Magazin

Astro stil i moda

Možda o ukusima ne treba raspravljati, ali možemo ih razlikovati i komentarisati. Preferiranje određenog modnog stila i pridavanje značaja ličnom izgledu ili imidžu, zavisi i od psihologije horoskopskog znaka.

Astrolook moda


OVAN
Osobe rođene u ovom znaku više preferiraju opušteniji i ležerniji stil. Najbolje se osećaju u nekim sportskim modelima odeće i obuće. Dešava im se da se često pojavljuju u istom ili sličnom izdanju, mada umeju i hrabro da eksperimentišu. Viši tip ovog znaka obraća pažnju na firmiranu garderobu, ali obavezno onu u kojoj se oseća udobno i skoro nikako ne robuje modnim trendovima. Dok, niži tip ovog znaka u brzini ume da navuče na sebe ono što mu se prvo nađe pod rukom i ne obazire se posebno na reakciju okoline, kako god da izgleda u stilu „apa trapa“. Njihovoj psihologiji odgovora izvesna „uniformisanost“ u izboru odeće, stilu i imidžu.


BIK
Ove osobe su po svojoj prirodi velike estete, ali su takođe i praktičnog duha. Oni osmišljavaju svoj stil i vole da izgledaju lepo sebi i svojoj okolini. Imaju smisao i ukus pri izboru garderobe, obuće ili pri uklapanju različitih modnih detalja i nakita. Pridaju pažnju stilu i izgledu, tako da izgledaju dopadljivo, elegantno i obično u nekom klasičnom ili retro fazonu. Ipak, imaju meru do koje su spremni da ulažu u svoj izgled i nisu rasipni. Viši tipovi ovog znaka strogo vode računa o kriterijumu, da li im nešto dobro stoji, dok niži tip uporno prati modni trend i ume da mu „robuje“ ili da izgleda provokativno. Preporučljivo je da ih konslutujete za svoj izgled, jer uvek će vam dati dobar savet.


BLIZANCI
Za njih se može reći da praktikuju od „svega po malo“, te umeju vešto da kombinuju razne modne stilove ili da se pojavljuju od elegantnih i reklamnih do sportskih izdanja. Obično garderobu i obuću biraju shodno datoj situaciji ili određenom mestu na kojem se pojavljuju. Vrlo su savremeni, ali ne svrstavaju se u grupu onih koji robuju modnom trendovima jer prave jasnu razliku između sadržaja i forme. Odgovoraju im savremeni, trendi, metro ili kežo stilovi. Viši tipovi ovog znaka od raznih krpica i sitnica umeju da sklope sjajne modne aranžamane, dok nižim tipovima ne pomažu mnogo ni gotove kreacije jer celopkupni utisak umeju da pokvare sa nekim pogrešnim detaljem.


RAK
Oni su veliki romantičari po svojoj prirodi i uvek teže nekom stilu koji će ih prikazati u određenom romansijerskom izdanju. Dame preferiraju ženstvenost i eleganciju od garderobe, do obuće i nakita. Dok, gospoda izgledaju vrlo reprezantativno, elegatno i uredno. Uz pažljivo odabranu garderobu važni su im i detalji kao što su nakit, tašne i razne sitnice ili ukrasi. Umeju da kombinuju različite stilove ali nisu ekstremni, osim nižeg tipa ovog znaka koji ume da pretera u provakciji ili sa neskladnim detaljima i bojama. Posebno su vešti u tome da „ožive“ neke starije retro modele koje čuvaju u svojoj garderobi, ali to čine sa dosta ukusa i stila, te i „staro“ na njima izgleda kao „novo“ i dopadljivo.


LAV
Ove osobe posebnu pažnju pridaju svom izgledu i imidžu, bez obzira da li će prošetati dnevnom i spavaćom sobom ili će se pojaviti na nekom prijemu, uvek će biti skockani kao za reklamu ili u glamuroznom stlu. Imaju ukusa i uvek vode računa o utisku koji žele da ostave na okolinu, posebno viši tip ovog znaka. Dok niži tip ume da preteruju sa avangardnim i slobodnijim izazozovnim modelima, skupocenostima, nakitom i raznim detaljima. Dame zaista umeju da „blistaju“ i pažljivo biraju svaki detalj koji će ih predstaviti u punom sjaju, a za gospodu se može reći da su vrlo elegantni i rafinirani u svom stilu. Njima je zaista važno da vas zadive svojom kompletnom pojavom, a po potrebi i da vas fasciniraju.


DEVICA
Prepoznatljivi su po svojoj urednosti i uvek se trude da izgledaju prikladno, te izbor svoje garderobe prilagođavaju situaciji u kojoj se nalaze. Više preferiraju diskretan stil i nisu posebno zainteresovani za modne trendove, ne vole da eksperimentišu i skreću pažnju okoline. Obično biraju garderobu ili obuću u kojom mogu da se osećaju prijatno i opušteno. Oni ne robuju modnim tredovima koliko god nešto bilo popularno ili in, ako smatraju da to ne priliči njihovom liku ili delu. Viši tip ovog znaka ume da ispuni sve kriterije ukusno odevene osobe, na njima je sve „pod konac“ uredno, ispeglano i čisto. Dok niži tip, povremeno ima problema sa uklapanjem boja ili sa raznim detaljima.


VAGA
Ove osobe imaju ukusa i dara za ukrašavanjem, te sve što obuku ili imaju na sebi sa posebnim šarmom oni umeju sve i da nose. Posvećuju veliku pažnju svom izgledu od izbora garderobe i obuće do nakita i najsitnijih detalja, jer izuzetno im je važno da izgledaju lepo i vrlo prefinjeno. Ne samo da prate modne trendove već su i vrlo angažovani u osmišljavanju novih kreacija. Poznato je da je većina čuvenih modnih kreatora rođena, baš u ovom znaku. Umeju da kombinuju različite stilove od elegatnih i klasičnih do ekstravagantnih, i od svakodnevnih do onih „paradnih“ ili visokog glamura. Oni izgledaju ukusno i elegantno čak i u nekim slobodnijim ili provokativnim modelima, naročito viši tip ovog znaka. Preferiraju razne detalje, ukrase, nakit i skupocenosti.


ŠKORPION
Osobe koje umeju vrlo pronicljivo da skrenu pažnju na sebe uvek kada to žele, te shodno svojim namerama biraju i određeni stil ili imidž. Posvećuju pažnju izboru garderobe, obuće i detalja, ali je izgled u funkciji njihovog raspoloženja, ciljeva i namera. Imaju ukusa i meru kada odluče kako žele da izgledaju ili šta žele da ostvare, posebno viši tip ovog znaka. Prate aktuelnosti i modne trendove, ali im ne robuju. Oni se sjajno snalaze u kombinaciji različitih stilova od elegatnog, romantičnog, radnog i kežo do izazovnog i provokativnog, ali ponekad mogu i da vas iznenade potpuno novim izgledom i izdanjem. Niži tip ume da preteruje sa provokativnim detaljima ili sa nekim pomalo „mračnim“ imidžom.


STRELAC
Oni su dovoljno odvažni da izgledaju „drugačije“. Zainteresovani su za sve što je novo, aktuelno ili u trendu, ali biraju samo ono što odgovora njihovim ličnim kriterijumima. Ne vole da im neko nameće ili diktira pravila oblačenja i ne robuju modnim trendovima. Uglavnom se opredeljuju na osnovu kriterijuma „dopadljivosti“ u svom izboru ili subjektivne procene šta je dobro za određenu priliku. U suštini više preferiraju garderobu i obuću u kojoj mogu da se osećaju nesputano, prijatno i opušteno, kao i za neke sportske ili causal kombinacije. Niži tip ovog znaka ume da ponaša pomalo isključivo po principu „crno-belo“ ili da u izvesnom smislu preteruje u dužem forsiranju iste garderobe i stila.


JARAC
Sa njima je teško doživeti veće iznenađenje ili šok, jer oni uglavnom izgledaju uredno i pristojno. Vode računa o svom izgledu u tom smislu da se oni prvenstveno osećaju prijatno, te više preferiraju udobnu i praktičnu garderobu koja će zadovoljiti prirodu njihove uloge ili angažovanosti. Obično im najviše odgovoraju klasična elegancija, retro stil ili neka diskretna i neupadljiva izdanja. Nisu pristalice modnih trendova i ne žele da ih izbor garderobe, obuće ili modnih detalja previše opterećuje. Nižem tipu ovog znaka ume da se pripiše odustvo smisla za slaganjem boja, preterivanje sa „mrtvim tonovima“ ili oskudnost sa izborom modnih detalja i nakita, naročito kod dama.


VODOLIJA
Koliko god da ih dobro poznajete, ove osobe uvek mogu ponovo da vas iznenade i pomalo šokiraju sa nekim modnim novitetima ili sa promenama u svom izgledu. Pažljivo prate sve aktuelnosti i modne trendove, ali posebno imaju potrebu da unesu neki lični pečat u svoj izgled i veoma su originalni u osmišljavanju različitih kreacija. Vešto kombinuju različite stilove i vrlo su odvažni da spoje nešto potpuno različito ili „nespojivo“. Oni mogu da se pojave u svakakvim izdanjima ili da se igraju sa kontrastima u izboru garderobe, modnih krpica i detalja ili nakita. Ujedno, kod njih su zastupljeni i svi stilovi od avangarde, elegancije i visokog glamura do causal trenda, radnih kombinezona i sportske ili neke izletničke varijante.


RIBE
Ove osobe u zavisnosti od svoje psihološke i emotivne faze kroz koju prolaze menjaju i odnos prema garderobi ili izgledu. Uglavnom vole da biraju garderobu, obuću, razne detalje i nakit sa kojim će izgledati lepo i moderno. Međutim, dešava se povremeno kao da im je svejedno šta oblače ili kako izgledaju jer su prekupirani i koncentrisani na nešto „važnije“. Obuća im je posebno važna. Oni preferiraju romantičnost, tako da dame neguju neki poseban stil koji ističe njihovu ženstvenost i senzualnost. Umeju da izgedaju vrlo privlačno i zavodljivo, ali i provokativno. Sjajno se snalaze u kombinaciji starih ili retro i novijih modnih detalja ili nakita. Niži tip ovog znaka, ume da napravi greške krajnje neprimerenog izgleda za određenu priliku, spajanjem nekladnih detalja ili sa preteranim provokacijama u imidžu.

Komentari(1)
S
Samo jedna je vaga
22.07.2022 13:09
Samo jedan znak ima pravog ukusa, a to su vage. Svi drugi mogu da idu po shopinzima, da menjaju licni opis u nanoklinici Brant, ali vage to rade prirodno, suptilno i zato su jedinstvene.
Ostavi komentar