MAGIJA POLJUPCA


Poljubac uvek deluje i pokrace neki vid emocionalne reakcije, utice na stanje svesti i ume da deluje beskrajno magicno, zanosno, nezno, strasno, lekovito. Poljubac ume da nas ispuni najvecom srecom ili da srusi sve nase snove, uvek deluje u zavisnosti od snage raznovrsnih i viseslojnih emocija, osecanja bliskosti, kao i od stanja veze ili odnosa izmedju osoba koje razmenjuju i dele poljupce.
Postoje razlicite vrste i kategorizacije poljubaca od toplih, neznih, romanticnih, strasnih do onih hladnih, kontrolisanih, rezervisanih, povrsnih; ili onih koji odaju pripadnost, tanje zaljubljenosti ili ljubavi do onih koji izrazavaju samo pozu za odredjene (ne)skrivene namere ili ciljeve.

Poljupci u nama pokracu najrazlicitija osecanja i uvek deluju snazno na stanje nase svesti. Dok traju poljupci, telo proizvodi razne supstance koje deluju jace i od morfijuma.
Na osnovu poslednjih istrazivanja naucnici posebno naglasavaju da:

1. Ljubljenje aktivira dvadeset i devet misica lica, te da deluje efikasno i na prevenciju nastanka bora.

2. Par koji se ljubi razmenjuje masnoce, mineralne soli i proteine. Istrazivanja pokazuju da bas ova razmena pojacava proizvodnju antitela koja sprecavaju elentualnu zarazu od raznih bolesti.

3. Zanimljivo je da brzi, romanticni poljubac sagori dve-tri kalorije, a francuski poljubac cak vise od pet kalorija.

4. Postoji misljenje da muskarac koji svaki dan poljubi svoju partnerku pri odlasku na posao zivi pet godina duze od onog koji za sobom samo zatvori vrata od stana.

5. Vatreni poljubac koji traje dvadeset sekundi podize krvni pritisak i pojacava ubrzani puls. Povecava nivo hormona u krvi i prema tome ume da promeni zivot u jednom minutu.

6. Dok traju poljupci, tela mogu da proizvedu supstance koje su cak dvesta puta jace od delovanja narkotika (npr. morfijuma) i zbog toga partneri za vreme ljubljenja mogu da osete jako osecanje slicno euforiji i vrlo intenzivno osecanje srece.

7. Ljubljenje pomaze zenama u relaksaciji od napornog dana, a i na lak nacin ih oslobadja od stresa.

8. Poljubac koji traje minut moze da oslobi iz tela cak dvadeset i sest kalorija.
Poljupci postoje u svim kulturama i narodima, oni se poklanjaju, dobijaju i razmenjuju i oduvek su predstavljali najznacajnije izvore srece koju mozemo da osetimo. Oni odsilakavaju i misteriju zivota kroz one njegove najlepse i cudesne strane, jer koliko god davali i poklanjali svoje iskrene poljupce, uvek ih imate na pretek i sto ih vise dajete vise cete ih i imati. Vazno je spoznati da "Zagonetke zivota" jesu svima nama date da ih cuvamo i negujemo. kao izvore nase zajednicke srece i lepote.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com