Magazin

Fizički izgled, govor tela i maniri

Svaki horoskopski znak ima i svoje tipične karakteristike koje utiču na fizički izgled ili na govor tela, kao i na određene manire koji se najčešće koriste u neverbalnoj komunikaciji. Svojstva četiri osnovna elementa prirode utiču na glavna obležaja svih znakova: vatra, zemlja, vazduh i voda.

Svaki horoskopski znak ima i svoje tipične karakteristike koje utiču na fizički izgled ili na govor tela, kao i na određene manire koji se najčešće koriste u neverbalnoj komunikaciji. Svojstva četiri osnovna elementa prirode utiču na glavna obležaja svih znakova: vatra, zemlja, vazduh i voda.

govor tela


Međutim, natalni znak (rođenja) daje samo polaznu osnovu za nečiju pojavu i stil, a ASC (podznak) u najvećoj meri određuje fizički izgled, donosi tipične karakterističe i utiče na manire u neverbalnoj komunikaciji.


Elementu VATRE pripadaju: Ovan, Lav i Strelac


OVAN
Fizički izgled: Prva i druga dekada – srednji ili viši rast, treća dekada – srednji i niži rast. Mišićave građe, u mladosti mršaviji a kasnije sa tendencijom gojenja. Nisko ili malo čelo, nos naglašeniji ili duži. Bujnija kosa. Oči tamije boje, braon tonovi.
Govor tela i maniri: Nastup im je vrlo energičan, siguran i odlučan. Pokreti su živahni, sigurni i spretni, gledaju sagovornika u direktno oči, prodorno i bez izvinjenja umeju da ga prekidaju. Vešto se ističu, guraju ispred drugih, vole da predvode, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom nagnutom prema napred. Naprave bučnu atmosferu i onda kada treba da postoji tišina. Protive se autoritativnim normama, ali se lako uklapaju u unoformisane stilove.
Svoju nervozu kanališu bogatom mimikom, uglavnom tipičnim grimasama koje ponavljaju i gestikulacijom lica, češkanjem glave, treptanjem očima, provlačenjem ruke kroz kosu, lupkanjem ruke, treskanjem.


LAV
Fizički izgled: Prva i druga dekada – niži rast i prosečne kilaže, treća dekada – viši rast, mišićave ili mršavije građe. Kosa vrlo naglašena, bujna, talasasta, tamnija. Oči crne ili zelenkaste. Nos manji i pravilan, usne naglašene.
Govor tela i maniri: Umeju da skrenu pažnju na sebe pojavom i ponašanjem, te stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Taština i istančan smisao za mnogim estetskim kategorijama ogledaju se u strasti sa kojom brinu o svojim potrebama i svom telu. Skloni su ubeđenju kako im pripadaju razne društvene ili satusne privilegije. Muškarac predano brine o svom imidžu i formi, žene su senzualne i gipkih pokreta. Obično vešto zauzimaju neku centralnu i središnju poziciju u odnosu na druge. Za njih je neoprostiva uvrda, ako ih ne primećujete ili ignorišete.
Svoju nervozu kanališu mimikom, čestim treptanjem očima i usnama koje puće, grickaju ili razvlače u razne oblike, primetnom gestikulacijom lica i ruku.


STRELAC
Fizički izgled: Prva dekada – viši rast, mišićave i srednje građe, druga i treća dekada – niži rast, korpuletnije i gojaznije građe. Kosa tamnija, gušća, talasasta, kod muškaraca tendencija ka proređivanju. Nos srednji ili duži. Oči tamnije, crne ili plave.
Govor tela i maniri: Imaju specifičan šarm, simpatični su, mogu da budu neobično lepi i zabavni, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Imaju uspravno držanje, hodaju energično ili preterano opušteno i lenjo. Mnogi Strelci protagonisti su ljubavi na prvi pogled, upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i istančanom instinktu. Kada ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mestu.
Svoju nervozu kanališu mimikom, gestikulacijom i raznim pokretima sa tendencijom preterivanja. Prave određene primetne grimase koje ponavljaju, mašu rukama, lupkaju rukom i prstima, cupkaju i klate nogom.


Elementu ZEMLJE pripadaju: Bik, Devica i Jarac


BIK
Fizički izgled: Prva i druga dekada – niži rast, srednje ili gojaznije građe, treća – viši rast, korpuletnije građe. Kosa bujnija, tamnija ili smeđa, visoko ili široko čelo, nos pravilan, grčki profil. Oči krupnije, svetlije ili crne. Lepih i pravilnih crta lica, rupica na bradi, usne naglašenije, punije.
Govor tela i maniri: Prilično su suzdržani i ostavljaju utisak od poverenja, ali kada izgube kontrolu ne štede suparnika. Svoje raspoloženje emituju od vrlo rečitog pogleda do mrštenja, od sitnih bora oko stisnutih usana do podignute obrve. Uživaju u raznim komfornostima i hedonisti su. Pripadnici ovog znaka usporenim kretnjama i prikrivenim gestovima jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost. Hodaju stabilno, obično prave veće i usporene korake, umeju da ostave utisak i tromosti ili lenjosti.
Svoju nervozu kanališu raznim gestikulacijama i mimikom, uglavnom pokretima očima i usnama. Grickaju usnu, lupkaju rukom, ili prave neke karateristične pokrete rukama, dodiruju sagovornika.


DEVICA
Fizički izgled: Prva dekada – srednjeg rasta i prosečne ili sitnije građe, druga i teća dekada – višeg rasta i mršavije građe. Ekstremiteti izduženiji, šake i prsti tanji. Kosa smeđa, ten svetliji, oči braon ili svetlije, nos pravilan, usta tanja.
Govor tela i maniri: Ne ističu se svojim primetnim ponašanjem i obično deluju iz pozadine. Dobro se kontrolišu te su gestikulacija i mimika često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad, ipak ne mogu da sakriju svoju unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem noge i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost pred drugima i miran pogled. Što su uspešniji u karijeti, emotivno su stabilniji, a pokreti su im sigurniji i smireniji. Kada su nesigurni, primetno je podrhtavanje ruku i glasa.
Svoju nervozu kanališu dodirima određenih delova tela, učestalim treptanjem očima, češkanjem uha, umerenim pokretima ruku, pomeranjem ramena i savijanjem ramena, crtanjem ili povlačenjem linija po papiru.


JARAC
Fizički izgled: Prva i druga dekada – nižeg rasta i sitnije, koštunjave građe, treća dekada – višeg rasta i mršavije građe. Kosa tamnija ili smeđa, tendencija ka proređivanju kod mušaraca. Oči braonkaste ili tamnije. Nos prav, usta tanja.
Govor tela i maniri: Svojom pojavom odaju pozdanost, kontrolisanost i umerenost. Koncentrisani su na sagovornika ili na aktivnost koju obavljaju, predani su situaciji u kojoj se nalaze i obično ostavljaju utisak predvidive osobe. Pokreti su mu vojnički uvežbani, ali ako ih neko duže posmatra, videće promenu u držanju kada se pojavi neko ko im se dopada. Tada njihova usredsređenost slabi, te umesto da po običaju upijaju svaku reč razgovora, traže da im se ponove poslednje reči. Događaji koji su povezani sa karijerom utiču na njihove promene u držanju i hodu.
Svoju nervozu kanališu promenama u načinu pogleda, skupljanjem očiju, promenama u intonaciji. Umeju da fiksiraju sagovornika „čeličnim pogledom“, primetan je grč oko usana, dodiruju ili češkaju uho, povlače krivulje, strelice ili linije po papiru.


Elementu VAZDUHA pripadaju: Blizanci, Vaga i Vodolija


BLIZANCI
Fizički izgled: Prva i druga dekada – višeg rasta i vitke ili mršavije građe, treća dekada – srednjeg rasta i sitnije građe, ekstremiteti izduženiji, ruke sa dužim prstima. Kosa svetlija ili smeđa, oči braonkaste ili svetlije. Čelo široko ili visoko, nos pravilan, usne tanje.
Govor tela i maniri: Držanje im je opuštenije, hodaju sitnim ili krupunim koracima, ali uvek ubrzano. Ponekad deluju skoro neuhvatljivo. Retko miruju, te po svom govoru tela jedni su od "najrečitijih" predstavnika zodijaka. Veoma su komunikativni i radoznali, teško ih je nadmašiti u priči, veseli su i duhoviti, živahni i zabavni, a rukama umeju da pričaju veoma vešto poput pantomimičara. Vešti su u imitacijama i oponašanju drugih.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i mimikom. Često se premeštaju sa noge na nogu, cupkaju ili klate nogama, primetna je i njihova potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i primetnom mimikom. Mašu rukama, pomeraju i povijaju ramena, dodiruju sagovornika, klate, drmaju ili cupkaju nogom, vrpolje se. Primetno je i učestalo treptanje ili češkanje.


VAGA
Fizički izgled: Prva i druga dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe, treća dekada srednjeg rasta i sitnije građe. Kosa je bujna, crna ili tamnija. Čelo visoko, lepe i krupne oči, svetlije. Nos pravilan, manji. Usta punija i lepo naglašena, moguća rupica na bradi.
Govor tela i maniri: Obično imaju graciozno držanje, odišu šarmom i umeju da deluju umilno ili zavodljivo. Lepog su izgleda, ali i nesigurni. Žena Vaga skoro uvek emituje neke zavodljive poruke, a muškarac će na poseban način dati do znanja da je primetio svaku atraktivnu ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje kod suprotnog pola, predstavlja osnovni ključ za razumevanje njihovog govora tela - oni uvek žele da vam se dopadnu. Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.
Svoju nervozu najčešće kanališu gestikulacijom rukama, praveći neke kružne pokrete, prekrštanjem ruku ili nogu. Primetno je i učestalo treptanje, širenje očiju, podizanje obrve, pućenje usnama.


VODOLIJA
Fizički izgled: Prva dekada – srednjeg rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Talasasta ili bujnija kosa, tamnije boje, oči češće tamnije, samo ponekad svetle boje. Čelo visoko, nos pravilan, usne lepo naglašene.
Govor tela i maniri: U svom repertoaru ponašanja uvek odaju neku vrstu originalnosti i različitosti u odnosu na druge. Ta karakteristika može da se primeti u njihovoj pojavi, stilu ili neobičnim manirima. U mladosti su energičniji i buntovniji, a u kasnijim godinama postaju dobri taktičari. Obično imaju neku tipičnu pozu ili držanje tela koji se ogledaju u načinima na koje gestikuliraju rukama, kako dodiruju sagovornika, ili kako menjaju položaj tela i prekštaju noge. Primetno je da Vodolije ne liče na druge.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i mimikom. Primetni su pokreti rukama, ukrštanje prstiju, premeštanje sa mesta na mesto, dodirivanje određenih delova tela. Fiskiranje očima ili izbegavanje pogleda, učestalo treptanje, mrdanje usnama.


Elementu VODE pripadaju: Rak, Škorpion i Ribe


RAK
Fizički izgled: Prva dekada – višeg rasta, krupnije građe, skloni gojaznosti, druga i treća dekada – nižeg rasta, vitke i mršavije građe. Kosa smeđa ili tamnija, oblik glave okruglast, ten svetliji, oči braon ili tamnije. Nos manji ili prćast. Usne naglašenije ili punije.
Govor tela i maniri: Kreću se opreznim i sitnijim koracima. Njihova suzdržanost i oprez izražavaju nesvesnu potrebu za razbijanjem „ljušture“, koja ih štiti od spoljašeg sveta i ujedno predstavlja odraz njihove unutrašnje nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti menjanjem intonacije u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u nekim najintimnijim trenucima. Bilo da je reč o ženi ili muškarcu, pogled i oči ih uvek odaju. Svoje unutrašnje stanje i raspoloženje jasno emituju, što se vidi iz njihog sjaja ili suznih očiju.
Svoju nervozu kanališu primetnom mimikom i raznovrsnom gestikulacijom, ipak trude se da budu umereni. Prave neobične pokrete rukama, crtaju isprekidane linije, kružiće, zvezdice ili figure po papiru.


ŠKORPION
Fizički izgled: Prva dekada – nižeg rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Talasasta kosa, tamnije ili crne boje, oči češće crne ili tamnije, samo ponekad svetle boje. Nos pravilan, manji ili grčki profil.
Govor tela i maniri: Govor tela im je neposredan, ponekad vrlo direktan, ali po potrebi i tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. Umeju da hodaju vrlo odlučno i uspravno, takođe i veoma graciozno poput mačke ili da se vešto „šunjaju“. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako su nečim iritirani umeju da fiksiraju sagovornika na više načina od detaljnog skeniranja do „streljanja“ pogledom. Upravo za Škorpione je karateristično, da imaju „najubitačniji smrtni pogled“ od svih predstavnika zodijaka ili „oni ubijaju pogledom“.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i primetnom mimikom. Najčešće se to ogleda u raznovrsnom repertoaru pogleda i očima, stiskanjem očiju, podignutom obrvom, dodirivanjem sagovornika. Crtanjem strelica ili kružića po papiru.


RIBE
Fizički izgled: Prva dekada – nižeg ili prosečnog rasta rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Kosa bujnija, tamnije ili crne boje, oči češće tamne i crne. Nos pravilan, manji ili prćast, usne punije.
Govor tela i maniri: Kod njih postoje dve krajnosti u zavisnoti od unutrašnjeg stanja, češće su aktivni, uznemireni ili „lelujavi“ tako da ne mogu da miruju, a samo povremeno deluju vrlo pasivno, opušteno i tromo. Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima utiče na nesposobnost da ostanu statični i postojani, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom teraju ih na komunikaciju i sa potpuno nepoznatim osobama. Gestikulacija im nije preterana, već ugodna i simpatična. Kad su dobro raspoloženi, živo gestikuliraju, ali kad nisu, mrzi ih i da pomere pogled.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom, pokretima i mimikom. Ponekad čine i nekontrolisane pokrete, dodirujući noge ili određene delove tela. Primetno je učestalo treptanje, drmanje nogom, crtanjem talasa ili neobičnih figura po papiru.

govor tela


Međutim, natalni znak (rođenja) daje samo polaznu osnovu za nečiju pojavu i stil, a ASC (podznak) u najvećoj meri određuje fizički izgled, donosi tipične karakterističe i utiče na manire u neverbalnoj komunikaciji.


Elementu VATRE pripadaju: Ovan, Lav i Strelac


OVAN
Fizički izgled: Prva i druga dekada – srednji ili viši rast, treća dekada – srednji i niži rast. Mišićave građe, u mladosti mršaviji a kasnije sa tendencijom gojenja. Nisko ili malo čelo, nos naglašeniji ili duži. Bujnija kosa. Oči tamije boje, braon tonovi.
Govor tela i maniri: Nastup im je vrlo energičan, siguran i odlučan. Pokreti su živahni, sigurni i spretni, gledaju sagovornika u direktno oči, prodorno i bez izvinjenja umeju da ga prekidaju. Vešto se ističu, guraju ispred drugih, vole da predvode, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom nagnutom prema napred. Naprave bučnu atmosferu i onda kada treba da postoji tišina. Protive se autoritativnim normama, ali se lako uklapaju u unoformisane stilove.
Svoju nervozu kanališu bogatom mimikom, uglavnom tipičnim grimasama koje ponavljaju i gestikulacijom lica, češkanjem glave, treptanjem očima, provlačenjem ruke kroz kosu, lupkanjem ruke, treskanjem.


LAV
Fizički izgled: Prva i druga dekada – niži rast i prosečne kilaže, treća dekada – viši rast, mišićave ili mršavije građe. Kosa vrlo naglašena, bujna, talasasta, tamnija. Oči crne ili zelenkaste. Nos manji i pravilan, usne naglašene.
Govor tela i maniri: Umeju da skrenu pažnju na sebe pojavom i ponašanjem, te stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Taština i istančan smisao za mnogim estetskim kategorijama ogledaju se u strasti sa kojom brinu o svojim potrebama i svom telu. Skloni su ubeđenju kako im pripadaju razne društvene ili satusne privilegije. Muškarac predano brine o svom imidžu i formi, žene su senzualne i gipkih pokreta. Obično vešto zauzimaju neku centralnu i središnju poziciju u odnosu na druge. Za njih je neoprostiva uvrda, ako ih ne primećujete ili ignorišete.
Svoju nervozu kanališu mimikom, čestim treptanjem očima i usnama koje puće, grickaju ili razvlače u razne oblike, primetnom gestikulacijom lica i ruku.


STRELAC
Fizički izgled: Prva dekada – viši rast, mišićave i srednje građe, druga i treća dekada – niži rast, korpuletnije i gojaznije građe. Kosa tamnija, gušća, talasasta, kod muškaraca tendencija ka proređivanju. Nos srednji ili duži. Oči tamnije, crne ili plave.
Govor tela i maniri: Imaju specifičan šarm, simpatični su, mogu da budu neobično lepi i zabavni, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Imaju uspravno držanje, hodaju energično ili preterano opušteno i lenjo. Mnogi Strelci protagonisti su ljubavi na prvi pogled, upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i istančanom instinktu. Kada ih neko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mestu.
Svoju nervozu kanališu mimikom, gestikulacijom i raznim pokretima sa tendencijom preterivanja. Prave određene primetne grimase koje ponavljaju, mašu rukama, lupkaju rukom i prstima, cupkaju i klate nogom.


Elementu ZEMLJE pripadaju: Bik, Devica i Jarac


BIK
Fizički izgled: Prva i druga dekada – niži rast, srednje ili gojaznije građe, treća – viši rast, korpuletnije građe. Kosa bujnija, tamnija ili smeđa, visoko ili široko čelo, nos pravilan, grčki profil. Oči krupnije, svetlije ili crne. Lepih i pravilnih crta lica, rupica na bradi, usne naglašenije, punije.
Govor tela i maniri: Prilično su suzdržani i ostavljaju utisak od poverenja, ali kada izgube kontrolu ne štede suparnika. Svoje raspoloženje emituju od vrlo rečitog pogleda do mrštenja, od sitnih bora oko stisnutih usana do podignute obrve. Uživaju u raznim komfornostima i hedonisti su. Pripadnici ovog znaka usporenim kretnjama i prikrivenim gestovima jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost. Hodaju stabilno, obično prave veće i usporene korake, umeju da ostave utisak i tromosti ili lenjosti.
Svoju nervozu kanališu raznim gestikulacijama i mimikom, uglavnom pokretima očima i usnama. Grickaju usnu, lupkaju rukom, ili prave neke karateristične pokrete rukama, dodiruju sagovornika.


DEVICA
Fizički izgled: Prva dekada – srednjeg rasta i prosečne ili sitnije građe, druga i teća dekada – višeg rasta i mršavije građe. Ekstremiteti izduženiji, šake i prsti tanji. Kosa smeđa, ten svetliji, oči braon ili svetlije, nos pravilan, usta tanja.
Govor tela i maniri: Ne ističu se svojim primetnim ponašanjem i obično deluju iz pozadine. Dobro se kontrolišu te su gestikulacija i mimika često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad, ipak ne mogu da sakriju svoju unutrašnju nervozu zbog koje cupkanjem noge i prebiranjem po kosi razbijaju uvežbanu suzdržanost pred drugima i miran pogled. Što su uspešniji u karijeti, emotivno su stabilniji, a pokreti su im sigurniji i smireniji. Kada su nesigurni, primetno je podrhtavanje ruku i glasa.
Svoju nervozu kanališu dodirima određenih delova tela, učestalim treptanjem očima, češkanjem uha, umerenim pokretima ruku, pomeranjem ramena i savijanjem ramena, crtanjem ili povlačenjem linija po papiru.


JARAC
Fizički izgled: Prva i druga dekada – nižeg rasta i sitnije, koštunjave građe, treća dekada – višeg rasta i mršavije građe. Kosa tamnija ili smeđa, tendencija ka proređivanju kod mušaraca. Oči braonkaste ili tamnije. Nos prav, usta tanja.
Govor tela i maniri: Svojom pojavom odaju pozdanost, kontrolisanost i umerenost. Koncentrisani su na sagovornika ili na aktivnost koju obavljaju, predani su situaciji u kojoj se nalaze i obično ostavljaju utisak predvidive osobe. Pokreti su mu vojnički uvežbani, ali ako ih neko duže posmatra, videće promenu u držanju kada se pojavi neko ko im se dopada. Tada njihova usredsređenost slabi, te umesto da po običaju upijaju svaku reč razgovora, traže da im se ponove poslednje reči. Događaji koji su povezani sa karijerom utiču na njihove promene u držanju i hodu.
Svoju nervozu kanališu promenama u načinu pogleda, skupljanjem očiju, promenama u intonaciji. Umeju da fiksiraju sagovornika „čeličnim pogledom“, primetan je grč oko usana, dodiruju ili češkaju uho, povlače krivulje, strelice ili linije po papiru.


Elementu VAZDUHA pripadaju: Blizanci, Vaga i Vodolija


BLIZANCI
Fizički izgled: Prva i druga dekada – višeg rasta i vitke ili mršavije građe, treća dekada – srednjeg rasta i sitnije građe, ekstremiteti izduženiji, ruke sa dužim prstima. Kosa svetlija ili smeđa, oči braonkaste ili svetlije. Čelo široko ili visoko, nos pravilan, usne tanje.
Govor tela i maniri: Držanje im je opuštenije, hodaju sitnim ili krupunim koracima, ali uvek ubrzano. Ponekad deluju skoro neuhvatljivo. Retko miruju, te po svom govoru tela jedni su od "najrečitijih" predstavnika zodijaka. Veoma su komunikativni i radoznali, teško ih je nadmašiti u priči, veseli su i duhoviti, živahni i zabavni, a rukama umeju da pričaju veoma vešto poput pantomimičara. Vešti su u imitacijama i oponašanju drugih.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i mimikom. Često se premeštaju sa noge na nogu, cupkaju ili klate nogama, primetna je i njihova potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i primetnom mimikom. Mašu rukama, pomeraju i povijaju ramena, dodiruju sagovornika, klate, drmaju ili cupkaju nogom, vrpolje se. Primetno je i učestalo treptanje ili češkanje.


VAGA
Fizički izgled: Prva i druga dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe, treća dekada srednjeg rasta i sitnije građe. Kosa je bujna, crna ili tamnija. Čelo visoko, lepe i krupne oči, svetlije. Nos pravilan, manji. Usta punija i lepo naglašena, moguća rupica na bradi.
Govor tela i maniri: Obično imaju graciozno držanje, odišu šarmom i umeju da deluju umilno ili zavodljivo. Lepog su izgleda, ali i nesigurni. Žena Vaga skoro uvek emituje neke zavodljive poruke, a muškarac će na poseban način dati do znanja da je primetio svaku atraktivnu ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje kod suprotnog pola, predstavlja osnovni ključ za razumevanje njihovog govora tela - oni uvek žele da vam se dopadnu. Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmejana.
Svoju nervozu najčešće kanališu gestikulacijom rukama, praveći neke kružne pokrete, prekrštanjem ruku ili nogu. Primetno je i učestalo treptanje, širenje očiju, podizanje obrve, pućenje usnama.


VODOLIJA
Fizički izgled: Prva dekada – srednjeg rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Talasasta ili bujnija kosa, tamnije boje, oči češće tamnije, samo ponekad svetle boje. Čelo visoko, nos pravilan, usne lepo naglašene.
Govor tela i maniri: U svom repertoaru ponašanja uvek odaju neku vrstu originalnosti i različitosti u odnosu na druge. Ta karakteristika može da se primeti u njihovoj pojavi, stilu ili neobičnim manirima. U mladosti su energičniji i buntovniji, a u kasnijim godinama postaju dobri taktičari. Obično imaju neku tipičnu pozu ili držanje tela koji se ogledaju u načinima na koje gestikuliraju rukama, kako dodiruju sagovornika, ili kako menjaju položaj tela i prekštaju noge. Primetno je da Vodolije ne liče na druge.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i mimikom. Primetni su pokreti rukama, ukrštanje prstiju, premeštanje sa mesta na mesto, dodirivanje određenih delova tela. Fiskiranje očima ili izbegavanje pogleda, učestalo treptanje, mrdanje usnama.


Elementu VODE pripadaju: Rak, Škorpion i Ribe


RAK
Fizički izgled: Prva dekada – višeg rasta, krupnije građe, skloni gojaznosti, druga i treća dekada – nižeg rasta, vitke i mršavije građe. Kosa smeđa ili tamnija, oblik glave okruglast, ten svetliji, oči braon ili tamnije. Nos manji ili prćast. Usne naglašenije ili punije.
Govor tela i maniri: Kreću se opreznim i sitnijim koracima. Njihova suzdržanost i oprez izražavaju nesvesnu potrebu za razbijanjem „ljušture“, koja ih štiti od spoljašeg sveta i ujedno predstavlja odraz njihove unutrašnje nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti menjanjem intonacije u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u nekim najintimnijim trenucima. Bilo da je reč o ženi ili muškarcu, pogled i oči ih uvek odaju. Svoje unutrašnje stanje i raspoloženje jasno emituju, što se vidi iz njihog sjaja ili suznih očiju.
Svoju nervozu kanališu primetnom mimikom i raznovrsnom gestikulacijom, ipak trude se da budu umereni. Prave neobične pokrete rukama, crtaju isprekidane linije, kružiće, zvezdice ili figure po papiru.


ŠKORPION
Fizički izgled: Prva dekada – nižeg rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Talasasta kosa, tamnije ili crne boje, oči češće crne ili tamnije, samo ponekad svetle boje. Nos pravilan, manji ili grčki profil.
Govor tela i maniri: Govor tela im je neposredan, ponekad vrlo direktan, ali po potrebi i tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. Umeju da hodaju vrlo odlučno i uspravno, takođe i veoma graciozno poput mačke ili da se vešto „šunjaju“. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako su nečim iritirani umeju da fiksiraju sagovornika na više načina od detaljnog skeniranja do „streljanja“ pogledom. Upravo za Škorpione je karateristično, da imaju „najubitačniji smrtni pogled“ od svih predstavnika zodijaka ili „oni ubijaju pogledom“.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom i primetnom mimikom. Najčešće se to ogleda u raznovrsnom repertoaru pogleda i očima, stiskanjem očiju, podignutom obrvom, dodirivanjem sagovornika. Crtanjem strelica ili kružića po papiru.


RIBE
Fizički izgled: Prva dekada – nižeg ili prosečnog rasta rasta, sitnije građe, druga i treća dekada – višeg rasta, vitke i mršavije građe. Kosa bujnija, tamnije ili crne boje, oči češće tamne i crne. Nos pravilan, manji ili prćast, usne punije.
Govor tela i maniri: Kod njih postoje dve krajnosti u zavisnoti od unutrašnjeg stanja, češće su aktivni, uznemireni ili „lelujavi“ tako da ne mogu da miruju, a samo povremeno deluju vrlo pasivno, opušteno i tromo. Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima utiče na nesposobnost da ostanu statični i postojani, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom teraju ih na komunikaciju i sa potpuno nepoznatim osobama. Gestikulacija im nije preterana, već ugodna i simpatična. Kad su dobro raspoloženi, živo gestikuliraju, ali kad nisu, mrzi ih i da pomere pogled.
Svoju nervozu kanališu raznovrsnom gestikulacijom, pokretima i mimikom. Ponekad čine i nekontrolisane pokrete, dodirujući noge ili određene delove tela. Primetno je učestalo treptanje, drmanje nogom, crtanjem talasa ili neobičnih figura po papiru.

Komentari(0)
Ostavi komentar