MOC INTUICIJE

Poznato je da brojne kompanije, preduzetnici i poslodavci nakon sto pokusaju sami da rade selekciju kandidata za upraznjena radna mesta, zatim nastoje da angazuju spoljne saradnike i specijalizovane firme ili agencije. Odnosno, posle silnih ozbiljnijih priprema i procedura konstatuju kako se kao i uvek pokazalo, da je najbolji kandidat bio onaj za kojeg su imali "dobar predosecaj".

Strucnjaci za poslovni trening potvrdjuju znacaj intuicije i preporucuju: verujte svojoj intuiciji, osvestite je, nastojte da radite na njoj, razvijajte je. Zivotno iskustvo moze da jaca ovu sposobnost, kao i sve ostale elemente emocionalne inteligencije, tako da vremenom ona preprasta u zivotnu mudrost.Postoje brojne psiholoske studije koje ukazuju na to, da ljudi u prvih trideset sekundi susreta sa nekom novom osobom stvaraju svoju osnovnu impresiju, koju ce imati i nakon trideset minuta i nakon pola godine.

Prodavci, npr. moraju imati osecaj kada ponuda moze lose proci, cak i kada sve brojke na papiru izgledaju dobro, trebalo bi da znaju da ponude novi proizvod i da procene vreme i novac potrebne za implemantaciju. Poslodavci moraju imati osecaj, ko ce od svih probranih kandidata imati najbolje predispozicije za ukapanje u korporativnu kulturu.

Sva ova pitanja u sebi sadrze sposobnost da se u proces donosenja odluke unese i nasa inutitivna svest o tome sta je dobro, a sta je lose. naravno potrebno je analizirati kandidatovu karijeru, osnovne reference, iskustvo, ali potrebno je preci i nevidljivu barijeru intuicije poslodavca.
Ako inuticiju u poslovnim sistemima prevedemo kao "znake koji izviru iz stecenog iskustva", moze se tvrditi da je na jacinu intuicije moguce uticati i raditi. Odnosno, prethodna iskustva su prepoznatljivi uzorci za buducu upotrebu. Sposobnost prepoznavanja uzoraka cini i razliku izmedju pocetnika i pravih strucnjaka. Uzmimo za primer i situaciju izvan poslovnog sveta, ali vrlo indikativnu, npr. iskustva medicinskih sestara koje rade u porodjajnoj intenzivnoj nezi, iskusna sestra moze da oseti opasnost pre nego sto merni instrumenti pocnu da beleze promenu stanja.Osnovna ideja intuitivnog donosenja poslovnih odluka sastoji se od cinjenice da postoje trenuci i situacije, ili na nivou vremena (hitnost zbog ugrozenosti) ili na strateskom nivou (raspolozivi podaci ukazuju na vise mogucih pravaca) u kojima nas cvrste informacije mogu lako izdati, kada u svakom slucaju treba doneti odluku prevashodno na osnovu unutrasnjih osoecaja koje imamo.

Proces donosenja vaznih menadzerskih odluka moze biti programiran u situacijama kada su odluke ponavljajuce, rutinske, po definisanoj proceduri, kada nema nikakve dileme pri odlucivanju i kada su jasno postavljeni kriterijumi dolucivanja. Ali, u dinamicnom radnom okruzenju danasnjice vrlo je verovatno da cete se naci u situaciji dnonosenja neprogramiranih odluka. Onih odluka koje su sasvim nove, nestrukturirane, koje odstupaju od svake rutine i u situaciji kada nemate gotove i vec isprobane metode za donosenje odluke. Vasa procena, intuicija i kreativnost bice potrebne i od presudnog znacaja u ovako slozenoj okolini odlucivanja.Ipak, strucnjaci naglasavaju da intuitivne poruke, ipak treba proveriti i koriscenjem racionalnog razmisljanja. Razum, odlucivanje na osnovu prosudjivanja i intuicija trebalo bi da su na delu zajedno i objedinjeni, tj. jedno nije i ne treba biti zamena za drugo.

vrhZa svaku Vašu dilemu i pitanje ili ukoliko Vam nešto nije dovoljno jasno OBAVEZNO nam se obratite na e-mail adresu:

astrolog@astrolook.com


NEKA VAŠ IZBOR BUDE NAŠE
ZAJEDNIČKO ZADOVOLJSTVO!

SREĆNO!

Vaš HOROSKOP
na +381.19922

O astrologiji
O Ani Rakić
Magazin
Aktuelna tema
Pričaonica
Testovi
Ljubavni astroprofil
Ljubavna slagalica
Tabela podznaka
Tarot
Numerologija
Mesečeve mene
Bioritam
Kolačići sudbine
Aladinova lampa
Vaši srećni dani
Prijatelji / Linkovi
Marketing
Poručite izradu Vašeg
ličnog horoskopa --
Natalnog, Solarnog,
Uporednog...
Balkan Media Club

Fitnes magazin
Besplatni horoskopi i informacije
Izračunavanje Ascendenta
Kompetni Natalni horoskop
Uporedni odnosi
Pozicija planeta i Meseca
Horoskopi poznatih ličnosti
Rođendani poznatih ličnosti
Anu Rakić možete kontaktirati telefonom +381 63 88 03 160 ili putem maila: astrolog@astrolook.com