ISTINA I ZABLUDE O VEROVANJU U ASTROLOGIJU


U javnosti vlada uverenje da žene više veruju u astrologiju, odnosno u horoskop. Međutim, sva dosadašnja istraživanja pokazuju da je to velika zabluda.

Sa psihološkog stanovišta, motivi i razlozi za nečije interesovanje za astrologiju ili horoskop mogu biti veoma različiti.

Rezultati istraživanja pokazuju da su najčešći faktori koji utiču na prirodu nečijeg interesovanja: intelektualni, obrazovni, socijalni i kulturološki nivo, zatim radoznalost kao potreba za saznanjem u širem smislu, ili za "informacijom" koja ima pozitivan uticaj na rešavanje određenog "problema".

Od izuzetnog je značaja i kvalitet iskustva koje određena osoba poseduje u "poznavanju svog horoskopa" (bilo da je reč o samom natalnom znaku, natalnom horoskopu ili o tome da poseduje kompletno tumačenje i analizu svog ličnog horoskopa).

Na osnovu rezultata istraživanja pokazalo se da žene procentualno nešto više veruju u astrologiju i horoskop, ali da je ta razlika u odnosu na muškarce skoro zanemariva.

Zaključak i objašnjenje je da žene u stvari "slobodnije" izražavaju svoja interesovanja za astrologiju, kao i da su spremnije da slobodno govore o horoskopima na javnom mestu ili pred širim auditorijumom.

Dakle, interesovanje za astrologiju ne treba dovoditi u vezu sa polom, već sa psihološkim karakteristikama (osobenosti izražavanja) polne pripadnosti i profilom licnosti.

 

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com