V.I.P PAKET ZA VAS - UZ POMOĆ ZVEZDA DOBIJATE V.I.P. STATUS!

Magazin

Horoskop: DEVICA - karakteristike

Horoskop - Horoskopski znak DevicaDevica vlada šestom kućom u prirodnom horoskopu, koja je pokazatelj odnosa pre svega prema poslu i zdravlju.


Ovim sazvežđem vlada Merkur – planeta intelekta. Merkur u Devici mnogo je racionalniji nego u Blizancima, kojima takođe vlada. Racio je ovde dominantan. Svaki životni postupak unapred je analiziran i precizno nijansiran.


Devica se nikada ne zaleće. Spontanost u životu za nju je strana kategorija, pa u tom smislu deluje preterano kruto i nemaštovito. Nema slučajnosti kada je ona u pitanju. Sve mogućnosti već su utemeljene u njenoj glavi.


Za nju je najveći izvor straha potpuno nepoznata situacija koju treba savladati bez oslanjanja na iskustvo. Sumnjičave i nepoverljive, Device tada gube tlo pod nogama. Međutim, kada je u pitanju rešavanje naučnih, analitičkih problema, tu su neprevaziđene.


Metodično, hladne glave, odmeravaju najjasniji put koji vodi do zadatog cilja. Vrlo su praktične i imaju sjajnu memoriju koja podrazumeva pamćenje i najsitnijih detalja koji obično drugima izmiču.


Samo još Rakovi imaju tako spektakularno pamćenje, ali ono zbog izražene emotivnosti nije upućeno na praktično delovanje. Device pamte da bi znale kako da deluju, Rakovi da bi imali gde da odstupe.


Devicama se retko potkradaju greške. Ako je Merkur negativno aspektovan, lukavo i zlonamerno koriste tuđe slabosti. Pošto im ne promiče nijedan detalj, nenadmašne su u kritici. Konzervativne i krute, guše sitnicama i nameću okolini spartanska pravila.


Odmerene i nenametljive, Device tešlo dolaze do pozicija koja im zapravo pripada. Rođene diplomate, uvek spremno barataju ključnim argumentima, pa ih je u diskusiji teško zbuniti, posebno zato što su gotovo uvek u stanju da apstrahuju emocije. Sa ogoljenom snagom razuma malo ko meože uspešno da izađe na kraj.


U zavisnosti od pozicije Merkura, one su ili neverovatno dobri tj, logični govornici, ili su izuzetno ćutljive i povučene. Mogu biti „namćoraste“ i preterano sarkastične. Nesposobne da se do kraja opuste, deluju kao nepogrešivi registratori života.


Ne vole novine, pa možemo reći da su iskreno vezane za već uspostavljene tradicionalne vrednosti. Ta tradicionalnost ogleda se i u njihovoj fizičkoj pojavi. Obično su obučene klasično. Imaju prefinjene manire, užasavaju se kiča i ultramodernih stvari. Ne podnose vulgarnosti i primitivizam.


Ako je Merkur ugrožen, postaju hirovite, nervozne, nepotrebno zajedljive.


Opterećenost redom i poretkom obično iritira njihovu neposrednu okolinu. Device čak i u gostima popravljaju izgužvan prekrivač na krevetu, nesvesno ne dopuštajući drugima da se opuste. Pored njih se uvek bar pomalo osećate kao đak pred strogim profesorom.


Previđaju svoje mane zato što uvek nalaze nepokolebljive razloge za njih. Iz njhovog ugla, svaka slabost ima izvanredno logičan uzrok koji neminovno vodi do nje, prema tome one nisu ni za šta krive.


Naterati Devicu da prizna svoju grešku istinski je podvig, mada to nipošto ne znači da joj njene greške promiču. Ozbiljne i pouzdane, teško se otvaraju, krijući najdublje tajne duboko u sebi. Odatle potiče njihova potreba za izolacijom i usamljenošću.


Čak i kada je najveselija, Devica deluje pomalo distancirano. Retko će se prepustiti raspoloženju, „mase“, upravo zbog svoje emotivne distanciranosti. Promišljena i realna, ne zanosi se nedostižnim idealima. One koji „lete suviše visoko“, lako prizemljuje snagom razuma.


Ne nagovarajte je da veruje u vaše snove, zato što veri nisu potrebni argumenti za i protiv koje će Devica odmah potegnuti. Ne svađajte se s njom, jer vas neće ostaviti na miru dok jasno ne racionalizujete poslednji motiv koji je poslužio kao povod za svađu.


Device su neprevaziđeni radnici. Temeljne i ozbiljne, svakom poslu pristupaju rukovođene težnjom ka savršenstvu; obavljaju ga besprekorno. Za razliku od Blizanaca, nikad ne ostavljaju započet posao da bi prešle na drugi kraj. Najbolje rade u tišini, „iz pozadine“.


Nisu vizionari koji jednim pogledom procenjuju svrhu i važnost zadatog, poput Lavova, ali su odlični realizatori tuđih ideja. Ako imate neku ideju, pozovite Devicu da osmisli najpreciznije i najbrže metode koje vode do njene realizacije.


Oslonite se na njenu memoriju u kojoj su precizno pohranjene sve mogućnosti i sugurno je da nećete ostati nezadovoljni. Najpraktičnije ideje niko ne može tako savršeno da konkretizuje kao ona. Na svestranu i pouzdanu Devicu uvek možete računati.


Ako ste romantičar i sanjar, nije baš preporučljivo da se zaljubite u ove gospodare emocija, koje je teško odlepiti od zemlje. Ne očekujte da izgube glavu i zaborave na obaveze zbog iznenadne plime osećanja.


Na sentimentalno, gotovo svima dopadljivo udvaranje, možete da zaboravite. Za Devicu nije hir ili prolazno stanje zaljubljenosti, pa će i njoj pristupiti sa sebi svojstvenom ozbiljnošću. Pažljivo će odmeriti sve vaše vrline, odnosno mane, pre nego što se upusti u vezu s vama. Kada izabere, ona čini životni izbor.


Poznato je da se Device najređe razvode. Ako već ne pronađu nikoga ko se uklapa u njihov odmeren svet, radije će ostati same. Devica je znak monaha, rođenih asketa nesklonih čulnim užicima.


Situacija je sasvim drugačija ako je Merkur pogođen teškim aspektima. Tada osobe rođene u ovom znaku postaju izopačene i perverzne – sredine najčešće nema.


Ljubavna razočaranja prevazilaze tako što se preopterete poslovima, pa nemaju vremena da o bilo čemu drugom razmišljaju. Kako su obično stidljive po prirodi, teško se upuštaju u nove veze posle doživljenog ljubavnog brodoloma. Radije se povlače u sebe i ostaju doživotno same.


Drže do forme i lepog ponašanja, pa nisu u stanju da podnesu grubost. U njihovom prisustvu ne zaboravite na lepe manire, jer to im sigurno neće promaći, kao što im neće promaći ni vaša finansijska situacija. Ako težite sređenom životu, ovi su „bestidni posmatrači“ možda vaš idealan izbor.


Device su rođeni hipohondri i nisu baš najstabilnijeg zdravlja, mada mogu biti izuzetno dugovečne.


Dug vek je posledica mirnog života, izbegavanje stresnih situacija, i neviđene discipline. Plaše se bolesti i na najmanji signal oboljenja odmah reaguju preduzimajući najadekvatnije mere koje vode do izlečenja. Preduzeće sve da bi sanirale bolest u začetku.


Devica zapuštenog zdravlja veoma je retka pojava. Slabe tačke su joj organi za varenje, kao i sklonost ka nervnim oboljenjima.

 

Da saznate dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji ili ljubavni horoskop za Devicu kliknite ovde

Komentari(0)
Ostavi komentar