Magazin

Horoskopski podznak Ribe

Osobine i mentalne sposobnosti osobe kojoj je podznak Ribe


Horoskopski podznak RibeVi delujete veoma senzitivno, intuitivno i emotivno. U osnovi svoje prirode Vi ste hipersenzitivac, imate izuzetno bogatu - potentnu maštu i jake instinkte.

Odlikuje Vas velika saosećanost - empatija za svoju okolnu, fleksibilnost, prilagodljivost, brižnost i potreba da delujete korisno i za opšte dobro.

Veliki ste romantičar i zaljubljenik u ljubav, nežni, senzualni i često skloni velikom emotivnom zanosu. Na Vas najjače deluju osećanja, emotivna toplina i komplimenti, skloni ste čestom zaljubljivanju kako na platonskom nivou ili u mašti, tako i na konkretnom nivou.

Zanimljivo je da upravo osobe koje se nalaze pod snažnim uplivom ovog znaka u životu prate neke "fatalne ljubavne romanse".

Zbog svoje izražajne medijalnosti u oba smera, posedujete dvostruku mogućnost delovanja ili uticaja na druge, kao i podložnost na različite utisaje. Dakle, vrlo ste prijemčivi za različite vidove sugestivnog i sugestibilnog delovanja. Posedujete snažnu moć opažanja, koja se najviše bazira na intuitivnom mišljenju, poimanju i izražavanju.

Naklonjeni ste različitim vidovima umetničkog izražavanja ili stvaralaštva. Okolina Vam zamera na nedoslednosti, povodljivosti, prevrtljivost, na "slabom karakteru" i sklonosti ka različitim porocima. Za manu Vam pripisuju i nepraktičnost, hipohondričnost, "prenemaganje", pozerstvo ili nekontrolisanu maštovitost do crte lažljivosti.

U ljubavnom odnosu, delujete veoma predano i dušom i telom. Večno sanjarite o lepšem i udobnijem načinu života, a "ljubavna bajka" je kruna svih Vaših ostvarenja. Od svog partnera očekujete beskrajnu podršku i najjači oslonac u najširem smislu. Veoma ste čulni, a na suprotan pol delujete vrlo zavodljivo i koketno, međutim obično nemate dovoljno hrabrosti da ostvarite sve svoje ljubavne i seksualne fantazije.

Izražavate emotivnu nesigurnost, preteranu subjektivnost i sklonost ka ljubomori, lako Vas je zavesti i manjka Vam osećaj samopouzdanja. Vrlo rado, na direktan ili indirektan način, prepuštate svom partneru dominantnu ulogu. Zbog svoje emotivnosti, saosećajnosti, društvenosti i dobronamernosti veoma ste omiljeni, ali neretko postajete i "laka žrtva". Imate mnogo poznanika i iskrene prijatelje kojima ste veoma odani.

Fizički izgled

Svrstavate se u osobe nižeg ili srednjeg rasta, sitnije građe tela, ali vremenom tendencija ka gojaznosti naročito u predelu stomaka i bokova. Oblik glave okruglast il izdužen, ten svetliji, puniji obrazi i često u kasnijim godinama dupli podbradak. Kosa talasasta ili gusta, crne ili tamnije boje, oči crne, tamnije ili neobično plave boje. Punije, izražajne ili senzualne usne.

Odlikuje Vas prijatan izgled, naročito karakteristične i izražajen oči, "staklast - vodnjikav" pogled. Ekstremiteti kraći, male šake i stopala, pomalo trom, usporen ili neobičan hod. Predisponirani ste za poremećaje cirkulacije, izražene vene, reumatizmu i različitim bolovima i povredama nogu, naročito stopala.

Vaša osnovna deviza je: "Ja osećam - Ja verujem"!

Komentari(0)
Ostavi komentar