Magazin

Astrogeografija - ko to sanja putovanja

Kada posmatramo osnovne karakteristike horoskopskih znakova uočavamo da kod svakog od njih postoje određene predspozicije i afiniteti prema putovanjima. Koliko oni vole da putuju i kako se ponašaju?

Horoskopski znakovi - putovanja


OVAN
Osobe rođene u ovom sazvežđu vole da putuju i lako se organizuju, posebno ih privlače čari nepoznatih predela ili mogućnost da izraze svoj istraživačko-avanutistički duh. Obzirom na njihov psihološki profil savršeno im odgovara uloga „predvodnika“ ili „vođe“, ako putujete sa njima u društvu bolje je da im prepustite dominaciju, nego da vi brinete o njima. Ipak, morate postavljati meru njihovim avanturističkim idejama kako vas ne bi odveli u razne pustolovine koje ćete možda pamtiti celog života, ali i sa željom da ih više nikada ne ponovite. Rado putuju u društvu, ali i sami, zatim iz privatnih, poslovnih i svih drugih razloga, savršeno se uklapaju u dinamiku događaja i umeju da odgovore na različite izazove. Odgovoraju im veoma brza i savremenija prevozna sredstva, kod njih je sve u spidu.
Za njih su skoro sve destinacije prihvatljive od mora i jezera, pa do splavarenja, planinarenja, i izletišta bitno je da postoji dinamika dešavanja i što raznovrsniji sadržaji. Takođe privlače ih razne safaru ture, ekpedicije ili „nemoguće misije“.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Nemačka, Engleska, Poljska, Danska, deo Francuske, Japan, Izrael, Koreja, Sirija, Venecuela.
Gradovi: Krakov, Utreht, Napulj, Padova, Verona, Firenca, Marselj, Hamburg, Minhen.


BIK
Ove osobe imaju potrebu za životnim komformizmom i raznim hedonističkim užitcima, te svoja putovanja biraju na osnovu procene koliko će im to doneti određena zadovoljstva. Vole sve pažljivo da isplaniraju, proveravaju razne detalje više puta i očekuju da dobiju čvrste garancije. Obično se dobro osećaju u all inclusive ponudi i to im je omiljena opcija. Više im odgovora da putuju u društvu nego sami, ali da to bude manje ili „odabrano društvo“, vrlo su realni i umeju za sebe da pronađu najbolju ponudu. Ako putujete sa njima u društvu možete im slobodno prepustiti da organizuju mnoge situacije od izbora destinacije, uslova smestaja, ishrane, pa do šopinga kojem su vrlo skloni, naročito ženski predstavnici ovog znaka. Iznenadićete se koliko imaju smisla za raznim praktičnim i korisnim rešenjima, ali i za hedonizmom.
Omiljene destinacije su im more, jezera, reke, banje, izletišta, spa centri, a ređe planine. Privlače ih mondenska mesta ili posebno atraktivne ponude kao što su ultra apartmani i delux krstarenja. Rađe putuju iz privatnih nego poslovnih razloga, osim ako su za to dobro motivisani i nagrađeni. Vole sigurna i proverena prevozna sredstva.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Hrvatska (posednji Ustav), Irska, Iran, Kipar, Grčki arhipelag, Argentina, Švedska, Holandija, Finska, Mala Azija, Persija.
Gradovi: Cirih, Dablin, Lajpcig, Lucern, Bolonja, Parma, Palermo, Mantova, Torino, Brescia, St.Luis.


BLIZANCI
Za ove osobe može se reći da skoro uvek imaju pripremljenu „putnu kartu u džepu“. Vole da putuju i sa određenim ciljem ili zarad samog putovanja, budući da ih ne drži dugo određeno mesto najbolje je ako mogu da karavanski ili tranzitno obilaze različite destinacije. Veoma su fleksibilni i lako se prilagođavaju na najraličitije uslove putovanja, smeštaja, ishrane ili promenjene okolnosti. Sa njima u društvu uvek ćete imati prijatan „doživljaj“, zabavu ili neki vid senzacije. Pri putovanju pažnju polažu na doživljaj, sliku, reči, učenje, skoro da im je sve važno, ali do određene mere i u zavisnoti od raspoloženja i društva u kojem se nalaze. Skoro da ne prave razliku između privatnih i poslovnih razloga, rado putuju u svakoj varijanti i umeju da zadovolje svoj radoznalo-istraživački duh.
Omiljene destinacije su im popularna letovališta i ski centri, privlače ih more, jezera, planine i najraličitija izletišta. Kad god su u prilici biraju neka egzotična putovanja, vole dinamiku dešavanja, veoma brza i savremena prevozna sredstva, i da istražuju nepoznate predele.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: USA (istočni deo), Italija, Belgija, Egipat (južni), Nigerija, Jermenija, Canada (deo), Belgija, Sardinija.
Gradovi: London, San Fracisko, Rio, Bruksel, Versaj, Melburn, Tripoli.


RAK
U prirodi ovog znaka je potreba da svuda želi da se oseća kao kod svoje kuće, stoga pažljivo biraju one predele i mesta koja, bar delimično pružaju sličnu iluziju. Proces pripremanja za putovanje obično traje duže i vode računa o nekim detaljima koji za njih imaju ili sentimantalno značenje, ili predstavljaju određenu vezu sa porodicom, jer da mogu svoju „kućicu“ bi rado strpali u kofer i kao puž svuda je nosili sa sobom. Odgovara im da putuju u društvu, ali „odabranom“ i veoma su brižni o svojim saputnicima, takođe očekuju isti ili još i bolji tretman, najbolje se osećaju u paru sa nekim. Neretko i preteruju u potrebi da su dobro „ušuškani“ kroz sve prateće aspekte od prevoza, smeštaja, ishrane do raznih romantičnih i (ne)mogućih detalja koji treba da ukrase njihovo raspoloženje i doživljaje. Rađe putuju iz privatnih nego poslovnih razloga, jer ne vole da nešto narušava harmoniju njihovog porodičnog gnezda. U njihovom društvu će vam biti veoma prijatno, oni su pažljivi, nežni i romantični, ali skloni i čestim promenama raspoloženja jer svemu daju emotivnu konotaciju.
Omiljene destinacije su im popularna letovališta i ambijenti u kojima se osećaju toplo, opušteno i zbrinuto, posebno ih privlače more, jezera, reke, banje i spa centri, oni su „letnji tipovi“ i manje preferiraju planine ili ski centre. Vole da se nalaze na vodi ili u njenoj blizini.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Slovenija (posle novog Ustava), USA (centralni deo), Kanada (centralni deo), Kalifornija (južna), Holandija, Škotska, Norveška, deo Francuske, Paragvaj, Baravska, Alžir, Tunis, Afrika (južna i srednja), Novi Zeland, Java, Honduras.
Gradovi: Amsterdam, Milano, Venecija, Piza, Đenova, Konstantinopolis, Njujork, Istambul, Ženeva, Stokholm.


LAV
Psihološki profil ovog znaka skoro uvek očekuje da dobija „kraljevske uslove i tretman“. Mada vole da putuju to čine vrlo „probirljivo“ ili samo, ako su sigurni da će se osećati dobro. Obično imaju visoke kriterijume prilikom izbora destinacije i očekuju privilegovane uslove, posebno što se tiče ambijenta, smeštaja, društva i konzumacije raznih atrakcija. Vole da putuju u društvu, ali im ne smeta da se samostalno otisnu i uživaju u čarima egzotičnih predela, mondenskih letovališta ili luksuznih hotelskih apartmana sa maksimalnim brojem zvezdica, ultra ili maxi all inclusive ponuda. U njihovom društvu može vam se zaista učiniti da se svet vrti oko vas, bar za trenutak. Rađe putuju iz privatnih razloga, mada i poslovna putovanja su im privlačna pod uslovom da oni upravljaju kompletnom organizacijom. Vole veoma brza i savremena prevozna sredstva.
Omiljene destinacije za njih su popularna letovališta i ski centri. Privlače ih krstarenja, spa centri, naročito „top“ i „ekskluzivne ponude“ koje nude mogućnost za nesvakidašnjim uživanjem, godi im da budu viđeni, raskošni sjaj u okruženju i shoping.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: USA (zapadni deo), Crna Gora (do novog Ustava), Italija, Sicilija, Jug Francuske, Češka, Rumunija (severna), Florida, Kuba, Sudan, Peru, Palestina, Damask.
Gradovi: Rim, Holiwood, Čikago, Berlin, Madrid, Prag, Linc, Havaji, Jerusalim, Majami, Las Vegas, San Francisko i San Dijego, Bombaj, Filadelfija.


DEVICA
Osobe rođene u ovom sazvežđu sve pažljivo planiraju i osmišljavaju do najsitnijih detalja, za njih putovanja moraju imati neki smisao ili svrhu. Ne putuju često i kada se odluče oni će se unapred detaljno informisati skoro o svemu, ne vole iznenađenja i nemaju sluha za avanturističim idejama. Vole da putuju u društvu, ali više diskretno, u paru ili u maloj grupi. Ako putujete zajedno sa njima mogu da vas impresioniraju svojim stavovima o „bezbednom, udobnom i edukativnom“ sagledavanju kompletne situacije, ali i da vas opterete mnogim kritizerskim komentarima na račun organizatora, smeštaja, ishrane, pa i vas samih. Inače, oni su sjajni idejni planeri i organizatori i potreban im je neko ko će uspešno sprovesti u delo njihove zamisli. Radje putuju iz privatnih nego poslovnih razloga, ali prihavataju i poslovne aranžamane pod uslovom da su oni umereni i da su dobro nagrađeni.
Omiljene destinacije za njih su more, jezera, banje i planine, u suštini mirnija mesta koja ima pružaju mogućnost dobrog odmora ili priliku da nešto novo saznaju i nauče. Ne vole velike gužve i nisu pristalice ideja o putovanju zarad putovanja. Posebno ih privlače mesta koja nude i neka nus lekovita svojsktva kao što su to banje ili razna izletišta i spa centri.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Švajcerska, Turska, delovi Grčke, Devičanska ostrva, Egipat (deo), Zapadna Indija, Brazil.
Gradovi: Zagreb, Jerusalim, Atina, Lion, Bazel, Pariz, Tuluz, Boston, Los Angeles.


VAGA
Ove osobe vole da putuju, ali imaju povišene standarde u odnosu na očekivanja i vrlo su probirljive u izboru destinacije. Posebno ih privlači prefiks „omiljeno“ i kombinacija putovanja, atraktivnog odmora, zabave i shopinga. Odgovaraju im mondenska letovališta i ski centri, biraju ultra all inclusive ponude i najbolje apartmane, naročito imaju potrebu da osete miris i ukus „luksuza“. Ako putujete sa njima u društvu imaćete priliku da doživite čarobno iskustvo, oni svojim rafiniranim manirima umeju da ulepšaju svaku situaciju i sasvim logično se nameće zaključak, da uz njih obavezno idu i one platinaste platne kartice. Vole da putuju u paru, po mogućstvu sa svojim partnerom ili u odabranom društvu. Rado putuju iz privatnih, poslovnih i drugih razloga.
Omiljene destinacije za njih su mora, jezera, reke, planine, banje i izletišta, skoro sva popularna „top“ mesta gde mogu da dobiju kompletan tretman i vrhunski užitak. Godi im da budu viđeni, uživaju u ponudama spa centra i sanjare o delux krstarenju i egzotičnim mestima.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Crna Gora (nakon novog Ustava), Austrija, Toskana, Argentina, Libija, Tibet, Kina, Indokina, Savoja, Egipat (gornji), Gvatemala, Burma.
Gradovi: Beograd, Beč, Frankfurt, Lic, Notingem, Lisabon, Johannesburg.


ŠKORPION
Kod ovih osoba sklonost prema putovanju se periodično menja u zavisnosti od životnih faza kroz koje prolaze ili preokupacija koje imaju. U suštini vole da putuju, ali obično planski i sa dobrim razlozima. Umeju da se ponašaju vrlo probirljivo u izboru destinacije ili društva, ali i suprotno da prihvate skoro svaku (ne)moguću varijantu kao izazov. Rađe putuju u društvu, mada ponekad biraju isključivo samostalne aranžmane i sve zavisi od njihovog stanja ili postavljenih prioriteta. Ako putujete sa njima u društvu može vam biti izuzetno prijatno i zabavno ili čarobno i filmski nezaboravno, naročito ako se oni nalaze u nekoj svojoj romantičnoj fazi i uvek vas mogu iznenaditi nekim svojim prikrivenim strastima. Obično rađe putuju iz privatnih razloga, ali povremeno može da bude i obrnuto, naročito kada su za to dobro motivisani.
Omiljene destinacije za njih su letovališta, mora, jezera, reke, banje ili spa centri. Povremeno mogu da borave i na planini ili da posete neki ski centar, ali nisu „zimski tipovi“. Naročito ih privlači boravak na vodi ili u njenoj blizini, maštaju o egzotičnim destinacijama i nekom nesvakidašnjem delux krstarenju ili o nekoj krajnje mističnoj destinaciji.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Srbija i Makedonija (nakon novog Ustava) Norveška, Bavarska, deo Indokine, Laponija, Alžir, Amerika (severna), Maroko, Malezija, Filipini, Katalonija, Sirija (severna).
Gradovi: Padova, Minhen, Liverpool, Venecia, Baltimor, Washinton, New Orleans, Njukasl.


STRELAC
Ako bismo asocijacijama tražili najboljeg predstavnika za putovanja, to su svakako osobe rođene u ovom sazvežđu. Za njih pojam putovanja ima mnogo šire značenje nego kod svih ostalih znakova, jer oni neprekidno putuju na duhovnim (idejnim) poljima i u praktičnom (fizičkom) smislu. Vole često da putuju iz svih (ne)mogućih razloga i lako se organizuju, podsvesno oni to uvek iščekuju kako bi zadovoljili svoj saznajno-istraživačko-avanturistički duh. Mogu da putuju u društvu ili samostalno, jer nisu ograničeni nikakvim formama već svoju pažnju usmeravaju na „cilj“. Ako putujete sa njima u društvu može vam biti vrlo zabavno, interesatno i originalno, ili poučno u doživljajima koje ćete imati, ali oni će uvek biti za korak ispred vas i suštinsko pitanje je, koliko je taj korak „veliki ili dalek“. Vrlo rado putuju iz privatnih, poslovnih i svih drugih razloga. Odgovoraju im veoma brza i savremena prevozna sredstva.
Omiljene destinacije za njih su najrazličitija letovališta, ski ili spa centri, od mora, jezera, reka, planina do banja i izletišta. Posebno prednost daju novim, nepoznatim ili nesitraženim predelima, privlače ih egzotične destinacije, zov avanture, safari ture, ekspedicije i karavani, dinamika dešavanja ili potreba da dožive „nemoguću misiju“.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: BiH (posle novog Ustava), (bivša) Jugoslavija, Dalmacija, Mađarska, Rumunija, Španija, Čehoslovačka, Madagaskar, Provansa, Australija, Arabija, Čile.
Gradovi: Istra, Budimpešta, Avinjon, Vatikan, Rotenburg, Notingem, Keln, Stuttgart, W.Bronvic, Toledo.


JARAC
U psihološkom portretu ovog znaka je da realno sagledavaju mogućnosti, tako da njihov izbor uvek ima određeni smisao ili opravdanu svrhu. Pažljivo planiraju destinacije u zavisnosti od osnovnog cilja koji su sebi postavili. Ako je u pitanju odmor, onda to putovanje treba da zadovolji sve njihove potrebe za udobnim i prijatnim boravkom. Ako je u pitanju poslovni aranžman, onda prednost ima skoro sve što utiče na nivo uspeha. Umeju da budu vrlo racionalni, praktični i dobro organizovani. Rađe putuju u odabranom društvu, ali ne smeta im ni da idu samostalno, posebno iz poslovnih razloga. Ako putujete sa njima u društvu biće vam prijatno i godiće vam njihova briga o mnogim važnim detaljima, bolje je da njima prepustite planiranje i kompletnu organizaciju. Uostalom, teško da ćete moći da utičete na njihov „savršeni plan putovanja“. Nema bitnije razlike u većoj omiljenosti između privatnih i poslovnih putovanja, važno je da oni imaju svoju svrhu i dobar cilj. Vole sigurna i proverena prevozna sredstva.
Omiljene destinacije za njih su letovališta i ski centri, od mora, jezera, reka i banja do spa centara, planina i izletišta. Biraju sve aranžmane koje se ukapaju u njihovu vizuru prijatnog ili uspešnog putovanja i odgovaraju proverenim standardima.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: Grčka, Bugarska, Albanija, Sibir, Indija, Bolivija, Meksiko, Avganistan, deo Engleske, deo Litvanije.
Gradovi: Beograd (deo), Brisel, Oksford, Mexiko, Delhi, Brandenburg.


VODOLIJA
Osobe rođene u ovom sazvežđu načelno imaju „futurističku viziju o svetu oko sebe“, te sebe uvek mogu lako da prebace idejno ili prostorno na bilo koju destinaciju. Ne samo da rado putuju, već su neverovatno spretni da se brzo organizuju i pripreme za najiznenadnije prilike i mogućnosti. Za njih kao da nema ograničenja kada su u pitanju razni aspekti koji mogu da iskomplikuju uslove za putovanje, kao što je faktor iznenađenja, daljina, promena ili nedostatak nekog „uslova“, jer oni skoro uvek imaju rešenje. Mogu da putuju u društvu ili samostalno, u manjiim ili većim grupama, ili u bilo kojoj (ne)mogućoj varijanti, što ne znači da oni nemaju jasno definisane kriterijume već da imaju drugačiju vizuru u odnosu na „prosečna merila svesti“ i mentalitet. Ako putujete sa njima u društvu imaćete priliku da doživite nešto zaista originalno, nesvakidašne ili nazaboravno, ali i uz osećaj da su oni uvek „negde“ svojim duhom ispred ili pored vas. Rado putuju iz privatnih, poslovnih i svih drugih (ne)mogućih razloga. Vole veoma brza i najsavremenija prevozna sredstva.
Omiljene destinacije za njih su sva moguća mesta od letovališta do ski centara koja pružaju osećaj ispunjenosti duha i pružaju priliku za novim sadržajima. Prija im dinamika dešavanja i atrakcija raznih sadržaja, sve im je važno slika, reči, sadržaj, kompletan doživljaj i naročito izazov kroz novo i neobično iskustvo, rado i šopinguju. Povremeno biraju i veće kontraste od delux apartmana sa ultra all inclusive ponudom do safari tura, raznih ekpedicija i mesta koja pružaju izazov „divlje avanture“.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: deo Rusije (bivši SSSR), Švedska, Danska, Poljska, Litvanija, Etiopija, Prusija, Sveta Zemlja, Crno more.
Gradovi: Lenjingrad, Moskva, Hamburg, Salzburg, Bremen, Trent.


RIBE
Za ove osobe važi karakteristika, ako nešto ne mogu da ostvare na javi onda to sigurno mogu u svojim snovima. Vole da putuju, naročito kada su inspirisani iz privatnih, ličnih ili emotivnih razloga i onda skoro svemu daju sentimentalnu boju. Prija im da uživaju na nekim egzotičnim i pomalo mističnim ili „skrivenim“ mestima. Više vole da putuju u društvu i to „odabranom“, posebno u paru sa nekim, ali po potrebi ponekad mogu da se odluče i za veće grupe ili samostalne aranžamne. Ako putujete zajedno sa njima u društvu svakako da će vam prijati njihova pažnja, osećaj empatije ili beskrajna romantična-maštovitost koja će učiniti da doživite nešto nesvakidašnje ili bajkoliko zbog čega ćete se u momentima osećati i vrlo čarobno. Ipak, u jednom trenutku ćete morati da otvorite svoje oči i da se vratitite u svet realnosti. Rađe putuju iz privatnih nego poslovnih razloga, osim kada je to povremeno i unapred dobro organizovano. Obično vole da istažuju, uživaju i da šopinguju. Više im odgovraju sigurna i proverena prevozna sredstva.
Omiljene destinacije za njih su najrazličitija letovališta, od mora, jezera, reka do banja. Naročito im prija boravak na vodi ili u njenoj blizini, odgovoraju im i spa centri i razna izletišta. Ako sebi ne mogu da priušte najlepšu varijantu, onda maštaju o dalekim i egzotičnim destinacijama, posebno o atraktivno-romantičnom krstarenju i onekim mističnim predelima.
Zemlje i predeli koji odgovaraju ovom horoskopskom znaku su: deo Rusije (bivši SSSR), Panama, Portugalija, Urugvaj, Kolumbija, Haiti, Florida, pustinja Sahara, Jadransko more, Mediteranska ostrva.
Gradovi: Venecija, Sevilja, Varšava, Jerusalim, Aleksandrija.

Komentari(0)
Ostavi komentar