikirajući baš njihove tipične osobine.

OVAN – Deda Mraz ŠAMPION:
On uvek stiže nešto pre vremena, usput prekoračio je i sva saobraćajna ograničenja tokom vožnje jer on je brz i snalažljiv. Prodrmaće vas žestoko prilikom čestitanja Nove godine i poželeće vam da uvek budete prvi u svemu, pa i onda kada grešite, jer pamte se samo „šampioni“ i asovi. A možete da birate između novih alatki ili pribora za rad i vrhunske sportske opreme. I pre nego što se vi presaberete on je uz grohoti smeh već munjevito krenuo dalje.

BIK- Deda Mraz RIZNIČAR:
On ima svog ličnog šofera i udoban prevoz, ljubazno će vas izljubiti i poželeti sreću, ali i da dobro napunite svoju riznicu jer nikada se ne zna kada bankovne kartice mogu da zataje. Možete da birate između dva poklona koje vam je pripremio, ili poseban novčanik zvani „zlatni kovčeg-škrinjica“ u kojem ćete odlagati sve svoje dragocenosti i zlatnike, ili pozlaćeni escajg i pribor za hranu. A zatim će se udobno smistiti u očekivanju da i vi njega dobro ugostite sa svim prazničnim đakonijama.

BLIZANCI - Deda Mraz ZABAVLJAČ:
On je toliko brz, pričljiv i vrlo zabavan da vredi najmanje za dvojicu ili čak trojicu. Uz čestitke i želje da nastavite sa ličnim usavršavanjem, ali podsetiće vas da uspeh, slava ili popularnost ne isključuju sadržaje zabave. On nije mogao da se ograniči samo na jednom poklonu, te vam je doneo počasne članske karte za biblioteku, razne istraživače sekcije ili za akademiju nauka, uz najanoviji model nekog prestižnog mobilnog telefona, kao i najsavremenije delove IT opreme.

RAK - Deda Mraz ČUVARKUĆA:
On će vas prigrliti i nežno priviti na svoje grudi, a zatim će vas izljubiti kao najbližeg člana svoje familije. Podsetiće vas da on uvek misli na vas i na vašu porodicu, i gle čuda svima vama je doneo paketiće, čak je pripremio paketić i za vašeg kućnog ljubimca. Biće tu raznih darova od kuhinjskog pribora, preko toplog šala i rukavica, pižame ili spavaćice do akcesoara ili kancelarijskog pribora. Milujući vas po glavi poželeće vam da svoju porodicu uvek čuvate na pijedastalu i zamoliće vas da ga obavezno posetite u njegovom domu.

LAV - Deda Mraz KRALJEVIĆ:
Ah, pa njega će primetiti svi u vašem ulazu, ulici ili u čitavom kvartu, jer on stiže sa luksuznim prevozom i sa svitom pomoćnika ili svojih „podanika“. Poljubiće vas kao da vam čestita osvajanje Oskara popularnosti i poželeće vam da uvek, baš kao i on u svemu budete najbolji! U galantnom maniru pripremio vam je razne luksuzne poklone. On strogo vodi računa o modnim tendovima i svim savremenim tehničkim izumima. Ako je imao ograničen budžet mogao bi vam darivati samo neki brendirani sat ili nakit, a u suprotnom rado bi vas obradovao najnovijim modelom automobila iz porodice visoke klase.

DEVICA - Deda Mraz ANALITIČAR:
Kod njega nema greške, jer on prati navigaciju i stiže tačno u ponoć kada se skazaljke poklope. Još sa vrata će sve detaljno osmotriti, da li je na vama i u vašem domu sve na svom mestu. A onda sve tačno sledi po protokolu, njegovo čestitanje, želje i poklon. Koliko god ste dobri, podsetiće vas da uvek možete biti i bolji! Zato se on pobrinuo da vam donese novi planer sa preciznim uputstvima, na koji način da pravilno organizujete sve svoje obaveze i vreme.

VAGA - Deda Mraz UMETNIK ZABAVLJAČ:
On stiže u sjajnom kostimu, uz komfete i muziku, prigodu pesmu i sa uvežbanom koreografijom, i naravno dočaraće vam nezaboravan scenski nastup. Potom će uslediti zagrljaji i poljupci, kao i želje za uspehom i srećom u ljubavi. U prevodu on vam želi da budete uvek popularni u društvu, omiljeni i voljeni. Njegovi pokloni su pažljivo odabrani, skupoceni ili sa umetničkim pečatom. Nemojte se iznenaditi, ako vas diskretno ali i upitno pogleda u iščekivanju da i vi njemu uzvratite pažnju, kao i neki poseban poklon.

ŠKORPION - Deda Mraz TAJNI AGENT:
Ah, kada ga budete ugledali na svojim vratima on će za vas postati velika i pokretna enigma. Odmah će vas skenirati svojim pogledom, a zatim će svoje oči sakriti iza tamnih naočara. Prigrliće vas i tihim šapatom će vam poželeti da vam se ispune sve vaše tajanestvene želje. Odvešće vas na neko udobno mesto i vašu ruku neće ispustiti nijednog trenutka, čak ni kada vam u krilo bude položio neobično upakovan tajanstveni paket. Ali, taman kada budete posegnuli za raspakivanjem poklona on će vas iznenada i nečujno bez traga napustiti.

STRELAC - Deda Mraz ŠOUMEN DOBRICA:
Još pre nego što pozvoni na vaša vrata čućete kako odzvanja njegov veseli smeh. Dobro raspoložen i pričljiv stiže sa veselim društvom koje ga prati. A ruke su mu prepune, kao i džakovi koje drugi vuku za njim. Izljubiće vas od glave do pete uz želje da negujete svoj duh, dobro raspoloženje i optimizam. Darivaće vam velikodušno poklone za vas, vašu porodicu i prijatelje. Uz šeretsko namigivanje, iznenadiće vas sa raznim sitnicama i krupnicama ne koje možda ne biste ni pomislili.

JARAC - Deda Mraz UPRAVLJAČ:
Kod njega je sve precizno i po utvrđenom protokolu, stiže sa svojim asistentima i svi se pridržavaju pravila. Postaviće vas na određeno mesto kada se sa vama pozdravlja, i odmah će vam dati vrlo precizna uputstva šta sve od vas očekuje. Nakon njegove želje za uspehom, redom i disciplinom ulediće zasluženi poklon. Kada otvorite kutiju, ugledaćete neki od priručnika o profesionalnom usavršavanju uz posvetu, da vreme neumitno ističe i da ništa ne treba odlagati. Zatim će se pozdraviti sa vama uz intoniranu napomenu, da sa upoznavanjem priručnika možete početi već nakon njegovog odlaska.

VODOLIJA - Deda Mraz LUCIDNI GENIJALAC:
On će vas na prvi pogled iznenaditi, jer možda deluje drugačije ili samo liči na Deda Mraza. Ustvari možda je samo umesto zimske kape stavio kačket ili slamnati šešir i sunčane naočare, ili je umesto zimskog kaputa navukao bade mantil sa lap-topom ispod miške. No sve to i nije važno, on je vrlo tolerantan i ne podleže rigidnim formalnostima. Izljubiće vas i ceo vaš komšiluk, a darivaće vas velikodušno, kao i vašu porodicu ili sve u vašoj ulicu ako treba. Možda će vas iznenaditi sa teleskopom, savremenom istraživačkom, računarskom ili komunakcionom opremom.

RIBE - Deda Mraz BOEM:
Ako bude uspeo da tačno pronađe vašu ulicu, možda će ipak usput pozvoniti i kod vašeg komšije. Neće mu biti lako da pronađe pravi put, ali će vas zato oduševiti svojim snažnim izlivima emocija i raspoloženjem. Nežno će vas grliti, ljubiti i zaplakati na vašem ramenu. Poželeće vam mnogo zdravlja, ljubavi i sreće. Nije zaboravio da vam ponese razne poklone samo je možda izmešao razne poruke i sadržaje, a za neke možda nećete biti ni sigurni čemu tačno služe. Nemojte se iznenaditi, ako on iznenada poželi da se kod vas malo odmori ili da prespava koju noć i dan.

Komentari(0)
Ostavi komentar