Magazin

Zločin se ne može sakriti

Tema o kojoj se svakako ne priča mnogo u javnim krugovima, ali koja istovremeno predstavlja i “javnu tajnu”, jesu usluge ili pomoć policiji od strane vidovnjaka i astrologa pri rešavanju nekih težih slučajeva.

Činjenica je da osim policije, različite tajne službe, vojne službe, istraživacki centri i određene institucije zatvorenog tipa koriste “usluge” okultnog znanja i metoda pri rasvetljavanju različitih tajnih, poverljivih ili zamršenih slučajeva. Ipak, veoma je malo ljudi koji shvataju u kolikoj meri astrologija može pomoći u ovakvim situacijama. 

kriminal - psihologija - astrolook

Na generalnom nivou, prosečan čovek živi u neznanju -- slučajno ili ne, nije mu poznato da nema nerasvetljenih slučajeva i da se to može videti na osnovu astrološke analize.

Pažljivo se skriva i podatak da je astrologija već vekovima veoma dobro korišćena u slične svrhe. U astrološkim analima postoje i dokumentovani podaci i zapisi o astrolozima -- detektivima, koji su svoje specifično znanje koristili još u petom veku nove ere.

Jedan od čuvenih bio je Palhus, koji je svoje znanje najčešće koristio za rešavanje mnogih slučajeva krađe, otmice i izdaje ili pronevere. Dakle, uz pomoć nekoliko astroloških tehnika, moguće je otkriti ne samo kakav je zločin počinjen, već i gde, zašto i kako -- na koji način je to učinjeno, ko je sve umešan, čak i da li će, ili ne, počinilac biti uhvaćen. 

Glavni paradoks ali i izazov astro-detektivske istrage proizilazi iz činjenice da je rešenje “odmah” uočljivo. Međutim, problem -- začkoljica -- je u tome što astrološko rešenje zagonetke (još uvek) nije prihvaćeno kao dokaz koji bi se potom zvanično koristio na sudu.

U javnosti astrologija se i danas smatra kao veoma efikasno psihološko oruđe koje nam omogućava da što bolje upoznamo i razumemo sami sebe i svet oko sebe, druge ljude, ili nam dozvoljava da pogledamo u budućnost i vidimo šta nam predstoji, kakva nas sve iskustva i događaji očekuju. 

Ovde je reč o polju Natalne astrologije, grane koja je najpopularnija i za koju načelno postoji najveće interesovanje. (Još uvek se nedovoljno poznaju mogućnosti Horarne astrologije -- ovaj vid naučnog umeća je korišćen još u vreme antičkog doba.) Danas je veoma omiljena i popularna u Evropi, ali uglavnom u nekim određenim ili zatvorenim krugovima. 

Metode rada prilikom rasvetljavanja nekog slučaja su takve da se prvo moraju uzeti tačni podaci, tj. potrebno je poznavati mesto i vreme kada je počinjen određeni zločin. Na osnovu ovih podataka izrađuje se mundani horoskop za konkretnu situaciju -- zločin.

Ova skica tj. karta opisuje sve energije koje su bile prisutne i aktivne u momentu i na mestu zločina. Na ovakav način dobija se veoma važan podatak o kompletnom prisustvu svih energija -- osoba koje su potencijalni zločinci, ali na osnovu ove skice ne možemo znati i ko je glavni akter ili počinilac. 

Međutim, sledeći korak je prikupljanje podataka od svih prisutnih koji su bili na tom mestu u određeno vreme, tj. kada se zločin desio, ali i od svih drugih koji su na neki način indirektno umešani u ovaj događaj. Potrebno je uraditi njihove natalne horoskope -- karte i izvršiti detaljnu analizu tranzita i progresija.

Do sada je pouzdano dokazano da sinastrička veza natalnih karti žrtve i osumnjičenog otkriva skoro sve detalje o samom zločinu. Ti detalji se sklapaju u celinu i tačno se dobija kompletna “slika događaja” između žrtve i zločinca.

Komentari(0)
Ostavi komentar