Uslovi kupovine

1. Opis načina isporuke robe

1.1 Status robe: „U magacinu“

Nakon završetka procesa onlajn kupovine kreira se narudžbina i roba se rezerviše u magacinu.

1.2 Status robe: „Pripremljeno za transport“

Narudžbina se iz magacina odvaja i priprema transport.

1.3 Status robe: „Čeka se na isporuku“

Za narudžbine pripremljene za transport do 15 sati radnog dana šalje se zahtev službi za isporuku.

1.4 Status robe: „Preuzeo“

Narudžbine se nalaze u pošti ili službi za isporučivanje što zavisi od Vaše porudžbine.

1.5 Status robe: „Isporučeno“

Narudžbina je isporučena na željenu adresu

1.6 Status robe: „Nije isporučeno“

Narudžbina nije isporučena na željenu adresu. U napomeni će stajati razlog zašto roba nije isporučena.

2. Načini plaćanja

2.1 Uplatom na račun

Novac nam uplaćujete na naš tekući račun. Nakon što evidentiramo uplatu, u roku od 24 sata knjige će Vam biti poslate a isporučene u skladu sa rokom za dostavu. Rok za uplatu je sedam dana.

2.2 Platnim karticama

Ako izaberete plaćanje platnim karticama, tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd. Banka Intesa Beograd vrši procesiranje kartica na internetu. Na sajtu Banca Intesa Beograd unosite broj svoje kartice i ostale potrebne podatke. Banka vrši proveru Vaše kartice i raspoloživost sredstava na računu, i ako imate uslove za plaćanje, rezerviše sredstva na Vašem tekućem računu u vrednosti iznosa porudžbine. U slučaju uspešne rezervacije automatski Vam se prosleđuje email sa svim detaljima Vaše narudžbenice i detaljima transakcije. Nakon završetka plaćanja sa sajta Banca Intesa Beograd bićete ponovo prosleđeni na astrolook.com gde se kupovina završava. Podaci sa platne kartice od Vašeg računara do sajta banke se prenose u zaštićenoj formi upotrebom SSL protokola, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom plaćanja garantuje Banca Intesa Beograd i podaci o platnoj kartici niti u jednom trenutku nisu dostupni astrolook.com prodajnom mestu. Ceo sistem je organizovan u cilju maksimalne zaštite Vaših poverljivih podataka i predstavlja standard za plaćanje preko interneta širom sveta.

2.3 PayPal-om

Ukoliko izaberete plaćanje za knjigu PayPal-om, najvažnije je znati da se račun uvećava za iznos od 5 Eura. Ovo je neophodno isključivo zbog troškova-odbitaka koje kao proviziju naplaćuje sama organizacija “PayPal”. Ovaj način plaćanja je predviđen za uplate iz inostranstva – onih kupaca koji ne mogu, ili ne žele, da koriste platnu karticu. Sredstva koje se uplate na PayPal račun Astrolook-a biće u zakonskom roku prebačena na dinarski račun, a procedura slanja knjige/knjiga je ista kao i kod ostalih sredstava plaćanja.

3. Rokovi dostave

3.1 Procena roka za isporuku robe

Nakon slanja narudžbine u e-Prodavnici za isporuku robe i potvrde uplate, ili mogućnosti plaćanja karticom, Knjiga će biti poslata putem servisa “Pošta Srbije”. Ovo znači da ćemo UVEK koristiti najbezbedniji i najbrži način pismonosnog slanja tiskovine – koji “Pošte Srbije” obezbeđuju, a o čemu ćete biti obavešteni od nas (Astrolook), ili sa sajta iste kompanije.

4. Troškovi isporuke

4.1 Troškovi isporuke za područje Republike Srbije

Isporuka je poštom i – do daljeg je besplatna.

4.2 Troškovi isporuke za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku

Isporuka poštom za narudžbine koje se plaćaju platnim karticama, PayPal-om, ili uplatom na žiro račun je 8 Eura.

4.3 Troškovi isporuke za inostranstvo

Međunarodnom poštom troškovi dostave iznose 9 Eura. Za kupce iz inostranstva mogući su dodatni troškovi carinjenja, po lokalnim zakonima i cenovnicima zemlje gde se paket isporučuje, koje određuje carina te zemlje.

Ukoliko kupac iz inostranstva odbije da preuzme naručeni paket, “Astrolook” će biti primoran da kupcu naplati ukupne troškove transporta paketa, dok će ostatak novca biti vraćen kupcu.

4.4 Prikaz troškova isporuke u narudžbini

Troškovi isporuke narudžbine će biti jasno predstavljeni, izdvojeni i lako vidljivi u odnosu na cenu proizvoda, sa kojom će u zbiru formirati ukupnu cenu koja će biti jasno istaknuta i naznačena. “Astrolook” vrši predugovorno obaveštavanje svojih kupaca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine kao i prikaz svih uslova kupovine neposredno pre ulaska kupca u proces poručivanja tj. plaćanja.

5. Pravo na odustanak od ugovora

Kupac ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana od kada mu je proizvod predat. U slučaju odustanka od ugovora, kupac treba da pošalje obaveštenje mejlom na info@astrolook.com, kao i pismo obrazloženja za odustanak od ugovora. Prilikom slanja obaveštenja o odustajanju, kupac može, ali nije u obavezi da navede razloge svog odustanka od ugovora.

Kupac je dužan da pošalje robu u roku od 14 dana od slanja obaveštenja o odustanku od ugovora i sam će snositi troškove vraćanja robe, sem u slučajevima ukoliko dobije pogrešnu ili oštećenu robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena. U slučaju oštećenja robe koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku

“Astrolook” je dužan da u roku od 14 dana nakon prijema obrasca vrati novac na račun koji je kupac naveo u obrascu, bez obzira na to da li je roba plaćena gotovinom, karticom ili uplatom na račun.

6. Povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, “Astrolook” je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. “Astrolook” garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa.

Više o uslovima reklamacija pogledajte pod „Reklamacije“.

Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno reklamacionom procesu sajta www.astrolook.com.

7. Reklamacija u garantnom roku

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Rok za odgovor na reklamaciju iznosi 8 dana, dok rok za rešavanje reklamacije iznosi 15 dana.

Reklamacije se šalju elektronskim putem – na mejl info@astrolook.com. Nakon prijema reklamacije, ona će biti razmotrena i u roku od osam dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

“Astrolook” će potrošaču koji izjavljuje reklamaciju elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije.

7.1 Saobraznost

Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom, odnosno specifikacijom robe.

“Astrolook” je odgovoran za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala preuzimanja i isporuke, snosi “Astrolook”.

8. Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju

Polisa privatnosti

Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

“Astrolook” se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima “Astrolook”:

 • Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
 • Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
 • Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
 • Ograničava dostupnost Vaših informacija.
 • Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima o zaštiti privatnosti.

“Astrolook” visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti “Astrolook”

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na veb-stranici astrolook.com i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima “Astrolook” prikuplja informacije u njihovo ime. Kada nam prosledite svoje lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na veb-stranicama van domena astrolook.com, a kojima se pristupa sa “Astrolook”-ove veb-stranice putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima:

 • Oglasi
 • Lifleti
 • Newsletter
 • Poštanska pisma
 • Katalozi
 • Telefonski pozivi

Tipovi prikupljenih informacija

Informacije koje “Astrolook” može prikupljati su:

 • Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i imejl adresa, broj telefona)
 • Informacije za naplatu i isporuku (broj platne kartice, adresa za isporuku)
 • Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

 • pri kupovini proizvoda,
 • korišćenjem nekog servisa ili usluge,
 • pri dostavi,
 • učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima,
 • uspostavljanjem kontakta preko veb-stranica.

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

 • popunjavanje formi u zahtevima za informacijama,
 • obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa,
 • organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja,
 • ponuda novih proizvoda i servisa,
 • poboljšanje efektivnosti naših veb-stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude,
 • sprovođenje istraživanja i analiza,
 • slanje informacija u marketinške svrhe,
 • obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, one će biti korišćene samo u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili imejl adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije „Preporučite prijatelju“ ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

Astrolook.com ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo Vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja astrolook.com.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja smo Vam poslali.

Pri slanju imejla ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (npr. imejl, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev.

Astrolook.com će preduzeti neophodne korake kako bismo sproveli Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za imejl poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Bilo da kupujete putem interneta ili u knjižarama, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Astrolook.com ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost Vaših ličnih podataka visoki prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Veb-stranica astrolook.com koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Korišćenje internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju veb-stranica ili imejl poruka šalje Vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard-disku. Naše veb-stranice i imejl poruke koriste internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim veb-stranicama. Kolačići simuliraju neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup veb-stranicama bez ponovne personalizacije.

Naš veb-server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) veb-stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji veb-čitač koristite za pregled naših veb-stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše veb-stranice.

Veb-stranica astrolook.com koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i njihovu posećenost. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim veb-stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i imejlova.

Ažuriranje ličnih podataka

“Astrolook” želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za njihovo ažuriranje.

Ako ste kreirali korisnički nalog na astrolook.com veb-stranici, možete ažurirati svoje podatke nakon prijave. – putem mejla na adresu info@astrolook.com

Sakupljanje informacija od dece

“Astrolook” putem interneta neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke dece koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nam se obratite na neki od sledećih načina:

 1. Pozovite nas na brojeve telefona navedene na više mesta na veb-sajtu astrolook.com, u rubrici “kontakt”.
 2. Pošaljite imejl na: info@astrolook.com
 3. Pošaljite pismo na poštansku adresu: Astrolook, Golubinačka 34, 11070 Beograd

9. Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom online kupovine

Prilikom kupovine u internet prodavnici astrolook.com poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije (State of the Art) tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Nijednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.