Magazin

Horoskop: RIBE -- karakteristike

Horoskop - Horoskopski znak RibeRibe vladaju dvanaestim poljem u astrologiji. Ovo, ionako poslednje polje, odnosi se na podsvest, nevidljive prepreke, skrivenu suštinu životnih događaja.


Kada smo govorili o Raku i Škorpiji, istakli smo da Rak vlada četvrtom kućom i da je ona prva okultna, da Škorpija vlada osmom, odnosno drugom okultnom kućom; Ribe vladaju dvanaestom, ujedno poslednjom – trećom okultnom kućom.


Stari filozofi označavali su Jupiter kao vladara Riba, no posle otkrića Neptuna, situacija se izmenila utoliko što potonji astrolozi smatraju da je upliv Neptuna dominantniji od Jupiterovog. U svakom slučaju, pri analizi horoskopa moraju se iscrpno obraditi pozicije i aspekti oba vladara.


Jupiter je ovde sveobuhvatniji i mudriji nego u Strelcu, a Neptun donosi kreativnost, intuitivnost, ali i haotičnost. Ribe su izuzetno osetljive, maštovite i nestalne.


Vrlo često odsanjaju život usled urođene nesposobnosti da se suoče s njegovom surovošću. Sklone neprimerenim idealizacijama, odbijaju da prihvate realno postojanje zla u svetu. Pritisnute životnim problemima, sklone su svim vrstama bežanja u nestvarne, „bolje“ svetove, bilo kroz snove, bilo kroz razne ovozemaljske poroke, poput alkohola i droga koji ih makar privremeno odvajaju od grubosti zemlje.


Ove plemenite i nežne duše dobrovoljno na sebe preuzimaju ulogu žrtve. Intuicija im je toliko razvijena da bez problema „čitaju“, bolje rečeno osećaju, šta se krije iza tvrdih fasada života drugih ljudi.

Ovim ljudima ne morate previše da pričate o svom životu da bi vas shvatili. U njihovim dušama kao da je sitetisana svekolika mudrost kojoj verbalne deskripcije nisu potrebne.


Ribe nesvesno otključavaju svetove svojih suparnika, čak i ako ovi to ne žele. Njima nisu potrebne početne logičke premise da bi izvele neki životni zaključak, kao što je to potrebno Devicama, dovoljno je da zatvore oči i naslutiće rešenja do kojih argumenti razuma ne dopiru.


Naekonvencionalan pristup životu podrazumeva svojevrsnu ekscentričnost koja se manifestuje ne samo u duhovnoj već i u fizičkoj ravni. Način na koji, recimo, biraju svoju krajnje originalnu garderobu podseća na njihove prethodnike – Vodolije.


Preterana širina dopušta sve mogućnosti, pa Ribe kao malo ko imaju problem da bar donekle definišu osnovne životne ciljeve. Nesposobnost za jasno razlikovanje iluzija od realnosti povlači mnoge probleme u odnosu sa okolinom.


S obzirom na to da nisu agresivne, trpe i stradaju, uz neizbežan osećaj da su neshvaćene. Ako je Neptun afliktovan, ovo osećanje postaje motiv za bežanje pomoću upotrebe opijata. Pod utiskom snažnih unutrašnjih impresija, naglo menjaju raspoloženje, te iz tog razloga agresivniji zodijački znaci teško komuniciraju s njima.


Najbolje ih shvataju njihova „vodena sabraća“ – Rakovi i Škorpije, kao i vazdušna Vodolija, zbog naglašene intuitivnosti. Ostalima uglavnom deluju kao „onostrane“ i haotične.


Svojom pojavom donose mir. Ne reaguju čak ni na otvoren napad. Osveta je strana reč u rečniku ove samilosne prirode sposobne za najdublju patnju i svopšte praštanje.


Astrološki zank Riba simbol je za nesvesno sintetisanu mudrost zodijaka. Kao da se u ovom poslednjem znaku sadrži po malo od svih priroda ostalih zodijačkih znakova. Odatle proističe neverovatna sposobnost Riba da poimaju najrazličitije svetove, i zato izgledaju kao mudraci koji su odživeli život.


Ako je Neptun afliktovan (ima loše aspekte), mogu biti i zajedljive, „nepodnošljivo“ hirovite, apsolutno nepouzdane, ali čak ni onda ne zatvaraju sva vrata koja vode od njihovog srca. Ako ih razumete i prihvatite bez osude, taj naizgled „namćorasti“ karakter otvoriće se i promeniti.


Ovo su fleksibilni ljudi, otvoreni za sva životna iskustva, pa neće tvroglavo misliti da su uvek u pravu.


Pod uticajem povoljnih aspekata Jupitera, Ribe postaju vesele, pričljive, duhovite, izrazito šarmantne, tako da samo najdarovitiji i najintuitivniji ljudi mogu iza ove vesele spoljašnosti da prepoznaju duboko skriven, ali neizbežno prisutan doživljaj sveta i života kao manje ili više izraženog bola.


Tipična Riba, poput Vodolije, iznad svega ne podnosi jednostavne, rutinske poslove. Neorganizovane, nesposobne da se podrede preciznim i definisanim vremenskim rokovima, obično biraju zanimanja koja podržavaju mogućnost „rastegljivog“ obavljanja posla.


To ne znači da su loši radnici, već da su najbolji i najefikasniji ako im ostavite dovoljno prostora, odnosno slobode. Maštovite i kreativne, najčešće se bave nekom umetnošću, ili zanimanjima koja su usmerena na pružanje pomoći drugim ljudima.


Zbog otvorene, tolerantne prirode, prihvataju svaku dobronamernu sugestiju kao nešto što se podrazumeva, izražavajući averziju prema rukovodećim položajima vrlo retko ostvaruju karijeru koja je u skladu s njihovim izvornim potencijalima, zato što nemaju dovoljno samopouzdanja, ni takmičarskog duha tako neophodnog za ostvarenje nekog vidljivog, opipljivog uspeha.


Preterana maštovitost, kao i sklonost sanjarenju, izvor su mnogih problema kada je u pitanju ljubavni život. Upravo se zato često dešava da u očekivanju idealne, nezemaljske ljubavi, Ribe odsanjaju život, propuštajući stvarne, opipljive, dostupne prilike.


S druge strane, nije redak slučaj da ulaze iz jedne u drugu avanturu, rukovođene istom tom čežnjom za idealnim odnosom. Nežne i duševne, posle niza promašaja povlače se iz društva, bolno svesne da je njihov san nedostižan i vode usamljenički život.


Kada vole, primer su požrtvovane, suptilne romantike i najsveobuhvatnijeg razumevanja. S Ribom ste dobili saputnika u pravom smislu te reči. Teško da će joj promaći i najmanja sitnica kada je u pitanju neko koga voli. Nijedna žrtva nije prevelika.


Poput Rakova, može godinama voleti u potaji, bez ikakvog nagoveštaja. Ova dva „umetnika“, mistična znaka najsklonija su platonskim vezama. I pored izražene čulnosti, vodenim znakovima duhovna komponenta odnosa ostaje mnogo važnija.


Negativno aspektovan Neptun donosi mnogo problema u ljubavi, kao i sklonost ka devijacijama u seksualnoj sferi (prvenstveno mazohizam).


Zdravlje je u izrazitoj vezi sa emotivnim stanjem kada su Ribe u pitanju. Periodi depresije kojoj su sklone, emotivna neuravnoteženost ili apatija, izazivaju mnogobrojna somatska oboljenja.


Slabe tačke su im noge (ravni tabani), organi za disanje, a zbog vladara Neptuna i sklonost infekcijama.


Problemi sa hormonskom ravnotežom gotovo se podrazumevaju kada su u pitanju žene Ribe. Preporučuje se umerenost, san i koliko-toliko sređen život.

Da saznate dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji ili ljubavni horoskop za Ribe kliknite ovde

Komentari(2)
f
faraonn
02.02.2021 08:09
...bio sam Karate sampion a to se ne slaze sa vasom konstatacijom da smo odsustvo takmicarskog duha...ostalo je dosta tacno...
A
Admin sajta
02.02.2021 20:13
Poštovani,

pretpostavljamo da Vam je poznato kako je Vaš horoskopski znak - Ribe, SAMO jadan od elemenata koji se uzimaju u obzir pri analizi kompletnog NATALNOG ili LIČNOG HOROSKOPA!

Biti "Ribe" u horoskopu - je "samo" JEDAN od elemenata kompletne slike i nije isto što i LIČNI horoskop. NATALNI horoskop je Vaša LIČNA KARTA!

Srdačno,
ASTROLOOK
Ostavi komentar