Magazin

Datum rođenja kao sudbinsko obeležje

Postoje određene teorije koje se zasnivaju na tumačenju poznatih svetskih astrologa i numerologa o tome, da svaki dan u mesecu ima svoje bitne karakteristike koje utiču na našu sudbinu. Dakle, datum rođenja ima uticaj na formiranje same ličnosti, na njen izbor profesije, zatim na ponašanje u društvu, kao i na prepozatljive ili potajne želje i ambicije, na razvijanje emocionalne svesti, i na potrebu za ljubavnim ili partnerskim životom. Te u duhu ove teorije – datum rođenja ima uticaj i određuje sudbinu svakom čoveku.


Da li, koliko i u kojoj meri je nesto „određeno“, uvek podrazumeva i beskrajnu priču u raspravama, jer mišljenja, saznanja, argumenti i uverenja su različita. Možda život jeste ili nije sled slučajnosti, ali uvek vredi saznati još nesto novo o sudbini koja nam se dešava.

kalendar sudbine

Na osnovu svog datuma rođenja pročitajte osnovne karakteristike koje vam donosi dan rođenja, kao vaše sudbinsko obeležje.


Ako ste rođeni


1. u mesecu
Vi ste tip vođe ili upravljača, imate veoma snažnu volju i volite odlučno da idete svojim putem. Teško vas je pridobiti, ali isto ako vam je neko prirastao za srce, spremni ste da to vrlo otvoreno i iskreno pokažete. Imate više različitih intelektualnih sklonosti, kreativni ste i umete da budete veoma dobar organizator. Mozete imati veći uspeh u sportu ili u poslovima koji zahtevaju liderske uloge. Čuvajte se osećaja ljubomore, sujete i potrebe da dominirate nad drugima.


2. u mesecu
Vi ste osoba koja preferira muziku, ritam, ples, imate dobar osećaj za harmoniju i volite sve lepe i prefinjene stvari u životu, tako da je bavljenje nekim vidom umetnosti pravi poziv za vas. Povremeno umete da potcenjujete svoje mogućnosti što može da predstavlja i veliki hendikep u životu. Potrebno je da vodite više računa o svom okruženju jer ono može veoma da vas oraspoloži i nadahne, ali takođe može i da vas uvuče u određenu depresiju kojoj ste skloni.


3. u mesecu
Vi ste veoma nadarena osoba za učenje i možete uspešno da obavljate više poslova. Imate razvijenu maštu i možete biti veoma uspešni u poslovima koji su povezani sa pisanjem, komunikcijama, medijima, žurnalistikom, trgovinom, putovanjima, edukacijama. Bogato ispunjen socijalni život i vaši prijatelji često su vam najvažniji na svetu. Trebalo bi da vodite više računa o svom porodičnom životu i onekim tradicionalnim vrednostima koje povremeno zanemarujete.


4. u mesecu
Vi ste vrlo odlučni, uporni, nepokolebljivi, a ponekad i veoma tvrdoglavi i nepopustljivi. Veliki ste radnik, umete da budete sistematični, lojalni, savesni i skoro nikad ne odustajete od svojih ciljeva, tako da možete imati veliki uspeh u svetu biznisa, ekonomije, bankarstva, trgovine. Dešava se da govorite istinu i onda kada možda ne bi trebalo, zbog toga neretko stičete i određene nesimpatizere ili neprijatelje. Vaša emotivna priroda gotovo da je uvek pod kontrolom, što može različito da se tumači.


5. u mesecu
Vi ste veliki enuzijasta i umete da uživate skoro u svakom minutu svog života. Svaki posao koji vas drži u pokretu zadovoljiće vaš pomalo neobuzdani temperament i veliku ambiciju. Bilo koje polje delatnosti koje vas dovodi direktno pred publiku ili kroz različite oblike scenskog izražavanja, skoro da je idealno za vas kao profesija. Može da se desi da se smirite mladi, ali vaš partner uvek mora da bude na određenom oprezu jer vi ne podnosite različite vidove ograničavanja i sputanost.


6. u mesecu
Vi ste ljubitelj tople porodične atmosfere i vama je neophodan pratilac koji vam pruža ljubav, sigurnost i ohrabrenje, kako biste mogli da date svoj maksimum. Obično ste obdareni divnim glasom, koji ukoliko ga školujete ili usavršavate, može da vas dovede u sam vrh ove umetnosti. Međutim, sjajno možete da se pokažete i u drugim oblastima u vezi umetničkog izrazavanja, kao i u bilo kojoj oblasti socijalnog i humanitarnog rada, zatim u zdravstvu, medicini, psihologiji.


7. u mesecu
Vi ste veoma odgovorna, ozbiljna, mirna, analitična osoba koja ume realistično i čvrsto da stoji na zemlji. Skoro uvek težite ka nekoj perfekciji i tragate za najboljim mogućim rešenjima. Zbog svog istraživačkog duha neodoljivo vas privlači učenje, nauka, ali i mistika i okultizam ili neka „tajna znanja“. Veoma ste osetljivi i senzibilni i dobro je što uvek kada je potrebno ili presudno umete da pratite svoja osećaja, kao svoj najbolji životni putokaz.


8. u mesecu
Vi ste rođeni za skoro sve poslove. Umete dobro da procenjujete, znate pravilno da balansirate i osoba ste od autoriteta. Volite moć, novac i spektakularne situacije u kojima možete da ostvarite neku vrhunsku ili upravljačku pozicuju. Da biste bili uspešni, neophodna vam je dobra organizacija u kojoj vaše sklonosti mogu doći do potpunog izražaja. Mnogi od vas mogu da budu veoma uspešni i u nekim tajanstvenim poslovima koji zahtevaju posebne veštine ili su to „poslovi iz senke“.


9. u mesecu
Uticaj broja devet na vaš život mogao bi da vam donese česta putovanja, a shodno tome i zanimanja u kojima bi putovanja i komunikacija bile od velikog značaja za vaš poslovni život. Obično imati veći uticaj na ljude i delujete velikodušno, ali pazite da svoju zaštitnicku energiju i pelemenitost ne trošite i na neke pogrešne ljude. Što je vas vidokrug širi i što imate veće društvo oko sebe, vi delujete zadovoljnije i srećnije. Važno je da više uvažavate tradicionalne i porodične vrednosti.


10. u mesecu
Vi ste osoba koja je rođena za to da predvodi svoju okolinu i da budete nezavisni. Zato, ne tražite posebnu pomoć od drugih, jer upravo oni žele da se oslone na vas. Bilo koja vrsta individualnog delovanja je dobra za vas, obično imate više nego dovoljno odrednica koje vas u životu mogu učiniti veoma uspešnom i popularnom osobom. Obavezno razvijajte i svoje umetničke sklonosti, jer uz mogući uspeh to vam sigurno donosi i zdravstvenu ravnotežu, što je mnogo važnije.


11. u mesecu
Vi ste veoma hipersenzitivna osoba i morate naučiti da pravilno održavate svoju ravnotežu, čak i onda kada su vaši nervi na rubu izdžljivosti. Držanje emocija pod kontrolom osnova su vašeg kompletnog zdravstvenog stanja i zadovoljstva. Uprkos vašoj natprosečnoj inteligenciji, ponekad se prepustite intuiciji da vas vodi ka neuobičajnom izrazu vaših prirodnih potencijala. Koliko god da ste jaki, vama je uvek potreban neko da vas (emotivno) prati, pa makar i kao vaša „nevidljiva senka“.


12. u mesecu
Vi ste veoma srdačna osoba, dobronamerni i prijateljski raspoloženi prema ljudima koji vas okružuju. Umete da delujete vrlo praktično i posedujete određene umetničke talente, a vaš šarm daje vam dodatne mogućnosti da plasirate skoro sve što želite u životu. Ako u svom ljubavnom životu ili prijateljstvu naiđete na veće poteškoće, dešava se da postajete obeshrabreni i skloni depresiji. Važno je da naučite pravilno da kanališete svoje emocije i da se oslobađate od depresivnih stanja.


13. u mesecu
Vi ste veoma marljiva i radna osoba, imate velike ambicije, te volite da organizujete druge ljude oko sebe, a na njih ostavljate utisak kao da ste diktatorski nastrojeni. Umete da budete vrlo analitični, dobro zapažate različite detalje i obično pravilno zaključujete. Dobro bi bilo da više iskazujete svoja osećanja i da razvijate hobije, kao što su drvena rezbarija i skulpture ili neki oblik umetničkog bavljenja. Potreban vam je dobar način da kanališete svoju potisnutu ili destruktivnu energiju kako biste izbegli razne zdravstvene tegobe.


14. u mesecu
Vama su izuzetno dobro razvijene logika i mašta. Možete sjajno da stvarate, ali po potrebi i da razarate, a snaga moći je vaša najjača strana. Privlači vas skoro sve što je novo i originalno, promene i različitosti, razni rizici i izazovi. Skloni ste preteranom eksperimentisanju i istraživanju mogućnosti, te je preporučljivo da vežbate strpljenje i uravnoteženost da biste uspešno upravljali svojom karijerom i posebno da biste sačuvali svoju zdravstvenu i psihološku ravnotežu.


15. u mesecu
Vama se dešava da najčešće bežite od nekih situacija u kojima biste mogli da dominirate, što donekle može da naruši vaše raspoloženje, ambicije i odnos prema okolini. Privlači vas skoro sve što je dobro i lepo, i stalno ste u potrazi za osobom koja bi vam dozvolila da budete ono što zapravo jeste u dubini svoje duše. Možete biti veoma uspešni u raznim poslovima u domenu umetnosti, dekoracije, aranžiranja, estetike, dizajna, mode, arhitekture.


16. u mesecu
Vi ste osoba koja se teže uklapa u neke osnovne ili prosečne standarde. Ovo je broj duhovnih ili uzvišenih vrednosti. On vas više vezuje za neka spiritualna saznanja i istine, metafiziku i filozofiju, nego za materijalne i stvarne životne činjenice. Težite ka onim neprolaznim i uzvišenim vrednostima. U suštini vi ste veliki perfekcionista i osećate se vrlo neraspoloženo ako ne dosegnete visoke standarde. Potreban vam je porodični dom u kojem ćete biti voljeni, ali istovremeno i nezavisni.


17. u mesecu
Vi ste osoba sa veoma visokim standardima i sa nekim „aristokratskim manirima“ umete da delujete vrlo prefinjeno. Veoma ste zahtevni i ne volite ako u vašem životu ili profesionalnom okruženju vladaju anarhija, neki vidovi poremećenih vrednosti i disharmonija. Ovaj dan rođenja, veoma je dobar kada su u pitanju finansije - vi skoro nikada nećete biti bez novca. Bilo bi mudro da važne odluke tokom života donosite sami, a da različite detalje prepustite drugima da ih zvršavaju.


18. u mesecu
Vi posedujete vrlo izraženu emocionalnost koja vas posebno privlači ka muzici, a s druge strane, umete da budete veoma kritični i zahtevni u svim životnim oblastima. Za vas su „kao stvorene“ profesije: kritičara, pisca, žurnaliste, savetnika. Inače, često proživite svoj život ispunjen nekim zanimljivim poznanstvima i brojnim neobičnim putovanjima. Vama je teško da se „skrasite“ ili da mirujete u bilo kom smislu od duhovnog do fizičkog.


19. u mesecu
Vi ste skoro u svemu rođeni ekstremista. U emocionalnom smislu, svoj život umete da živite skoro na ivici ponora, a sa druge strane, karakterišu vas zapanjujući izvori imaginacije kojima vešto uspevate da rešite sve svoje poteškoće na koje nailazite. Potrebno da pažljivo birate svog životnog saputnika, jer vaš dan rođenja može da vam donese mnogo različitih nesporazuma u bračnom životu. Moguće je da ćete više puta morati da tražite novog partenera.


20. u mesecu
Vi ste veoma osećajna osoba. Neophodni su vam iskreni prijatelji, zaštita i razni oblici udobnosti, bez kojih ne biste mogli ni da zamislite svoj život. Umete da uzivate u komformizmu. Morate dosta da se potrudite kako biste svoje emocije smestili u neke razumne okvire, što bi vam pomoglo da normalno živite i delujete. Veliki uspeh vam dolazi, samo ako budete pravilno razvijali svoju ličnost. Izbegavajte sklonost ka preterivanju i razne neumerenosti, posebno u uživanju.


21. u mesecu
Vi ste osoba koja voli prijatne ambijente u kojima dominiraju poverenje, harmonični odnosi i skladne boje. Zbog čestih promena raspoloženja, skoro uvek su vam potrebni ljubav i prijateljstvo. U suštini vi više volite da primate nego da dajete, često u tome i ne želite da vidite drugačije mogućnosti. Prija vam da svoj odmor provodite pasivno, najčešće u čitanju, ali volite i druženje i zabavu. Potrebno vam je da se osećate zaštićeno na razne načine i da energiju dobijate od drugih.


22. u mesecu
Vi ste osoba oštrog uma, vrlo ste pronicljivi i umete čvrsto da stojite na zemlji. Veoma ste solidarni, volite različite humanitarne akcije i želite da pomognete skoro svakome. U suštini, ideje koje vas ispunjavaju su i vaši glavni životni vodiči. Ali, za mnoge vaše ideje treba imati dosta hrabrosti i razvijenu kolektivnu svest, i upravo tu nailazite na one velike prepreke. Veći uspeh možete imati u poslovima u domenu socijalnog rada, medicine, kroz različite humanitarne aktivnosti.


23. u mesecu
Vi ste vrlo nezavisni, ponosni i odgovorni. Imate sposobnost da tačno dijagnostikujete određeni problem ili „bolest“ u bilo kojoj situaciji, političkom telu, nekoj organizaciji ili u društvu uopšte. Najbolje se slazete sa pripadnicima suprotnog pola i sa starijim osobama koje cenite. Veoma ste vešti u izlaganju argumenata, što pospešuje odlučnost u poslovanju i odnosu sa ljudima. Uspeh možete imati u poslovima u domenu prava, advokature, politike, medicine, ali i u mnogim javnim poslovima.


24. u mesecu
Vi imate zapanjujuće mnogo energije. Spremni ste da preuzmete odgovornost skoro u svemu, posebno u okviru porodice ili društva. Obično vaša mana je to što energija i odgovornost mogu da vas navedu na ubeđenje, da jedino vi znate šta je dobro ili ispravno. Najuspešniji možete biti u oblasti poslova koji se bave medicinom, obrazovanjem, pružanjem socijalne zaštite ili plasiranjem nekih oblika usluga. Važno je da pravlino usmeravate svoju energiju.


25. u mesecu
Vi ste veoma intuitivna i darovita osoba, ali često i nedovoljno shvaćena u svojoj sredini. Uspesi su ono što najviše hrani vašu taštinu i što vam život čini dovoljno osmišljenim, ali da biste to zaista postigli, morate da naučite da se oslobađate od svojih depresija. Potrebno je da osetite atmosferu „malih stvari i malog mesta“, nekih čudesnih trenutaka da biste bili srećni i uspešni, tek tada biste došli do potpunog izražaja. Možete imati veći uspeh u poslovima u domenu umetnosti, zdravstvenoj i socijalnoj oblasti ili u pružanju usluga.


26. u mesecu
Vama su dom i porodica najvažniji. Veliki ste entuzijasta posebno u započinjanju skoro svakog novog projekata, ali ne i kada je reč o njihovom završavanju. Vama odgovora timski rad i različiti oblici partnerstva ili zajednice, teško se snalazite kada ste prepušteni sami sebi i ne podnosite bilo koji oblik izolacije. Potrebno vam je da dobijate podršku i svoju energiju crpite iz zajednice. Veoma ste ponosni, pa je bolje da ne ulazite u brak pre nego što dobro ne upoznate svog budućeg partnera.


27. u mesecu
Vi ste osoba koja ima oštru inuitivnu percepciju i vaša veza sa nadrealnim ili metafizičkim saznanjima je veoma jaka, a dan na koji ste rođeni vezuje vas za razne spoznaje iz oblasti mistike i filozofije. Ona pomalo negativna crta vaše licnosti obično leži u tome, što kada vam poslovi ne idu najbolje i kao što ste zamislili umete lako da padate u stanje melanholije. Skloni ste veoma uspešnom izražavanju posebno u oblasti književnosti, komunikacija, medija, umetnosti, psihologije.


28. u mesecu
Vi ste veoma dominantna osoba i samostalni, te bi bilo dobro da radite na svom ličnom projektu ali u okviru neke ugledne organizacije. Imate dovoljno mašte, lucidnosti i upornosti da dovršte skoro svaki započeti plan ili cilj koji sebi postavite. Osećaj slobode je veoma važna kategorija u vašem životu, ali nije dobro da u tome suviše preterujete posebno u partnerskim odnosima i u porodičnom životu. Izuzetno vas privlači skoro sve sto je neobično i nesvakidašnje.


29. u mesecu
U numerologiji vaš dan rođenja, sigurno igra veoma važnu ulogu. To je dan koji može da vas dovede na sam vrh ili pred publiku, jer vi ste idealista sa osobinama velikog vođe. Međutim, često umete da budete skloni i većim promenama raspoloženja. Za vas je obično ono što je “dobro” uvek "veoma dobro", a ono što je “loše” - uvek je "veoma loše". Često umete da živite kao na emocionalnoj klackalici, tako da vas zaista nije lako pratiti, posebno je to teško vašem partneru ili porodici.


30. u mesecu
Vi ste rođeni kao veliki maštar. Umetnost, svet glume, dramaturgija ili književnost pravi su izazovi i na tim poljima se najviše možete iskazati. Nikad sebe nemojte prisiljavati da radite neke rutinske i jednolične poslove. To bi moglo da uništava vašu stvaralačku energiju i životni polet. Naučite da budete strpljivi i nemojte da trošite svoju dragocenu energiju na neke nebitne stvari, jer to će vas uvek vući unazad i ka destruktivnom raspoloženju.


31. u mesecu
Osobe koje su rođene ovog dana, u prvoj polovini života uglavnom su vrlo uporne, tvrdoglave i nemaju sluha da prave kompromise. Imate veoma izraženo interesovanje za istraživanjem i raznim saznanjima iz oblasti lečenja, naročito prema lekovima ili lekovitim biljem. Ta svoja interesovanja možete veoma uspešno da razvijate u poslovima koji se bave hemijskim istraživanjama, labaratorijskim radom, farmaceutskom industrijom, ili medicinom u čemu biste bili najbolji.

Komentari(0)
Ostavi komentar