V.I.P PAKET ZA VAS - UZ POMOĆ ZVEZDA DOBIJATE V.I.P. STATUS!

Magazin

Horoskop: VAGA -- karakteristike

Horoskop - Horoskopski znak Vaga

Vaga vlada sedmom kućom u prirodnom hosroskopu, a ona se odnosi na bračnog partnera, kao i na one koji stoje nasuprot „ja“ odnosno naše ličnosti.


Vladar, „vazdušna“ Venera, čini ove ljude pravednim, šarmantnim, prefinjenim. Rođene su estete, istinski zaljubljenici u nežnost i otmenost, izbegavaju konfliktne situacije po svaku cenu.

Popustljiva i prilagodljiva, Vaga će učiniti sve da bi bila okružena harmonijom, lepotom i mirom.


Tek ako je Venera pogođena izuzetno teškim aspektima, može biti lenja, tvrdoglava, čak i depresivna. No, tipična, uslovno rečeno prosečna, Vaga je ljubazna, iskrena, plamenita. Lako ju je prepoznati u društvu po razdraganosti i zvonkom smehu koji deluje zarazno.


Pleni urođenom gracioznošću. Iako su emotivne i nežne, Vage pažljivo odmeravaju svaku životnu situaciju u kojoj se nađu. Ne zaleću se pri izboru.


Vage nisu sklone brzopletim odlukama koje povlače neizbežno kajanje. Pre bismo mogli reći da balansiraju, vešto raspoređujući argumente za i protiv svojih stavova, pažljivo određujući težinu svakog. Samo ih ne treba požurivati, jer onda zbog emotivnosti greše.


Agresivnost okruženja može da ih pokoleba u izboru. Ipak, kada je proces biranja završen, Vaga se drži odluke koju je donela. Pošto nije površna, ima dubok osećaj za istinske vrednosti. Težnja ka savršenstvu nagoni je da ništa u životu ne prihvata a priori.


Ne voli generalizacije, pa će za svaku konkretnu situaciju imati odgovarajuće razloge. Pažljivo prilazi datom problemu sa svih strana, ne propuštajući ništa slučaju. Ali, Vage nisu racionalisti poput Devica.


Dobro prosuđuju zato što imaju idealan osećaj za pravdu. Vazdušna Venera vešto ih odvaja od zemlje, vodeći ih ka čistom nebeskom svetu ideja. Iznad svega volele bi da i na zemlji bude dostupan taj bezgrešan, savršen, nebeski svet prema kome upravljaju.


Upravo taj urođeni idealizam povlači za sobom mnoge probleme kada je u pitanju konkretan zemaljski život. Naime, ispunjene težnjom ka idealnom, Vage mogu da vas spontano uguše svojim savršenim principima, iako te principe ne nameću agresivno.


Toliko su uporne da se okolina sa slabijim živcima obavezno naljuti. Takve situacije zbunjuju Vage, jer one samo žele da budu nepristrasne sudije. Ako se sruše životni postulati ovih istinoljubljivih ljudi, oni tada reaguju emotivno i u stanju su da se potpuno distanciraju od sveta.


Moramo naglasiti da su izuzetno dobri i odani prijatelji. Sva njihova otvorenost, čistota i plemenitost dolaze do izražaja u načinu na koji pristupaju svojim prijateljima. Pažljivo će saslušati i najnelagodnije probleme, iskreno se trudeći da pomognu koliko god mogu.


Iako su izrazito komunikativne i društvene, nemaju mnogo prijatelja. Pre bi se moglo govoriti o nekolicini pažljivo odabranih prema specifičnim kriterijumima. Ako već tokom života steknu i nekog neprijatelja, čak ni prema njemu neće biti grube i netaktične. Boriće se s njim lepim rečima, što je moramo priznati retka osobina.


Osvetoljubivost je strana ovim elegantnim ljubiteljima pravde. Uvek u dilemi da li su mogle još nešto da učine ili izgovore, neće nipodaštavati suprotne priče ili dela. Ako se premore od odmeravanja života, mogu da postanu apatične i depresivne. Čak i kao takve nisu mračne nego bezvoljne.


Kada se sapletu o grubosti, najbolji način da ih povratite u inače uobičajeno stanje harmonije jeste da ih okružite spoljnom lepotom. Iako po psihološkoj strukturi nisu izraziti materijalisti, uvek će se prijatno osećati u prostoriji ispunjenoj lepim stvarima, ili za ukusno postavljenom trpezom.


Poznato je da na njih dosta utiče ambijent u kome se nalaze. U poređenju s Devicom, sigurno ne možemo reći da su Vage organizovane na poslu. Međutim, ako vole ono što rade, mogu biti maksimalno efikasne.


Teško da će ih posao izbaciti iz ravnoteže, pošto se ne zaleću, sporo donose odluke. Malo šta će uraditi pre temeljnih i iscrpnih konsultacija s kolegama.


Ne vole apsolutnu odgovornost; pre su za kolektivno odlučivanje. Uspešnije rade ako nisu okružene nametljivim ljudima, kao i ako je sve oko njih uredno i dopadljivo.


Prijatna atmosfera i skladni međuljudski odnosi preduslov su za dobro obavljen posao. Venera, boginja ljubavi, postavlja Vagama za imperativ potragu za ljubavlju kao duhovnom kategorijom. Kako su više emotivne nego strastvene, bitnija im je unutrašnja impresija od stvarnog doživljaja. I suviše su sentimentalne i nežne da bi bile samo čulne.


Koketerija i flert deo su njihove prirode, tako da nije čudo što lako sklapaju sentimentalne veze. Nije jednostavno odoleti Venerinom šarmu. Zaljubljena Vaga ležerno osvaja bez mnogo strategije i truda, zato što spontano isijava svoja osećanja. Zavodi usput i one koji joj se ne dopadaju preterano, iz ogromne potrebe da se svima dopadne.


Neodlučna, ne zna šta da učini kasnije sa svojim mnogobrojnim obožavaocima. Nikoga ne odbija definitivno, ali isto tako nikome konkretno ne daje pristanak. Ako osvoji onog koga je izabrala i dalje nastavlja s koketerijom koja mnoge zbunjuje. Ne treba je kritikovati, jer, kao što smo već naglasili, to je nužan deo ove samodopadljive prirode.


I pored toga, Vage su obično verne. Tek ako Venera ima teške aspekte, mogu prizemljiti svoju „vazdušastu“ zavodljivost i postati promiskuitetne. No, ipak Venera predstavlja eros, a Mars – izvornu strast.


Preterano vagaju odnosno odmeravaju u neprestanoj težnji da pronađu savršenu ljubav, pa nije redak slučaj da zbog neodlučnosti izgube velike, možda čak i životne ljubavi.


Zbog nemogućnosti da koliko-toliko definišu sopstvena osećanja, često brkaju ljubav i prijateljstvo. Ove emotivne i zaljubljive prirode ipak ne pate mnogo za starim ljubavima. Ne gube lako entuzijazam kada su u pitanju nova osvajanja, zato što retko doživljavaju istinsku dubinu konačnog završetka ljubavne veze.


Vage nisu preterano stabilne psihičke i fizičke konstitucije. Slabe tačke su im bubrezi, koža, žlezde, kao i sklonost depresiji ili drugim psihičkim problemima.


Ako su bolesne, očekuju da ih mazite. Ma koliko im bilo loše, vode računa o svom fizičkom izgledu, uvek želeći da ostave dobar utisak. Okružite Vagu lepim predmetima, prijatnim ljudima, i iznad svega budite nežni i ona će ozdraviti.

Da saznate dnevni, nedeljni, mesečni, godišnji ili ljubavni horoskop za Vagu kliknite ovde

Komentari(0)
Ostavi komentar