Magazin

Horoskop: LAV -- karakteristike

Horoskop - Horoskopski znak Lav

Lav vlada petom kućom u prirodnom horoskopu, a ona se odnosi na način na koji ispoljavamo ljubav, talente, odnos prema deci.


Ovim tipičnim muškim zodijačkim znakom vlada Sunce, centralno svetlo planetarnog sistema. Ako smo za Mesec naglasili da je „žensko“, pasivno svetlo, za Sunce moramo reći daje „muško“ - aktivno. Aktivnost Lava suštinski je vezana za ogromnu volju i „srčanost“ koju prirodno poseduje.


Naime, svi njegovi životni putevi, stavovi, potezi, ideje, izviru direktno iz srca, i u tom smislu možemo reći da je Lav intuitivan.


Nije reč o dubinskoj intuitivnosti vodenih horoskopskih znakova koja nesvesno „čita“ temelje sveta u kome egzaltira, bez jasne potrebe da u njemu deluje, već o intiutivnosti Lava vezanoj za akciju koju treba preduzeti, za ostvarenje, određenje u svetu. Zato su životna dela Lava iznad svega iskrena.


Dostojanstvenost, otvorenost i vitalnost svakako idu uz ovu „Kraljevsku prirodu“ na koju je teško uticati.


Tipičan Lav nije netolerantan, već retko potpada pod tuđi uticaj. Podrazumeva se da on sve zna najbolje. Ako je pozicija Sunca ugrožena, postaje diktator i sadista, agresivno nipodaštava tuđu volju, odluke pa i sam život.


Plemenitost i mudrost krase više tipove ovog horoskopskog znaka. Kukavičluk i uzmicanje pred životnim problemima potpuno su strani ovim ljubiteljima otmenosti i visine. Otmenost se obavezno ogleda i u okruženju u kome žive. Visok životni standard prirodno ide uz Lavove.


Kada su u pitanju niži tipovi, ta visina obavezno prelazi u nepotrebnu pompeznost i nezaobilazan kič, pa u tom smislu deluju kao izumitelji kiča i lažnog sjaja. Lavovi poseduju urođen autoritet koji spontano nameću svojoj okolini.


Veliki su i često dobri savetodavci, no problem je u tome što dele savete i onda kada ih niko ne traži. Ponašaju se kao učitelji koji su besprekorno savladali sve životne lekcije i očekuiju da im budete zahvalni na delu sveopšteg znanja koji vam poklanjaju.


Vole da budu u centru pažnje i teško im je protivrečiti. Ne podnose suprotstavljanje i često ga doživljavaju kao napad na svoju čast, pa u tom smislu možemo reći da su nepotrebno sujetni.


Očekuju da im se divite i da im laskate. Pompezni su i teatralni ne samo u širem društvu nego i u porodici. Kako su „sami svoji majstori“, svoje probleme kriju od svih.


Viši tipovi su zaštitnici i pokrovitelji koji ne ostavljaju nikoga u nevolji. Ne uzmiču pred opasnošću, i očekuju od drugih da ih slede. Izraziti su optimisti za koje ne postoje nerešivi problemi. Stabilni i pouzdani, otvoreno svesni svojih kvaliteta, nepogrešivo znaju gde je čemu i kome mesto na hijerarhijskoj lestvici.


Naravno, tron je uvek rezervisan za njih. Svet doživljavaju kao pozornicu na kojoj je glavna uloga dodeljena njima. Ostali su obično verna publika od koje se očekuje da aplaudira glavnim junacima drame.


Lako praštaju uvrede zato što su u stanju da se uzdignu iznad njih, i nisu osvetoljubivi.


Uvek okupirani raznim poslovima, brzo zaboravljaju prošlost. Ne treba ih izazivati, pogotovo ne treba načinjati njihov autoritet, jer Lavovi su nezgodni neprijatelji. Gotovo da deluju neranjivo. Osim toga, poznata je čuvena lavovsa „rika“ tj., galama koj prosto parališe sve koji se Lavovima nađu kao prepreka na putu do ostvarenja njihovih ideala.


Kada je u pitanju posao, moramo naglasiti da su Lavovi izuzetni entuzijasti i veliki posvećenici. Iz analize njihove psihološke strukture da se pretpotstaviti da su daleko bolji direktori nego radnici. Rođeni vođa, vizionar, Lav ne voli da izvršava tuđa naređenja iako čvrsto veruje da sve može da obavi najbolje.


Dobra finansijska pozicija za njega je preduslov svake druge sreće, mada nije preterano štedljiv. Novac mu služi za pokazivanje moći i statusa. Besparicu podnosi teže nego svi drugi horoskopski znaci.


Otvoren je za svaki vid saradnje, zato voli kreativne saradnike, ali je u stanju da neosetno prisvaja tuđe ideje, namećući ih potom kao svoje. Prema podređenima je darežljiv, bitno je samo da je njegova poslednja reč, sve ostalo funkcioniše besprekorno.


Niži tip je arogantan, sklon vređanju i potcenjivanju, hvalisavo se razmeće, ne bira sredstva koja koristi da bi postigao ono što je naumio.


Ljubavni život Lava takođe je vezan za osećaj samopotvrđivanja. Osobe rođene u ovom znaku očekuju da budu voljene i prihvaćene bezuslovno.


Muškarci Lavovi ne vole dominantne i preterano uspešne žene, a ako su već takve, nužno podrazumevaju da su oni zaslužni za to. Slično je i sa ženama koje pripadaju ovom horoskopskom znaku, mada se one mnogo lakše od muškaraca prilagođavaju običnom, prosečnom, svakodnevnom životu bez preteranog sjaja. Ako vole, odstupaju, dok potpuno ne osvoje i vežu za sebe „predmet“ svoje ljubavi.


Najbolji i svakako najsigurniji način da osvojite Lava jeste da mu se divite, oduševljeno slušajući čak i njegove najbanalnije priče.


Ne pokušavajte da vladate Lavom, posebno ne tako što ćete mu direktno nametati sopstvene stavove. Mnogo je bolje da, ako već nešto očekujete od njega, zaobilazno dobijete saglasnot tako što ćete sopstvenu ideju proglasiti za njegovu.


Vrlo su šarmantni i galantni udvarači. Iako skloni avanturama, mogu biti i izuzetno verni ako nađete pravi način prilagođavanja ovoj vatrenoj prirodi.


Od svojih izabranika, naravno, očekuju apsolutnu vernost; ljubomorni su i zato ne podnose poređenja sa bivšim ljubavima onih koje vole.


Gotovo nikad ne rarmišljaju o zdravlju, jer bolest je znak slabosti kada su oni u pitanju.


Po pravilu ne reaguju na prve simptome bolesti. Slabe tačke su im: srce, krvni sudovi, kičma. Preterano se troše, pa se izuzetno retko dešava da Lav „odleži“ bolest.


Obično je odboluju usput, na nogama. Lavovi se brzo oporavljaju, nisu uobraženi bolesnici, treba im savetovati odmor i usporavanje dinamičnog životnog tempa.

Da saznate dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji ili ljubavni horoskop za Lava kliknite ovde

Komentari(0)
Ostavi komentar