Horoskop: Ovan

Pionir, koji ima hrabrosti da predvodi sve znakove horoskopa, Ovnova energija pomaže tako što inicira; Ovan se bori za svoja uverenja i neustrašivo se stavlja na predvodničko mesto.

Ljubav

 

Partner ima neobične ideje i odbija da sasluša Vaše primedbe. Očekujete brz ili lak rasplet događaja.

 

Posao

 

Potrebno je da se distancirate u odnosu na različite neprijatnosti, ponekad treba stvarati u kreativnoj tišini i mimo radoznalih pogleda.

 

Zdravlje

 

Obratite pažnju na zdraviji način ishrane, izbegavajte »loše navike«.

Delujete pozitivno i angažovani ste na različitim stranama. Umete da prenesete stvaralački impuls i kreativnu energiju na svoju okolinu što vam olakšava ostvarenje mnogih planova koje imate. Nema potrebe da se upuštate u neke novčane rizike ili da se zadužujete. Povremeno precujete svoju ulugu ili mogućnosti u odnosu sa voljenom osobom. Pažljivije osluškujte poruke koje dobijate od bliskih osoba. Bolje je da pokažete više skromnosti u ponašanju.

Za razliku od uspeha na poslovnom planu, na ljubavnom neće baš sve toliko blistati. Potajno priželjkujete pažnju od jedne osobe, ali ali niste sigurno da li će stići. Savet vam je da dozvolite nekome kome se sviđate da vodi brigu o vama. Vi poznajete tu osobu i verujte ona je u ovom trenutku kao stvorena za vas.

Zauzete osobe će uživati u ovom periodu sa svojim partnerom. Očekujte u drugoj polovini ovog perioda spontani susret sa osobom koja vam se potajno sviđa.

Za zauzete je ovaj period vrlo bitan, jer će rešiti neki problem koji traje već nekoliko meseci. Moguće je da dostignete ljubavnu sreću samo ukoliko verujete u mogućnost zajedničkog angažmana na tom polju.

Dugo niste izašli sa društvom, prihvatite poziv za izlazak. Opustite se i setite se zašto ste drugari iz rane mladosti.

Umete da procenite povoljnu priliku. U zavisnosti od svojih takmičarskih aspiracija upotrebite neku proverenu formulu koja garantuje uvećani dobitak: u utorak, četvrtak i subotu. Potrebno je da se povučete u kritičnom trenutku, kako biste sačuvali svoj ulog i što bolju poziciju u odnosu na sve ostale suigrače u sredu i petak.

Stalo Vam je da unapredite svoju poziciju i stil poslovnog izražavanja, kao i da ostvarite uspešnije rezultate. Angažovani ste na različitim stranama i sa velikim ambicijama ugovarate nove poslovne susrete. U društvu saradnika pokušavate da se nametnete, kao osoba od autoriteta i sa originalnim stilom izražavanja. Vaša profesionalna orijentacija i dobra elokvencija garantuju uspešne rezultate. Ponekad nije lako ostvariti emotivnu harmoniju, imate utisak da se lagano udaljavate od voljene osobe. Osećate emotivnu tenziju, ali ne želite da neko drugi rešava Vaše ljubavne dileme. Potrebna je određena hrabrost da se stvari nazovu pravim imenom ili da se odrede prave vrednosti. Ljubavna sreća je dostižna, ukoliko verujete u mogućnost zajedničkog uticaja i prilagođavanja.

Vaše ZVEZDANO nebo donosi nove izazove, budući da Saturn tranzitira u vašem 12. polju pripremite se na najvažnije životne lekcije, i neka vam Saturn bude učitelj, a nikako mučitelj.

Onda kada vam je najteže setite se da: vas nadahnjuje pobednički duh i dobri uticaji Jupitera koji će vas pratiti na putu do uspeha!

Vreme je da se posvetite problemima koji dugo čekaju svoj red. Saturn i dalje pravi napete aspekte sa vašim znakom, ali to shvatite pozitivno i upotrebite iskustvo koje ste stekli u prethodnoj godini.

To u praksi znači da ćete se ozbiljno posvetiti planovima koji će se sada početi zaista i realizovati.

Ulazite u posebno dinamičan period od 13. februara, kada ćete samostalno i uz pomoć prijatelja i saradnika ostvariti posebne rezultate.

 

 

 

 

Ljubav

 

Na polju ljubavi i partnerstva, zauzeti Ovnovi su i dalje u izazovnom periodu. Razlog su poteškoće u komunikaciji u odnosu sa voljenom osobom, obično se tvrdoglavite, tako da je neophodno da sebe malo preispitate i da se bolje prilagodjavate u zajedničkom odnosu.

Previše je nekih tajanstvenih situacija koje ne odgovaraju vašem proflilu ličnosti i vi se na snalazite najbolje u tajanstvenim vezama ili u skrivenim ljubavnim kombinacijama.

Lekcija koju svakako morate savladati jeste: kako je to biti u partnerstvu. Bez obzira na to koliko ste dugo u zajednici, ipak, ste nekako prirodno ispred partnera, vi vodite.

Pokušajte to da izbalansirate. Ukoliko to ipak ne uspete, sledi kontinuirano udaljavanje i rastanak.

Ako ste slobodni, sledeća godina će doneti sazrevanje na ovom polju.

Interesantno je da će se velikom broju Ovnova iznenada pojaviti osoba koja je različitih stavova, ali i godina u odnosu na njih.

Najbolje mogućnosti da osetite čari ljubavnog zadovoljstva možete da očekujete u vreme direktnog tranzita Venere na vaš znak, a to je: od 05. do 29. aprila, zatim od 23.05. do 17.06. i od 11.07. do 05.08.

 

 

 

 

Posao

 

Poslovni segment zahtevaće od vas više pažnje i posvećenosti nego do sada. Ozbiljne promene se dešavaju u ovom sektoru i vi morate biti spremni u svakom momentu da odreagujete na pravi način. Od vas će se zahtevati visok nivo odgovornosti, a pojedini Ovnovi mogu da očekuju i napredovanje i dosta jače pozicije nego do sada. No, to neće funkcionisati bez pritiska i otežavanja, pogotovo u drugom delu godine. Ukoliko niste pripremljeni da date svoj maksimum, možete biti neprijatno razočarani otežanim odnosima sa saradnicima i nadređenima, kao i kritikama na svoj račun, pogotovo od jeseni 2024. Ova godina od vas zahteva štedljivost i proračunatost, a ne rasipanje na polju finansija.

Ukoliko želite da se ozbiljnije posvetite investicijama i finansijama bolje je da to učinite od 21. septembra, kada vas očekuju „zlatne mogućnosti“.

Neki od vas će odlučiti da promene primarnu delatnost. Podrška autoriteta neće izostati, a vi ćete poželeti da sa se dodatno edukujete da biste poboljšali svoju poziciju.

 

 

 

 

Zdravlje

 

Ovo je godina u kojoj ćete više obraćati pažnju na psiho-fizičke mogućnosti i potrebe svog organizma. Dobro je da uvedete promene u načinu ishrane i da se češće relaksirate. Moguće su prolazne prehlade ili virusne infekcije na proleće i u kasnu jesen.

Starije osobe mogu imati probleme sa glavoboljama, zglobovima i reumom.

Stres i napetost su učinili svoje, pa vam je imunitet oslabljen. Sada je važno da preduzmete preventivne mere, obavite redovne kontrolne preglede, obratite pažnju na odmor i relaksaciju. Pripazite i na ishranu, jer ćete ove godine biti skloni gomilanju kilograma.

Važno je da radite na stvaranju zdravih navika pre svega u ishrani, jer je zdrava ishrana osnov zdravog života na kojem se sve temelji.

Ako ste u nedoumici, posavetujte se sa nutricionistom.

 

 

 

Sugestije

 

Planete vas protežiraju na raznim poljima, ali izuzetno je važno da uvek prepoznate koje pravilo, princip ili šifru uspeha treba da upotrebite. Važno je da imate svest o tome kako je uz određene promene u razmišljanju i postupanju, moguće uticati na poboljšanje kvaliteta u raznim životnim oblastima. Vaš napor će biti nagrađen »zlatnim plodovima«.

Ponekad sve podseća na hod po tankoj žici i od vašeg umeća zavisi na koji način treba balansirati. Planetarni aspekti vam sada donose i sjajne mogućnosti za investiranjem u sebe, ali i u razne prioritete koje ste sebi postavili za cilj.

Nemojte zaboraviti da ponekad treba tražiti »nemoguće« i prihvatiti veliki rizik – jer, dobitak, uspeh i sreća su na vašoj strani!

Posebno u periodu od: 30.04. do 09.06. kada Mars vaša vladajuća planeta bude tranzitirao kroz vaše sazvežđe.

 

 

 

personalizovani horoskop na vašem telefonu, jednostavno putem SMSa

Znakovi