Magazin

Emocionalno-seksualne devijacije

seksualne devijacije

Astrološka slika ukazuje na moguće poremećaje, devijacije ili perverzije 

Većina astrologa je saglasna, shodno tradicionalnom učenju, da se seksualni poremećaji ili perverzije najčešće pripisuju uticaju Urana i Neptuna. Dakle, ako u natalnom horoskopu Uran i Neptun stoje pod nekim ugaonim aspektom, i/ili su ove dve planete pod nekim teškim aspektom, moguće da je perverzno ponašanje izraženo na »zanimljiv« (neuobičajen) način.

Međutim, problem je što se perverzije različito tumače među ljudima, tako da se i sama definicija ili oblik perverznog ponašanja razlikuje u odnosu na subjektivna merila i tumačenja.

Ne treba zaboraviti da se »prava slika« – tj. klinička slika perverznog ponašanja u horoskopu prepoznaje na osnovu brojnih i različitih faktora. Npr. da li je neko sadista, nije moguće pouzdano zaključiti samo na osnovu jednog izazovnog aspekta, možda je reč, samo o osobi koja ima drugačiji, tj. neobičan afinitet. 

Obično, polazne indikacije su: 

1. Zavisna ili slaba Venera ukazuje na perverzije koje povređuju žene. Ovo je praktičan putokaz ka »seksualnim igrama« sa nekim vidom dominacije. 

2. Jupiter je važna planeta koja ukazuje na moguće perverzno ponašanje. 

SADIZAM 

Sadizam je klasifikovan kao perverznost koju prouzrokuje Uran. Po pravilu, Venera je zavisna ili slaba. Kliničku sliku pomažu i zavisan ili slab Neptun i Pluton. 

Za “drugu stranu medalje” – mazohizam, smatra se da je prouzrokovan Neptunovim uticajem, ali potrebno je da u natalnoj karti postoji i naglašena »ženska crta«. Takođe, Saturn u aspektu sa Mesecom ili Venerom navodi na moguću naglašenu želju za potčinjavanjem. Zavisnost Meseca ili Venere od Marsa pojačava kompletnu sliku mazohizma. 

Fetišizam – znak ukazuje na vrstu fetiša. Npr. Neptun u sedmoj kući, smatra se čestim indikatorom fetišizma. Međutim, postoji granica između onoga u čemu neko uživa i onoga što je nekome neophodno za seksualno zadovoljenje. Kao ilustracija poslužiće sledeći primer: Ribe se često vezuju za stopala. Uz Jupiterovu vezu sa oralnim seksom, Jupiter u Ribama može da ukaže na izraženu sklonost ka užitku prilikom sisanja nožnih prstiju. 

Satirijaza kod muškaraca ili nimfomanija kod žena (ili naglašeni promiskuitet). Prvo, tendenciju ka promiskuitetu definiše sunčev znak, ali po pravilu, ova pojava proizilazi iz odnosa aspekta Venere i Marsa, zatim naglašenog Bika, Škorpiona i Jarca. Zavisnost od Neptuna takođe ukazuje na ovakav oblik ponašanja. 

seksualne devijacije

EGZIBICIONIZAM 

Na ovu pojavu najčešće ukazuje jak Mesec u ugaonom aspektu, ali uz naglašenu »zavisnost«. Jedan od pokazatelja predstavlja i zavisnost Meseca i Merkura, zatim izazovni aspekti koji su povezani sa Rakom ili drugi jaki znakovi. Takođe i Neptun predstavlja jedan od indikatora egzibicionističkog ponašanja. 

Karakteristične konfiguracije: 

  1. Saturn u kvadratu iznad Venere čini čoveka »ženomrscem«. 
  2. Venera iznad Saturna čoveka čini prijateljski naklnjenim prema ženama. 
  3. Uran, Mesec ili Venera u prvoj, petoj ili sedmoj kući unosi komplikacije. Kada osoba u ovoj konfiguraciji ima pridodat i Mars, o njoj se govori u javnosti ili se provlači kroz skandale. Ovo se posebno potvrđuje ako aspekt zahvata desetu kuću ili je na neki način uključuje. 
  4. Mesec ili Venera kada su zavisni od Neptuna, pokazuju sklonost ka »zabranjenom ponašanju«, neprirodnim sklonostima, nemoralnim običajima ili haotičnim odnosima. Konjunkcija ili opozicija su najopasniji aspekti, posebno ako nema drugih povoljnih aspekata koji bi ovo ublažili. 
  5. Dobri aspekti Jupitera ili Saturna sa Mesecom i Venerom, imaju važno značenje u regulisanju – kanalisanju seksualnih osećanja. 
  6. »Zao« aspekt Saturna ukazuje na neprirodnu uzdržanost ili apstinenciju (npr. Saturn u opoziciji sa Suncem). 
  7. Venera u Ovnu, Škorpionu ili Jarcu može ukazivati na »predznak« pohotnog ponašanja. 
  8. Merkur i Venera u četvrtoj kući, zavisni od Marsa, ukazuju na osobu slabog morala i opuštenog (razuzdanog) ponašanja. 
  9. Venera u četvrtoj kući u opoziciji sa Mesecom, u Vodoliji ili Raku, ukazuje na senzualnu prirodu, ali i na ekscentrično ponašanje. 
  10. Venera u konjunkciji sa Saturnom u sedmoj kući ukazuje na moguću impotenciju ili ravnodušnost (mlaku prirodu) ponašanja prema suprotnom polu. 
  11. Venera u sedmoj kući i Saturn u četvrtoj, u natalnoj karti ženske osobe indikator je slabog interesovanja za seksualne odnose ili apstinencije. 
  12. Zavisna Venera u sedmoj ili jedanaestoj kuci, predstavlja indikator sumnjivog (slabog) morala. 
  13. Mars ili Venera u ugaonim aspektima u Jarcu ili Raku, ukazuju na sklonost ka porocima. 
  14. Osoba sa Marsom u Biku ili Vagi, ima izražene afinitete prema luksuzu i sklona je »nemogućim idejama« (fantazmi) ili »prljavim – nasilnim postupcima« koje smišlja. 
  15. Mars u usponu u Biku, Vagi ili Jarcu, u natalnoj karti ženske osobe, ukazuje na njeno razuzdano ponašanje i odsustvo skrupula, poštovanja konvencija, moralnih okvira i sl. 

COMBUSTION 

Budući da je Venera među prvim planetama na koje obraćamo pažnju u pitanjima o seksualnom ponašanju, paralelno pažnju posvećujemo i položaju Marsa – očekujemo da tzv. kombaščn (aspekt između 17 minuta i 8 stepeni udaljenosti od Sunca) ukazuje na tumačenje o uticaju Venere sa seksualnim ponašanjem. 

Za Veneru u combust-aspektu se kaže da potencijalno ukazuje na moguću nimfomanku (da bi se dobila sigurna klinička slika, potrebno je da postoje i drugi pokazatelji). Mada u praksi ovaj aspekt se češće potvrđuje među promiskuitetnim ženama; ovaj aspekt sigurno ukazuje na aktivnije interesovanje za seksualne odnose i ponašanje, nego što je uobičajeno. 

seksualne devijacije

Postoji uverenje da planeta u combust-aspektu u natalnoj karti kod ženske osobe u određenoj konfiguraciji sa drugim planetama ukazuje i na moguće neinteresovanje za seksualne odnose i apstinenciju. 

Venera u svakom slučaju daje važne indicije u vezi sa seksualnim ponašanjem i sklonostima, međutim Mars u combust-aspektu utiče na izraženi stepen same aktivnosti (prenaglašenu, naglašenu ili smanjenu) seksualnih odnosa. 

Mesec koji je istovremeno u aspektu sa Saturnom, predstavlja dobru polaznu indikaciju celibata, tj. odsustva interesovanja za seksualne odnose ili apstinencije. 

NEVERSTVO 

U natalnoj karti muške osobe, sklonost ka neverstvu pokazuje izazovni aspekt Urana sa Mesecom. Dok, u natalnoj karti ženske osobe indiciju ka neverstvu otkriva izazovni aspekt Urana sa Suncem. Zanimljivo je da tranzit Urana prema jednom od ova dva nebeska tela (svetla), ukazuje na očekivani period – prognozu kada će se neverstvo dogoditi.

VISOKA SEKSUALNOST 

Mars u petoj kući (posebno, ako se nalazi u Ovnu, Škorpionu, Biku) sa naglašenim aspektima, posebno sa Venerom (Sunce, Mesec, Neptun) predstavlja indikator izraženog seksualnog potencijala, osobu koja privlači pažnju svojom razvijenom seksualnošću (naglašena seksualnost). 

CELIBAT 

Saturn koji ima uticaj na planete u petoj ili sedmoj kući, po pravilu predstavlja indikator celibata. Ova pojava je još izraženija ako su u konfiguraciju uključeni i vatreni znaci. U budućim prognozama, tranzit Saturna kroz ove kuće nagoveštava period kada se pojava odigrava. 

OPSESIVNOST 

Planete pod uglom od 25 stepeni u Vodoliji ili Lavu, i pod uglom od 8 stepeni u Ovnu ili Vagi, predstavljaju jedan od indikatora opsesivnog ponašanja. Planeta koja je prisutna i konfiguracija njenih aspekta, opisuje tip i snagu opsesivnog ponašanja. Takođe, pouzdani inikatori su i veza sa petom (ili sedmom) kućom, kao i izazovni uticaji Neptuna. 

Merkur »za jednu noć« 

Jak Merkur, posebno ako se nalazi u uglovima (ili blizu), predstavlja pokazatelja osobe koja ima mnogo veza »za jednu noć«. 

Pluton u 12. kući 

Pluton ukazuje na moguće sklonosti ka analnom seksu ili da osoba preferira »igre dominacije«. Ovo je posebno naglašeno kada se Pluton nalazi u 12. kući (naravno, obavezno treba uzeti i u obzir i druge indikacije).

Komentari(0)
Ostavi komentar