Povratak na Tarot

MAPA PUTOVANJA
Zvezda


Na karti je prvi put prikazana gola zenska figura. Zena kleci pored potoka, po ritualu sipa vodu iz dva crvena bokala. Tako mlaz vode tece nazad u reku, a drugi pada na zemlju. Voda koja pada na zemlju hrani svako seme koje se nalazi u njoj. Voda iz drugog bokala je prociscena, tece nazad u potok da ga ponovo ozivi i napuni.

Psiholosko objasnjenje: figura koja kleci rasporedjuje shvatanje novodostupne svesti, odvajajuci licno od transpersonalnog. Aspekti psihe, koji su prvobitno bili zarobljeni kamenim zidom, sada su oslobodjeni, silaze na zemlju i pocinju da funkcionisu na realistican nacin. Lik na karti je ljudski lik, bez krila, posude su grimizno crvene, predstavljaju simbol fizicke prirode i ljudskih osecanja. Njen polozaj tela i drzanje ukazuju na skromnost, potpuno razlicito stanje od ponizenja koje su dozivele dve figure koje padale sa pogodjene kule (ponizenje koje dozivljavamo kada je slika o nama unistena).

Iza i iznad figure koja kleci, nalazi se sedam raznobojnih zvezda, koje se okrecu oko centralne dvostruke zvezde. Svih sedam zvezda se razlikuju, svaka ima jedinstveno obelezje. Nacrtane su snaznim slobodnim pokretima, ukazujuci na pravo treperenje zvezda na nebu. Medjutim, velika zvezda je nacrtana geometrijskom preciznoscu. Ova dvostruka zvezda se sastoji iz osmokrake zute zvezde, tako da njih dve sire naizmenicne zrake svetlosti.

Crne linije povezuju osam krakova zute zvezde sa centrom, poput osovine tocka. Crna tacka osovine, ukazuje da je dvostruka zvezda pricvrscena za nebo, ali naizmenicne boje njenih sesnaest zrakova pokazuju da se ovaj dzinovski tocak okrece na sopstvenoj osovini. U sustinu, ovaj zvezdani sistem predstavlja Suncev tocak ili mandalu.

U pozadini karte nalaze se dva zelena drveta. Na jednom sedi crna ptica. Za razliku od orlova prikazanih na kraljevskim odorama, ova ptica je ziva, ukazujuci da je veza izmedju neba i zemlje postala ziva stvarnost. Drvece je takodje zivo i bujno. Bezivotno drvece koje je prethodno zarobilo Obesenog, ponovo buja oslobadjajuci ga za novi razvoj, nudi mu sire poglede.

Ovo drvece povezujemo sa dva drveta iz rajskog vrta: Drvo Zivota i Drvo Znanja o dobru i zlu. Poput rajskog drveca oni simbolizuju dva impulsa u ljudskoj psihi koji nas pokrecu na akciju -- onaj koji nas podseca da zivimo zivot i drugi koji nas motivise da saznamo zivot. Junak se ne pojavljuje na slici. On je za trenutak izgubljen. Sada je oslobodjen strme i stroge kule u kojoj je bio zarobljen -- otkrio je, da je niko.

Njegova slika o samom sebi, sada je vezana u cvor. Sat kojim je ranije merio dogadjaje u svom zivotu, sada je razbijen. Jedino uz pomoc zene sa karte -- Zvezde, on moze biti spasen. Ova zena predstavlja arhetipsko "stvorenje dubina", ona cuci u svakome od nas. Ponekad gubimo kontakt sa njom, ali kada je ego nemocan, kao sto se dogadjalo na karti Kula, mi ponovo mozemo da je nadjemo. U psihologiji coveka, ova zenska figura predstavlja njegovu animu, ili nesvesnu zensku stranu. U putovanju zene, ova figura predstavlja aspekt senke njene licnosti. Karta pokazuje kako da usmerimo i upotrebimo nasu kreativnu energiju.

PORUKA: Govori nam da budemo optimisticni i pozitivno raspolozeni. Ona predstavlja cistu duhovnu ljubav koja donosi pronicljivost. Ove karte postavlja pitanje: da li ste u proslosti bili previse nemirni ili povrsni? Uticaj zvezde je pozitivan. Vasi izgledi su sjajni i postepeno cete postati psihicki jaci. Mozda ste nemirni; budite konstruktivni, ovo je pogodno vreme za cvrste odluke za Vasu dugorocnu buducnosti. Oslobodite se negativnih misli, briga ili prepreka koje bi smetale Vasem razvoju. Budite odlucni, ali saosecajte se sa drugima. Dosledan napor ce biti nagradjen.

Uspravno: Harmonija, lepota, estetika, umetnost, zadovoljstvo, nada, poverenje, odanost.

Obrnuto: Pesimizam, razocaranje, neispunjena nadanja, disharmonija, sumnja.

UPUTSTVO

 

 

 

 

 

 

Copyright © Aztecy & Astrolook -- zabranjeno objavljivanje bez saglasnosti autora

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com