Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Kula


Karta broj sesnaest prikazuje dve ljudske figure koje su pogodjene munjom i padaju niz kulu. Osobe na karti su iznenadjene, ali nisu povredjene. Kula je ocuvana, ali u plamenu je ostecen krov. Kula predstavlja objekat u kojem zive dve osobe. Zatvorena je na vrhu i ne prima posetioce sa neba, ne dozvoljava da toplota i svetlo udju u nju. Par koji je sagradio kulu krunisao je svog kralja, pokazujuci da ne priznaje autoritet iznad njegove sopstvene kreacije.

Na ovoj gradjevini ne postoje vrata kroz koja bi stanari po svojoj volji mogli da ulaze i izlaze ili da primaju goste, a prozori su vrlo mali. Ostaje utisak kao da su ovde ziveli zatvorenici. Nesumnjivo je da su njihovi umovi i srca takodje hladni i mracni kao i njihovo okruzenje. U takvim slucajevima bogovi moraju da nadju nacina da udju, ako je potrebno i sliom. Jer, u skladu sa izrekom: "pozvan ili ne, Bog ulazi!"

Vidimo da su dve "bolesne duse" pre oslobodjene nametnutog zatvora, nego isterane iz svoje kuce. Oni su spaseni psiholoskog unistenja, jer psihicke promene dozivljavaju kao cin nasilja. Mi se opiremo promeni. Raznobojne loptice, poput onih koje koristi mag ili zongler, nagovestavaju da munja ima magijski znacaj. U Starom zavetu, loptice duginih boja predstavljaju sporazum izmedju Boga i coveka. One pokazuju da je Bozanstvo zabrinuto za blagostanje ovo dvoje ljudi na slici.

Biti pogodjen munjom simbolicno znaci biti dodirnut Bozijom rukom. U mitologiji vrhovni Bog Zevs (Jupiter) salje munje. Eskulap, koga je pogodila i ubila Zevsova munja, kasnije je postao Bog medicine. Dve figure koje padaju vide da je njihov svet unisten; ali duboko u nesvesnom postoji mudrost izvan njihovog znanja. Ove figure tokom pada nesvesno prave salto ili zaokret od 180 stepeni. Oni su u stanju "soka", jos uvek ne znaju tacno sta se dogadja, ali poput bolesnih zivotinja instinktivno posezu za mladim zelenim biljkama u podnozju kule.

Njihova kula nije unistena, ali vise nije kraljevska. Ono sto se desava lici na katastrofu. Oni su doziveli sok i jos uvek ne mogu da vide prosvetljenje; saznanje je u nesvesnom delu licnosti. Oni su suvise okupirani trenutnim polozajem da bi se suocavali sa munjom -- prosvetljenjem. Ledjima su okrenuti, ne vide munju. Kada se spuste na zemlju, dosta vremena ce proteci u zaceljivanju rana i oplakivanju sudbine. Mogu da prodju i godine, pre nego sto uvide prosvetljenje posledice Bozijeg dodira.

PORUKA: Ova slika stvara utisak unistenja i ukazuje na razorene iluzije, otkrivanje ili drasticnu promenu. Ona predstavlja potpuni raskid sa prosloscu. Morate u bliskoj buducnosti da preuzmete rizik. Koracajte pazljivo, jer skloni ste nezgodama. Ocekujte neocekivano, ali budite sigurni na kraju ce promene biti u vasu korist.

Uspravno: Katastrofa, pad, propast, rusenje starih navika, kontraudarac, tuga, bol.

Obrnuto: Ocekivanja padaju u vodu, monotonija, nesrecan slucaj, nesposobnost za promene.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com