Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Mesec


Karta osamnaest predstavlja napusteni kraj. On izgleda stravicno i zastrasujuce u pomracenju. Mracna voda i rak sa rasirenim kljestima, spreman da se popreci na putu. Sa druge strane vode nalaze se dva psa, oni besno laju i cuvaju pristup ka zlatnim kulama koje oznacavaju ulaz u Vecni Grad -- junakovo odrediste. Kao i na prosloj karti, junak ovde nije predstavljen. Njegova pamet je jos uvek potopljena, cak je zaronio jos dublje u depresiju, jer na slici se ne pojavljuje ni jedna ljudska figura da mu pomogne da se suprotstavi tami.

Ovo je najdepresivniji trenutak tokom njegovog putovanja. Kao da se izgubio u beskrajnoj pustinji, zuti pesak se prostire u svim pravcima, nema ni zelenog drveca i zbunja. Dva zlatna drveta u daljini prave aluziju na zlatni cvet besmrtnosti koji su junaci drevne mitologije tradicionalno trazili. Ali, za sada su te biljke nedostupne. Junak ne moze da ih dohvati dok ne predje preko vode i pored dva razjarena psa.Tlo sa druge strane je nova zemlja, do sada nepoznata i neistrazena.

Junak mora da ide slepo napred ostavljajuci iza sebe poznato i istrazeno. Njegova jedina nade se krije u liku tamnog Meseca koji je uokviren ogrlicom duginih boja, simbolom nade i obecanja. Ali, drugi znaci na nebu nisu povoljni, kapljice koje se pojavljuju izgledaju kao da se penju ka nebu. Kao da je Meseceva boginja, kao krvozedna majka, u sebe usisala svu stvaralacku energiju iz zemlje, ostavljajuci je napustenu i ogoljenu.

Junak se oseca napustenim, hipnotisan je pojavom raka u mocvari. Za njega ovo predstavlja trenutak istine, mucenja i molitve. Iskustvo prelaska je poznato svima koji su presli put samoostvarenja. Na karti je predstavljena regresivna sila Majke prirode simbolom raka, koji zivi u dubinama i hoda unazad, krvolocnim psima i mesecom koji izgleda kao da je isisao svoju energiju, udaljivajuci junaka od svrsishodnog delovanja. Kroz mitolosko tumacenje ovu kartu povezujemo sa Artemidom, boginjom Meseca, rodjakom i prijateljicom Hekate, crne vestice raskrsca ciji psi svakoga zele da rastrgnu.

Motiv pasa cuvara povezujemo sa poznatim cuvarima podzemnog sveta. Ulaz u podzemni svet Veda, carstvo Jama, cuvala su dva psa. Junak ne sme da ubije zivotinju, on mora da pronadje neki drugi nacin da se sporazume sa svojom instinktivnom stranom da bi napredovao u deljem putovanju. Psiholosko tumacenje je, da junak u potrazi za individuacijom, ne moze da predje iz zemaljski -- ego usmerene stvarnosti u zemlju besmrtnog duha, dok ne osvoji svoju instinktivnu stranu i ne dovede je u stanje svesti.

Ako pazljivije pogledamo raka na slici, primecujemo da je on okrenut ka vodi i da jasno nudi svoja ledja, da junak na njima napravi korak, kao da ga primorava da zakoraci napred. Pomocu njegovih ledja, spreman je da napravi skok ka nepoznatoj obali. Junaku je potrebno dosta vremena dok se ne odluci na ovaj skok. On je u iskusenju da se vrati, ali zlatne kule ga mame, hoce da krene napred i otkrije sta se nalazi iza njih. Zaobilazni put nije moguc, postoji samo staza ispred njega.

PORUKA: Mesec upozorava da se ne zavaravate. Treba de se zapitate, da li su zivotne okolnosti zaista onakve kakvima se cine. Mozda zivite u iluzijama? Prisutnost raka ukazuje na unutrasnje strahove, skrivene tegobe koje sprecavaju pozitivan psiholoski razvoj. Mozda emocije uticu na Vasu cud. Mozda ste bili preemocionalni, ili ste preostro reagovali u odredjenoj situaciji. Cuvajte se laznih prijatelja i rivala.

Uspravno: Razocaranje, iluzija, prevara, lazna pojava, dvolicnost, stid, laz, povrsnost, neiskreni prijatelji, neiskrena veza.

Obrnuto: Mala prevara, beznacajne greske, privlacnost, uzbudjenje, greske se jos uvek mogu popraviti, prepoznacete opasnost na vreme.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com