Magazin

Čitanje sudbine

U grčkoj mitologiji postoji legenda o Mojrama - boginje zakonitog poretka i sudbine. Po tom predanju one vode poreklo od najvišeg boga Zevsa i Temide. Inače, Mojre, su zajedničko ime za tri sestre koje određuju našu sudbinu. Verovalo se, da svaki čovek odmah po svom rođenju, dobija i svoju sudbinu - usud. Onda kada se neko rodi Klota (prva Mojra) je započinjala nit života, tj. raspredala je nit čovekovog života, zatim Lahesa (druga Mojra) je tu nit prela, uvezivala i širila, a Atropa (treća Mojra) ju je kidala. Prilikom tog rituala one su uvek pevale i svojim glasovima su pratile nebesku "harmoniju zvezda", znači one su se upravljale određenom "nebeskom slikom" ili onim što su videle na nebu.
citanje sudbine
Ovo je samo jedna od legendi koja govori o sudbini ili o tome da svako od nas ima svoju sudbinu. Naglašavam, da je legenda o sudbini prisutna kod svih naroda, odnosno da "priču o sudbini - usudu", pronalazimo na svakom podneblju i u kulturi svih naroda koji su obeležili našu civilizaciju. Na pitanje, da li i koliko čovek poznaje svoju sudbinu, možda je najbolje odgovoriti poslovicom:
Dobro je biti radoznao, ali nemoj viriti "kroz ključaonicu" ukoliko nemaš dovoljno snage, da prihvatiš i da poneseš sa sobom, sve ono što možeš videti sa "one druge strane".
 
U duhu ove poslovice i astrolog ima svoj kredo, a jedno od osnovnih pravila glasi: Nikada nemoj opteretiti i uznemiriti nekog "novom informacijom" ukoliko mu ne možeš pomoći. Slike o budućnosti ne treba da uznemire već da pomogu, ukoliko je to moguće.
Komentari(0)
Ostavi komentar