Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Ljubavnici


Ova karta prikazuje jedan od cestih problema: mladog coveka koji se nalazi u vezi sa dve zene. Po prvi put u Tarotu, centralna figura nije pokazana kao bozanska ili magicna licnost. Ovaj mladic je personifikacija mladog i poletnog ega koji je spreman da se suoci za zivotnim problemima. Na slici nema autoriteta kojima se on moze obratiti za pomoc. On mora da pronadje svoju unutrasnju snagu i da prihvati odgovornost za svoje postupke.

Pored decka, na karti su prikazane i dve zenske figure. Na osnovu psiholoskog tumacenja prirode muskarca i zene, muska figura simbolizuje svesnost, intelekt, a zenska predstavlja aspekte tela, emocije i dusu. Karta prikazuje emotivnu vezanost muskarca za dve zene, telom i dusom. Ali, obe zene imaju odredjenu vlast nad njim, prakticno i psiholoski.

Zena sa leve strane, sa kapom na glavi, ima vise dostojanstva. Ona je posesivno, jednu svoju ruku naslonila na njegovo rame. Plavusa, sa desne strane, ga dodiruje u blizini srca. Iznad njih, potpuno nevidliv, prikazan je Kupidon (Amor), koji nisani strelicom u njegovo srce. Ostavlja utisak da je plavusin "saveznik".

Problem sa kojim se on suocava: nalazi se u "procepu" izmedju dve zene, koje ga cvrsto drze za sebe. Kao da su obe vazne za njega, cim on nije u stanju da se odluci, sto potvrdjuje i njegov polozaj. Glavom je okrenut ka zeni sa kapom -- desno, a rukama, kao i celim telom, ka plavusi -- levo. (leva strana je strana srca).

Jedna zena mu nudi ciste emocije i razumevanje, a druga obecava jake strasti. Jedna predstavlja njegovog zastitnika, a drugu treba on da stiti. Potpuno je zbunjen, sta da odabere? A Kupidonova strelica, pojacana suncanim delovanjem, raspaljuje njegove strasti. Ako zenske figure ne shvatimo bukvalno, jasno da je on podeljen na pola. Podeljen je silama koje se medjusobno sukobljavaju. Sad je jasnije zasto on ne moze da ostavi jednu od njih. Ako bi ostavio jednu, isto je kao da ostavlja deo sebe. Obe zene pripadaju njegovoj unutrasnjoj realnosti. Odnosno, on mora da se oslobodi obe zene i da stane na svoje noge. U protivnom, njegova zenska instinktivna strana ce upravljati njegovim zivotom.

Zena sa njegove leve strane moze se posmatrati i kao njegova majka ili supruga. Njen izraz lica je daleko ozbiljniji i stariji, nego izraz kod plavuse. Njen dopir je isuvise zastitnicki. Zene sa njegove desne strane je mladja i lepsa, ona mu dodiruje srce. Ali samo kad se oslobodi majcinog sebicnog zagrljaja i uspe da odoli strastima, on ce postati pravi muskarac. To nece biti lako, prilikom svakog rodjenja ima krvi, ali pocinje i novi zivot. Da sve bude lakse, pomocice mu bozanski faktor nad njegovim ledjima. Moze ga pokrenuti samo vatra emocija (Kupidonova strelica). On ga vodi, jer zna… izgubiti se u emocijama predstavlja neku vrstu smrti.

PORUKA: Ako se upustate u novu ljubavnu vezu ili pokusavate oziveti postojecu, setite se Ljubavnikovog upozorenja: nemojte se zaljubljivati u ljubav, to moze biti velika samoobmana.

Uspravno: Odluka, test, raskrsnica, raskrsce, sukob izmedju poroka i vrline, koketiranje, zavodjenje, neodlucnost, nalazite se izmedju dve opcije.

Obrnuto: Pogresna odluka, rastanak u ljubavi, nesposobnost razresenja problema, konflikt, neverstvo, dvoumljenje.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com