Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Kočija


Na prethodnoj karti, mladic se nalazio nepokretan na raskrscu. Sada je kraljevski lik u kociji krenuo na put. Pretpostavlja se da je njegov put unapred zacrtan. Mozda putuje, a mozda ide u borbeni pohod. Kocija je simbol nebeske moci sto predstavlja idealno sredstvo za put ka individualizaciji; svako putovanje nosi rizik: mogucnost da skrenemo s puta i se izgubimo; ali ako pazljivo pratimo put, on daje mogucnost za novu buducnost.

Kraljevska kocija simbolizuje vecu slobodu pokreta i fleksibilnost. Njena pokretna snaga je dopunjena prikazanim konjima. Ta dva konja sacinjavaju jedan cudan tim. Jedan konj je jarko crven, a drugi je umirujuce plave boje. Crveni konj budi nelagodnost, a plavi osecaj spokojstva. Konji mogu da simbolizuju pozitivan i negativan pol animalne energije koja postoji u prirodi (fizicki aspekti se predstavljaju crvenom bojom, a duhovni plavom).

Drugo pitanje u vezi sa ovom kartom je: ko upravlja konjima? Ocekuje se da kocijas drzi uzde, ali konji ih nemaju. Konji kao da su izrasli iz vozila, kao da su zajedno sa vozilom deo jedne celine. Za uspesno upravljanje vozilom bez uzda treba imati nadljudsku snagu. Mladom vladaru je potrebna sva pomoc i stabilnost koju moze da dobije, jer on upravlja sumnjivim vozilom.

Poput vozila na dva tocka, ono zahteva savrsenu ravnotezu od vozaca. Duz citavog puta junak ce biti suocen sa novim i zagonetnim paradoksima koji iskusavaju njegovu sposobnost da uspostavi harmoniju i ravnotezu. Oba konja se mogu sunovratiti u provaliju. Mozda je ovaj lik, mladic iz prethodne karte? Mozda se izbavio iz neprijatne situacije i sada pokusava sam da odrzi ravnotezu na putu ka samoostvarenju. Ali, nedostaje mu njegova skromnost, jer on je "uzdignut" nekim skorasnjim uspehom, (to simbolizuje skiptar u njegovoj ruci) on mora nauciti da savlada i zauzda svoje strasti.

Za razliku od prethodne karte, sada nema uticaja Bozije sile da mu pomogne. Od Amorovih strela, sada ga stiti baldahin iznad glave. Njegova jedina nada lezi u mudrosti dve figure u liku maske na njegovim ramenima. Urim i Tumim (predmeti koje koriste Jevrejski svestenici da otkriju volju Jehove). On kao da vozi ka propasti, ali uz njihovu pomoc i malo srece moze da izbegne fatalnu nesrecu. Moze da se spasi ukoliko shvati da ne treba obavezno prelaziti okeane ili planine u potrazi za savetom.

Sta ce se dalje desavati? Razmislite o tome. Sastavite sami svoju pricu, razvijajte mastu. Pokusajte da stvorite sopstvenu pricu: kako se mladic iz prethodne karte oslobodio uticaja dveju zena. Zamislite da putujete kao ovaj mladi vladar, ali vi putujte uz pomoc maste. Masta treba da predstavlja vaseg najveceg saveznika, kada budete sami otvarali karte.

PORUKA: Najvaznija poruka ove karte je da imate veru u sebe. Ona naglasava pobedu putem samosvesnosti. Nasa sposobnost da delujemo uspesno je jednaka nasoj sopsobnosti da izjednacimo psihicku i fizicku snagu. Uspeh nam donosi kombinacija ozbiljnog rada i razmisljanja. Budite optimisti, koristite do kraja svoje intelektualne sposobnosti. Sada je vreme da iskoristite svoj potencijal. Ova karta je povoljna i za putnike.

Uspravno: Junastvo, pobeda, trijumf, borba, odlucnost, nalazite se pred ciljem koji treba osvojiti.

Obrnuto: poraz, pokornost, otkazivanje pred samim krajem, precenjivanje, krah, nesposobnost.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com