Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Snaga


Pratili smo sudbinu junaka za vreme stvaranja identiteta njegovog ega kao Ljubavnika, upregli kocije kako bi mu nasli mesto u svetu ljudi, suocavali se sa problemima morala ustanovljenim od strane Pravde i obratili se Pustinjaku trazeci duhovno prosvetljenje. Tocak srece je oznacio kraj ovog ciklusa i najavio novu fazu svesnosti. Njegovim okretom, junak je doziveo promenu. Ova promena je opisana u karti Snaga.

Ovde se po prvi put smrtna zena pojavljuje kao glavni glumac. Ona nije boginja, naslikana nepokretno i na tronu; ona je ljudsko bice, obucena po poslednjoj modi tog vremena. Ali, ocigledno jos uvek nije obicna zena, jer ona pripitomljava lava. Oblik njenog sesira podseca na sesir koji je nosio Mag. Kao i Mag, ona mora imati magijske moci, ona predstavlja unutrasnju kreaturu, aktivnu podsvest junaka. Ali, iako nosi sesir slican Magovom, ona ne drzi magican stapic. Njena snaga se nalazi u rukama koje bez straha otvaraju celjust lava, pokazujuci time da je njena magija vise ljudska, licna i direktna nego muska.

Hrabrost i superiornost zene naslikane na karti Snaga su ocigledni. Mozda nas junak nije obratio posebnu paznju na svoju instinktivnu stranu jer je animalna priroda sada na karti prikazana kao ogroman lav -- divlja zver, tako da junak ne moze direktno da joj se suprotstavi, a opet previse je opasna da bi je ignorisao. Simbolicno govoreci, ovo znaci da je ljudska priroda junaka sada sposobna da se suprotstavi njegovoj animalnoj prirodi.

Broj ove karte je 11. Sacinjen je od dve jedinice, jedna pored druge, koje ponavljuju Magov broj jedan, a u isto vreme podseca na Papisine dvojke. Sta tacno devojka radi rukama? Neki autori su govorili da zatvara lavu usta, a neki da ih otvara. Verovatno da je slika namerno postavljena tako dvosmisleno jer zena mora da izvodi svaku od tih akcija u razlicito vreme u zavisnosti od okolnosti. Da li se naziv karte Snaga odnosi na devojku ili lava? Mozda na oboje, jer obe figure su snazne. Zapravo, cini se da njihova snaga dolazi iz medjusobne povezanosti.

Primecujemo da zlatna energija njegove snage tece njenim rukama, osvetljavajuci njeni grudi, zatim se siri ka glavi, gde se zadrzava poput zlatne krune u centru njenog sesira. Ako pazljivo pogledamo lik zene, primecujemo da ona prilazi lavu nezno i smireno, indirektno, sa njegove sakrivene -- nesvesne strane, a lav kao da se naslonio na nju. Jasno je da taj lav predstavlja nasu animalnu stranu - instinkte. Ako instinktima dozvolimo slobodu da deluju bez ogranicenja, oni mogu da se okrenu protiv nas i da nas rastrgnu. Na mapi putovanja Car stoji direktno iznad Snage. Oboje imaju snazan uticaj na razvoj ljudske svesti. Car predstavlja spoljasni autoritet, ti ces… dok lav personifikuje instinktivni autoritet sopstvenosti -- ja cu….

PORUKA: Ova karta vam savetuje da razvijete svoju moc razumevanja povodeci se za svojom intuicijom. Mozda su prepreke koje su se isprecile razvitku samo zamisljene. Samo svesnost radja poverenje i najbolji je put do uspeha. U vama je duhovna snaga, otarasite se nerazumnih briga i odlucno stupite u akciju.

Uspravno: Pobeda instinkta i sile prirode, pobeda nad brutalnoscu, agresivnost, samokontrola, sigurnost.

Obrnuto: Poteskoca, nemoc, neces odoleti iskusenju i strasti, zloupotreba moci i sile, drskost, nasilje.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com