Magazin

Astrološka karta začeća

Postoje astrolozi koji posebnu pažnju pridaju karti začeća, smatrajući da ona dopunjuje natalnu kartu i na takav način u sklopu analize, daje kompletniju ili širu sliku o određenoj osobi. 

Na osnovu jedne od šire prihvaćenih teorija o značaju karte začeća, navode se argumenti poput: nasleđene osobine tokom začeća je »teže menjati« od natalnih, jer prilikom procesa začeća nastaje genetska konstitucija. Inače, karta začeća se tumači analizom poput natalne karte. 

Zanimljivo je da mnoge osobine koje ne mogu da se »prepoznaju« detaljnom analizom natalne karte, uočavaju se u karti začeća

Astrološka karta začeća

Zatim, poznato je da dva »natalna astroblizanca« mogu imati potpuno različite osobine, upravo te različitosti potiču od njihovog specifičnog naslednog koda, što prirodno priozilazi iz različitog trenutka začeća. 

Datum i vreme začeća neke osobe može se naknadno izračunati, kada su poznati njeni natalni podaci, kao i natalni podaci njenih roditelja.

U toku jednog meseca svaka osoba ima više vremenskih termina, kada se snažno ispoljava njena instinktivna (podsvesna) energija. Usvojena skraćenica za obeležavanje ovog termina je CBT (Kosmobiološki energetski termin). Kod žena jedan od ovih termina je plodan, odnosno onaj koji se poklapa se njenom ovulacijom. 

Veruje se da do začeća isključivo dolazi kada se ovulacija kod žene poklopi sa jednim od njenih CBT termina. Ovaj termin »poklapanja« se naziva CBFT

Kod većine žena dolazi do poklapanja CBT termina sa ovulacijom svakog meseca, one su u prilici lako da ostanu u drugom stanju. Kod jednog broja žena, dolazi do poklapanja nakon određenog broja meseci (3, 5, 7 ili više meseci).

Međutim, kod nekih žena ovulacija »zaobilazi«, tj. preskače poklapanje sa energetskim terminom CBT. U ovom slučaju, obično je reč o nekakvom problemu plodnosti (hormonalni, psihološki, nesavesno rasipanje sopstvene energije i sl.). 

Istraživanjem je uočeno da su prilikom začeća deteta, roditeljski termini bili u određenoj korelaciji (majčin CBFT i očev CBT). 

Dalje objašnjenje je da se prilikom začeća deteta izdvajaju geni majke i oca koji korespondiraju sa trenutno aktuelnim aspektima. Zatim, pored aspekata roditeljskih natalnih planeta i planeta začeća deteta, slične aspekte prave i natalne planete predaka sa planetama začeća njihovih potomaka.

Naravno, ovo je moguće proveriti tako što će se protumačiti uporedni i ukršteni natalni aspekti i aspekti začeća predaka i njihovih potomaka. Pri tome, moguće je uočiti i njihovu fizičku sličnost. 

Zbog funkcionalne zavisnosti karte začeća osobe i njene natalne karte, kao i natalnih karti njenih roditelja, potrebno je znati kako se odvijalo rođenje osobe, odnosno kako je tekao majčin porođaj. Samo u izuzetno teškim slučajevima, kada je rođenje deteta usledilo pod uticajem određenih spoljašnjih faktora (udes, potreba da se zaštiti zdravlje majke i sl.) nije moguće pouzdano izračunati vreme začeća. 

Slično kao i kod izrade natalne karte i za kartu začeća, potrebno je znati mesto začeća deteta. U praksi se dešava da majka ponekad ne zna tačan datum (mesto) i tada se uzima par »najverovatnijih datuma« (mesta) i na osnovu njihove provere i eliminacije se dolazi do tačnog podatka. 

Komentari(0)
Ostavi komentar