Godišnji horoskop

Horoskop za 2024.

personalizovani horoskop na vašem telefonu, jednostavno putem SMSa

Kao odgovoran astrolog, za ovu godinu Vam garantujem : jedan rođendan, jedne čizme i jedne sandale; garantujem i da ćete bar jednom, dok ste u sandalama – čeznuti za čizmama – i obrnuto. „Zvezde kažu“ i da treba da, dok ste na gozbama, mislite o postu – i da će posle posta doći nagrada. Ja u ovom godišnjem horoskopu, dakle, govorim samo o tome – ali...shodno svojoj profesiji – saglasila sam to na poseban način – za svaki znak zodijaka. Pročitajte :

Ovan

Vaše ZVEZDANO nebo donosi nove izazove, budući da Saturn tranzitira u vašem 12. polju pripremite se na najvažnije životne lekcije, i neka vam Saturn bude učitelj, a nikako mučitelj.

Onda kada vam je najteže setite se da: vas nadahnjuje pobednički duh i dobri uticaji Jupitera koji će vas pratiti na putu do uspeha!

Vreme je da se posvetite problemima koji dugo čekaju svoj red. Saturn i dalje pravi napete aspekte sa vašim znakom, ali to shvatite pozitivno i upotrebite iskustvo koje ste stekli u prethodnoj godini.

To u praksi znači da ćete se ozbiljno posvetiti planovima koji će se sada početi zaista i realizovati.

Ulazite u posebno dinamičan period od 13. februara, kada ćete samostalno i uz pomoć prijatelja i saradnika ostvariti posebne rezultate.

 

 

 

Ljubav:

Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti Ovnovi su i dalje u izazovnom periodu. Razlog su poteškoće u komunikaciji u odnosu sa voljenom osobom, obično se tvrdoglavite, tako da je neophodno da sebe malo preispitate i da se bolje prilagodjavate u zajedničkom odnosu.

Previše je nekih tajanstvenih situacija koje ne odgovaraju vašem proflilu ličnosti i vi se na snalazite najbolje u tajanstvenim vezama ili u skrivenim ljubavnim kombinacijama.

Lekcija koju svakako morate savladati jeste: kako je to biti u partnerstvu. Bez obzira na to koliko ste dugo u zajednici, ipak, ste nekako prirodno ispred partnera, vi vodite.

Pokušajte to da izbalansirate. Ukoliko to ipak ne uspete, sledi kontinuirano udaljavanje i rastanak.

Ako ste slobodni, sledeća godina će doneti sazrevanje na ovom polju.

Interesantno je da će se velikom broju Ovnova iznenada pojaviti osoba koja je različitih stavova, ali i godina u odnosu na njih.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 05. do 29. aprila, zatim od 23.05. do 17.06. i od 11.07. do 05.08.

 

 

 

Posao:

Poslovni segment zahtevaće od vas više pažnje i posvećenosti nego do sada. Ozbiljne promene se dešavaju u ovom sektoru i vi morate biti spremni u svakom momentu da odreagujete na pravi način. Od vas će se zahtevati visok nivo odgovornosti, a pojedini Ovnovi mogu da očekuju i napredovanje i dosta jače pozicije nego do sada. No, to neće funkcionisati bez pritiska i otežavanja, pogotovo u drugom delu godine. Ukoliko niste pripremljeni da date svoj maksimum, možete biti neprijatno razočarani otežanim odnosima sa saradnicima i nadređenima, kao i kritikama na svoj račun, pogotovo od jeseni 2024. Ova godina od vas zahteva štedljivost i proračunatost, a ne rasipanje na polju finansija.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite investicijama i finansijama bolje je da to učinite od 21. septembra, kada vas očekuju „zlatne mogućnosti“.

Neki od vas će odlučiti da promene primarnu delatnost. Podrška autoriteta neće izostati, a vi ćete poželeti da sa se dodatno edukujete da biste poboljšali svoju poziciju.

 

 

 

Zdravlje:

Ovo je godina u kojoj ćete više obraćati pažnju na psiho-fizičke mogućnosti i potrebe svog organizma. Dobro je da uvedete promene u načinu ishrane i da se češće relaksirate. Moguće su prolazne prehlade ili virusne infekcije na proleće i u kasnu jesen.

Starije osobe mogu imati probleme sa glavoboljama, zglobovima i reumom.

Stres i napetost su učinili svoje, pa vam je imunitet oslabljen. Sada je važno da preduzmete preventivne mere, obavite redovne kontrolne preglede, obratite pažnju na odmor i relaksaciju. Pripazite i na ishranu, jer ćete ove godine biti skloni gomilanju kilograma.

Važno je da radite na stvaranju zdravih navika pre svega u ishrani, jer je zdrava ishrana osnov zdravog života na kojem se sve temelji.

Ako ste u nedoumici, posavetujte se sa nutricionistom.

 

 

 

Sugestije:

Planete vas protežiraju na raznim poljima, ali izuzetno je važno da uvek prepoznate koje pravilo, princip ili šifru uspeha treba da upotrebite. Važno je da imate svest o tome kako je uz određene promene u razmišljanju i postupanju, moguće uticati na poboljšanje kvaliteta u raznim životnim oblastima. Vaš napor će biti nagrađen »zlatnim plodovima«.

Ponekad sve podseća na hod po tankoj žici i od vašeg umeća zavisi na koji način treba balansirati. Planetarni aspekti vam sada donose i sjajne mogućnosti za investiranjem u sebe, ali i u razne prioritete koje ste sebi postavili za cilj.

Nemojte zaboraviti da ponekad treba tražiti »nemoguće« i prihvatiti veliki rizik – jer, dobitak, uspeh i sreća su na vašoj strani!

Posebno u periodu od: 30.04. do 09.06. kada Mars vaša vladajuća planeta bude tranzitirao kroz vaše sazvežđe.

 

 

 

Bik

Za vas ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, najvaljuje grandiozni uspeh, ali tek kada pobedite neka lična ograničenja ili pomerite svoje subjekstivne granice.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem sazvežđu donosi najbolje uticaje i mogućnosti, pratiće vas faktor sreće i niz iznenadnih privilegovanih prilika.

Slobodno prihvatite različite izazovne mogućnosti koje su pred vama i uživajte lepoti ljubavnog, porodičnog ili zajedničkog života.

Sada je pravi momenat da pobede svoje strahove, ovo je idealno vreme da po tom pitanju preduzmete određene korake i pripazite samo, da to ne pređe u borbu sa samim sobom. Samo polako i smireno, i sve se da rešiti na dobar način.

Za vas je ovo godina promena, kako na personalnom, tako i na poslovnom planu.

2024. godina za vas može biti zlatna prekretnica ili vaša »carska godina« koja će utemeljiti niz dobrih smernica za naredne godine.

 

 

 

Ljubav:

Oni koji su u emotivnim i bračnim vezama tokom nastupajuće godine klackaće između potrebe za dubljom povezanošću sa partnerom i potrebom za više lične slobode.  Uran u vašem znaku će vam u emotivnim odnosima čas biti saveznik, ali i potencijalni kamen spoticanja. Iskoristite pozitivni deo njegove prirode tako što ćete više sa voljenom osobom uživati u promenama, dešavanjima, zajedničkim putovanjima, novim i boljim načinima da ulepšate vaš odnos. Smanjujte tenziju, i ne dolivajte ulje na vatru u napetim momentima.

I partner i vi ste dovoljno sazreli, prošli kroz razne prepreke i ojačali vaš odnos i sada je trenutak da sve ono što ste ulagali bude i vraćeno na pravi način. Kroz stabilnost, ulazak u zajednički život, brak – čak i dobijanje prinova koje će Jupiter i Uran ove godine neštedimice potencirati i deliti.

 

Kod slobodnih Bikova ljubavni noviteti u ovoj godini najviše idu kroz poslovni segment i preko društvenih mreža. Mart može biti jedan od „vrelih“ meseci za vas, a jaka dešavanja vas očekuju i u periodu april – jun 2024. godine. Moguće je da u ovim mesecima obnovite komunikaciju sa bivšim emotivnim partnerom, ali se ona može završiti isto tako brzo i neočekivano, kao što je i započela. Još jedan dobar period za nove emotivne početke jeste tokom oktobra i na samom kraju godine. Ukoliko ste zauzeti, biće vam potrebno više slobode, pa je to tema na kojoj ćete morati dosta raditi u smislu da se sa voljenom osobom dogovorite oko promena koje slede.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 29.04. do 23.05. zatim od 17.06. do 11.07. i od 05.08. do 28.08. i tokom novembra meseca.

Posao:

Poslovno je pred vama jedna dosta jaka i plodna godina. Bez obzira da li ćete se odlučiti da ostanete tu gde jeste ili da napravite neke radikalne promene – izvestan je potpuni poslovni zaokret, kao što je promena radnog mesta, preseljenje zbog posla – apsolutno ćete biti podržani i vaši planovi mogu krenuti ka vrhunskom ostvarenju. Naročito je za ovako nešto pogodan period tokom prolećnih meseci i u periodu od oko 27. avgusta.

Još jedan izuzetno dobar period za uspešne promene je u periodu avgust – oktobar 2024. godine.

Tokom ove godine, bilo bi dobro da izađete iz uobičajene poslovne rutine i unesete više kreativnosti u vaš posao. To možda nije vama svojstveno, ali baš zato, jer to će vam pomoći da nađete neka efikasnija i kreativnija rešenja. Slobodno prihvatite razne izazove koji će vas pratiti, jer spremnost na rizik je ponekad uslov za najveći uspeh i dobitak.

Dobrog saradnika možete naći u osobi urođenoj u znaku Strelca, Jarca, Škorpiona, Device, kao i u strancima.

Kada su finansije u pitanju, tokom ove godine vas očekuju nova finansijska ulaganja, koje morate dosta racionalno da sagledate, ali, ako to uradite na pametan način, rezultati će biti natprosečni i „otvorićete zlatnu slavinu“. Takođe, očekuju vas i neočekivani finansijski dobici, a možemo reći da neki od njih mogu doći i na kartu sreće. Mart, maj i septembar su povoljni meseci po pitanju finansija.

Što se tiče, konkretno posla, 2024.godina će mnogim pripadnicima vašeg znaka doneti veliki ili više koraka napred, i stepenik više u smislu boljeg poslovnog, ekonomskog i društvenog statusa.

 

 

 

Zdravlje:

Na polju zdravlja, važno je da znate da je ovo godina koja će biti turbulentna i zato je prisutna nervoza koju je neophodno sanirati.

Sada je vreme da se pune baterije. Počnite sa time odmah početkom godine, jer će vam trebati vremena.

Osetljivi su krvni sudovi, vene i cirkulacija a moguće je da će biti i problema sa oscilacijama pritiska. Takođe, nivo stresa će biti pojačan pa je potrebno pronaći način da se opustite. Za promene u načinu ishrane najbolji je prolećni period. Uticaj Jupitera donosi i tendenciju ka dodatnim klogramima, praktikujte zdrave načine ishrane i neke prilagođene dijete.

Sugestije:

Godina koja je za vama, donela vam je dosta turbulencija, psihičku iscrpljenost i stres, ali zato je sada nova godina tu, da izgubljenu energiju vratite na najbolji mogući način. Idealno za mentalni oporavak, koji vam je potreban.

Ipak, povremeno će se dešavati da ćete osećati nesigurnost da li su vam zalogaji možda preveliki, ali ćete isto tako ubrzo shvatiti da ste na pravom putu i da je uz dobru akciju i faktor sreće na vašoj strani.

Uz tranzit Jupitera i Urana u vašem znaku pomerite svoje subjektivne granice, ovo je srećno vreme za nove odluke, raznovrsna saznanja i neobična životna iskustva. Okusite zov izazova, prihvatite iznenadni rizik ili avanturu, jer uspeh i sreća su na vašoj strani.

Udruživanje ili partnerstvo je formula za sreću i uspeh.

Pratiće vas sjajne psiho-fizičke mogućnosti u periodu od 09.06. do 20.07. dok Mars bude tranzitirao kroz vaše sazvežđe.

Blizanci

Za vas ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine neprekidno donosi nova iznenađenja i dobre prilike.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem dvanaestom polju otvara sve puteve koji vode ka uspehu i sreći. Posebno od 25.05. kada se Jupiter bude premestio u vaše sazvežđe praće vas pozitivna planetarna kulminacija i vašoj sreći neće biti kraja.

Ukoliko se ukaže prilika za neki dalji put, u daleku, egzotičnu zemlju ne propuštajte je, jer je to prilika ne samo za upoznavanje drugih kultura, već i za vaš duhovni rast.

Ovo je godina promena za Blizance, period kada će izaći iz svoje zone komfora i ustaljenih rutina i raditi nešto što njima možda nije svojstveno. Ipak, kako su uvek otvorenog i veselog uma Blizanci će biti spremne za ovakve promene.

Blizanci prvenstveno moraju da budu u miru i skladu sami sa sobom da bi njihove emotivne relacije funkcionisale kvalitetno tokom ove godine. Promene dolaze i koliko god vi bili osoba koja je prilagodljiva – biće vam teško da se priviknete na njih. Promene u okviru porodice, u odnosu sa emotivnim ili bračnim partnerom, promene u vašem načinu života – sve je to na tapetu tokom godine u koju ulazimo. Neki će se parovi odlučiti za preseljenje, za kupovinu nekretnine, za početak zajedničkog života i brak, čak i za prinove.

Ulazite u jednu mnogo ozbiljniju i zreliju fazu po pitanju ljubavi – krunisaćete je.

 

 

 

Ljubav:

Ljubav je ono polje, na kome će Blizanci tokom ove godine doživeti značajne promene. Neki Blizanci će nakon dugog razmišljanja i pokušaja da se spasi relacija postojećeg odnosa, odlučiti da prekinu svoju ljubavnu vezu, naročito je ova potreba naglašena tokom proleća i leta, da bi se do kraja godine ukazala prilika za pomirenjem ili će se neko novi iznenada pojaviti u vašem životu.

Ako ste slobodni, sledeća godina donosi priliku za promenu emotivnog statusa, posebno će se iznenaditi oni Blizanci koji su već dugo sami ili bez formalnog ljubavnog statusa.

Ukoliko ste u vezi ili braku, sada je vreme da malo drugačije sagledate vaš odnos. Biće vam potrebno da se više zbližite sa partnerom, da se predate u potpunosti, iako to može ugroziti vašu slobodu. Bićete spremni na to i svesni šta to sa sobom nosi. Svakako, čeka vas sjajno provedeno vreme sa partnerom, a ukoliko vas i dalje vuče vaša želja za širinom i prostranstvima, bilo bi idealno da odete na neko romantično i neobično putovanje, najbolje u neku daleku zemlju.

Sam početak godine, januar mesec, može da bude jako povoljan za vas i da vam donese priliku da na ovom polju ostvarite novu vezu ili novo poznanstvo.

Ljubav vam dolazi sama od sebe ili na inicijativu te druge osobe.

Dakle, na ljubavnom planu kod vas stoji više nekih novih dešavanja. Možete imati i neku tajnu, platonsku ljubav ili čak vezu na daljinu.

U drugoj polovini godine, mnogi pripadnici ovog znaka se mogu osetiti spremnim i na novi korak, a to je ulazak u brak ili makar zajednički život. Blizanci koji i dalje nisu u vezi, sada imaju priliku da svoj status promene. I vi ćete želeti da svoje srce poklonite nekom, i tokom ove godine šanse za to su i više nego odlične, posebno tokom decembra meseca.

Osoba koja će vas privući i ostati uz vas je starija ili bar dosta ozbiljnija od vas, odnosno sa sobom ima veliko životno iskustvo.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 23.05. do 17.06. zatim od 11.07. do 05.08. i od 28.08. do 23.09. i tokom decembra meseca.

Posao:

Odlična poslovna godina je pred vama, naročito za one koji se bave privatnim poslom ili planiraju njegovo pokretanje. No, ni ostali neće proći ni malo loše. Naglašeno ste odgovorni, izuzetno usmereni na kvalitet onoga što radite, ali istovremeno i spremni da uvodite promene koje će dati dobre rezultate. Sada je pravo vreme da pokažete svu svoju kreativnost i to je karta na koju treba da igrate u ovoj godini, jer potencijala imate i to poprilično.

Po pitanju finansija – pare će vas jednostavno hteti u ovoj godini. Pred vama je izuzetno plodonosna godina.

Finansijska situacija će paralelno pratiti i poslovni rast, svakako otvaraće vam se nove i sjajne mogućnosti. Ono što je sada važno jeste da odmah početkom godine sve preostale izdatke i dugove izmirite, kako vas ne bi pratili u narednom periodu. Početak godine, maj, juni, oktobar i decembar su povoljni meseci po pitanju finansija.

Dolazi vreme provera sposobnosti na ličnom planu, ali samo na kratko, da bi od kraja jeseni ušli u novi ciklus novih uloga i odgovornosti.

Povoljna vam je godina, ako se bavite duhovnim radom ili istraživanjem ljudske psihe. Dobra je godina i ako planirate odlazak u daleko inostranstvo ili ako imate neke ponude tog tipa. Generalno, i na domaćem terenu, treba da prihvatite razne rizike. Moguće su iznenadne prilike i dobici raznih kategorija.

Osobe sa kojima možete da gradite partnerske odnose i zajednički uspeh su rođene u znaku: Lava. Strelca, Vodolije, Raka, Ovna i Škorpije. Težu komunikaciju ćete imati sa osobama u znaku Jarca i Device.

Novi izazovni period za vas i prihvatanje novih odgovornosti vas čeka u periodu od aprila do jula. U tom periodu je moguće zaposlenje, ako ste bez posla, ali imajte na umu da se radi o velikim obavezama i nekom radnom mestu koje će vam crpeti dosta energije.

U periodu od 20. jula. do 04. septembra Mars će tranzitirati kroz vaše sazvežđe i uticaće na tvašu svest da „pomerite sve subjektivne granice“.

Zdravlje:

Stres je ono na šta treba da obratite posebnu pažnju i da stvari rešavate na vreme, a ne kada već bude kasno. Ne idite do svojih krajnjih granica, jer možete da oslabiti svoj imunitet.

Nađite način da se psihički odmarate i da punite baterije redovno. Kontrolišite svoje zdravlje na vreme, preventiva je neophodna. Mnogo fizičke aktivnosti će vam pomoći da se fokusirate i budete bistrije glave. Prekontrolišite srce i cirkulaciju.

Zdravlje će vam zavisiti u velikoj meri od raspoloženja, ali i od emocionalne stabilnosti. Nikada nije kasno da se nekome obratite za pomoć, ako osećate da ste pod prevelikim pritiskom. Mogući su takođe, i problemi sa stomakom, varenjem i nogama.

Sugestije:

Obratie pažnju na skrivenu lepotu. Za vas početak 2024. godine najavljuje neke iznenadne, radosne, uzbudljive i romantične događaje, koji će vas uveriti da je život čaroban kada se nalazite u društvu bliskih osoba.

Uživajte u čarima novih izazova i dobrih prilika koje će vas pratiti. Od 25. maja Jupiter – planeta »velike sreće«, vam donosi niz iznenadnih i dobrih okolnosti ili mogućnost da ostvarite najznačajnije rezultate i »zlatne plodove«.

Ako imate jaku veru, dobru volju i dovoljno ljubavi sve je moguće promeniti na način na koji priželjkujete i kao najlepšu sreću.

Ponekad sreća dolazi iznenada ili pod neobičnim okolnostima, jer život je najlepše čudo koje se dešava i zato nema razloga da propuštate nove životne prilike koje su pred vama tokom ove godine.

Rak

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, donosi najlepša i raznovrsna ispunjenja, radost, uspeh, sreću i ljubav ...

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem jedanaestom polju donosi »ubiranje zlatnih plodova« - svi vaši planovi i akcije mogu da se krunišu uspehom i ispune srećom.

A od 25. maja kada se Jupiter premesti u vaše 12. polje shvatićete da je sve moguće kada vas uz veru u sebe prati i faktor sreće.

Ukoliko ste se tokom prethodne godine osećali pomalo izgubljeno, bez pravog puta i pravca ili ste sebi postavljali neka pitanja na koja niste imali odgovor, sada je momenat kada stvari dolaze na svoje mesto. Bićete okrenuti sebi i bavićete se introspekcijom i na taj način dobiti mnoge odgovore. Godina u kojoj će vaše samopouzdanje biti na zavidnom nivou je pred vama.

Ono u čemu ćete zablistati tokom ove godine je pomoć drugima, u smislu savetovanja i davanja pravih rešenja za njihove probleme i tu budite otvorenog srca. Vaša inteligencija i mudrost će doći do izražaja i biti mnogima od koristi, samo vodite računa da to ne bude previše egoistično, već to usmerite tako da ima pravu svrhu.

Sa druge strane, mnogi Rakovi će imati i mnogo veće planove i želje nego što je to do sada bio slučaj, pa je savet da idu korak po korak i da nigde ne žure.

Ovo je godina i prijateljstava, odnosno dolaska novih ljudi u vaš život kao i prekid kontakta sa onima sa kojima se više ne slažete ili jednostavno smatrate da je istekao rok trajanja i okrećete novi list. Treba da se oslonite na svoje prijatelje, jer ćete moći uvek da računate na njih.

Ljubav:

Uvak, a posebno u ovoj godini treba u potpunosti da sledite svoje srce. Ako vam govori da je osoba pored vas ona prava – onda nema razloga za brigu, jer ona će i ostati pored vas. No, ukoliko negde počinjete da shvatate da ono što imate nije ono što vas ispunjava i ne donosi vam duševni mir – vreme je da polako krenete dalje. Taj odlazak od osoba koje vam se možda samo na papiru nazivaju partnerima – može u početnoj fazi biti uznemirujuć i naporan za vas, ali vrlo brzo ćete shvatiti da ste napravili pravi potez. Ljubavi za vas ima, ali ovog puta – onih pravih.

Generalno gledano Rakovi u emotivnim relacijama moraju realno da sagledaju odnose u kojima su da donesu pravu odluku. Zajedno, još jači ili odvojeni – sami odaberite.

Slobodni pripadnici ovog znaka sam početak godine je vrlo zanimljiv po pitanjima ljubavi, a nakon toga period od sredine leta pa do kraja godine. Možda ti novi počeci neće biti toliko romantični kao što biste vi voleli, ali će definitivno doneti ono što vam je potrebno – stabilne i srećne ljubavne odnose.

Pripadnici ovog znaka koji su u vezi ili braku, sada imaju period pred sobom tokom kojeg mogu u pravom svetlu sagledati odnos sa partnerom. U odnose bilo da su ljubavni, prijateljski ili porodični, morate ulagati i to uvek imajte u vidu, jer lako se može desiti da vam to ispadne iz fokusa i da zanemarite ljude oko sebe. Ne uzimajte veze zdravo za gotovo, već uvek radite na njima.

Tokom leta, može se desiti da vam veza upadne u krizu i to može potrajati do jeseni. Ta kriza će doći sa svrhom, a to je da shvatite šta zapravo imate, koliko je to vredno truda i koliko vam to zaista prija. To znači da ako se neke veze i prekinu, imaju dobar razlog. Nakon analize, shvatićete vrlo racionalno, šta zaista želite i ako se trenutna veza u to ne uklapa, lako ćete je preboleti. 

Vi zajedno sa voljenom osobom izvan cele priče oko romantike, možete da ostvarite jedan odnos koji se temelji i na prijateljstvu što je za vas jako važno. Presudno vam je da među vama postoji određena doza fleksibilnosti i da bez obzira na to što ste zauzeti, ne gubite svoju slobodu ni na jedan način. Osoba koja vam tu slobodu pruži, može biti vaša za ceo život.

Ukoliko ste slobodni prvi povoljan period za nova poznanstva je aktuelan u februaru i martu mesecu, kada može da vam se desi sanjalačka i romantična ljubav. Drugi povoljan period za novu vezu je aktuelan kod vas tokom oktobra i novembra. Tada možete da sretnete osobu koja će predstavljati idealnog kandidata za ozbiljniju vezu sa vama. Moguće je da ćete osetiti fatalnu privlačnost koja će bljesnuti među vama.

Ako ste slobodni, društvene mreže su način da započenete romansu i mali broj pripadnika vašeg znaka će ostati u nepromenjenom emotivnom statusu.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 17.06. do 12.07. zatim od 05.08. do 28.08. i od 23.09. do 17.10. i tokom decembra meseca.

Posao:

Na poslovnom polju ćete imati osećaj da konačno možete malo da odahnete. Uspostavićete opušteniju atmosferu što se tiče obaveza. Početkom godine pogotovo možete da očekujete jednu dobru fazu u kojoj nećete biti preterano opterećeni sa bilo čim. U maju vam kreće period koji donosi manje pritiske. Tada treba da budete spremni na naporan rad i na fazu u kojoj ćete imati dosta obaveza. Važno je da se dobro organizujete i da ne bežite od poslovne borbe i novih zadataka. Od maja i jula kreće period aktivacije na finansijskom planu.

Imaćete veće prilive novca, ali i veće troškove. Situacija generalno može da vam bude veoma burna, pa vas očekuje trošenje energije na posao i polje zarade. Ipak, uz pomoć adekvatnih saradnika i prijatelja kojima ćete na poslu biti okruženi, dolazite do ostvarenja svojih ciljeva. Tokom ove godine ćete dobiti važnu podršku oko posla, a ta podrška će vam omogućiti realizaciju najvažnijih planova.

Godina pred vama donosi ostvarenje planova, posebno onih koji se tiču polja posla jer ste tokom prethodne godine ulagali velike napore, a samim tim nade da ćete imati razloga da budete ponosni na sebe.

Godina podrške, realnih planova i ostvarenja istih. Godina kada je vaš trud nagrađen i primećen. Takođe, sada imate pravu motivaciju i prave ideje, a istovremeno – dovoljno strpljenja i upornosti da ih ostvarite. Mnogi od vas će dobiti jače odgovornosti, veća zaduženja i biće potrebno da se maksimalno posvetite i prionete na posao.

Ukoliko se odlučite da u 2024. promenite posao, to će biti odluka koja je donesena nakon dobrog i studioznog razmišljanja. Nemate nameru da ulazite ni u šta za šta niste zaista sigurni da će dati svoje dobre rezultate. Drugi deo godine je jako profitabilan po vas i moguće je da ćete u tom periodu biti i dodatno poslovno angažovani.

Kada naiđu problemi, budite svesni da rešenje uvek postoji samo ne treba da paničite, već da jasno sagledate stvari. Mogućnosti su brojne i lako ćete uspeti da prebrodite taj problematičan period. Bilo bi dobro da sarađujete sa osobama u znaku Bika, Škorpiona, Strelca, Vodolije, Device, Blizanaca, Riba, kao i sa strancima.

I finansije će vam ići od ruke tokom ove godine, i imaćete u izvesnom smislu sreću na tom polju, pratiće vas iznenadne mogućnosti da umnožite svoj kapital ili novac, te oko toga nema potrebe da se stresirate.

Zdravlje:

Jedna od boljih godina na polju zdravlja je pred vama. Ukoliko budete vodili računa o stvaranju osnovnih zdravih navika na ovom polju, nećete imati veće probleme. Slaba tačka može da bude nervni sistem i stomak, pa o tome povedite računa ukoliko je već bilo  nekih tegoba.

Nešto veći unos magnezijuma i kalcijuma može da vam bude značajan za zdravlje.

Zdravlje će vas poslužiti, samo ako budete vodili računa i brinuli o sebi. Oslušnite svoje unutrašnje ja i uzmite to u obzir kao znak da treba da napravite pauzu, i prikočite. Ne forsirajte sebe, već nađite vremena za odmor i relaksaciju.

I najvažnije, ne preterujte u zadovoljstvima, već budite umereni u svemu, jer je to presudno za vaše zdravlje tokom ove godine. 

Sugestije:

Vama 2024. godina donosi obilje najraličitijih ili srećnih mogućnosti, kao sjajnu priliku da afirmišete sve svoje ideje o lepšoj i uspešnijoj strani života. Radost života delite sa bližnjima i imaćete veličanstvenu sreću. Radost, uspeh i sreća proizilaze iz povezivanja i emotivne bliskosti sa „odabranim osobama“.

Posmatrajte svet oko sebe u duhu optimizma i partnerstva - jer »faktor sudbinske sreće« je u potpunosti na vašoj strani. Uživajte u lepoti života. Uverićete da i nemoguće postaje dostižno i moguće – uvek kada je bliska osoba na vašoj strani.

Partnerstvo i udruživanje je čarobna formula vaše sreće, uspeha i blagostanja u svakom smislu. Na vama je da otkrivate i skrivenu lepotu.

Ova godina vam je povoljna za rad na sebi, ali i na proširenju socijalnih veština. Raspoloženje će vam u većoj meri zavisiti od odnosa sa drugim ljudima. Prijaće vam društvene aktivnosti, kretanje i socijalizacija, pa svoje planove usmerite malo više ka tome.

Prisustvo Marsa u vašem sazvežđu od 04.09. do 04.11. učiniće da se vinete do „zvezdanog neba“, očekuje vas napredovanje na životnoj lestvici.

Lav

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, donosi dugo očekivani uspeh i sreću.

Prisustvo Jupitera i Urana i vašem desetom polju i ulaskom Plutona u vaše sedmo polje najavljuju period transformacija i životnih promena.

Svi izazovi koji budu pred vama, u suštini predstavljaju niz velikih lekcija. To se posebno odnosi na oblasti  posla, finansija, ali, i zdravlja. Ipak, podršku u toj borbi vama će pružiti emotivan život i ljubavni partner, koji će vam dati podršku i snagu da iz svega izvučete samo ono najbolje, i da smirite svoje strasti onda kada to bude bilo neophodno.

2024. godina možda neće biti lagana, ali vi ćete u kontinuitetu graditi veliki uspeh i sreću.

Suština je u tome: da ćete se na kraju osećati kao „veliki pobednik“ ili ćete ostvariti najveći uspeh koji ste sami sebi postavili!

Nova godina koja je pred vama donosi dosta uzbuđenja svim pripadnicima vašeg znaka. Ipak, vi ćete to spremno dočekati, jer ste navikli na ritam koji je nešto brži u odnosu na ostale.

Od 25.05. kada se Jupiter premesti u vaše peto polje osetićete i sjajnu planetarnu podršku kao faktor sreće koji će biti na vašoj strani.

Ljubav:

Ljubav vam tokom 2024. godine donosi razne izazove i radosti. Ukoliko ste slobodni, tokom februara ćete imati prvi povoljan perid da vam se desi neko novo zanimljivo poznanstvo ili flert. Imaćete šanse za neki susret u svom bliskom okruženju, pa čak i negde u blizini posla ili na radnom mestu može da vam se desi ljubavno poznanstvo. Imate priliku za početak ozbiljne veze u februaru, ili tek kasnije u avgustu i novembru 2024.

Da će ići lagano, neće, ali je važno da osvestite ovu oblast života kako bi spremno dočekali sve nesuglasice i potencijalne probleme i svađe sa partnerom. Važno je da ove godine budete potpuno otvoreni za saradnju, razgovor i iskrenost, jer vam je komunikacija najvažnija za prevazilaženje raznih nesporazuma i problema. Ovo ne važi samo za intimne, već i za porodične odnose.

U porodici vas 2024. može dočekati sa nesuglasicama, i lošim odnosima, posebno sa muškom linijom. Ukoliko osetite da ste se udaljili od oca ili brata, ne očajavajte, to je proces kroz koji sada morate proći. Važno je da i na najmanju sitnicu reagujete smireno, jer se može desiti da mala varnica napravi plamen, koji ćete posle teško ugasiti.

Vama ova godina donosi akcenat glavnih dešavanja na polju posla i karijere, pa ćete iz tog razloga bar prividno privatnom životu i ljubavi biti manje posvećeni.

Ukoliko ste u braku, ova godina bi trebala da vam donese čvršći odnos sa partnerom, neke zajedničke planove koji se tiču zajedničkog posla ili ulaganja.

Lavovi koji su u emotivnoj vezi će razmišljati intezivno i ozbiljno o tome da ozvaniče taj odnos, dakle moguća je veridba ili stupanje u brak tokom 2024. ako već imate partnera sa kojim se viđate. Prva polovina godine vam je bolja za početak zajednice ili bračnog života.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, zatim od 16.02. do 11.03. i od 05. do 29.aprila, i od 23.05. do 17.06. i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 11.07. do 05.08. zatim od 28.08. do 23.09. i tokom decembra meseca.

Posao:

Kada je posao u pitanju 2024. godina je vaša, i na ovom polju vas čekaju mnoge lepe stvari i promene na bolje. Imaćete dobre prilike za napredovanje na poslu, promenu pozicije na bolje ili čak, promenu samog posla.

Početak godine će vam biti ključan za polje posla. Imaćete priliku da donesete mnogo važnih odluka. Ukoliko ste radili na tome da izgradite svoj položaj, jači uticaj na poslu, ako ste radili na stvaranju svog poslovnog imidža ili čekali adekvatnu priliku da napredujete sada ćete ostvariti sve svoje planove. Moraćete da pokažete izdržljivost, upornost, odgovornost i disciplinu kako biste sve realizovali, ali, ako budete ostali dosledni svojim ambicijama nemate o čemu da brinete. Najvažniji period za poslovna dešavanja vas očekuje u periodu od januara do maja. Potrudite se da iskoristite početak godine kako bi na polju posla ostvarili ono što ste sebi zacrtali.

Komplikovan period i probleme možete da očekujete tokom druge polovine maja, kao i tokom celog juna, pa u toj fazi izbegavajte nova ulaganja ili poslovne rizike.

Od jula do kraja godine vam sledi period u kojem ćete naporno raditi i imati mnogo obaveza.

Projekti koje ste planirali ili već započeli, doneće dobre rezultate u 2024. godini, kao i dobru finansijsku satisfakciju. Potezi koje budete povlačili, doneće vam uspeh, zato samo hrabro u novu poslovnu godinu, ostvarićete sjajne rezultate i napredovanje na životnoj lestvici.

Finansije će vam u ovoj godini biti povoljne i dolaziće vam uz uloženi rad, koji budete pokazali na poslu. U drugoj polovini godine vas očekuju nove prilike i faktori sreće koji vam donose uvećani prihod i kapital.

Na vama je da napravite dobre investicione planove, jer ova godina predstavlja plodne mogućnosti za novi uspeh i kontinuirane dobitke koji vas očekuju narednih godina.

Obratite pažnju na osobe rođene i znaku: Blizanaca, Srelca, Vodolije, Raka i Ovna koje će imati važnu ulogu u ostvarenju i krunisanju vaših planova.

Zdravlje:

U ovoj godini je neophodno da pronađete prostor za dovoljno odmora, opuštanja i dovoljno kvalitetnog sna. Energetski ćete se jako trošiti, pa su mogući povremeni padovi imuniteta.

Kada je u pitanju zdravlje, preporuka je da se i dalje pazite povreda, naročito glave i kolena, zglobova. Korigujte i način ishrane zbog mogućih dodatnih kilograma.

Druga polovina godine može doneti češće probleme sa kičmom, zglobovima ili tetivama.

Prisustvo Marsa u dužem periodu u vašem sazvežđu, kao i uvek ima dve strane medelje.

Povremeno osetićete da vam je energija na vrhuncu, ali moguće su iznenadne i prolazne osetljivosti nervnog sistema, oscilacije pritiska i pad imuniteta.

Razmislite o promenama koje prodrazumevaju zdraviji način života i ishrane.

Sugestije:

Poznato je da ste vi veliki borac i da vas vaše Lavlje srce čini hrabrom osobom spremnom da se odvaži na razne izazove ili rizik, promene doživljavate u hodu, a da ponekad i ne trepnete pred izazovima. Sada imate priliku da promenite sve ono što nije dovoljno po vašoj meri ili ukusu. Nesumljivo da vi umete najbolje da procenite i pravi trenutak kada treba delovati. Prijatelji i bliža okolna su uvek tu uz vas i biće u potpunosti na vašoj strani.

Sreća je i kada postoje dobre i raznolike mogućnosti izbora, kao posebna prilika da se ostvarite u ličnom i poslovnom životu. Planetarni aspekti vas upućuju na mudrost i strpljenje ali, i na akciju. Važno je da pravilno balansirate između onoga što je moguće ili nemoguće ali, i da pomerate granice mogućeg.

Pozitivan uticaj Jupitera, Urana i Plutona protežiraju vaš stvaralački duh i poslovni uspeh, ali najveći izazov možete da osetite kroz ličnu i ljubavnu sreću uz partnerstvo. Pred vama je godina ljubavne, bračne ili zajedničke sreće!

Mars svojim uticajem u dužem periodu uporno aktivira vaše prvo polje i ego, te vas podseća vas na »zakone komunikacije i partnerstva«.

Devica

Za vas ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, najavljuje brojne izazove i priliku da koristite lepezu raznih, čak i suprotnih principa koji vode do uspeha ili rešenja.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem devetom polju, a Saturna u sedmom polju otvaraju nove mogućnosti ka dobrim rešenjima, ali i priliku da apsolvirate važne životne lekcije, posebnp u partnerskim odnosima.

Ako vam se na momente bude činilo da je sve protiv vas ili pomislite da vam se tlo pod nogama urušava, zastanite i pokušajte da se smirite i jasno sagledate svaku situaciju, obzirom na to da će često tokom godine vaš doživljaj stvarnosti može biti nešto dramatičniji od stvarne i realne situacije.

Prvi deo godine će posebno biti turbulentan na svim poljima. Posebno obratite pažnju na finansije, kao i na porodične odnose, jer će vam se na ovim poljima pojaviti najveći izazovi koje ćete rešavati u hodu. 

Uticaji Jupitera u desetom i Marsa u  dvanaestom, i Urana u devetom polju, podsticaće vas na neke nove ili neočekivane odluke, čak, i na „eksperimente“ kojima ćete iznenaditi svoje okruženje.

Ljubav:

Ljubav će biti svetla tačka Devicama u 2024. godini. To će biti vaša oaza i izvor snage za sve ostale aspekte života. Mnogi predstavnici ovog znaka će upoznati važnu osobu, sa kojom će ući u vezu, koja se zasniva na poverenju, lepim emocijama, prijateljstvu i podršci. Ovo je period kada treba da uživate u tome, da polako upoznajete partnera i osvajate njegovu naklonost. Nema potrebe da žurite u nešto više pre vremena, ne zato što to nije dobra odluka već zato što te momente nećete vratiti. Ovo je dobra prilika da poradite na sebi u smislu otvorenost ka partneru, ka prijateljima, kao i članovima porodice.

Možete da očekujete povoljnu fazu za nova ljubavna poznanstva tokom marta meseca. Ako ste slobodni, tada ćete imati najveće šanse da vam se pojavi neka nova, zanimljiva osoba za obostranu ljubav. Ipak, od aprila pa sve do kraja letnjeg perioda za vas nastupa jedna faza koja može da bude prilično nezgodna, u smislu da ćete biti skloni vraćanju starim ljubavima.

Ako imate veći osećaj nostalgije ka nekome od bivših partnera, u ovoj fazi bi lako moglo da dođe do pomirenja i ponovnog spajanja sa osobom iz prošlosti. Moguće je da se radi o jednom nestabilnom odnosu ili nesređenoj emotivnoj situaciji.

Ako ste zauzeti, imaćete krizu u odnosu sa voljenom osobom tokom druge polovine 2024.

Mnoge Device će intezivno razmišljati o razvodu ili prekidu veze kojom nisu zadovoljni.

Ova godina za vas svakako nije vreme trpljenja, bićete skloni naglim odlukama i rezovima kada se radi o emocijama.

Saturn u sedmom polju će vam u emotivnim odnosima čas biti saveznik, čas neprijatelj. Iskoristite pozitivni deo njegove prirode tako što ćete više sa voljenom osobom uživati u promenama, uzbudljivim dešavanjima, zajedničkim putovanjima, novim i boljim načinima da ulepšate vaš odnos. Smanjujte tenziju i ne dolivajte ulje na vatru u napetim momentima.

Kod slobodnih Devica ljubavni noviteti i prilike u novoj godini najviše će se odražavati kroz poslovni segment i preko društvenih mreža.

Očekuje vas još jedan dobar period za nove emotivne početke tokom oktobra i na samom kraju godine.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, zatim od 23.01. do 16.02. i od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 12.07, i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 05.08. do 28.08. zatim od 23.09. do 17.10. i tokom decembra meseca.

Posao:

Vama ova godina najpre donosi važne poslovne prilike koje se tiču inostranstva. Može vam se desiti neka nagla promena ili ponuda koja je vezana za posao u inostranstvu ili za saradnju sa nekom stranom firmom. Ovo je povoljan period i za dodatnu edukaciju, studije, ako planirate bilo šta u vezi usavršavanja sam početak godine je odlično postavljen, mada i cela 2024. može da vam donese sreću na polju školovanja. Poslovne prilike će biti pomalo izazovne. Ipak, ukoliko ih shvatite kao priliku da pokažete svoje potencijale, i ugrabite momenat da se dalje usavršavate i razvijate na ovom polju, ceo period će vam proteći u znaku napredovanja.

Ukoliko imate neke sudske procese u toku u tom slučaju nemate razloge za brigu, jer vam je situacija astrološki gledano u potpunosti naklonjena i naziru se razna rešenja.

Što se samog posla tiče, najvažniji period promena vam je naglašen tokom aprila meseca kao i u prvoj polovini maja. Tada vas očekuju i veći stresovi na poslu. Ukoliko vi sami želite da menjate radno mesto, tokom aprila imate najveće šanse da nađete nešto što će vam odgovarati. U drugoj polovini godine nećete imati drastičnije promene po pitanju posla.

U suštini sve prepreke koje budete imali na poslovnom planu rešavaćete uspešno. Ne ograničavajte sebe, osvestite svoje mogućnosti i iskoristite ih. Ne sumnjajte u sebe, već se suočite sa izazovima i zgrabite uspeh, koji je pred vama i posebno moguć u prvoj polovini godine, a najviše tokom marta meseca.

Ukoliko nemate posao, tokom ove godine nemojte previše da birate.

To isto važi i za finansije, ukoliko dođe do nekih izazova imajte na umu da u ovoj godini na većinu stvari po tom pitanju nećete moći da utičete. Dajte sve od sebe da stabilizujete finansijsko stanje, a ukoliko se na momente to i otme kontroli, najgore je što možete da uradite, jeste da se nervirate. Veći finansijski dobitak vam može doći krajem maja i početkom juna meseca, kao i tokom novembra meseca.

Do početka jula vas očekuju nove odgovornosti, odnosno najava zaokreta kada je karijera u pitanju. Mnogi pripadnici vašeg znaka već u tom periodu mogu dobiti unapređenje na poslu.

Zdravlje:

Zdravlje vam u ovoj godini neće stvarati većih problema. Akcenat je na preventivi, dakle, probajte da u svoju rutinu uvedete što više zdravih navika, bolju ishranu i obavezno neku fizičku aktivnost, koju ćete praktikovati redovno.

Ukoliko se budu pojavili neki manji izazovi na planu zdravlja, važno je da disciplinovano i strpljivo pristupite lečenju, jer odustajanje ne daje rezultat.

Ukoliko imate hronične smetnje koje su vezane za grlo, štitnu žlezdu, hormone, zube ili vratni predeo, u tom slučaju tokom juna i jula možete da očekujete nove komplikacije.

Vodite računa o svom zdravlju tokom letnjeg perioda i potrudite se da izbegavate stresove. Sa lekarom se savetujte oko svega što vas muči.

Jesenji period će vam biti dosta lakši, tada polako dolazi do stabilizacije na polju zdravlja.

Sugestije:

Već na samom početku godine vas čekaju iznenađenja na gotovo svim poljima. Tranzitni Mars, Jupiter i Saturn su za vas najvažnije planete koje donose razne turbulencije i promene, ali i napredak.

Namera im je da vas pomere iz zone komfora na koju ste navikli, hteli to vi ili ne, a sva je prilika da nećete želeti da vam se to desi.

Opustite se. Napuštanje sigurne zone je samo na početku stres i zna da izaziva nepotrebni strah. Nakon toga, sve ide lako. Ukoliko se dugo nadate boljoj poziciji, kvalitetnijim radnim uslovima, sada će se to i desiti i baš u onom trenutku kada budete od svega odustali.

Planete su vam naklonjene i podstiču vas na dodatnu angažovanost na svim životnim poljima, ali partnerstvo i udruživanje je vaša »dobitna kombinacija«.

Što više budete tražili ili očekivali više ćete i dobijati. Očekuje vas iznenadni uspon u karijeri i novi srećni dogadjaji u vašem ljubavnom ili porodičnom životu. Sreća je na vašoj strani, a sreća je još veća i lepša kada je sa nekim delite.

Slobodno bez suvišhih ograda ili pitanja uživajte u svemu što će vaš zajednički život pretočiti u najlepšu sreću i učiniti veličanstvenim.

Vaga

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, donosi razne obrte kroz očekivane i neočekivane situacije koje neprekidno podstiču dinamiku u načunu života.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem osmom polju i ulazak Plutona u vaše peto polje, donosi iznenadne prilike koje ne treba propustiti.

U novu godinu ulazite poletno, jer će vaša planeta biti u povoljnom aspektu sa vašim Suncem. Filozofski raspoloženi, spremni za akciju ali i za avanturu, vrlo teško će neko moći da isprati vaš tempo. Odredite svoje prioritete, jer u društvu ćete biti lider, najkasnije do maja meseca,

Jedna promenljiva i pomalo nestabilna godina je pred Blizancima, zato savetujemo spremnost i strpljenje. Godina će za sve pripadnike ovog znaka biti ispunjena pozitivnim i pomalo negativnim događajima, koji će se smenjivati brzo, pa možda nekada nećete ni stići da shvatite šta vam se zapravo dešava.

Iako će Vage tokom ove godine imati periode pesimizma i optimizma, koji će se smenjivati, važno je da ostanete fokusirani i ne dozvolite da vas loša osećanja povedu, jer će brzo proći. Shvatite svaku promenu kao nešto dobro, i poučno i u tome nađite svoj mir.

Uz duže prisustvo Marsa u vašem jedanaestom polju, učinite da ovo bude vaša godina koja će vam donosi nove radosti, uspeh i sreću na raznim poljima.

Ljubav:

Ljubavni život je ono na šta treba da obratite pažnju, posebno ukoliko ste u vezi ili braku. Velika je verovatnoća da će vaš odnos biti na testu, i to vašem, jer ćete poželeti neke promene po pitanju ljubavnog života i sadašnjeg partnera, posebno u prvoj polovini godine. Ipak, najbolji savet sada je da dobro razmislite pre nego što donesete neku drastičnu odluku i promenu, jer neke stvari nećete uspeti da vratite na staro. Obratite pažnju na dobre strane vaše veze, i probajte to više da cenite. Ukoliko ste slobodni, otvorite se i osobi koja vam se dopada priznajte šta osećate, jer to može dati dobre reakcije i priliku za novu ljubavnu vezu.

To isto se odnosi i na porodične i prijateljske odnose, pokušajte da pristupate što nežnije ovim relacijama, i nađite više razumevanja za ljude. To će vam otvoriti mnoga vrata, i oplemeniće vas.

Ukoliko ste zauzeti, tokom ove godine ćete imati raznih problema u odnosu sa partnerom. Moguće je da će u vašem odnosu postojati neke tajne i da ćete vi tome stati na put samim početkom godine, već tokom proleća u martu ili aprilu. Situaciju dodatno može da zakomplikuje povratak neke stare ljubavi tokom juna, jula i avgusta.

Generalno vam je ceo letnji period prikazan kroz vraćanje neke osobe iz prošlosti koja vam je bila važna.

Ako ste slobodni, tokom leta vam se pojavljuju dve osobe, jedna je nova, a druga je vezana za prošlost. Ozbiljnu vezu i neki stabilan odnos možete da ostvarite tek krajem godine ili početkom sledeće.

U 2024. će vam sve biti nekako neizvesno, napeto i u standardnom duhu lepršavo.

Ukoliko budete planirali trudnoću, ona je moguća tokom ove godine. Ako ste u braku i radite na proširenju porodice sa partnerom, i ostvarićete svoj cilj.

Ono što će biti zajedničko svim novim počecima (ali i obnovi starih ljubavnih priča) jeste neuobičajeno snažna strast koju će biti skoro nemoguće kontrolisati, kao i neobične okolnosti pod kojima ljubavna veza počinje.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, zatim od 16.02. do 11.03. i od 05.04. do 29.04. i od 23.05. do 17.06. i od 11.07. do 05.08. i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 28.08. do 23.09. i tokom decembra meseca.

Posao:

Karijera je polje na kom vas čekaju promene. Ovo je godina kada ćete imati priliku da menjate neke stvari u karijeri, bilo da su to promene pozicije ili promene samog posla, a možda i pravac u karijeri u potpunosti. Imajte ovo u vidu kada budete donosili odluke po pitanju posla, jer vam to može značajno promeniti karijeru.

Moguća su doškolavanja, sticanja novih znanja i veština. Za to vreme, obratite pažnju na kolegijalne odnose, jer je moguće da ćete biti na meti nekih spletki, vaš rad i trud može biti komprovitovan. Dakle, ne ulazite u takve odnose već se trudite da sve radite na dobar način, fokusirano i marljivo i rezultati neće izostati.

Do kraja marta ćete biti rastrzani između potreba i želja i vaših mogućnosti, a veliki deo planova i sada morate sami da realizujete.

Na neki način koliko god imali godina, sazrevanje je lekcija koju morate proći da biste mogli krenuti dalje.

To znači da će vam ipak biti lakše nego u godini koja je za vama. Na polju posla, veliki broj Vaga okreće novi list.

Za početak, istraživaće kako i gde se možete edukovati, bilo da je u pitanju kurs ili nešto ozbiljnije, odnosno duže.

Takođe, ovo je godina kada ćete se odlučiti krenuti u novom smeru, u preduzetništvo, dakle, rad za sebe.

Preporuka je da se ne bavite detaljima, bar na samom početku, već da napravite nacrt plana jer će se sigurno dešavati momenti kada ćete morati dosta toga i improvizovati.

Važnu poslovnu odluku donosite u junu kada je kod vas i moguća promena radnog mesta. Tada ćete nešto prelomiti i biti spremni da napravite preokret. Promena može da vam dođe nekako tiho. Moguće je da će vladati i dosta neiskrenosti u vašem poslovnom okruženju, pa je to jedna dodatna komplikacija sa kojom ćete morati da se nosite.

Druga polovina godine vam je mnogo bolja za posao. Vraća vam se neka stara saradnja ili dolazi neko od kolega sa kojim ste imali dobar odnos.

Mnogi od vas već duže vreme imaju velike planove, a te planove je moguće ostvariti najpre tokom prolećnih meseci, a onda i od jeseni godine. Ukoliko se vaša razmišljanja vezuju za inostranstvo, bilo kroz saradnju bilo kroz odlazak, onda na to računajte od oktobra meseca.

U ovoj godini ćete rešiti mnoga pitanja započeta tokom 2023. a jedno od njih će biti i vezano za stabilnost vaših finansija. Ovde vam svakako sledi oporavak, postepen ali konstantan.

Zdravlje:

Zdravlje će vam takođe u ovoj godini biti promenljivo. Zato bi bilo dobro da se pozabavite preventivom, da na vreme obavite godišnje preglede i sve prekontrolišete, kako bi makar malo predupredili probleme.

Od januara do aprila meseca ćete biti pod jačim stresom, pa pripazite na to kako će se to odraziti na vaš imunitet. Krajem godine naročito obratite pažnju, posebno kada su kolena i stomak u pitanju. Preventive je na prvom mestu.

Sugestije:

Godina u koju ulazite je godina kada nastavljate da se borite za svoje mesto u društvu, kao i za svoju poziciju na polju posla. Mars boravi duže u vašem jedanaestom polju i donosi vam ograman priliv energije i razne izazove koje treba da prihvatite, kako biste pomerili sve dosadašnje subjesktivne, ali i objektivne granice.

Važno je da se prepustite unutrašnjem ritmu iz nove izazove koji će vas pratiti. Prošite listu raznovrsnih zahteva i postavite sebi visoke kriterijume u svim oblastima iz svog privatnog i poslovnog života.

Možete da se radujete velikom uspehu i ličnoj sreći posebno u periodu od juna meseca. Vi umete da prepoznate prave vrednosti i da sačuvate pozitivnu orijentaciju, a sa novim iskustvom sada imate priliku da uvećate svoje unutrašnje bogatstvo i sreću u porodici.

Onda kada se nalazite u prilici da birate – tražite najbolje!

Škorpion

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, donosi ostvarenje mnogih snova o kojima ste godinama maštali.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem sedmom polju i uz to Saturna u petom polju, predstavlja period »hoda po tankoj žici«, što znači da će biti raznih izazova onih koje ste sami birali i onih koje vam je sudbina zadala.

Škorpioni važe za veoma emotivne, senzitivne i strastvene, ali to se zaista može promeniti u smeru velike produktivnosti i na poslovnom planu. Za vas će ova godina biti u znaku poslovnog i personalnog napretka, učenja, razvoja potencijala i napretka u svakom smislu.

Može se reći da vama ova godina upravo i jeste najvažnija za potpuno ostvarenje na ljubavnom polju. Imaćete veoma važne promene na ovom polju.

Sada imate idealnu priliku da napredujete na životnoj lestvici i da unapredite sistem vrednosti koji ste sebi postavili.

 

 

 

Ljubav:

Godina testiranja vaših emotivnih i bračnih odnosa. Ono što je dobro, razvijaće se dalje u pravcu zajedničke sreće. Neki odnosi se mogu jako uzdignuti i pretvoriti u javne, u zajednički život, u brak. Ono što ne valja, lagano će otići u zaborav. Jedina preporuka za vas jeste – budite realni, objektivni, svesni i partnerovih i svojih mana i nedostataka, ali i vrlina, i kvaliteta koji sigurno postoje u vašem odnosu. Napeti momenti i testiranje odnosa će biti najizraženije u periodu pomračenja Meseca, uz napomenu, da je maj i jul, najizraženiji i najizazovniji mesec.

Slobodni Škorpioni za vas ovo jeste značajna godina, jer imate više nego dobre predispozicije da upoznate, ako ne baš svoju srodnu dušu, a ono osobu sa kojom možete graditi trajni, stabilni odnos. Bilo da je u pitanju poslovni segment, izlasci i društvenost, prijatelji najbolji periodi za pronalaženje ljubavi jesu januar, mart, april, letnji meseci, novembar i decembar.

Ako planirate sklapanje braka tokom ove godine, birajte period mart ili od juna do avgusta za venčanje, kao povoljan.

Pripadnici ovog znaka koji su u vezi, treba da imaju na umu da je dobra i otvorena komunikacija ključna za 2024. godinu. Sada nije pravo vreme da se tvrdoglavo držite svojih stavova, i mislite da ste samo vi u pravu, već poslušajte svog partnera i nađite razumevanje za njega.

Mnogi Škorpioni će tokom ove godine ulagati u renoviranje svog doma, ili kupiti novu kuću ili stan, i dosta poraditi na tome da stvore prijatnu porodičnu atmosferu.

Na polju partnerstva, ako ste u vezi ili u braku, vreme je da se dogovorite šta ćete i kako dalje. U poslednje vreme vam smeta partnerova naizgled ili stvarna nezainteresovanost, ali do sada niste dovoljno radili na tome da to zajednički promenite.

Možete da očekujete godinu koja vam na polju ljubavi donosi važnu životnu priliku. Ovo je za vas godina ljubavi. Dajte svojim emocijama oduška i prepustite se novim dešavanjima na ovom planu. Ako ste zauzeti, velike su šanse da ćete želeti i dete. Ova godina vam je jako dobra i za plodnost i za polje potomstva, pa ako su vam misli usmerene u tom pravcu bićete srećni i zadovoljni.

U ljubavi Vam je takođe veoma važno da znate na čemu ste. Moguće je da ćete na neki način biti izričiti ili strogi kada su u pitanju vaši zahtevi od veze u kojoj se nalazite. Vi sada stojite sa obe noge čvrsto na zemlji i smatrate da u vašem životu nema mesta za iluzije ili za prevelika očekivanja. Od voljene osobe očekujete ozbiljnost i posvećenost zajedničkim ciljevima. Očekujete da vam se pruži na neki način garancija ljubavi. Ako ne dobijete to što tražite spremni ste da se okrenete i zaputite u nepoznatom pravcu.

Ukoliko ste slobodni, biće vam veoma uzbudljiva druga polovina godine. Od juna i tokom letnjeg perioda se vraća partner ili simpatija iz prošlosti. Možete biti u večitoj potrazi za užitkom na ovom polju, ako ne postoji neka posebna osoba kojoj ste posvećeni.

Na polju ljubavi, ovo je vrlo važna godina. Za razliku od prethodne, velika doza optimizma će vam se vratiti.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, zatim od 23.01. do 16.02. i od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 12.07. i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 23.09. do 17.10. zatim od 04. do 18.11. i tokom decembra meseca.

Tokom 2024. je najvažnije da slušate svoje srce!

Posao:

Tokom samog početka 2024. godine ćete imati mnogo posla i obaveza pred sobom. Očekuje vas dinamična faza koja može da bude napeta tokom januara i februara. Imaćete puno poslovnih zadataka i biće vam jako važno da se dobro organizujete na ovom polju.

Inače, 2024. godina vam je najvažnija za sklapanje nekog novog poslovnog partnerstva, za potpisivanje novih ugovora, za nove dogovore i saradnje na ovom planu. Moguće je da će na neki način vaša poslovna sudbina biti u tuđim rukama. Od jula do kraja godine vam sledi period koji vam može doneti dosta tenzije i preokreta. U drugoj polovini godine je moguća i promena posla. Generalno ćete imati atmosferu pritisaka na poslu. Mogući su i problemi sa nadređenima. Ipak, ako budete bili borbeni i spremni da naporno radite naćićete način da dođete do boljih poslovnih pozicija i unapređenja do kraja godine. Zato je važno da budete mentalno jaki i izdržljivi.

Za one koji vode privatan posao, biće dobrih prilika da unapredite svoj biznis, razvijete neke nove ideje i privučete nove klijente. Ono što je važno je dobra organizacija i plan, kojeg treba da se držite.

Nakon izuzetno naporne godine kroz koju ste prošli, vreme je za retrospetivu i pogled na rezultate koje ste dobili.

Na polju finansija, dolazi do blagog rasta iako ćete primetiti kako se iz meseca situacija na ovom planu neznatno menja, u smislu da zarada neće biti ista svakog meseca.

Što se tiče posla, dolazi do rasterećenja, ali samo u broju obaveza. Sve što vam je bespotrebno oduzimalo vreme, a toga je bilo i više nego što ste želeli i nije vam donosilo veliku zaradu sada nestaje iz vašeg života.

Pred vama je vrlo ozbiljna, a samim tim i zahtevna poslovna godina. Od vas će se očekivati velika posvećenost i odgovornost prema svakom segmentu poslovnog života. Sa jedne strane, izvesno je da ćete trpeti pritisak, no sa druge bićete izuzetno motivisani, jer ćete shvatati da se ovakva prilika ne ukazuje baš često u životu i želećete da je iskoristite do maksimuma. Velika dešavanja krenuće u drugom delu godine, ali samim tim i pritisak na vas će se pojačati. Vodite računa da u tom periodu dobro odmerite i svoje snage, ali i realne mogućnosti. Ne odlučujte na brzinu.

Što se finansjiskog segmenta tiče, budite nešto pažljiviji tokom maja i juna u ovom periodu imate više troškova i nije trenutak za velike investicije.

 

 

 

Zdravlje:

Zdravlje će tokom 2024. godine za Škorpione biti pod uticajem emotivnih oscilacija, pa probajte da predupredite stres, jer sve polazi od toga.

Posebno kritičan period je od sredine januara do marta meseca. Trudite se da budete nežni prema sebi, i kada naiđe stresan period, da se maksimalno sačuvate i shvatite da na neke stvari možete da utičete, ali, na neke ne. Takođe, preventivom ćete dosta sačuvati sebe, pa obiđite doktora i obavite redovne preglede.

Sugestije:

Pratiće vas splet srećnih okolnosti i niz pozitivnih obrta u raznim situacijama. Maštovitost pomera sve granice, a kada ste dovoljno nadahnuti i predani čuda su moguća, i uvek postoje dobra rešenja ili srećan ishod.

Na vama je da pratite svoje želje, jer očekuju vas „zlatni plodovi“ na raznim poljima. 2024. godina za vas može predstavljati ostvarenje onih najlepših želja i snova.

Pozitivni uticaj Jupitera, Urana, Neptuna i Plutona deluje kao dobar podsticaj za udruživanjem i uspešnim partnerstvom. Planetarni aspekti vam pomažu da ostvarite »tajne snove« i neke vrhunske ciljeve. Uživajte u svim (ne)poznatim čarima života i nastavite da otkrivate skrivenu lepotu ljubanog života.

Strelac

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, najavljuje pozitivne transformacije i uspeh.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem šestom polju i od 25. maja prelazak Jupitera u vaše sedmo polje donosi ostvarenje aplanova i aktivnosti na kojima ste duže radili.

Čeka vas jedna optimistična godina, ispunjena entuzijazmom i samopouzdanjem tokom koje ćete zablistati u punom sjaju. Iako, neće sve biti lagano, uz malo truda ovo će za sve pripadnike ovog znaka biti dobra godina puna pozitivnih promena.

Za početak možete očekivati, da ćete dobijati veliku podršku Univerzuma i da ćete tokom predstojeće godine uspeti napraviti nekoliko važnih koraka koji će se kvalitetno odraziti na vaš kompletan život, kao i da će vam sve ići dosta lakše nego do sada.

Zbog velikog broja obaveza koje vam kucaju na vrata, vaš osnovni koncept uz pomoć kojeg ćete se organizivati je sada veoma važan jer će vam upravo to odraditi pola posla.

Važna sugestija za vas je: da se ipak ne opuštate previše i da ne padate u iskušenje, a sigurno je da će ih biti mnogo, jer dobar uticaj Jupitera traje samo jednu godinu.

Ljubav:

Ljubavni život će Stelcima, koji su u vezi, doneti dosta pozitivne energije i poleta za sve što ih čeka. Za one koji su u braku, može doći do problema i nestabilnosti u prvoj polovini godine, pokušajte da ih rešavate na miran način, i ne dozvolite da vaš ego preovlada. Biće tu ljubomornih ispada sa vaše strane, ali nije momenat za to, potrudite se da osvestite te momente.

Ukoliko imate porodicu, bilo bi dobro da posebnu pažnju obratite na svoju decu od aprila do avgusta, jer im je tada najpotrebnija vaša podrška. Za pripadnike ovog znaka koji žele decu, ovo je prava godina za to. 

Još jedna povoljna faza za nova dešavanja vas očekuje u drugom delu godine, tokom septembra kada ćete imati zanimljive ljubavne ponude. Ukoliko ste već u braku ili vezi. Moguće je da ćete na proleće imati krizni period sa voljenom osobom.

Neki pripadnici vašeg znaka će tokom proleća i leta odlučiti staviti tačku na partnerstvo. Saturn je u napetom aspektu sa vašim Suncem i donosi menjanje pozicije.

Ukoliko ste slobodni, vreme je da se uozbiljite. Pred vama je period u kojem ćete se uspeti izboriti za nečiju pažnju tako da ćete u sledeću godinu, odnosno veliki broj Strelaca, ući u novu životnu fazu na polju ljubavi.

U suštini, prvi deo godine je prikazan kao često nemiran partner i vi nećete biti lagani jedno drugom i kompromis će biti neophodan začin za očuvanje vašeg odnosa. No, sa druge strane ova “nemirna vremena” iznedriće i velike promene, kod nekih od vas će doći do početka zajedničkog života ili braka. Drugi deo godine je mirniji u vašim emotivnim relacijama, najpre iz razloga što će vaša pažnja biti usmerena na drugu stranu, ka poslovnom segmentu.

Slobodni Strelci godina pred vama doneće mnogo zabavnih momenata, dosta druženja i izlazaka ali i odnosa koje bismo najpre mogli da okarakterišemo kao neobavezne i prolazne, koji će vas “zadržati” samo za kraće vreme.  Jače šanse za prave emotivne konekcije postoje tokom proleća – najpre u aprilu i maju mesecu, a onda tokom septembra i oktobra 2024. godine.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara dok Venera bude tranzitirala kroz vaše sazveždje, i od 16.02. do 11.03. zatim od 05.04. do 29.04. i od 23.05. do 17.06. i od 11.07. do 05.08. i od 28.08. do 23.09. i ponov ćete imati tranzit Venere od 17.10. do 11.11. i tokom decembra meseca.

Posao:

Za vas je ovo jedna od jačih poslovnih godina. Ne znači da će ona biti lagana, ali ovo jeste period u kojem će se od vas zahtevati odgovornost i posvećenost što će rezultirati sjajnim poslovnim šansama i prilikama da napravite velike i uspešne promene. Mnogi od vas će tokom ove godine promeniti radno mesto, započeti sa privatnim poslom ili napredovati u karijeri. Najznačajniji je drugi deo godine, koji će istovremeno biti izuzetno naporan i zahtevan, ali i postaviti prave temelje za vašu poslovnu budućnost.

Finansijski, ovo je godina u kojoj ćete solidno zaraditi, ali istovremeno i godina u kojoj morate pametnije i štedljivije raspolagati novcem. Moguće su zarade i od dodatnih ili dopunskih poslovnih angažmana.

Na poslovnom planu, Strelci će pokazati veliku energiju i volju za radom. Uprkos velikom broju obaveza, vama neće biti problem da date svoj maksimum, čak i više od toga. Nećete se osećati pretrpani poslom i umorni, već naprotiv veliki broj poslovnih obaveza će vas motivisati da radite više i bolje i u skladu sa tim, poslovni rezultati i finansije neće izostati. Sve zadatke, planove i projekte ispunićete na vreme, bez komplikacija.

Finansije će vam ove godine biti na udaru. Zaradićete dosta, ali ćete i trošiti, pa samo obratite pažnju da to ne bude izvan vaših granica. Posebno se očekuju troškovi po pitanju putovanja, ili renoviranja kuće ili stana. Povoljan mesec po pitanju finansija vam je avgust, a najnepovoljniji od sredine maja do kraja juna meseca.

Ova godina koja u vašem životu simbolizuje određenu prekretnicu. Dolazi vam period u kojem ćete biti spremni da menjate posao. Možete da očekujete i promenu profesije, ako ste o tome već nešto intezivnije razmišljali. Period do marta vam je povoljan da pređete na neko drugo radno mesto, ako ste tako nešto imali u planu.

Ozbiljne odluke vam generalno dolaze. Ako ste spremni da se trudite, da budete odgovorni i da se suočite sa nekim dešavanjima iz prošlosti, bićete zadovoljni poslovnom situacijom.

Od jula vam kreće period u kojem biste mogli da imate pokretanje saradnje sa inostranstvom. Generalno vam je druga polovina godine daleko bolje postavljena za polje posla i tada možete da očekujete da će sve nekako dosta lakše da vam ide. U periodu od avgusta na dalje može da dođe i do nekih sudskih ili formalnih rešenja koja bi vas zatim pokrenula u dobrom pravcu.

Zdravlje:

Godina u kojoj je potrebno menjati životne navike da biste se osećali i funkcionisali bolje.

Drugi deo godine donosi pojačan stres i jače trošenje energije, pa će u tom periodu i vaš imunitet biti poljuljan. Mogući su problemi i sa stomakom, kičmom, srcem i krvnim sudovima.

Moguć je umor, ali to je nešto što vas već neko vreme prati ako ne budete pravili pauzu i odmarali, imaćete probleme sa imunitetom i snom.

U drugoj polovini godine će vam prijati fizička aktivnost i bavljenje sportom, ako vaš lekar da saglasnost za to. Imaćete priliku da rešite zdravstvene probleme iz prošlosti, uz adekvatnu stručnu pomoć i način lečenja koji vam odgovara.

Sugestije:

Predstoji vam veoma dinamična, turbulentna, ali i srećna godina. Udružite svoje interese sa bliskim osobama i insistirajte na vrhunskim ciljevima. Zlatni rezultati, uspeh ili ljubavna ostvarenja tokom naredne godine predstavljaju vašu osnovu orijentaciju.

Vaša ideja vodilja za 2024. godinu trebalo bi da glasi – hrabre sreća prati!

Dolazi vreme koje vam donosi veliki uspeh i ubiranje zlatnih plodova na raznim poljima. Ponekad se i rizik višestruko isplati, slobodno odgovorite na razne izazove koji će vas pratiti.

U skladu sa svojom prirodom potrudite se i da doživite neke čarobne trenutke zbog kojih život ima onaj pravi ili najlepši smisao.

 

 

 

Jarac

Za vas ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine donosi razne oscilacije i pojačanu dinamiku, ali neće biti razloga da se žalite.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem petom polju i ulazak Saturna u treće i Plutona u vaše drugo polje donosi razne neočekivane situacije koliko god se trudili da uspostavite pojačanu kontrolu.

Ova godina će će biti puna uspona i padova, ali ono što možete da uradite za sebe, jeste da se više fokusirate na sve one dobre stvari koje će se desiti tokom 2024. godine, a da od onih loših naučite važne lekcije, koje više nećete ponavljati.

Izazovi otvaraju razne puteve i ponekad predstavljaju dobru priliku da na teži način usvojimo važne životne lekcije, vi ste poznati po svojoj potrebi za neprekidnim usavršavanjem.

Sugestija: ove godine zaboravite na manir „strogog kritičara“, zagledajte se u sebe i bavite se introspekcijom.

Vaši ciljevi će biti podržani tokom nastupajuće godine, pogotovo ukoliko duže vreme radite na njima. U skladu sa svojom prirodom možete da se uključite u projekte koji će od vas zahtevati veliku posvećenost. Finansijski je ovo stabilna godina, naročito njen drugi deo.

Ljubav:

Emotivni život će tokom 2024. godine Jarcima doneti takođe uspone i padove. Od početka godine pa do aprila se možete suočiti sa velikim promenama u vezi, sa raskidima, privremenim ili trajnim, što će vašem životu doneti dodatni nemir. Potrebno vam je strpljenje i upornost kako biste rešili sve probleme koji su se nagomilali u vašoj vezi, ali budete li bili istrajni, stvari ipak, mogu da se reše na jedan pozitivan način.

Od aprila do septembra će odnosi već biti malo bolji, ali ne u potpunosti. Suočićete se sa izvesnim ograničenjima, ali potrudite se da na njih gledate kao nešto iz čega možete da izvučete dobru lekciju. 

Ukoliko je odnos sa voljenom osobom nestabilan, prvi deo godine neće dobro uticati na vas dvoje kao par. Može doći do većeg distanciranja, ili do obostranih tajni, a kod nekih i do otkrivanja istih, naročito u periodu februar – mart. Neki odnosi, iako dugogodišnji u ovoj godini će završiti svoju priču. No, ako je vaša ljubavna veza sa partnerom inače stabilna i čvrsta vas dvoje ćete se lakše uklopiti u nešto teže aspekte tokom prve polovine godine i prevazići ih bez većih problema.

Drugi deo godine je uglavnom miran, ukoliko i bude nekih problema, oni će biti kratkotrajni i vezivati se ili za finansije ili za manjak zajedničkog vremena.

Slobodni Jarci u toku prolećnih meseci mogu aktivirati jednu zanimljivu ljubavnu priču, najpre preko poslovnog segmenta. No, pitanje je koliko će odnosi u ovom periodu započeti biti trajnog karaktera, ali će vam u svakom slučaju doneti zanimljive i vatrene momente. Za prave i stabilne ljubavne veze moraćete da čekate na drugi deo godine, najbolji je period od jeseni.

Poboljšavate svoj odnos sa voljenom osobom, iako ćete povremeno biti u nedoumici šta jedno prema drugome osećate.

Pre nego što donesete bilo kakav zaključak, dobro razmislite.

Od novembra vas očekuju lepi dani u odnosu sa potomstvom, ako ga imate, a oni koji su potomstvo planirali sada se nalaze pod srećnom zvezdom.

Slobodni pripadnici vašeg znaka će podići kriterijume, ali će svakako biti u prilici da promene emotivni status u zauzeti, samo ukoliko budu smanjili preteranu analizu novog partnera koji im ulazi u život.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 23.01. do 16.02. zatim od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 11.07. i od 05.08. do 28.08. i od 23.09. do 17.10. i ponovo tranzit Venere u novembru i tokom decembra meseca.

Posao:

Vaša karijera će se u 2024. godini kretati uzlaznom putanjom, od samog početka godine pa sve do aprila. Dobre poslovne odluke koje ćete donositi, odraziće se na dobar poslovni rezultat tokom ovog perioda, kao i adekvatnu finansijsku satisfakciju. U ovom periodu možete očekivati povećanje prihoda, kao i napredak u karijeri po pitanju promene pozicije. Ipak, od aprila do jula meseca savet je da pripazite i da sa posebnim oprezom obavljate poslovne aktivnosti. To se posebno odnosi na papirologiju i ugovore koje budete potpisivali. Nakon toga, iako sa blagim turbulencijama na poslovnom planu, stvari će se odvijati na pravi način.

Kada su finansije u pitanju, ne savetuje se da se preduzimaju bilo kakve rizične investicije, jer ova godina nije za to. Bolje igrajte na sigurno. Takođe, tokom ove godine bi trebalo da se reše neka imovinska pitanja, sa kojima ste do sada imali problema, posebno ako je u pitanju nasleđena imovina. Moguća je kupovina nekretnine.

Od jula meseca ulazite u period velikih poslovnih promena i tumbanja. Situacije će se jako ubrzati, a od septembra su mogući i veliki pomaci, unapređenja. Moguće je da ćete u ovoj godini da se zbog posla i preselite i promenite lokaciju. 

Očekujte da ćete većim delom godine imati utisak da ste neki veliki teret skinuli sa svojih leđa. Čak i ako se desi da vam neke poslovne prilike izmaknu, ukazaće vam se nove jer će faktor sreće biti na vašoj strani tokom ove godine.

Najvažnija poslovna dešavanja vas očekuju tokom aprila meseca, kada ćete biti spremni za neki vid promene. Moguće je da vi nećete biti baš spremni da na ovom polju žrtvujete, sve zarad malo dobiti.

Ovo je godina u kojoj gradite svoj integritet i samopoštovanje, pa na polju posla prihvatate samo one prilike koje zaista idu u skladu sa vašim očekivanjima. Krajem godine možete da očekujete takvu ponudu i početak posla na kojem ćete imati priliku da ostanete na duže staze.

Trud koji ste ulagali u prethodnom periodu će se sada isplatiti, a od kraja septembra vas očekuje unapređenje, a samim tim i veće odgovornosti kao i obaveze, zaradu.

Na polju finansija, ukoliko želite poboljšati stanje na računu, biće potrebno da se sa nekim udružite da biste to realizovali.

Ako želite, to može biti situacija da zatražite savet da biste zarađivali više novca, odnosno da vam više ostaje u novčaniku i da smanjite svoje troškove.

Zdravlje:

Na polju zdravlja, vitalni ste ako želite da poboljšate svoje zdravstveno stanje, idealan period je od početka proleća do sredine leta.

Starijima su mogući problemi sa kičmom, zglobovima, kolenima, povremene reumatske tegobe.

Dame bi trebale da prekontrolišu stanje hormona i štitne žlezde. Generalno gledano – zdravstvena situacija će uglavnom biti dobra, sa povremenim i kratkotrajnim tegobama.

Zdravlje je ono što će vas u ovoj novoj godini poslužiti, pa se i sami potrudite da tako i ostane.

Sugestije:

Idealna je godina za duhovni rast i rad na sebi u svakom pogledu, te se potrudite da se okrenete introspekciji, umesto da trošite energiju na stvari na koje ne možete da utičete.

Vama 2024. godina donosi razna iznenađenja i obilje najraličitijih ili skoro idelnih mogućnosti, kao sjajnu priliku da afirmišete svoje ideje o lepšoj i uspešnijoj strani života. Izazovi koji su pred vama ponekad predstavljaju najbolju ili životnu priliku da se opredelite za novi koncept.

Važno je da imate svest o tome kako je uz određene promene u razmišljanju i postupanju, moguće uticati na poboljšanje kvaliteta u raznim životnim oblastima. Slobodno investirajte u najvažnije ciljeve.

Na sreću Jupiter vas protežira u različitim pravcima, ali samo ljubav uvek stvara ona najlepša čuda. Prihvatite različite izazovne mogućnosti u skladu sa svojim godinama i aspiracijama i uživajte lepoti ljubavnog, porodičnog ili zajedničkog života.

Vodolija

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, doneće brojna iznenađenja i turbulenciju na svim poljima.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem četvrtom polju i ulazak Plutona u vaše sazveždje donosi velike oscilacije na svim poljima i suštinsu transformaciju u vama samima, kao i u izboru ciljeva koje ste sebi postavili.

Očekuju vas brojni usponi i padovi, ali ipak i stabilni periodi, tokom kojeg ćete moći da se fokusirate i prikupite energiju koja vam nedeostaje.

Kako je Vodolijama neudobno čim stvari postanu nestabilne, suočiće se sa nemirima, čim stvari krenu da se ubrzano menjaju. 

Očekuje vas godina u kojoj ćete želeti ljubavnu stabilnost i biće vam važno da sa nekom osobom ostvarite ozbiljnu vezu. Bez obzira na to da li ste zauzeti ili ne, tokom letnjeg perioda će neko od bivših da zakuca na vaša vrata ponovo.

Jupiter - planeta velike sreće od 25. maja, boravi u vašem petom polju, i donosi najlepša životna ostvarenja kroz udruživanje i partnerstvo!

Ljubav:

Ljubavni odnosi u ovoj godini bi trebalo da budu poprilično stabilni, i da ova godina donese konačno novu ljubav i strast. Vodolije koje su u vezi ili braku, imaće izazov na planu odnosa sa partnerom, što će doneti tenziju i nervozu, pa je savet da ovome pristupite smireno, da pokušate da razumete partnera i da stvari rešavate korak po korak, ne zaobilazeći ništa.

Na ljubavnom polju će vam za promene i nova dešavanja biti veoma važan mart mesec. Ako ste slobodni, tada vam se pokreću prilike za nova poznanstva i flert. Preko prijatelja ili na nekom javnom mestu dolazi do spajanja sa osobom koja može da postane prilično važna za vaš ljubavni život.

Vaš problem tokom ove godine može biti posesivnost, ljubomora ili sumnja u partnera, posebno od maja do septembra, pa pokušajte da kod sebe ispitate, šta sve izaziva ta osećanja. To ne samo da je loše po vas i vaš mir već može i oterati partnera od vas, što nikako ne bi bilo dobro.

Slobodni pripadnici ovog znaka imaju sjajnu godinu pred sobom za upoznavanje neke savršene osobe, za strast i jaka osećanja, ali važno je da ne izbegavate druženja i izlaske, jer vas to poznanstvo upravo očekuje preko prijatelja. Posebno obratite pažnju na osobe rođene u znaku Ovna, Blizanaca ili Strelca.

Slobodne Vodolije imaju pred sobom opuštenu i veselu godinu, ispunjenu ljubavnim dešavanjima. Iako ćete prilika za nove emotivne priče imati tokom cele godine, period za ozbiljna emotivna dešavanja je ipak, drugi deo 2024. godine.

Vodolije u ovoj godini moraju da se odluče između potrebe da se dublje i smislenije povežu sa onima koje vole i potrebe za slobodom ili opuštencijom. Ne možete istovremeno i na jednu i na drugu stranu – u nekom momentu se mora odlučiti da li vaša veza prelazi na viši nivo ili odlazite jedno od drugog. Meseci u kojima ćete se lomiti na koju ćete stranu su period od aprila do avgusta. Iako će neki od vas biti svesni da ih trenutni odnos sa voljenom osobom sputava, biće vam teško da stavite tačku i nastavite dalje. Sa druge strane, ukoliko vam je jasno da pored sebe imate kvalitetnog partnera nama razloga da čekate i razmišljate – uozbiljite svoj odnos.

Bračnim partnerima stoje razne trzavice, ali i potreba da se « srede » bilo kroz kupovinu nekretnine, bilo kroz prinove.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 16.02. do 11.03. zatim od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 11.07. i od 05.08. do 28.08. i od 23.09. do 17.10. i ponovo tranzit Venere u vašem znaku tokom decembra meseca.

Posao:

Na poslovnom planu tokom 2024. godine može doći do promena, koje se neće baš najbolje odraziti na vas. Biće tu nekih loših procena, rizičnih finansijskih poteza, kao i loših odnosa, ali savet je da se fokusirate i reorganizujete, kako bi našli najbolji način da rešite izazove sa kojima se suočavate. Na momente ćete osećati veliku nervozu, anksioznost, ali ako se suočite sa svim tim izazovima i na smiren način, korak po korak počnete da ih rešavate, u drugoj polovini godine možete da očekujete napredak na poslu.

Pripazite se od maja meseca, pa do kraja godine, ima saradnika koji vam mogu raditi iza leđa.

Kada su finansije u pitanju, istina je da ćete ove godine malo teže zarađivati, ali ne gledajte na to tragično. Uz dobru finansijsku organizaciju i pažljivo trošenje, nećete biti na gubitku ove godine.

Finansije će vam se poboljšati već od januara, februara i taj trend vas prati do samog kraja leta, kada ćete malo usporiti i rešavati pitanja iz prošlosti na ovu temu.

Moguće je vraćanje dugova, ali i kontakt dužnika sa vama.

Dobar finansijski priliv vas očekuje od druge polovine avgusta pa do kraja septembra.

Tokom ove godine ćete se i dalje naporno truditi da postignete uspeh kada je posao u pitanju i u tome ćete i uspeti, ali će vas to veoma umoriti.

Na polju doma se takođe dešavaju lepi momenti. Ukoliko želite da prodate nekretninu, rešite papirološku stranu nekretnina, ovo je godina u kojoj ćete dobiti najverovatnije priliku i iskoristiti je.

Ako se bavite privatnim poslom, za vas će ova godina biti jedna od težih. Moguće je dosta kočnica, otežanja i prepreka. Teško ostvarujete finansijsku stabilnost. Moguće je da ćete nekih svojih planova morati da se odreknete kako biste uspeli da zadržite posao.

Ovo nije povoljna godina za upuštanje u privatne vode, te ako planirate sopstveni posao bolje je da za sada ne rizikujete i da to što planirate odložite na duže staze.

Ako generalno planirate bilo kakvu promenu posla, maj će vam biti povoljan za neke konkretne korake po tom pitanju. Biće potrebno da u sebi imate mnogo smirenosti kako bi izašli na kraj sa svim izazovima.

 

 

 

Zdravlje:

Stres vam može biti najveći uzrok zdravstvenih problema, pa se posvetite sebi i svom miru, a stvari postavite tamo gde im je mesto. Posebno su po tom pitanju kritični mesec april i početak novembra. Relaksacija, opuštanje i mera u radu, daće dobre rezultate po pitanju zdravlja.

Stariji pripadnici znaka mogu imati češćih reumatskih tegoba, kao i problema sa cirkulacijom, pritiskom, krvnim sudovima i žlezdama.

Mlađe Vodolije mogu biti osetljivije na alergije i virusne prehlade, naročito u prelaznim periodima – u proleće i na jesen.

Potrudite se da vodite više računa o svom zdravlju i da reagujete na svaku nepravilnost koju primetite kod sebe.

Sugestije:

Predstojeća godina je većim delom za sve pripadnike vašeg znaka rezervisana za ljubav, kao i za svaku vrstu aktivnosti koja podrazumeva nešto što volite i čemu težite.

Vama planetarni aspekti u 2024. godini donose sjajne mogućnosti ili „blistavi hod po zvezdanim stazama“. Pratiće vas nova, interesatna i dinamična dešavanja u svim oblastima.

Dobro se dobrim vraća, a što je ulog veći - veća je i mogućnost za „dobitkom“ i uspehom. Iako, ćete osetiti želju za ličnim dokazivanjem prijatelji će imati važnu ulogu u raznim situacijama u vašem životu, slobodno se oslonite na bliske osobe.

Radost i sreća se uvek uvećavaju kada je delite sa dragim osobama. Sreća prati hrabre.

Očekuju vas sjajne prilike da pomerite sve subjektivne granice koje ste ostvarili u svom poslovnom, društvenom ili ljubavnom životu. Imaćete dovoljno energije da pomerate razne granice ili brda ispred sebe, ali nemojte zaboraviti da snaga vere uvek ima tu „magičnu moć i snagu“.

Ribe

Vaše ZVEZDANO nebo tokom 2024. godine, donosi preporod. Ova godina će Ribama biti jedna od onih, koje donose uspehe na svim poljima.

Prisustvo Jupitera i Urana u vašem trećem polju i Saturna u vašem prvom polju donosi razne izazove i priliku da usvojite sve važne životne lekcije.

Može se reći da ćete konačno odahnuti, i početi da skupljate zlatne plodove svog truda iz prethodnog perioda. Dosta toga će vam ići sa lakoćom, pa se potrudite da iskoristite sve ove prednosti i zablistate u ovoj godini.

I pored Jupitera u četvrtom i Saturna u vašem polju koji potnciraju dinamikusvih  interpersonalnih odnosa – ovo će biti neuobičajeno skladna i mirna godina za zauzete Ribe. Uran vam u 2024-oj, daje priliku da na pravi način promenite ono što nije bilo dobro, da se i partner i vi više otvorite jedno prema drugom i rešite mnoga pitanja koja su vas opterećivala.

Naglašeno polje komunikacije govori da otvorenim, iskrenim i mirnim razgovorom svaka situacija može biti rešena na najbolji način.

Bitno je da se potrudite da što više vremena posvetite voljenoj osobi – iako je sigurno da ćete biti jako poslovno angažovani. U dužim emotivnim vezama ovo je vreme definisanja odnosa – ako ostajete zajedno, spremajte se za neke dosta ozbiljnije stvari i dugoročnije planove od jeseni.

Ljubav:

Za slobodne Ribe – zabava, provod, nova poznanstva i mnogobrojna dešavanja sa suprotnim polom biće naglašena u ovoj godini. No, prvi njen deo će ipak, staviti akcenat na nestabilne i neobavezne odnose, dok je vreme za ozbiljnije stvari i pravu ljubav od avgusta meseca.

Ukoliko ste u vezi ili braku, ovo je dobra godina da razvijate vaš partnerski odnos. Izađite iz svoje komforne zone, preduzmite neke nove aktivnosti, budite kreativni, partner će to ceniti. Što više druženja sa zajedničkim prijateljima i širenja kruga poznanstva, dobro će vam doći. Neka vas u ovoj godini partner vidi u novom, sasvim drugačijem svetlu, neka vidi da umete da budete potpuno emotivno otvoreni, nemojte kriti osećanja.

Pripadnici ovog znaka, koji su slobodni, imaće dosta aktivan društveni život, koji treba da iskoriste maksimalno, jer vas čeka jedna zanimljiva osoba, koja vam dolazi preko prijatelja. Posebno budite otvoreni za to tokom jula i oktobra meseca. Važno je da budete strpljivi, i ne trošite energiju na nevažne osobe, koje će vam se na trenutak učiniti kao bitne.

Bolje je da vreme provodite u krugu prijatelja, nego sa osobama koje će trošiti vašu pozitivnu energiju. Kada se bude pojavila ona prava osoba, znaćete to.

Kada je u pitanju ljubav, ova godina vam je generalno povoljna za nova poznanstva. Vi ste sada otvoreni za komunikaciju i spremni za nove susrete, pa tokom ove godine možete delovati prilično prijemčljivo osobama suprotnog pola. Moguće vam je i neko poznanstvo na putovanju, ali je moguća i ljubav u komšiluku.

Vama su februar, maj, juli i oktobar najvažnji meseci za polje ljubavi.

Rođeni u prvoj i drugoj dekadi ovog znaka mogu biti na pragu razvoda ili drastičnijih ljubavnih promena i preokreta. Ova godina vam donosi promene i neizvesnosti.

Na polju partnerstava, akcija kreće već od samog početka godine. Saturn prolazi kroz vaše prvo polje, i neće vas ostaviti u nekvalitetnoj partnerskoj priči.

Sve ono od čega ste bežali, stavljali pod tepih mesecima, a neki i godinama sada će stići kao tema dnevnog reda koja se mora rešavati, a to znači sloboda za vas.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u periodu tokom januara, i u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 11.03. do 05.04. zatim od 11.03. do 05.04. i od 29.04. do 23.05. i od 17.06. do 11.07. i od 05.08. do 28.08. i od 23.09. do 17.10. i tokom decembra meseca.

Posao:

Posao je polje na kome ćete imati posebno uspeha. Sav trud i zalaganje, koje ste pokazali u prethodnoj godini, sada dolazi na videlo i osvaja zasluge, dobre rezultate i finansijski prosperitet. Konačno, nadređeni će pokazati poštovanje i divljenje prema vama, i odati pošast za sve zasluge. Rast ugleda na poslovnom planu, podići će i vaše samopouzdanje, što će biti dodatna pokretačka snaga za kasnije projekte.

Ono što je važno u ovoj godini, jeste da shvatite šta želite od karijere, koji su to ciljevi koje želite da ostvarite i da se fokusirate i sebe podstaknete na akciju. Kada budete uvideli, koje su vaše snage a koje su slabosti, lako ćete da prvo iskoristite, a drugo popravite kod sebe.

Ukoliko se bavite privatnim poslom, imate mogućnost za proširenje poslovanja kroz nove klijente i nove ideje. Nemojte se plašiti promena.

Finansije će tokom 2024. godine biti dobre, i pratiće napredak na poslu. Biće vam to značajna satisfakcija. Dosta ćete ulagati u svoj duhovni napredak, ali isplatiće se. Takođe, u ovoj godini ćete rešiti neka imovinska, porodična pitanja.

Ukoliko pravilo usmerite sebe i date svoj maksimum – ovo bi mogla biti jedna od uspešnijih i profitabilnijih godina za vas. Doduše, njen prvi deo će biti mirniji i stabilniji i biće vam lakše da donesete prave odluke koje doprinose jačanju vaših pozicija ili napredovanju. Ostvarićete kontakte sa jakim ljudima i proširiti svoje dejstvo i uticaj.

Oni koji planiraju privatni biznis, verovatno će ga pokrenuti tokom prolećnih meseci.

Drugi deo godine, ipak od vas zahteva veće angažovanje, borbu na više frontova i pojačano ulaganje napora. Iako povremeno stresan – ovaj period će pokrenuti onaj suštinski deo vas – borca, željnog pobede. Finansijski je ovo izuzetno jaka godina koja će vas u potpunosti stabilizovati.

Tokom cele godine ćete biti veoma aktivni. Korak po korak ostvarujete neke sitnije ciljeve, koji – kada se pogleda šira slika, sveukupno mogu da se pokažu kao veoma značajni.

Pogotovo povoljna godina, ako se bavite bilo kakvom trgovinom, telekomunikacijama, transportom, putovanjima, komunikacijom ili poslovima vezanim za bilo koji vid edukacije mladih, kurseva, prenošenja svog znanja itd.

Druga polovina godine vam je najvažnija za posao, odnosno period od jula nadalje, do kraja godine. Od te faze možete da očekujete veliki broj obaveza kojima ćete biti maksimalno posvećeni. Čeka vas godina u kojoj ćete imati prilično napornu svakodnevnicu i mnogo posla. Važno je da budete dobro skoncentrisani na svoje ciljeve.

Javiće se potreba, ali i šansa da se promeni prevozno sredstvo.

Pored toga, proširićete svoje znanje, upisati kurs jezika, plesa, vožnje. Finasnije su sada stabilnije imaćete manje troškova.

Zdravlje:

Zdravlje će tokom ove godine biti solidno, bez većih problema. Ono na šta morate da obratite pažnju jeste vaše psihičko zdravlje, koje će zbog iscrpljenosti posebno biti na udaru. Imajte uvek vremena za sebe, okrenite se relaksaciji, meditaciji, nađite svoj unutrašnji mir i fokus.

Naravno, tome će doprineti i zdrava ishrana, dosta sna, fizička aktivnost poput joge.

Potrebno je da u ovoj godini promenite neke od svojih navika i više se posvetite pravilnoj ishrani i rekreaciji. Moguće su češće tegobe urinarno – genitalnog trakta.

Ako ste pušač, krajnje je vreme da se te loše navike odreknete jednom za svagda i da svom zdravlju učinite veliku uslugu. Neophodno je da razmislite o tome da ostavite cigarete.

Sugestije:

Planetarni aspekti vam donose posebnu astrološku privilegiju. Jupiter –  planeta »velike sreće«, uz aspekte sa Neptunom i Uranom naglašavaju pozitivne uticaje  i donose »zlatne plodove« onda kada vam je to najpotrebnije.

Vama 2024. godina počinje na neki čaroban način, koji će vas inspirisati da za sebe i najmilije izgradite oazu radosti i sreće. Sve što vam je potrebno se nalazi oko vas – izvori radosti su u vama i oko vas. Vaša sreća proističe iz odnosa sa partnerom i u toploj porodičnoj atmosferi.

Zajednica, udruživanje ili timsko delovanje donose uspeh, ljubav i sreću. Učinite sve što je moguće da delujete u partnerstvu sa dragim osobama.

Sada imate sjajnu priliku da ostvarite svoje velike ili tajne snove.

Ljubav uvek rađa ljubav - u vama, i svuda oko vas. Promenite svoj životni koncept u pravcu ljubavne sreće.

personalizovani horoskop na vašem telefonu, jednostavno putem SMSa