Magazin

DELIMIČNO POMRAČENJE SUNCA U ŠKORPIONU

 

 

Delimično pomračenje Sunca u Škorpionu (25.10.2022.)

 

 

ASTRONOMIJA

 

Šta je to zapravo pomračenje?

Pomračenja su astronomske pojave u kojima jedno nebesko telo ulazi u senku drugog nebeskog tela. Realno, pojava kada Zemlja ulazi u Mesečevu senku bi trebalo da se zvalo pomračenje Zemlje, a ne pomračenje Sunca. Plastično rečeno, Zemlja ulazi u zonu pomračine, a ne Sunce. 

 

Poslednje pomračenje Sunca za ovu godinu desiće se 25.10.2022. godine. Biće vidljivo iz skoro cele Evrope, Urala i zapadnog Sibira, centralne Azije, zapadne Azije, južne Azije i sa severoistoka Afrike i jugoistočnog Grenlanda. Maksimalna faza delimičnog pomračenja biće zabeležena u Zapadnoj Sibirskoj ravnici u Rusiji u blizini Nizhnevartovska. Totalno pomračenje Sunca se ovaj put neće desiti, što znači da se nigde na Zemlji neće desiti da Mesec u celini pokrije Sunčev disk. Delimično pomračenje Sunca dešava kada centar Mesečeve senke promaši Zemlju.

 

Za stanovnike Beograda Mesec će dodirnuti severozapadni deo Sunčevog diska u 11:22, a napustiće njegov severoistočni deo u 13:38. U maksimumu će Mesec pokriti 42 odsto Sunčevog prečnika. Najveći deo Sunčevog prečnika, preko 82 odsto, Mesec će pokriti u Rusiji, u Istočnom Sibiru, severno od Tjumena. Pomračenje će se pratiti i sa terase Narodne opservatorije na Kalemegdanu.

 

Ceo tok ove pojave će moći da posmatraju stanovnici tihookeanskih ostrva.

 

Sa stanovišta astronomije, solarne eklipse nastaju kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje i potpuno ili delimično blokira prolazak sunčevih zrakova prema površini Zemlje.

 

Sa astrološkog stanovišta, solarna eklipsa nastupa kada se Sunce, Mesec i jedan od Mesečevih čvorova nađu u pojasu koji obuhvata maksimalno 18*30' Zodijaka.

 

Ovaj fenomen je zabeležen još u drevnoj Kini i Vavilonu, gde je tumačen kao loš omen (znak). Nagoveštavao je smrt vladara, poraz vojske, sušu i glad.

 

U vreme eklipsi je povećan broj saobraćanih nesreća, suicida dolazi do naglih vremenskih promena, a kako Sunce u astrologiji predstavlja srce, povećan je i broj srčanih udara i iznenadnih smrti.

 

Eklipse su tu da ruše sisteme, one su neminovna promena i novo vreme koje dolazi s njima. No, ne treba strahovati, solarne eklipse su potpuno prirodna pojava, dešavaju se najčešće 2 puta godišnje.

 

Eklipsama se naročito bavi mundana astrologija, jer solarne eklipse (pomračenja Sunca) naročito utiču na vladare (koji su u simbolici Sunca), a lunarne eklipse naročito utiču na narod (koji je u simbolici Meseca).

 

 

 

 

ASTROLOGIJA

 

Polazna osnova je, praviti razliku između Mundane i Natalne astrologije.

Kako eklipsa utiče na pojedinca - Natalni horoskop

 

Na mundanom planu, efekte eklipse će osetiti teritorije na kojima je ista vidljiva, a takođe i zemlje koje su u simbolici znaka Škorpiona.

 

Šta donosi pojedincu?

Da biste dobili odgovor na ovo pitanje, važno je odgovoririti koju će kuću ili planetu vašeg natalnog horoskopa eklipsa "pomračiti''. Eklipsa donosi neminovne promene, ruši dosadašnje obrasce i stvara potpuno nove. Donosi "potpuni mrak'' na nekom područiju, a ubrzo nakon toga i neko novo svetlo.

 

Važno je utvrditi u kojem polju ili kući nastaje eklipsa.

 

Prvoj kući ili na natalnom Suncu: promene na zdravstvenom planu, moguće intervencije, osetljiv nervni sistem. Važan preokret vezan za mušku figuru u vašem životu (otac, muž, deda, direktor).

 

Drugoj kući ili na natalnom Jupiteru: Finansijski gubici, neplanirani troškovi, ograničenja i osećaj trpljenja, ali se situacija može promeniti već od 23. novembra.

 

Trećoj kući ili na natalnom Merkuru: problemi u komunikaciji, kašnjenje pisama, mailova, sms-ova, zagubljeni ključevi, dokumenti, pošiljke poslane na pogrešnu adresu, pogrešno udaren pečat itd. Problemi sa braćom, sestrama, rodbinom i komšijama. Preporučuje se oprez u saobraćaju.

 

Četvrtoj kući ili na natalnom Mesecu: promene u domu, odlazak starih ili dolazak novih članova porodice. Renoviranje ili preseljenje, kraj jedne životne faze. Sukobi i emotivna uznemirenost.

 

Petoj kući ili na natalnoj Veneri: problem u emotivnim vezama, zatvaranje vrata prošlosti. Svađe, problem sa zdravljem dece, loš period za trudnoću. Promene u kućnom budžetu.

 

Šestoj kući: stagnacije na poslovnom planu, teret dužnosti, sukob sa neprijateljima, rešavaju se hornične zdravstvene tegobe, problemi sa probavnim traktom.

 

Sedmoj kući: sukob sa partnerom, težak period za bilo kakvu vrstu partnerskog odnosa (bilo emotivni, bilo poslovni), partner prolazi kroz težak period u životu. Ovaj tranzit vas tera na promjene u vezi na bilo koji način, dovodi do braka ili do prekida ( u zavisnosti od ostalih pokazatelja).

 

Osmoj kući ili na natalnom Saturnu: rešavanje pitanja vezanih za nasledstvo, ali i opterećenost porezima, dugovima, kreditima... Suočavanje sa smrću i prolaznošću, problem sa partnerom (gubitak podrške).

 

Devetoj kući: problemi sa zakonskim procedurama, promena uverenja, udarci sudbine, letargija.

 

Desetoj kući: promena statusa, sukob sa nadređenima, gubitak časti i ugleda, ugrožena pozicija, problem u domu, moguć sukob sa ocem.

 

Jedanaestoj kući: Ugrožena prijateljstva, spletkarenje, ali i građenje novih ciljeva i planova, slepo nadanje, promene u odnosu sa starijim bratom ili sestrom.

 

Dvanaestoj kući: povlačenje u sebe, potreba za izolacijom, depresija i nesanica, problem koji će se najlakše rešiti uz aktivan rad.

 

Takođe, pošto je u pitanju solarna eklipsa, primenom sistema jedna kuća - jedan znak, možete razmotriti u koji znak/kuću u odnosu na vaše natalno Sunce se aktivira eklipsa. Ako ste npr. rođeni u znaku Ovna, tj. imate Sunce u Ovnu, ova eklipsa pada u vaš 08. znak, pa vas očekuju promene statusa, napredovanje ili nazadovanje u odnosu sa partnerom, iritacije sa zdravljem, mogući dobici u neočekivanim situacijama, ali i investicije, iznenadna “nasledstva” i sl.

 

Kako je u pitanju Škorpion možemo svi očekivati smenu osmeha i suza, straha i nade kao i turbulentnost u svakom obliku bilo ljubavni ili poslovni. Malo je jači akcenat na ljubavnim odnosima, jer ceo proces boji Venera koja tranzitira zajedno sa Suncem i Mesecom. 

 

 

 

 

TUMAČENJE DELIMIČNOG POMRAČENJA SUNCA U ODNOSU NA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK

 

 

Ovan - pokušajte za za vreme ovog pomračenja zadržite pozitivan stav! Ozbiljno povedite računa kada je komunikacija u pitanju. Intima vam može biti ugrožena.

Bik - svaki oblik odnosa vam je naglašen. Budite jaki i verujte u sebe, jer vam slede promene kada je ljubavni i poslovni život u pitanju.

Blizanci - jedina stvar na koju treba da obratite pažnju je zdravlje. Obevezno jedan školski sistematksi poziv.

Rak - kod vas je emotivna radkrsnica. Prošlost i budućnost. Kakvu god odluku da donesete imaćete njen snažan uticaj bar narednih pola godine.

Lav - slede vam promene u porodici. Vi ćete postati jači i stabilniji i menja vam se komunuikacija što će nekim članovima porodice predstavljati problem, ali na kraju sve će se odlično završiti po vas.

Devica - promene na poslu, ali u smislu komunikacije. Sve ono što je ostalo nedorečeno sada se završava i možete smireno u nove komunikacijske pobede! 

Vaga - vraća vam se prošlost koja sada ima jasan cilj i ideju. Na vama je odluka. Imovinske promene su izvesne.

Škorpion - promene u partnerskim odnosima. Nemojte gurati po cenu pucanja već pokušajte da osetite partnera. Vama ovi tranziti i eklipsa donosi “novo rođenje” – uzdizanje feniksa iz pepela!

Strelac - promene na poslu koje vas vode do visina! Uspeh i novac su vam zagarantovani. Takođe, uvodite nove stvari u vaš svakodnevni život.

Jarac - nove ponude za posao pristižu preko prijatelja ili poslovnih partnera. Nemojte proputiti ovu šansu!

Vodolija - sukob sa šefom ili nadređenim! Ozbiljno povedite računa kome i šta pričate. Polako i odmereno bez većih koraka. 

 

Ribe - odličan period za posao pogotovo za Ribe koje nemaju stalno zaposlenje. Ovo pomračenje vam donosi mir i stabilnost.

 

 

 

Komentari(0)
Ostavi komentar