PREKID EMOTIVNE VEZE - patnja ili olaksanje?
Ljubav uvek daje najveci smisao nasem zivotu, i bez obzira na sve razlike koje postoje medju nama ono sto nam je zajednicko je i potreba da svoj zivot ispunimo na najlepsi moguci nacin kroz ostvarene ljubavi. Priznali to javno ili ne, ali Sunce ljubavi uvek sija najjace, a kada ima srece i ljubavi onda sreci nema kraja. Medjutim, ako u zajenickom odnosu vise nema ljubavi to ne znaci da za vas nece osvanuti novo sunce, ali morate razmaknuti oblake i potraziti ga. Ne kaze se slucajno: "Nas karakter je i nasa sudbina". Postoje osobe koje su predisponirane i biraju ulogu "zrtve", kao sto postoje i osobe koje uvek u sebi nose najlepse "sunce".

Zanimljivo je posmatrati i one tipicne odlike ponasanje u ljubavnom odnosu, koji su prepoznaju u osnovnim psiholoskim karakteristikama znakova. Naravno, ostajemo na genergalnom nivou tumacenja tih osnovnih karakteristika, jer svako od nas je sklop svih astroloskih aspekata koji sacinjavaju licnu Natalnu kartu i u tom smislu predstavljaju: licni pecat u astrolskom, psiholoskom, emocionalnom i svakom drugom vidjenju, razumevanju i tumacenju.

Ako se pojave znaci dosade, vatreni znakovi ce se prilicno brzo odluciti na prekid veze. Ovnovi, Lavovi i Strelci ne vole dugo da trpe nikakvo nezadovoljstvo, monotoniju ili nevolju, a narocito ne podnose da se nalaze uz osobu koja im vise nista ne znaci. Dinamicni su i skloni avanturama, tako da ce ih jednolican zivot sa istim i neinspirativnim partnerom brzo umoriti.

Ovnovi ce jasno svojim ponasanjem, pre nego sto ce to uciniti recima, dati naslutiti ono najgore. Posto su u prvim danima ljubavi opsedali partnera na sve moguce nacine, kleli se u vecnu ljubav i ljubomorno gledali na svaku osobu koja im se priblizi, kad strast splasne i kada se emocije stisaju, njihova ce transformacija biti potpuna ili za vas "pogubna"; stalno ce traziti izgovore da izbegnu sastanak ili da negde odu. Sve cesce ce manifestovati i svoje grube i agresivne ispade. No, bez obzira na emotivno hladjenje prema bivsoj ljubavi, ostat ce skoro jednako ljubomorni i posesivni. Njihova je osnovna deviza je: jednom moj(a), zauvijek moj(a).


Tipicno je za sve vatrene znakove je da ne vode mnogo racuna o tudjim osjecajima, a posebno se to odnosi na Lavove . Pripadnici ovog znaka znaju dosta lako povrediti partnera, cak i dok je ljubav jos vruca. A cim emocije pocnu da se hlade, mnogi od njih ce bez uvijanja saopstiti promenu stanja, dok slomljeno partnerovo srce moze biti i hrana njihovoj sujeti. Postoje i oni, koji ce se vrlo brzo i javno pojavljivati u drustvu druge osobe pokazujuci na taj nacin kako mogu da rade sto hoce, bez ikakvih obzira prema dojucerasnjoj ljubavi. Izmedju tri vatrena znaka, tolerantni Strelci svoju emotivnu vezu prekidaju na najmanje dramatican nain. Nekad ce pokusati sve da objasne svojom nestalnom prirodom i pravdajuci se zudnjom za promenom, a nekad ce jednostavno nestati brzinom svetlosti ili u vidu lastinog repa.

Znakovi zemlje (Bikovi, Device i Jarci) vrlo su odgovorni i savesni, a uglavnom i vode racuna o svom partneru. Njihove emocije pre svega zbog osnovnog sklopa temperamenta duze sagorevaju, teze se odlucuju na promjene i u stanju su da prilicno dugo "popravljati" nezadovoljavajuci odnos. Svaka promena u njima budi osecaje nesigurnosti i strah od potrebe za privikavanjem na drugacije uslove. Nekima je tesko zrtvovati i svoju licnu sigurnost sa dosadasnjim partnerom, narocito ako je u ceo odnos upletena i porodica.

Bikovima tesko pada da prekinu vezu, cak i onda kad se u njihovom zivotu pojavi nova osoba. Retko kad ce pozeleti da se rastanu zbog monotonije ili dosade, jer ih cesto izjednacavaju ili brkaju sa stabilnoscu i sigurnoscu. Onda kada ih zahvati kriza, nece se usuditi da svom partneru saopste da je kraj, ali njihovo ponasanje ce se promeniti. Ukoliko je njihov partner, bar, malo pronicljiv, moci ce da shvati kako nesto zaista nije u redu. Kad do raskida ipak dodje, Bik jos dugo nece moci da dodje sebi, skloni su produzenim depresivnim raspolozenjima i patnji.

Za razliku od Bika, Device i Jarci vole da kalkulisu. Jarci znaju biti u izvesnom smislu i grubi kad u sebi prelome odluku, da je romansi zaista dosao kraj. Dok Device , znaju dugo da balansiraju i vesto da spekulisu ili da igraju igru, nesto nalik "partiji saha". I tek kada budu zaista sigurni u ishod svoje nove veze ili u njenu sigurnu realizaciju, onda ce i saopstiti svojoj dojucerasnjoj ljubavi "da im je potrebno neko vreme za sebe i da zele biti sami".Vazdusni znakovi (Blizanci, Vage i Vodolije) su pravi majstori, po stilu i brzini kojom prekidaju svoje veze. Blizanci ce poput male dece koja su tek nesto sitno zgresila, lepo zamoliti svog partnera za oprostaj i razumijevanje za njihovu vetropirastu prirodu, ili, pak za razumevanje u promenljivosti njihovih osecaja: "jer ivot je tako kratak". Dok Vage, su pravi stilisti skoro u svakoj situaciji, te ce svojim umilnim glasom i skrusenim drzanjem objasniti kako su nastale neke nepredvidjene promene i kako im vise od svega treba partnerovo ljudsko razumijevanje. A za to vreme novi partner ce ih "cekati pred vratima". Ni Vodolije, nece moci dugo da sakrivaju novu ljubav, jer njima je apsurdno da bilo sta skrivaju. Sem toga, oni su i sasvim nezavisni i nesputani, smatraju da je sve dozvoljeno stoga ce i svako posebno objasnjavanje i izvinjavanje smatrati izlisnim. U stvari sve ce pokusati da rese na prijateljski i nekonvencionalan nacin: upoznat ce svog novog partnera sa bivsim nastojeci da ih uvere, kako bi bilo dobro da se i nakon svega svi nastave druziti zajedno. Za cudo ili ne, to ce im u mnogim slucajevima, cak i poci za rukom.Vodeni znakovi (Rakovi, Skorpioni i Ribe) vrlo duboko i dramaticno shvataju skoro sve sto se tice ljubavi. Umiranje ljubavi za Rakove i Ribe nesto je najtuznije u zivotu, tako da skoro svaki korak u dugotrajnom procesu raskidanja veze moze imati i dosta slicnosti sa scenama iz nekih antickih tragedija ili sa romanticnim melodramama. Uz sve ljubavne muke kroz koje prolaze pratice ih i osjecaj krivice, jer "njima je tako tesko da nekome nanesu bol ili da slome srce". Ali, zato neki od Rakova ili Riba umeju i dugo da vode paralelni zivot, gajeci u sebi dovoljno emocija za nekoliko paralelnih ljubavi. Pri tome, kao da nisu ili da odbijaju da budu svesni, koliko zapravo ta njihova dvostruka igra moze da bude veoma bolna za sve one koji su umesani u takav kosmarni odnos. A onda kada jednom budu uhvaceni na delu, oni ce prvo u naletu emocija straha, panike i krivice uporno sve poricati, da bi zatim grcajuci u suzama polako sve i priznali. Sto skoro podjednako vazi i za Rakove i za Ribe . Dok Skorpioni, spadaju u red znakova koji, cak pomalo i mazohisticki umeju da uzivaju u cinu prekidanja veze. Naravno, istina je i da ce njih boleti srce, ali, ipak skoro da nece propustiti priliku da nanesu malo patnje i onome koga ostavljaju.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com