Sanovnik

Oniromantija – značenje i tumačenje snova, pored astrologije, ovom tehnikom ljudi se bave još od najstarijih vremena. Tumačenje snova je spominjano čak i u starom zavetu, gde Josip tumači faraonove snove. Nauka danas smatra da sadržaji snova odražavaju slučajnu situaciju neuralnih krugova mozga, bilo radi spontanog izbijanja ili zbog delovanja okoline, te tendencije mozga da unese red u nepravilnoj aktivnosti. Psiholozi su bili dugo pod uticajem Frojda koji je smatrao da su snovi odraz naših potisnutih i podsvesnih želja i misli, te naročito naših seksualnih konflikata. Prema Frojdu svi naši snovi su bez izuzetka ispunjenje neke želje. Fizički stimulans sam po sebi nije odgovoran za stvaranje snova. Naše želje su samo impuls za snove. Mehanizam snova je veoma suptilan.

 

Jasno je da su svi naši snovi jedinstveni i lični. Jer, niko drugi i ni jedna individua ne može imati našu pozadinu, naše emocije ili naše iskustvo. Svaki san je povezan sa našom sopstvenom „realnošću“. Dakle, u interpretaciji snova su uvek prisutni trenuci iz našeg privatnog i poslovnog života, kao i sva naša iskustva od velike važnosti.

 

Ne treba zaboraviti da upravo snovi sjedinjuju naše telo, misli i duh. Um stvara san od materijala koji se obezbeđuje iskustvima budnog stanja. Ličnost budnog stanja i ličnost sna ne postoje nezavisno jedna od druge kao stvarne jedinke.

Ako se pitamo: Zašto sanjamo? Postoje različiti odgovori na ovo pitanje. Snovi su samo odražaji naših budnih iskustava u novoj formi.

 

Dragi naši sanjari i sanjalice u okviru rubrike „SANOVNIK“ sami možete da protumačite svoje snove, istražujte, otkrivajte, zabavite se i saznajte šta kriju VAŠI SNOVI!

 

UPUTSTVO ZA PRETRAGU I TUMAČENJE

Na ovoj stranici ili iz navigacionog menija na desnoj strani izaberite početno slovo ključne reči iz Vašeg sna, te će se na novoj stranici pojaviti njen opis, a samim tim i tumačenje ili interpretacija onoga što ste sanjali.

 

Sanjati na slovo A Sanjati na slovo B Sanjati na slovo C Sanjati na slovo Ć
Sanjati na slovo Č Sanjati na slovo D Sanjati na slovo DJ Sanjati na slovo DŽ
Sanjati na slovo E Sanjati na slovo F Sanjati na slovo G Sanjati na slovo H
Sanjati na slovo I Sanjati na slovo J Sanjati na slovo K Sanjati na slovo L
Sanjati na slovo M Sanjati na slovo N Sanjati na slovo O Sanjati na slovo P
Sanjati na slovo R Sanjati na slovo S Sanjati na slovo Š Sanjati na slovo T
Sanjati na slovo U Sanjati na slovo V Sanjati na slovo Z Sanjati na slovo Ž

 personalizovani horoskop na vašem telefonu, jednostavno putem SMSa