Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Carica


Na prvi pogled Carica dosta lici na Papisu. I zaista je tako. One se jedino razlikuju po tome sto Papisa predstavlja duhovnu zenstvenost, dok Carica vlada zemaljskim kraljevstvom. Razni tumaci Tarota su imali ovakav stav u pedesetim godinama ovog veka. Danas se uverenje tumaca promenilo. Caricina zlatna vladarska palica predstavlja krug zemaljske realnosti, a na njenom vrhu se nalazi duhovni krst. Njena sposobnost da poveze nebo i zemlju, duh i telo, je zapravo jedan od njenih glavnih atributa i moci.

Zlatni orao na njenom stitu ukazuje na njenu vezu sa duhom. Ona je zagrlila stit, a orao kao da predstavlja njenog ljubavnika. Na prethodnoj karti atmosfera je staticna i ukorenjena, sa akcentom na zastiti i ocuvanju. Na ovoj karti orao ukazuje na kretanje, slobodu i promenu; nesto sto povezuje zemlju i nebo. Orao je takodje simbol zenstvenosti. (I u prirodi, zenka orla je krupnija od muzjaka). Carica ne drzi svoju vladarsku palicu uspravno, vec je neobavezno naslonjena, sto ukazuje na poruku da Carica pre vlada intuitivno, nego po zakonima coveka.

Zatim, pogledajte kako ona drzi zagrljeno stit sa orlom. Ona dozvoljava da njena palica padne dalje od nje, jer je cvrsto zagrlila orla. Ocigledno da je njoj draza moc ljubavi, nego ljubav prema moci. Na prethodnoj karti, Papisa drzi sklopljeno svoje ruke i tako stiti tajnu svoga tela. Caricine ruke su otvorene ukazujuci na izlazecu prirodu. Njena kosa nije skrivena velom kao kod Papise, vec slobodno pada -- ona prikazuje sebe kao Zenu. Zenstvenu i pravu zenu!

Carica nije ogranicena stubovima hrama, vec je prikazana na otvoren, slobodan i prirodan nacin. Osnovne razlike: Papisa je Prvosvestenica i Devica. Carica ja Madona i Kraljica. Papisa sluzi duhu, Carica cini duh. Papisa je strpljiva i pasivno ceka; Carica je aktivna i vodi ka ostvarenju. Papisom vlada ljubav; Carica vlada ljubavlju. Papisa cuva nesto staro; Carica otkriva nesto novo. Papisa drzi knjigu prorocanstva; Carica ispunjava prorocanstva.

Knjiga vise nije potrebna, jer rodjen je novi kralj. Magov broj jedan, plus Papisin broj dva, zajedno cine Caricin broj tri. Uopsteno govoreci, funkcija broja tri se odrazava na sva trojstva: Otac, Sin i Sveti Duh; proslost, sadasnjost i buducnost; otac, majka i dete; Izida, Oziris i Horus. Treci clan se uvek ponasa kao faktor ravnoteze, kombinujuci roditeljske brojeve stvara novu realnost.

PORUKA: Imati dovoljno samopouzdanja i odlucnosti u finansijskim situacijama, ali i u diplomatiji. Ako se pripremate na vaznu odluku, ona Vas upozorava da ne idete linijom manjeg otpora. Samosvestan pristup donosi uspeh. Mozda Vasem partneru treba pomoc, ohrabrite ga i podrzite, ali ne budite isuvise posesivni. Odolite iskusenju kada je u pitanju kleveta ili rasipnistvo.

Uspravno: Prirodna, slobodna i zenstvena zena, trudna zena, svadba, porodjaj, dobitak, plodnost, ljubav, osecanja, blagostanje, odgovorna zena.

Obrnuto:Sujetna zena, strah, manjak koncentracije, zena sa iluzijama, resavanje aktuelnih stvari se odugovlaciti, losa zena, pobacaj.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com