Magazin

Horoskop poznatih ličnosti Milovan Ilić–MiniMaks

Milovan Ilic - Minimax - HoroskopGospodin Milovan Ilić - Minimaks je rođen 05. novembra 1938. godine. Sunce mu se nalazi u sazvežđu Škorpiona, sa Ascendentom (podznak) u sazvežđu Vodolije, ali naglašena širina prve kuće zahvata i znak Riba, kao i deo Ovna. Međutim, izuzetno je važan položaj Jupitera, koji se nalazi na Ascendentu i u velikoj meri "upravlja" njegovim Natalim horoskopom, tj. njegovom ličnošću - obeležava njegov životni put i utiče na kvalitet određenih događaja. Zatim, položaj Urana na vrhu treće kuće, stelium u devetoj kući (Sunce, Merkur, Venera i severni Mesecev Cvor) i njihovi međusobni aspekti, uz skoro dominantan uticaj Jupitera donose izuzetno naglašene intelektualne potencijale.


Gospodin Ilić poseduje nadprosečan IQ (koeficijenat intelignecije), kao i "blic inteligenciju" ili sposobnost "ubrzanog" mišljenja, rezonovanja i rešavanja različitih problema. Uz dobro razvijene intelekutalne sposobnosti takođe poseduje "istraživački duh" i izuzetan smisao za humor, vrlo je snalažljiv i brz. Posebno je vešt u primeni različitih formi jezičkog - govornog izražavanja, izuzetno je elokventan i poseduje sjajnu sposobnost ili nadarenost u vidu - preciznosti, odnosno ova sposobnost mu daje "moć" da najčešće vrlo precizno pogađa u sam "centar mete", bez obzira da li je reč o verbalnom izražavanju ili o praktičnom delovanju.


Ipak, gospodin Ilić uz Natalnog Škorpina, sa Ribama u prvoj kući, kao i sa Rakom u petoj kući je u suštini "veliki", ali i "strogo prikriveni" emotivac. Obzirom, da je vrlo vešt i sposoban da drugima nametne svoje najjače "oružje" (intelekt, tj. sposobnost brzog mentalnog izražavanja, kao i skolnost humoru, naročito onom "oštrom"), mnogi ni ne naslućuju njegovu emotivnu širinu i ranjivost.


U suštini, njegov vedar duh i izrazito optimistička ili vedra priroda mu najviše "pomažu" da sačuva sebe od različitih životnih problema. Smeh deluje lekovito, a optimizam pomaže da se život posmatra sa one njegove lepše strane.


Analiza Natalnog horoskopa je povod za razgovor sa gospodinom Milovanom Ilićem - Minimaksom. Ljubazno sam ga zamolila da nam prokomentariše svoje utiske nakon analize njegovog Natalnog horoskopa.


* Ovo je sigurno jedna jako lepa "igra", ali očigledno i nije samo "igra", jer sve ove stvari koje ste Vi meni rekli i neke od njih, koje sam čak i ja potisnuo i zaboravio, Vi znate. Čak mi je malo i neprijatno, jer znate "dosta" o meni.


Kompliment je da čovek u ovo današnje surovo vreme uopšte i ima nekih emocija. A sa druge strane kompliment je i da se to ne vidi, kao što ste to lepo objasnili u mom slučaju. Jer za mene čovek mora da ima i emocija i razuma. On može i da zaplače onda kada mu je teško i da bude nežan onda kada je to potrebno, on treba da bude "pravi" čovek. Ako nema tu jednu dimenziju, onda on teško i da može da uspe, posebno u ovim umetničkim sferama kojima se i ja na neki način bavim, mada je to više zanat, ali je ipak reč o ljudskim dušama, o osećanjima mere, o humoru koji je isto tako delikatan, čak i ovaj malo "grublji" kojim se i ja ponekad bavim. I zato je to meni kompliment, to što se ne vidi dovoljno je samo dokaz da ljudi koji imaju nešto više intelekta oni tu svoju emotivnost pravilno doziraju koliko treba. Znači, ako je potrebno da bude više dozirana "grubost" ili neumesni humor, jednostavno, ako čovek od toga živi, ako mu je to profesija, ako je u tome postigao kreativan uspeh. Onda je i red da se ovo prvo potisne u drugi plan, ponekad je potrebno da bude tako.


- Vaš optimizam i vedar duh deluju izuzetno "lekovito" u psihološkom smislu - u očuvanju Vaše mentalne higijene.


* Slažem se, ja mislim da je to recept za dobro raspoloženje. Preporučujem svima da tako rade da bi bili dobre volje. Uopšte neshvatam da čovek koji ima nekih manjih problema treba celog života da se zbog toga brine, ili da kao neki japanci izvrši samoubistvo. Jednostavno čovek koji nema jednu nogu treba da bude srećan što ima onu drugu. Čovek koji nema obe noge treba da bude srećan što je uopšte živ. To je sad malo grublje rečeno, ali ja kad god dođem u neku težu psihološku situaciju i razmislim o tome šta imam, a šta nemam uvek se uopredim sa onima koji imaju manje. Jer čoveka ako izbace sa posla na ulicu, on treba da peva što je uopšte živ i što ne boluje od neke neizlečive bolesti. "Čovek se uvek može snaći" - to je moja životna filozofija, možda pomalo drastična, ali mi emotivci uvek skrivamo tu svoju emociju i okrećemo na onu drugu - grublju stranu da bi je prikrili, jer ona u današnje vreme nije na ceni.


- Kakav je Vaš komentar u vezi Vaših ekstremnih strana ličnosti i sklonosti ka izrazitom preterivanju?


* Uglavnom se povodim za onim kakav jesam ili kakav mislim da jesam. Ponašam se kao čovek koji je pao u brzu vodu time što je rođen i ne može sad mnogo da koriguje, ne može da pliva uzvodno, ali može da pazi da ne udari u neku stenu. Tačno, postoje ti ekstremi i ja se ponekad ponašam tako da bih izbegao neke stvari ili da bih prikrio neku od svojih osobina za koje sam reakao da više nisu na ceni. Ponekad je to iz čisto profesionalnih razloga, ja napravim nekakav štos za koji znam da "nije na mestu", ali on ima efekta. Jer najgore je kada čovek nešto radi, a to bude prosečno. Ja volim kada je nešto ili - ili. Najgore je biti ravnodušan - mlaka voda.


- Vaš stav o astrologiji?


* Iskreno voleo bih da imam malo više vremena da to malo više proučim, ne da ja to znam već da proverim na primeru. Vi ste tako stručno objasnili, nacrtali i ispričali sve to i učinili ste atak na nekoliko mojih čula. Ranije sam verovao da tu "ima nečeg", ali čim mi neko pogodi ono što se desilo, ja onda mogu da verujem i u ono što kaže da će se desiti. Voleo bih da nešto više saznam o tome. Ustvari ceo moj život je jedno veliko saznavanje, strašno volim da znam dosta i to bukvalno iz svih oblasti. Trudim se da svakog dana saznam nešto novo, zagolicali ste mi pažnju i ovo je jedna sfera gde bih voleo da znam nešto više, cenim to vaše znanje ili veštinu i to Vam je moj kompliment i izraz poštovanja.

Komentari(0)
Ostavi komentar