Povratak na pocetak Tarota

Idi na pocetak mape putovanja
Mapa putovanja kroz tarot
Uputstvo

Objasnjenje karte Luda

Objasnjenje karte Mag
Objasnjenje karte Papisa
Objasnjenje karte Carica
Objasnjenje karte Car
Objasnjenje karte Papa
Objasnjenje karte Ljubavnici
Objasnjenje karte Kocija
Objasnjenje karte Pravda
Objasnjenje karte Pustinjak
Objasnjenje karte Tocak srece
Objasnjenje karte Snaga
Objasnjenje karte Obeseni
Objasnjenje karte Smrt
Objasnjenje karte Umerenost
Objasnjenje karte Djavo
Objasnjenje karte Kula
Objasnjenje karte Zvezda
Objasnjenje karte Mesec
Objasnjenje karte Sunce
Objasnjenje karte Sud
Objasnjenje karte Svet

Ako pratimo junakovu sudbinu kroz simbole predstavljenih karta, primeticemo njihovu medjusobnu povezanost po horizontali -- svako iskustvo sa kojim se susrece je povezano sa sledecim (uzrocno-posledicno).

Karte poredjane na ovoj mapi mogu se posmatrati kao tri reda, po sedam karata. Ali i kao sedam kolona, po tri karte u svakoj.

Ako ih posmatramo na ovakav nacin, otkrivamo da su tri karte u svakoj koloni bitno povezane.

Na primer: prva kolona predstavlja MAGA na pocetku, DJAVOLA na kraju i PRAVDU kao medijatora (posrednika) izmedju njih. Dakle, osnovna poruka je: dokle god koristimo oba tega sa vage PRAVDE, postoji manja mogucnost da se stvaraju razlicite obmane, opsene ili prevare iza nasih ledja.

Ako se pazljivo posmatraju, i drugi redovi imaju slicnu simboliku, ali uvek im je zajednicka -- ravnoteza. Stoga, ovaj srednji red mozemo nazivati Carstvo ravnoteze.

NAPOMENA: Dok pratite junaka na njegovom putu, potrudite se da zajedno sa njim delite i njegova iskustva kao su prikazana na Tarot kartama.

Inace, Tarot karte su strasno opterecujuce za ucenje ukoliko se trudite da ih naucite napamet. Stoga, nijednoj karti nemojte prilaziti kao zadatoj lekciji koju morate da naucite, kako biste potom brzo "procitali" sta Vam stoji u buducnosti. Umesto toga, predlazemo Vam jedan vrlo poucan metod, pomocu kojeg mozete na najjednostavniji nacin da proucite svaku kartu.

Potrebna Vam je neka beleznica sa po nekoliko strana posvecenih svakoj pojedinacnoj karti. Svako od nas razlicito reaguje na razlicite karte. Neke karte nas privlace, a neke odbijaju. Vazno je da svaki put kad resimo da proucimo neku kartu, sledimo njen pravilan tok i da budemo otvoreni za nova uzbudljiva iskustva.

Karte se proucavaju u nizu. Njihov numericki redosled je neophodno pratiti. Pridjite svakoj karti direktno pre citanja poglavlja o njoj. To Vam pruza sansu da reagujete slobodno i prirodno na ono sto je na njoj prikazano.

Dobro je proucavati kartu nekoliko minuta, a onda staviti na papir prvo sto Vam se u tom trenutku ucini vaznim u vezi sa njom. Nemojte nista ispravljati nakon citanja uputstva, ma koliko Vam to izgledalo smesno. To ce Vam kasnije biti od pomoci da shvatite neke vazne pojedinosti.

Kada su u pitanju ljudski likovi, prvi utisci su cesto znacajniji nego kada se oni pojave kasnije -- izrazite recima sve sto osecate. Posmatrajte njihov lik, kako Vam izgleda, tuzno, radosno, strogo ili, mozda, iznenadjeno. To je od ogromne vaznosti i nikada nemojte pomisliti da je nesto na ovim kartama nacrtano radi dekoracije. U drugim spilovima mozda, ali ne i u Marseljskom spilu!

Nemojte prenagljivati dok proucavate karte, dopustite njima da same udju u Vase srce -- Tarot likovi su stvorenja iz maste. Posto ne mogu recima da Vam govore o sebi, moracete da iskoristite svaki znak na njima da biste u potpunosti prodrli i shvatili njihovu sustinu.

U narednim lekcijama prosiricemo znacenje svake pojedinacne karte, ali to nece biti njihova konacna spoznaja, vec vise dodatna informacija i inspiracija za Vasu mastu.

Konacna dimenzija je ona koju ce svako od Vas individualno stvoriti u svom srcu i u svojoj svesti. Svako mora da otkrije svoj sopstveni put u svetu Tarota. Ne postoji nijedna precizna i opsta definicija za njih. Oni su slikovni izrazi koje nijedno ljudsko bice nije u potpunosti spoznalo i razumelo.

Nazad na pocetak mape putovanja

 

idi na vrh strane

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com