Uslovi korišćenja i politika privatnosti

Politika privatnosti


S obzirom da korišćenjem našeg sajta ostavljate različite privatne informacije, želimo da Vam saopštimo da mi u Astrolook-u privatnost Vaših podataka smatramo veoma ozbiljno. U daljem tekstu u kome smo se trudili da budemo što kraći i jasniji, saznajte više o našem odnosu prema informacijama koje sakupljamo putem sajta.


Koje sve informacije prikupljamo?


Privatne informacije o sebi ostavljate prilikom korišćenja usluge sms-a, popunjavanjem kontakt forme ili forme za izradu ličnog natalnog horoskopa i prilikom prijave za newsletter. Podaci koje ostavljate su neophodni za funkcionisanje servisa, odnosno kako bismo mogli da Vam pružimo adekvatnu i kvalitetnu uslugu.


Kada pregledate stranice na našem sajtu, a niste se registrovali za neku od naših online usluga, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo Vaše lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili adresa elektronske pošte. Međutim, naš softver koristi tzv. kolačiće (cookies) za prikupljanje informacija o načinu korišćenja svojih Internet stranica. Na grupnoj osnovi se prikupljaju i prate informacije o serveru na koji je priključen Vaš računar, vrsti Vašeg internet čitača (npr. Firefox ili Internet Explorer), i o tome jeste li učestvovali u anketi. Ove se informacije koriste za ograničavanje glasanja na „samo jednom sa iste IP adrese“, odnosno statističke podaci o internet pretraživačima.


Takođe, u analitičke svrhe koristimo Google Analytics i Google Webmaster alate, koji sami po sebi prikupljaju podatke o posetama, ponašanju, navikama i slično. Kako oni nisu u vlasništvu Astrolook-a, za anonimnost i sigurnost tih podataka ne možemo garantovati niti se smatrati odgovornim.


Upotreba informacija


Nije isključeno da ćemo informacije koje ste nam dali iskoristiti kako bismo Vas obavestili ili pružili neku našu novu uslugu ili pak u analitičke svrhe za merenje interesovanja za određene sadržaje. S tim u vezi ukoliko ste nam ostavili broj telefona i/ili email adresu moguće je da Vam kada za to postoji realna potreba pošaljemo obaveštenje o radu sajta, novoj usluzi i slično.


Kada Vam šaljemo poruke elektronskom poštom, možda možemo utvrditi informacije o Vašoj adresi elektronske pošte - kao npr., možete li primati grafički obogaćene html poruke. Ako je Vaša adresa podešena tako da može primati poruke u html formatu, moguće je da ćemo se odlučiti da Vam šaljemo grafički obogaćene html poruke elektronskom poštom. Međutim u svakom trenutku možete se odjaviti sa naše mailing liste prateći uputstvo koje se nalazi u fusnoti svake poslate promotivne elektronske poruke.


Molimo da primite k znanju da Vašu adresu elektronske pošte ne razmenjujemo sa svojim poslovnim partnerima. Moguće je, međutim, da ćemo Vam slati ponude u ime svojih poslovnih partnera. Imajte na umu da je moguće, ako iskoristite neku ponudu poslovnog partnera i postanete njegov klijent, da će Vam oni nezavisno od nas slati ponude. U tom slučaju ćete ih posebno morati obavestiti ako ubuduće ne želite primati njihove ponude.


Treba da imate u vidu da naš cilj nije, niti će ikada biti da Vas opterećujemo nepotrebnim i neprimerenim sadržajima. Astrolook je osnovan davne 1999 godine kao prvi YU astro sajt. A naš cilj je prava i kvalitetna informacija na pravom mestu, zadovoljan korisnik i profesionalan odnos.


Svi podaci koje nam ostavite neće biti javni niti distribuirani trećim licima.


Deca i druge zloupotrebe


Stranice našeg sajta nisu namenjene niti prikupljaju podatke od dece ispod 14 godina.

Ukoliko neka druga osoba ima pristup vašem kompjuteru, telefonu ili je na neki drugi način došla do Vaših ličnih informacija, te ih zlonamerno koristi na našem sajtu, za takve postupke mi ne možemo biti odgovorni.


U bilo kom momentu, iz bilo kog razloga, sa bilo kojim problemima koji se tiču zloupotrebe Vaših ličnih podataka, možete nam se obratiti telefonom ili emailom, klikom ovde. Naš tehnički tim će Vam u najkraćem mogućem roku izaći u susret i pomoći koliko je to u našoj moći.


Uslovi korišćenja


U daljem tekstu definisana su pravila korišćenja sajta odnosno svih plaćenih i neplaćenih usluga koje nudimo.


Upotreba Astrolook Internet sajta


Sav materijal na Astrolook Internet sajtu je zaštićen autorskim pravima i svaka neovlašćena upotreba može predstavljati kršenje Zakona o autorskom i srodnim pravima, Zakona o žigovima ili drugih zakona iz oblasti intelektualne svojine. Osim ukoliko je drugačije naznačeno na drugom mestu na ovom sajtu, sav sadržaj možete pregledati, kopirati, štampati ili preuzeti isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da sve naznake o autorskim pravima ili drugim vlasničkim informacijama koji su sadržani u originalnom dokumentu zadržite u svim kopijama. Ne možete menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe.


Informacije na ovom sajtu imaju opštu informativnu svrhu i ne mogu da budu zamena za profesionalni savet. Sve savete i/ili informacije dobijene direktno ili indirektno preko sajta prihvatate na sopstveni rizik.


Na sajtu nije dozvoljeno:
• Preuzimanje tekstualnih i slikovnih materijala i njihovo korišćenje u bilo koje svrhe bez da nas prethodno kontaktirate i saopštite Vaše namere
• Nije dozvoljeno korišćenje različitih alata ili bilo kakvi drugi pokušaji hakovanja sajta radi prikupljanja bilo kojeg sadržaja. Ovakvi pokušaji, kada budu registrovani, biće dostavljeni organima zakona odnosno Internet policiji.
• Zabranjeno je postavljanje ili transmisija virusa i svih kompjuterskih kodova, datoteka i programa koji na bilo koji način mogu oštetiti ili preuzeti kontrolu nad sajtom ili pratećom opremom
• Zabranjeno je lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih komentara
• Na stranicama sajta na kojima je dozvoljeno komentarisanje odnosno učestvovanje posetilaca, zabranjeno je objavljivati materijal kojim se vrši kleveta, povređuju prava, koji je uvredljiv, lažan, preteći, vulgaran, pornografski, prost, ili na bilo koji način podstiče na krivično delo, protivzakonito delovanje ili ono koje poziva na građansku neodgovornost.
• Zabranjeno je svako korišćenje sajta radi prodaje proizvoda ili preporučivanja usluga korisnika ili trećih lica


Linkovi ka drugim sajtovima


Sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima. Oni su postavljeni kao pogodnost korisnika, Astrolook ne kontroliše, niti može biti odgovoran za njihov izložen sadržaj i politiku zaštite privatnosti, te se odriče bilo kakve odgovornosti ukoliko takvi sajtovi:
• Imaju neprecizan, netačan ili neprikladan sadržaj;
• Nisu bezbedni, sadrže viruse iili druge štetne materijale;
• Sadrže klevete, vređaju;
• Povređuju pravo intelektualne svojine.


Privremeno ili trajno obustavljanje pristupa sajtu i uslugama


U svakom momentu iz bilo kog razloga možemo obustaviti (privremeno ili trajno) pristup ili korišćenje ovog sajta, a bez prethodnog upozorenja.


Tačnost podataka objavljenih na sajtu


Tim Astrolook nastoji da podatke/informacije objavljene na Internet prezentaciji održava tačnim i ažurnim - ali ne možemo dati nikakve garancije niti obećanja da takve zaista i jesu, niti snositi bilo kakvu odgovornost odnosno posledice, direktne ili indirektne, proistekle iz pretpostavke korisnika informacija/podataka sa Internet prezentacije Astrolook da jesu. U slučaju da primetite neku nepravilnost molimo vas da nas o tome obavestite, kako bi izbegli eventualne neprijatnosti, klikom ovde


Promene sajta


Astrolook zadržava pravo da u bilo kom trenutku, privremeno ili trajno, u celini ili delimično, modifikuje ili ukine ovaj sajt bez prethodnog upozorenja ili ograniči dostupnost sajta određenim licima ili geografskom području. Korišćenjem sajta saglasni ste da ni naša kompanija, kao ni kompanije s njom u vezi, nisu odgovorne za bilo kakve izmene i Vaš nastavak korišćenja značiće da promene prihvatate.


Zakon i nadležnosti


Uslovi korišćenja i upotreba ovog sajta podleže zakonima Republike Srbije, i u slučaju spora nadležni su sudovi u Beogradu uz primenu prava Republike Srbije. Ukoliko ste stanovnik druge zemlje, Uslovi korišćenja i Vaše korišćenje sajta podleže zakonima Vaše zemlje.


Promena politike privatnosti ili uslova korišćenja


Astrolook može bilo kada, bez prethodne najave, izmeniti ili dopuniti politiku privatnosti i uslove korišćenja sajta ažuriranjem ove izjave odnosno ove stranice. Ovakve izmene su za Vas obavezujuće, pa je preporučljivo periodično posetiti ovu stranu i informisati se o njima a posebno prilikom korišćenja nekog od naših servisa koji se plaćaju. Daljim korišćenjem bilo kojih usluga sajta, saglasni ste da prihvatate sva naknadno objavljena pravila i uslove korišćenja.
 Pozovite naš astrocentar - uživo razgovori sa astrolozima