Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Sunce


Crna depresija iz prethodne karte je iscezla. Pojavilo se Sunce u punoj velicini deleci blagoslov deci koja se igraju. Ponovo otkrivamo unutrasnju harmoniju koju smo osecali kao deca, pre nego sto su nas suprotnosti podelile tako surovo, odvajajuci nas od nas samih.

Basta oivicena zidom na karti Sunce stvara jednu vrstu bezbednog ogranicenog prostora -- neprikosnoveni Temenos, ili sveto mesto, gde nesto mracno i sakriveno bezbedno moze da se izlozi svetlu. Deca simbolizuju nesto novo i rodjeno, vitalno, primitivno i celo.

Deca nisu samosvesna. Samosvesni su podeljeni -- zasuti sumnjama. Na slici oni posezu jedno za drugim, bez straha da ce biti odbijeni, posto je svaki gest spontan i dolazi iz srca, nije odbijen ili pogresno protumacen. Pojavljivanje deteta u Tarotu simbolizuje povratak u nesvesno stanje najranijeg detinjstva kada je ego sadrzan, nezreo i nezavisan. Pored decijih stopala se nalaze dva grumena zlata, ostaci filozofskog kamena, neunistiva sustina i zelja alhemijskog Velikog Dela.

Na prethodnoj karti grumeni su predstavljeni zlatnim biljkama koje ce mozda uvenuti pod Suncevom toplotom. Dete krupnije gradje, sa nase leve strane i mrsavija figura sa nase desne strane, su suprotnih polova, genitalije su im prekrivene tkaninom. Ali tkanina se ne nosi zbog sramote ili lazne sramezljivosti, vec iz nadolazece svesnosti njihovih individualnih priroda i iz prepoznavanja stvaralackih suprotnosti, kao svete tajne cija sustina mora da bude zasticena i sacuvana.

Zaslepljujuca svetlost Sunca moze da bude opasna za ljude. Sami zraci su prikazani kao ostra koplja i vijugavi talasi, predstavljajuci stvoritelja ne kao potpunog dobrocinitelja, vec kao otelotvorenje svih suprotnosti. Slicna ideja je izrazena u Starom Zavetu, gde je prvo ime za boga bilo "Elohim", imenica u mnozini, jer Bog mora da sadrzi muski i zenski princip.

U Tarotu iza Sunceve raznobojne aure, vidimo ogrlicu crnih linija koje daju iluziju kretanja energije ka Suncu. (uporediti sa staticnom ogrlicom koju ima Mesec na prethodnoj karti). Za razliku od gospodje Mesec, Sunce nam u potpunosti pokazuje svoje lice.

Da bismo doziveli potpunu raskos prosvetljenja, prvo moramo da izgradimo bastu ogradjenu zidovima ili sveti Temenos u psihi, da bismo dobili svetlo. Inace, Suncevi zraci mogu sve da uniste i isuse.

PORUKA: Vatra je dobar sluga, ali opak gospodar. Nemojte se uljuljkivati u lazan osecaj sigurnosti, zbog pozitivnog uticaja koji trenutno vlada u Vasem zivotu. Izbegavajte zamku samodopadanja. Sunce daje vitalnost, energiju i stvaralacku snagu; iskoristite te darove do kraja. Uzivajte u cistim i jednostavnim stvarima i u umetnosti. Sunce je posebno povoljna karta, ako se uskoro planirate vencanje ili ocekujete dete. Poruka je u pozitivna, ali sadrzi i upozorenje: cuvajte se ponosa.

Uspravno: Udruzivanje, prijateljstvo, brak, dobar drug, duhovni zivot, saznanje, trijumf.

Obrnuto: Razdvajanje, gubitak prijateljstva, usamljenost, nesrecnost, prepreke u napretku.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com